Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nb1er

29 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örültem neki, hogy a Kerület a Balmazújvárost kapta a Magyar Kupában. Nem azért, mert olyan nagyon vágytam volna egy hajdúsági túrára, sőt. Azonban minden focit kedvelő magyar tudja, hogy Balmazújváros nemcsak egy sima csapat a megyei első osztályban, hanem egy szimbólum is egyben. ..
nb1er 2020.09.22 22:01:40
Vad fantáziám vált valóra: Bognár György lett a Paks új vezetőedzője, miután a tolnai klubnál útilaput kötöttek Osztermájer Gábor mester talpára. Meglepetés? Ha innen nézem, igen, ha onnan, akkor nem...
Zéró izzadtsággal 0:2-re lépte le a Malmö a magyar kupagyőztes Honvédot az Európa Liga selejtezőjében. Az eredmény nem Bódog Tamás kudarca, hanem sokkal inkább a magyar foci elégtelen bizonyítványának próbavédése. Azt, hogy az esti meccsből baj lesz, arra már a felvezető műsorból következtethettünk.…..
nb1er 2020.09.20 17:26:25
@Pár titkár: Pontos, nagyon pontos meglátás. :D

Szerintem ez mentalitás kérdése. Lehet, hogy a horvát néplélek szorgosabb, büszkébb, tüzesebb. Én ebben látom a kulcsot.
nb1er 2020.09.20 17:54:59
@Pár titkár: Pontos, nagyon pontos meglátás. :D

Szerintem ez mentalitás kérdése. Lehet, hogy a horvát néplélek szorgosabb, büszkébb, tüzesebb. Én ebben látom a kulcsot.
nb1er 2020.09.20 18:45:54
@Válasszunk: !!! sok értékes gondolat, köszönöm
Lefutott a MOL Magyar Kupa főtáblájának első fordulója. Különösebb meglepetést nem láttunk az NB1-es csapatok vonatkozásában, mondjuk lenne megjegyzésem néhány teljesítményre, de ez a poszt most nem erről szól...
Én még nagyon az elején vagyok ennek az egésznek, de drótszamáron közlekedőként úgy gondolom, hogy muszáj párbeszédet nyitnom a biciklisek idegesítő szokásairól. Ezek a szokások nem csak kívülről nézve cukkolják a nép fiát, de balesetveszélyesek is egyben...
Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg olcsóbb-e bicajon tekerve közlekedni egy belátható útvonalon vagy inkább autózni, tömegközlekedni éri meg jobban. Lássuk, miről mesél az első hónap kiadásainak listája!..
„Nekem azt tanították, hogy a haladás útja se nem gyors, se nem könnyű.” (Marie Curie) Úgy vagyunk összerakva, hogy a kisebb ellenállás irányába haladjunk. Az elérhető kényelem, az egyszerűség és az azonnali jutalom sokkal vonzóbb, mint az erőfeszítés és a küzdelem. Ám folyton a könnyebb utat…..
Bizonyára te is hallottál arról, hogy a budapesti politikai közösség élmenői átadtak egy jelzőlámpát a Budaörsi - Nagyszőlős találkozásánál. Üdvözítő, de nagyon remélem, hogy nem állnak meg ennyinél, mert a helyzet a lámpa árnyékán túl csakhamar kritikussá válik...
nb1er 2020.09.14 10:08:13
@Emmett Brown: nem szakértői véleményem szerint arról figyelmeztet, hogy a becsatlakozásnál a másik aszfaltnak nagyobb a prioritása.
nb1er 2020.09.14 13:08:32
@KRESZ idióták: @zord íjász: Ha arra céloztok, hogy ez egy politikai érzelmű bejegyzés, akkor szerzőként engedjétek meg, hogy cáfoljam. Ez a cikk arról szól, hogy átadtak egy zebrát ünnepélyesen, de a környéken bőven van még mit tenni és remélem fognak is tenni. Ha ezt el tudjátok fogadni, akkor szuper.
nb1er 2020.09.14 13:29:32
@KRESZ idióták: megértem, de nekem a szöveg egészéből még többedik átfutásra sem ez rajzolódik ki.
Nem történt nagy meglepetés az NB1 4. fordulójának nyitányán, a Ferencváros egy kis erődemonstrációval egybekötött edzőmeccsen megkérdőjelezhetetlenül lett három ponttal gazdagabb. A meccs pikantériája volt, hogy a Paks nulla edzéssel a lábban érkezett az Üllői útra. Ahogy Böde Dániel fogalmazott:…..
Biciklin tekerve hirtelen megnő a világ felbontása, aminek egyik ajándéka az a szabadon kukkolás, ami az álló autók mellett elgurulva minden drótszamarasnak elérhetővé válik. Autósok tömött sorokban állnak a pirosban (és gyakran a zöldben), én pedig jobban látom, hogy mit csinálnak odabent. Autósok!…..
Két egész jó NL-meccs után bő egy hónapunk maradt a következő kihívásig, amikor is Bulgáriába utazik a magyar labdarúgó-válogatott. A törökök és az oroszok elleni felkészülés alapján felállítható egy prognózis a szófiai túrával kapcsolatban: lássuk, mire húzzuk majd be az ikszet!..
Autósként, bicajosként, a HÉV-en zötykölődként egyaránt érthetetlen, hogy miért kell a főváros 3. kerületének egyik legparásabb szakaszán Tour de France-bajnokot imitálni vitatható tüdővel, egyensúlyérzékkel és combizommal. Mutatom a térképen, hol ne tekerj feleslegesen, mert veszélyes...
A járványhelyzet okán magam is kevesebb NB1-es meccset látogattam meg az elmúlt hónapokban. Nem maradtam otthon minden esetben, de ha ki is mentem, rajtam maradt a maszk végig. Összeszedtem a legfontosabb tanulságokat, hogy ha esetleg te is a biztonságos módszert választod, akkor mire számíthatsz...
Két mocsok kényelmi szempont, ami a biciklit parkolóba teszi az autózással szemben. Nem igazán lehet azokkal vitatkozni, akik ezek miatt nem szállnak ki az autóból...
Valódi borbély csemegének voltunk szemtanúi a Paks - Mezőkövesd meccsen, ahol meghatározó posztokon jellegzetes arcszőrzetű játékosoknak szurkolhattunk. Zöld mezben a vöröskésre festett Ádám Martin és Böde Dániel, sárga-kékben az egzotikus fazonú Cseri Tamás és a szintén dús, de kevésbé kreatív…..
A napi bicajtávon kiábrándító tanulságokkal lettem gazdagabb a körúti állapotokkal kapcsolatban. Tök jó, hogy van sávunk, csak éppen senki se bünteti meg az olyan formákat, akikről most beszámolok. Mit kell ilyenkor tenni? Felmenni a járdára? Rámenni az autósok sávjára? Hívni a közteret?..
Két nappal ezelőtt pofán "gázzal füstölt" a szúnyogirtós kocsi az Etele térnél, ami után percekig alig kaptam levegőt. A jelenetben nem volt kegyelet. Random József negyvennel suhanva küldte a vegyszert rám és az arra sétálókra. Legalább nem maradt szúnyog a tüdőmben. Ennél azért jóval nagyobb…..
nb1er 2020.08.29 07:49:05
@apro_marosan_petergabor: szép szombatot! A 7. pontról most autósként reagálnék egy észrevétellel. Az, hogy a Szentendrein 50-re cserélték a 60+-t, azzal én speciel könnyebben azonosulok. Egyrészt halkabban halad a kocsi és 50 körül nekem kisebb a fogyasztásom is.

Köszönöm a részletes kommentet! :)
Változnak az idők, és nekem az az érzésem, hogy Thomas Doll Ferencvárosának egy-egy felvillanása jobban tűzbe tudott hozni, mint az EL-ben menetelő vagy a BL-ben vitézkedő zöld-fehérek eredményei. Tényleg van minek örülni vagy bennem, a szurkolóban van a hiba?..
nb1er 2020.08.28 09:12:42
@babo0410: Szerintem hasonlóan látjuk, ezért is hívom magyar futball műveknek. A játékkal kapcsolatos észrevételed pedig szintén ül, annyira talán nem is elfogult :)
nb1er 2020.08.28 09:13:24
@clemens: Utolsó sor 1 az 1-ben
nb1er 2020.08.28 15:00:36
@buszrajongó: Kiváló meglátás :)
Szurkolói szemmel jól olvasható, sportfogadóként pedig jól ikszelhető eredmények születtek az Európa Liga magyar vonatkozású meccsein. A Puskás Akadémia meccsforma nélkül, zilált kerettel megúszta egy hármassal, de ne gondoljuk, hogy sokkal olcsóbban megúszták volna, ha bemelegítve érkeznek…..
2018-ig a fővárosban garantált közösségi közlekedéssel jutottam el A-ból B-be, de miután a fonódó villamos szerkesztése után lezárták az elővárosi piros vonatokat, meguntam mindent és vettem egy autót. Onnantól négy keréken közlekedtem a legtöbb célomig, még a közeli ABC-be is volt, hogy dolgos kis…..
Nagyjából 10 hónapja nem láttunk válogatott meccset, legfeljebb ismétlésről. Pedig milyen izgalmas párharc, párharcok előtt álltunk még március elején! És szinte harapni lehetett a címeres kispad környékén emlegetett újoncokkal kapcsolatos találgatások ízes variációit szerte a lelátókon (és az…..
Bizonyára te is emlékszel még Zsóri Dániel bravúros ollózására, ami nem csak három pontot jelentett az akkor még élvonalbeli Debrecen számára, nem csak pimasz kis tasliként keltett pírt a magabiztos Ferencváros szurkolóinak orcáján, de elég volt a Puskás-díjra is. A találatot ide kattintva nézheted…..
Ígéretesen indult az OTP Bank Liga 20/21-es kiírása, amelynek első felvonásában jó néhány szeretni való eseménynek, jelenetnek és fordulatnak örülhettünk. Lássuk ezeket a fénypontokat szolid kis listába rendezve!..
Édes kis meglepetéssel készült a Ferencváros a svéd aranyérmesnek: két gólos ízelítőt adtak az új magyar labdarúgás mesterfogásából...
Érdekes színfoltja a Budapest Honvéd a magyar labdarúgásnak, mely alakulat úgy nyert bajnoki címet és kupákat az utóbbi években, hogy játékuk igazából se nem mondható szépnek, "hatékonynak" vagy éppen szórakoztatónak. Most viszont úgy tűnik, hogy felkészültek a színvonal váltásra, legalábbis erre…..