Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Julia999

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Julia999 2020.07.17 07:56:38
@Macska_fogó: Köszönöm szépen a válaszodat! Most megint nyugi van, jövő héten megyünk vissza orvoshoz oltásra. Nem húgycső elzáródása volt, hanem a vizeletében találtak kristályokat, de nagyon apró szeműt és keveset, az ultrahangra azt mondták, hogy nem teljesen tiszta, olyan, mintha "be volna havazva". A bepisilések egyelőre teljesen megszűntek (remélem, igy is marad), de még egy hónapig diétás kaját kap. Vizet elég sokat iszik, de az alutasakosat is felöntjük, úgy adjuk neki (igy nagyon sokat meg bir inni). A rutint igyekszünk tartani (ezen a téren még van fejlődnivalónk, mert sajnos nem dolgozom minden nap ugyanúgy), van egy kuckója is (plusz több kedvenc helye), de szeretnénk majd a falra "cicapolcokat" szerelni. A kaparófát messzire elkerüli, már több helyre is próbáltam rakni (egyelőre egy kicsi van, ebből is tervezünk nagyobbat venni. Egyébként nagyon igényli a simit, testközelséget, ahogy leülök, máris jön az ölembe, ha néhány napig kevesebbet vagyok otthon, utána olyan mint egy kis pióca, mindenhová követ. Ami a nyávogást illeti, sokkal kevesebb, egyszer-kétszer előfordul napközben, hogy elkezd nyávogva sétálgani, az ajtót kaparja felugrik az ablakokba, de talán unatkozhat, mert ilyenkor játékkal elterelhető a figyelme. Egyébként is egy elég "dumás" macska, ha ránézek, mindjár "megszólit", ha hozzászólok, válaszol. :) Mindenesetre figyeljük őt és igyekszünk az blogodon leirt tanácsok szerint bánni vele. Almot most akarunk cserélni, nagyon jókat hallok a Benek-ről, hát gondoltam, kipróbáljuk. Még egyszer köszönöm!
Julia999 2020.06.21 19:06:41
@Macska_fogó, köszönöm a válaszodat! Közben annyi lett a fejlemény, hogy a vizeletében kristályt találtak, kis mennyiségben, de kapott antibiotikumot, illetve két hónapig speciális tápot kell neki adni. Azóta jelentősen lecsökkent a nyávogás mennyisége, az étvágya is megnőtt, nyugodtabb, bújósabb lett, valószínűleg nem érezte jól magát. Ami a sétáltatást illeti, a nyávogós-bepisilős időszak után kezdtünk kijárni, de egyébként mostanság előfordul (főleg ilyen borongós időben), hogy 10 perc alatt megunja a sétát, beül az ajtóba és nézi a kilincset, menne be. Egyébként bújós, nagyon szelíd cica, szeret ott lenni, ahol mi, olyan igazi ölbecica, nem jellemző, hogy elbújna. Azt észrevettem, hogy a változatosságot nem szereti, pl a minap kihordtuk a kandalló mellé bekészített fát és odapisilt a helyére (azokon szokott néha körmöt élesíteni, az antibiotikum óta ez az egy mellépisilés volt). Ha takarítok él elhúzom a bútorokat, nyugtalanul jár a nyomomban és néz rám ijedten, rám is nyávog, illetve egyszer, mikor átraktam másik helyre az ágyát, belepisilt. A vendégeket kifejezetten utálja, olyankor felül a padláslépcső tetejére vagy elbújik. Vettem Feliway párologtatót is, illetve igyekszek mindent a megszokott helyén tartani, úgyhogy nem tudom, mi segített, de úgy néz ki, egyelőre aránylag nyugi van. Néha még előfordul nyávogás, de annak átalában oka van: éhes, be akar menni a csukott szobába, stb. Egyébként sokat olvasok a blogodon, nagyon hasznosnak találom, gratulálok hozzá.