Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szénáspop

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán az egyik legismertebb talmudi gondolat szerint a világot legalább 36 igaz ember érdemében tartja fenn Isten. Ezek az igaz emberek, cádikok, minden nemzedékben megtalálhatók, így minden adott pillanatban biztosított a Föld fennmaradása. A koncepciót már a Tóra első könyvében megismerjük,1…..
szénáspop 2020.07.08 20:41:08
Évekkel előzte meg a hivatalos elsőt a balatoni hajó, ám a keresésére létrehozott alapítvány sem találta a roncsait.  ..
szénáspop 2020.07.08 06:20:35
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
A japán haditengerészet II. világháború előtti és alatti legmeghatározóbb parancsnoka – akinek nevéhez egyaránt fűződnek hatalmas sikerek és súlyos vereségek is – 1884. április 4-én született Nagaokában, Takano Isoroku néven. Apja – egy alacsonyabb rangú szamuráj – iskolamesterként…..
Sokan vannak, akik egyetlen csepp alkohol felhörpintése nélkül is remekül érzik magukat egy koncerten vagy egy zárt szórakozóhelyen. Mások viszont el se tudják képzelni, hogy táncos mulatságba induljanak józanul. A most következő élettapasztalat arról mesél, hogy milyen volt az első 0%-os bulizásom…..
Számtalan híresség járt hazánkban, az elmúlt évtizedekben és szinte mindenkit meg is örökítettek fotókon az utókornak. Az MTI Fotóarchívumában is rengeteg külföldi uralkodóról, színészről, zenészről, sportolóról, politikusról sőt még űrhajósról is találunk képeket. 1990. május 9. A hivatalos…..
Hogy került a felszín alá a vonal? Miért barnák az oszlopok az Operánál? Miért áll egy híd a semmi közepén a Városligetben? Miért van olyan alacsonyan a mennyezet? Merre lehetne meghosszabbítani?Mindent a Földalattiról...
Életének 85. évében elhunyt Csurka László Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló színművész, a Nemzeti Színház örökös tagja. 1936. január 21-én született Budapesten, édesapja Csurka Péter író, bátyja Csurka István kétszeres József Attila-díjas író, politikus. A Színházi- és Filmművészeti Főiskolát…..
Ha azt gondoltad, hogy a programozás csak a kockáknak való, akik algoritmusokkal kelnek és fekszenek, meg fogsz lepődni, milyen eredményre jutott egy friss kutatás, melyben programozók agyát szkennelték. Ami arra is rávilágíthat, miért van annyi bug (hiba) a programokban...
Szerettem inni. Nem magamban, nem otthon cél nélkül, hanem társaságban. Jól bírtam a piát, nem voltam tőle hülye, másnapos is alig, de nagyon nehezen tudtam tőle teljesen megválni. A környezetem ráadásul nem is értette, hogy miért teszek ilyet, én pedig azt, hogy miként éljek alkohol nélkül.…..
Az igaz, hogy az ember az egyetlen olyan teremtmény, mely rendelkezik tudattal és lelkiismerettel, azonban az korántsem biztos, hogy nincsen élet más bolygón az univerzumban. A Tóra ugyan nem beszél róla egyértelműen, azonban nem is zárja ki ennek lehetőségét. Legalábbis így gondolja1 a…..
szénáspop 2020.06.16 20:47:53
@]{udarauszkasz: én is álmodok néha olyanokat, hogy csak azt tudom, amikor felébredtem, hogy az a mi szavainkkal/fogalmainkkal nem írható le, de valami volt

de pusztán statisztikailag: ha végtelen más világ van, semmi esélye, hogy másodjára is a Földön reinkarnálódjon valaki újra :)
A játékok alapvetően a gyerekek számára készülnek és abban talán mindenki egyetért, hogy a gyermek a legnagyobb kincs a világon. Éppen ezért a játékok esetében különösen szigorúan be kell tartani a biztonsági előírásokat, nehogy a gyerekek szórakoztatására kitalált tárgyak kárt okozhassanak bennük.…..
szénáspop 2020.06.16 20:45:30
@gyedmaróz: azt azóta más névén és másoknak gyártják, ha érted mire gondolok :)
Űrbiznisz Vipera a Holdon 2020.06.12 20:56:20
Június 11-én magyar idő szerint délután ötkor a NASA bejelentette, hogy a VIPER nevű, golfautónyi méretű holdjáróját a pittsburghi Astrobotic Griffin nevű leszállóegysége viszi el a Hold déli pólusának közelébe 2023-ban. Az üzlet 199 és fél millió dollárt hoz az Astroboticnak...
szénáspop 2020.06.14 16:05:43
Az élet mindannyiunk számára tele van hullámvölgyekkel. A legtöbb tapasztalat vagy felemel vagy padlóra küld minket. Vagy tanulunk belőlük, vagy bizonytalanságba sodornak minket. A választás mindig a mi kezünkben van. Éppen ez az oka annak, hogy a sikeres emberek teljesen más szemmel nézik a…..
szénáspop 2020.06.11 08:14:11
Hirohito császár augusztus 14-én kikényszerítette az akkor még mindig a végső ellenállásban gondolkodó katonai vezérkartól a fegyverszünetet, illetve később a feltétel nélküli kapitulációt, amit szeptember 2-án a Tokiói-öbölben lehorgonyzott, Missouri csatahajón írtak alá. Ezzel véget ért az…..
A trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából rendhagyó módon összegyűjtöttünk korabeli újságcikkeket és fényképeket, amelyek tudósítanak a békeszerződés aláírásáról. A békeszerződésben foglaltakról és az aláírás menetéről nem lesz szó a cikkben, csupán egy eddig szinte egyáltalán nem ismert…..
Gold Károly állami bakó 1859-ben született, budai sváb családba, Gold Károly és Böhm Anna gyermekeként. Ezzel a ténnyel csak maga a hóhér nem volt tisztában, egy újságírónak bevallotta, hogy nem emlékszik pontosan születésének évére, amit valahova az 1860-as évek közepére saccolt. Sajnos a Gold…..
Magyar válogatás a mai, az MTI Fotóarchívumából hoztam érdekes, máshol eddig még meg nem jelent képeket, mindet 1947-ből! 1947. január 1. A Nemzeti Segély segélyt, ágyneműt, ruházati cikkeket oszt a ferencvárosi Mária Valéria-telep lakói számára. MTI Fotó/MAFIRT: Szécsényi József. Nézzétek a…..
A hóhérok, különleges szakértelmüknek, és speciális társadalmi helyzetüknek köszönhetően, az állami vérhatalom nélkülözhetetlen demonstrátorai voltak évszázadokon át. Mivel kijelölt feladataik elvégzésének becstelenítő hatása volt, lehetetlen volt tisztességes polgárokkal helyettesíteni őket. És itt…..
szénáspop 2020.05.22 21:22:20
A szerencsések, akiknek a karanténhelyzet jobbára csak számtalan felszabadított órát, alapos kézmosást, egyre formásabb vekniket, DIY barkácsolást és #maradjotthon koncerteket eredményezett, nagyszerűen elszórakoztathatják magukat egy látszólag egyszerű kérdéssel: Yanny vagy Laurel? A közösségi…..
szénáspop 2020.05.22 13:29:03
Bánjunk óvatosan régi bútorainkkal, de ne féljünk használni őket. A bútorok azért vannak, hogy üljünk vagy együnk rajtuk, egyszóval, hogy kiszolgáljanak bennünket. Régi darabjainkat azonban lehetőleg ne tegyük ki szélsőséges igénybevételnek. Bő tippsorozat kézenfekvő és kevésbé ismert módszerekkel…..
szénáspop 2020.05.21 07:15:07
@kkm.furdancs: egy kifordított világban (ahol élünk): kiveszi az oxigénből a vizet :)