Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teker a Csalad

78 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BuBa Epic túra igazi családi kaland, ami emlékezetes élményt nyújt minden résztvevő számára. Ha szeretnétek kicsit kiszakadni a város zajából és felfedezni a vidék szépségeit, akkor ne habozzatok, csatlakozzatok a BuBa Epic túrához, ami a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa…..
Jelmezes kerékpáros túrára hívja a kerekezőket a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség két megújult útvonalon is. Február 19-én a Budapest-Etyek utvonalon, 26-án pedig a fővárosból Szentendrére indul a maskara karaván. Még javában tart  a farsangi időszak, amit hagyományosan a vidám lakodalmak,…..
A Budapest-Balaton (BUBA) kerékpáros útvonal első szakaszán, Törökbálintról Etyekre tekertünk a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) által szervezett study tour keretei között. Az esemény célja, a kerékpáros útvonal népszerűsítése. A MAKETUSZ elkötelezett abban, hogy a bringautakhoz…..
Szentendre szuper kerékpáros desztináció. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt rejteget izgalmakat és könnyen megközelíthető hévvel, amin a bringákat is lehet szállítani. Ajánlottunk már Nektek családbarát körtúrát, ami Szentendréről indul. Most meghallgattuk, milyen további kerékpáros fejlesztések…..
A november és az azt követő téli hónapok radikális változást hoznak a mindennapi öltözködésünkben, szóval laikusként mire is számít az aki szeretne kerékpárra ülni és ne adj’Isten még gyereket is szállítana: még két réteg ruhára mindenkin. Nos, ez tizenöt évvel ezelőtt valóban így is lett volna,…..
Teker a Család Hatan kétkeréken 2021.07.29 14:44:28
Sárkányrepülés, vitorlázórepülés, túrasízés, hegymászás, terepfutás; Balázs extrémsportolóként definiálja magát. Emellett rengeteget bicikliznek a családdal, azonban nem hívná magukat kerékpárosoknak. Mi mégis erről beszélgettünk vele, illetve a kisgyerekekkel való tekerés nehézségeiről és örömeiről…..
Ez a családi túra a Vértesben tesz egy kört aszfaltos erdei utakon. A Vértesben futó utakat ahajdan volt kis bányákhoz építették. A bányászat megszűnt, a külszíni fejtések helyén festői kistavacskák, benőtt meddőhányók vannak, az aszfaltos utak pedig megmaradtak - tökéletesinfrastruktúrát nyújtva a…..
Ez a családi túra nagyrészt a Vértesben halad festői erdei utakon, nagy emelkedőktől mentesen. Aki szeretne vadregényes tájon kerékpározni, és van is némi erőnléte, válassza ezt az útvonalat. A Vértesben futó aszfaltos utakat a hajdan volt kis bányákhoz építették. A bányászat megszűnt, a külszíni…..
A Balatonhoz közel jól kiépített kerékpárút-hálózaton járhatjuk be ezt a nem hétköznapi 28 kilóméteres kerékpár túrát. Az egykori Veszprém-Alsóörs vasút vonalán haladó kerekpárút mentén, a fűzfőgyártelepi, 20. század elején épült kis lakótelepen megnézhetjük a nemrég-múlt építészeti emlékeit, de…..
Könnyed 6 kilóméteres túra a Balatonhoz közel. Jól kiépített kerékpáros útvonalon mehetünk ezen a nem hétköznapi, kisgyerekeknek is élvezetes úton. A partot elhagyva időutazás részesei lehetünk, melyről az egykori vasút vonalán haladó kerékpárút, a megmaradt épületegyüttesek és a kiállított Gőzös…..
Megszületik az első gyermek, idővel megtanul ülni, eléri a szükséges testmagasságot, és végül eljön a nagy pillanat, amikor aggódással vegyes izgalommal megvásároljuk az első bringás gyerekülést. Beül a bébi, óriási rajta a bukósisak, de közben hihetetlenül bájos is, és hogy mosolyog, imádja a…..
A Balaton kerülés, azt hiszem minden kerékpáros számára csábító cél, különösen nyáron. Bíztatok mindenkit, hogy bátran vágjon bele gyerekekkel is. Mivel nem szerettük volna egyből az egész háztartást felpakolni egy több napos túrához (bár a sok gyerek cuccal még így is kicsit olyan érzésünk volt),…..
 A gyerekekkel már 5-6 évesen elkezdtünk biciklizni. Kezdetben a környéken, aztán később komolyabb utakat is bevállaltunk, mert láthatóan mindenki élvezte a közös családi tekeréseket. Ahogy teltek az évek szintet léptünk és több napos túrákat szerveztünk. A gyerekek és a férjem hamar maguk mögött…..
A Teker a Család pályázatot írt ki, hogy megtaláljuk a legmotiválóbb magyar bringás családokat, a Teker a Család arcait. A pályázat egyik nyertese a Farkas Család, akiket elkísértünk egy könnyed bringatúrára a Hárosi-öbölbe. A Farkas Család télen-nyáron tömegközlekedés helyett is bringázik.…..
Hideg, borús napra virradt, kesztyűink még nedvesek voltak a radiátoron a tegnapi bringatúra miatt, így a mai napra benti programokon törtük a fejünket. A gyerekeknek gyorsan beindult a fantáziája. Legtöbb ötletük az új kedvenc biciklizés körül forgott. A Lego bringapálya építés, a fogaskerék…..
Ezen a túrán nemcsak páratlan dunai panorámában gyönyörködhetünk, de majd 5000 évet utazunk, a bronzkortól napjainkig. A túra során megismerkedünk a XVIII.-XIX. századi magyar felfedezőkkel, akik segítették eltüntetni a térképek fehér foltjait, és meglátogatjuk hazánk három megmaradt minaretjének…..
Ez a 36 km hosszú túra Győrt és a Mosoni-Dunát hozza közelebb a családhoz. A győri belváros látványosságaiban, a Mosoni-Dunában és az ártéri erdőkben egyaránt gyönyörködhetünk utunk során, miközben egy-egy játszótéren is megpihenhetünk. A túra a győri vasútállomás elől indul, áthalad Győr…..
Űrhajók, súlytalanság, csillagok, várak és katonák. Csepel két nagyszerű játszóterére ajánlunk útvonalat, amiket akár egy egésznapos program keretében is felkereshetünk. Csepelen az utóbbi időben több nagyszerű játszóteret is építettek. Ezek közül kettőt felfűztünk egy kényelmesen bejárható…..
 Ez a mindössze 12 km hosszú túra a történelmi Tata városában vezet minket körbe. Nem véletlenül kapta a vizek városa elnevezést sem, hiszen rengeteg a tó, és számtalan tiszta vizű forrás tör itt a felszínre. Túránk ezek közül a két legnagyobbat érinti, az Öreg-tavat és a Cseke-tavat. A gyerekek sem…..
A legmotiválóbb magyar bringás családok felkutatására pályázatot írt ki a Teker a Család, hogy sztár fotókat készítsünk róluk és bemutathassuk olvasóinknak is, ezzel motiválva mindenkit a gyerekekkel közös bringatúrákra! A Hlavács Család lett pályázatunk egyik nyertese, akiket elkísértünk egy…..
Ez a 30 km hosszú túra Szegedet, Algyőt és a Tiszát hozza közelebb a látogatóhoz. A túra kiindulópontja és felezőpontja is strandhelyszíneket tartalmaz, így a fürdőruhákat nem szabad otthon hagyni, ha egy melegebb napon vágna bele a család, de a hideg idő beálltával sem érdemes elpakolni a…..
A túra a Balaton partjától távolabb eső részeket mutatja be. A látogatók láthatják Siófok központi nevezetességeit, 2 főbb játszóterét, a várost elhagyva a bringások megismerhetik a Sió-parti vizi élővilágot és a környék kisebb településeit, mielőtt visszatérnének a Balaton-parti kavalkádba. A…..
 A Széchenyi-hegy sok bringás számára egy fontos kiindulópont. Más budai hegycsúcsokkal szemben előnye, hogy BKV-val és autóval is könnyen megközelíthető és mivel magaslaton van, így innen - legalábbis első körben - mindenképp lefelé vezet az út. A bemutatásra kerülő útvonal is ilyen, de azért…..
Történelmi emlékek, kisvasút, működő vashámor és interaktív kiállítás vár ránk ezen a túrán, no meg hazánk egyik legszebb tájegysége, ha nem riadunk vissza egy kaptatástól. A túra során megtekinthetjük a nógrádi vár romjait, igazi forrásvízből kortyolgatunk és az egyik legszebb erdei…..
Budapestet egyik rejtett kincse, hatalmas mezők, gyönyörű erdei utak és a repülőtér izgalmas világa tárul elénk ezen a túrán. A vasmadarak fel- és leszállása közben sokan nem is gondolnák, hogy egy repülőtér közelében milyen sokszínű és csodálatos természeti értékek léteznek. Rögtön itt a…..