Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VivaldiTravel

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jöjjenek velünk, fedezzük fel Magyarország csodás tájait, UNESCO világörökségi helyszíneit! Itt most kiemelném a egyik, szívemhez nagyon közel álló programot, melynek megálmodásában és megvalósításában egyaránt részt vettem. Ez a Pannonhalma-Pápa programunk. Mindig boldogan indulok erre a…..
Ezúttal egy méltán népszerű, gyönyörű tájakat felvonultató útra csábítunk. Az Ausztria aktívan kirándulás már első útján nagy érdeklődést váltott ki, különösen törzsutasaink körében, hisz a Salzkammergut évek óta népszerű helyszíne útjainknak, viszont rengeteg programlehetőséget tartalmaz. Első nap…..
Sokan tudják rólam, hogy Olaszországba utazok legtöbbet az irodával, külföldön ott érzem igazán jól magam, ott érzem úgy, hogy a legtöbbet tudok adni a velem utazó vendégeknek. Ha Olaszország, akkor melyik területe, melyik város, melyik tartomány? Nem egyszerű a döntés. Sok olasz útját kísérem az…..
Amikor az olasz utak első napján az M7-es autópályán elhaladunk a Balaton csodálatos panorámája mellett, mindig szóba kerül néhány érdekesség: a Kőröshegyi-völgyhíd, a Tihanyi-félsziget, a Balaton-felvidék tanúhegyei, a Keszthelyi-öböl és a parton lévő települések látnivalói. Az egyik ilyen reggeli…..
Prágában átsétálunk a Zsidónegyeden, ahol az óra ellenkező irányba forog és Lőw rabbi élt egykor. Megismerkedünk a Gólem legendájával, az Óvárosi téren pedig Mydlař hóhérral és megpróbáljuk megfejteni az Orloj elsőre nem is mindig látható, felismerhető rejtélyeit. A várban megnézzük a gótikus Szent…..
Szotyi az egyik legnagyobb utazó. Ha nem a legnagyobb... Mindig mindenhol ott kell lennie. Ráadásul mindig az első sorban, akár a buszon, akár a városnéző sétán...noch dazu, az utasok által készített fotók 60-70 százalékába belóg egy-egy szirma...vagy rögtön az egész feje...nem könnyű…..
A Vivaldi Travel által szervezett Virágos Muravidék út fantasztikus kikapcsolódási és feltöltődési lehetőség. Személy szerint nekem az egyik legkedvesebb utam az 1 napos utak közül. Elég jól ismerem a vidéket, gyakran én vagyok ezen az úton a csoportvezető, és mindig nagy örömmel…..
Az Erdély kincsei utazásunk blogbejegyzését néhány napja úgy zártam, hogy aki egyszer Erdélybe jön és felfedezi értékeit az visszavágyik erre a földre. Az elmúlt években számtalanszor kaptam azt a kérdést utazásaink során, hogy Erdélynek melyik része az, amit feltétlenül látni kell. Én mindig szinte…..
Szeretem. Ha van szomszédos desztináció, ami vetekszik a svájci alpesi hegyek vagy a norvég gleccsertavak lenyűgöző látványával, az éppen a bledi tó környéke lehet. „Delejes” – nem véletlenül alkalmazom ezt a jelzőt, ami mutatja azt az életre szóló adományt, érdekes múltat és fenntartható jövőt,…..
Nápoly egykori királyi fővárosát imádod vagy menekülnél belőle. Semleges vélemény nincs. A házakról pereg le a festék, minden patinás, de még érezni, hogy hajdan királyok laktak errefelé.  A város saját lélekkel bír, egy életérzés. Nápolyinak születni kell. A folyton kiabáló emberek, a…..
Egy vallomással kell kezdenem az írásomat. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az évszázadok távlatában a kicsike porszemmel sem felérő 8 évvel ezelőtt - mikor is elkezdtem dolgozni jelenlegi munkahelyemen - tudtam volna, hogy a Vivaldi Travelt eszik-e vagy isszák netalán gondos kezek…..
A pugliai utazások első meglepetése már az indulásnál tapasztalható. – „Igen? Ezt így mondjuk, hogy Pulja?”, általában a Hősök terén elhangzó kérdés.A meglepetések, de nyugodtan nevezhetjük csodáknak is, a második napon folytatódnak, Urbinoban a sok vélemény szerint legszebb reneszánsz palotát…..
Ezúttal egy tavaly indult, friss, ropogós kirándulásról szeretnék beszámolni. Az út címe: Felhők felett Bajorországban.Az Ausztria aktívan kirándulásunkhoz hasonlóan ez a túra is úgy született, hogy korábban alaposan bejártuk a területet a méltán népszerű Bajor kastélyok program során. Úgy…..
Szinte a kezdetektől a Vivaldi Travelnél dolgozom. Itt tanultam meg az idegenforgalmi szakma csínját-bínját Éva kolléganőmtől. És lehetőségem nyílt arra is, hogy csoportokat kísérjek… sok évig én kísértem szinte az összes velencei utunkat… Először csak 3 napos programot hirdettünk, szerették az…..
Évek óta népszerű programunk a „Csehország természeti csodái” nevű kirándulás, melynek során négy nap alatt próbálunk utasainknak ízelítőt nyújtani a cseh vidék legszebb, legismertebb látnivalóiból. Persze négy napba nyilvánvalóan nem fér bele minden természeti szépség, ezért igyekeztünk a…..
A „Semmeringi élmények” utazást több alkalommal volt szerencsém vezetni. Mindig nagy örömmel vállalom ezt az utat.  Ez egy 1 napos kirándulás, amihez korán kell kelni. A korán kelés nekem általában nehezen megy, de már a Hősök terére érve megcsap az izgalom szele, és már alig várom, hogy…..
Erdély kincsei: te csodás Székelyföld Útra kelünk és átszeljük nyugatról kelet irányba azt a gyönyörű vidéket, területet, amit évszázadok óta Erdélynek nevezünk. A két nap alatt útközben nem mindennapi látványokban gyönyörködhetünk. Nagyváradon a Nagyboldogasszony székesegyház és Szent László…..
Fekete-erdő, Svájc és a Bódeni tó kirándulásunk alkalmával sokszor rövid időn belül megtapasztaljuk a Vivaldi Travel jelmondatát: 4 évszakban utazunk.  A fantasztikus 7 napos csillagtúra során ugyanis hűsölünk a Triberg-vízesés közvetlen közelében, egy szemet gyönyörködtető zöld erdő…..
Aktív kikapcsolódás a Dolomitokban: kirándulás vagy via ferrata kezdőknek és haladóknak 2019-ben régi-új desztinációként debütált a „Dolomitok” a Vivaldi Travel kínálatában. Évek óta szerettük volna megmutatni egy picit más arcát az aranysárga hegyeknek: úgy, hogy a kulturális látnivalók inkább…..
Capri, a Nápolyi-öböl krokodilfej formájú szigete több ezer kékkel bír. Ahogy csónakunk szeli a hullámokat, türkizcseppeket és aquamarin fodrot hagyunk magunk után. Csak a luxusjachtok és a csónakok sziluettje töri meg a mozdulatlan kékséget. A tenger milliónyi árnyalata szinte beleég az ember…..