Regisztráció Blogot indítok
Adatok
signal85

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Signal Voestalpine 2011.11.10 07:29:00
Következő vállalatunk az ausztriai Voestalpine AG, acélipar, számos elemzőháznál erős vételre vagy tartásra ajánlják (eladási javaslatot nem találtam rá), a konszenzust tekintve több, mint 30%-os felértékelődési potenciállal. A 4 milliárd euró körüli piaci kapitalizáció…..
Signal Spread game 2011.10.15 08:58:00
A Raiffeisen múlt heti piaci ajánlásában egy igen érdekes kötvénypiaci stratégiát javasolt, mely az amerikai és a német állampapírpiaci hozamkülönbségre játszik.Német és amerikai állampapírpiaci spot hozamgörbék különböző időpontokban Az ábrán látható, hogy egy…..
Signal Volkswagen (elsőbbségi) 2011.08.21 11:58:00
Aki a jelenlegi problémás időszakban alulárazott részvényt keres (mikor máskor?), annak álljon itt példaként 2009-2010 egyik tőkepiaci sztárja, a német autógyártó Volkswagen. A Portfolio.hu épp tegnap cikkezett a sales adatok megugrásáról. Érdemes még megjegyezni, hogy az…..
Ezúttal a sokak által egyetlen hazai likvid papírnak nevezett OTP kerül górcső alá, egészen pontosan abból a perspektívából, hogy mi az általános (már-már közmondásnak tartott) vélekedés az árfolyammozgást kiváltó faktorokról. Ez a gondolkodás egyúttal arra a kérdésre is…..
Signal Sony 2011.06.13 15:04:00
Az MF Global elemzője tavaly nyáron nemes egyszerűséggel (ám találóan) "Pay Stationnek" nevezte el a közel 170 ezer főt alkalmazó japán konglomerátumot, a Sonyt. A lehetséges sztori - nagy Japán bázisú cég lévén - igen hasonló a pár napja bemutatott Mitsubishihez…..
Signal "Drang nach Osten" 2011.06.05 12:30:00
Félreértés ne essék, ezúttal nem a német történelemnek a címhez kötődő fejezeteit csapjuk fel. A Portfolión kedden megjelent cikk (Irány a kíni részvénypiac?) kapcsán igyekszem pontokba szedni a főbb gondolatokat és drivereket (nem feltétlenül fontossági sorrendben) nemcsak…..
Signal Mitsubishi 2011.05.26 00:08:00
Rendhagyó módon ezúttal egyetlen vállalatra fókuszáló bejegyzéssel jelentkezem, s terveim szerint a jövőben ez még elő fog fordulni néhányszor ilyen rövid snapshotok formájában. A terítéken egy nagy hagyományokkal rendelkező japán óriáscég, a közel 60 ezer munkavállalót…..
Kimeríthetetlen téma (nem is beszélve a CDS-ekhez köthető arbitrázstevékenységekről), így ebben a bejegyzésben két "egyszerűbb" esetet mutatnék be. Az alapelmélet mindig ugyanaz: alul- és egy túlárazottnak vélt termékek árai közti különbség alakulására történő…..
Amennyiben valaki úgy dönt, hogy valamilyen nyersanyagba vagy egy adott nyersanyagtól erősen függő ágazatba fektet, több specifikus kockázati tényezővel kell szembenéznie, melyek más piacokon nem jelentkeznek. Az egyik ilyen például alapvetően az értékláncok elemeinek kölcsönös…..
Nemrég került gazdasági-politikai reflektorfénybe a globális nyersanyagpiacnak a múltban viszonylag keveset emlegetett, ám annál nagyobb stratégiai jelentőségű területe, a ritkaföldfém szektor. A periódusos rendszerben a 15 lantanoidát a szkandiummal és az ittriummal kiegészülve…..
Őszintén megvallva nem szeretem az olyan irományokat, melyek leginkább szembetűnő értékét - legalább is leső látásra - maga a terjedelme adja, amit meg lehet írni pl. ezer oldalban, azt meg lehet rövidebben is. Jelen bejegyzés hátterének választott könyv esetében hajlandó az…..
Jelen poszt eredetileg könyvajánlónak indult, majd gondolataim összeszedegetésekor jutottam arra, hogy inkább a „célmű” egy kiragadott fonalával fogok foglalkozni, ez pedig nem más, mint az ingyenebéd, a lényegében kockázatmentes nyereség. Valamely tényleg nagyszabású…..
Signal Intro 2010.12.19 22:46:00
Kedves Olvasó! Legelső posztomban igyekszem definiálni jelen bloggal kapcsolatos céljaimat és elképzeléseimet. A témákat alapvetően különböző befektetési formák, tőzsdei piacok,  makrogazdasági kapcsolódások, hírekkel, sztorikkal és mások véleményeivel kapcsolatos…..