Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Garfyka

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeledik a karácsony, az üzletek ünnepi gúnyát öltenek, minden csillog meg villog, a szeretet jegyében az ajándékvásárlás közepette eszetlenül tülekedünk, minden piros meg fehér, esetleg kék, szóval Olaszországban ezerrel indul a panettoneszezon. Onnan lehet biztosan tudni,…..
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
Annyira szépek a zöldbabok a kertben, és csak úgy roskadoznak a növények, idén annyi lett. Ennek a zöldbabmániás Háromévesem nagyon fog örülni, viszont ezt a mennyiséget egyszerre bajos lenne bepusszantani, szóval egy része a fagyasztóba kerül kis csomagokban, hogy ínségesebb időkben is elő lehessen…..
SzatmáriFeri Finomfőzelék 2015.05.26 14:12:39
Magam sem tudom jobban megfogalmazni, ezért csak azt tudom mondani, hogy tessenek elkezdeni másként gondolni a finomfőzelékre. Bizton állítom, hgy ez a változat köszönő viszonyban sincs a menzákon megszokott igen undorító egytállal. Ez nem 100, hanem 1000 százalék. Tudom, hogy…..
Ha már bűnözünk, akkor ne csak az édességekkel tegyük, jöjjön egy kis meleg, omlós, ropogós péksüti is. Én a recepttől némileg eltértem abban a tekintetben, hogy a zöldséges keveréket nem a tésztára, hanem a tésztába gyúrva tettem. Kétféle sajtot is használtam - trappistát és füstölt parenyica…..
Zenóbia Lugó kifli 2014.03.20 08:05:43
Tudom, hogy mindenki a sós rudaimért van oda, és tényleg állati jók, én is oda vagyok értük, de szerintem akkor is ez az évszázad sós süteménye. Nagymamától van a recept, mint kiderült, marhára nem Lugó kifli, hanem Jugó kifli, csak mi mindig így olvastuk, úgyhogy nálunk most…..
P.Izabella Erdélyi konyha 2014.03.06 17:48:47
Mindenki hallott már az erdélyi konyha különlegességéről. Erdély földjén elő népeknek, a magyaroknak, románoknak, szászoknak, örményeknek… sajátos egyéniségük van és ez a kulináriában is megmutatkozik. S persze nincs olyan ember, aki legalább egy székely viccet ne ismerne.…..
Ma már Magyarországon is elérhető az egyik japán alapétel, a tōfu (豆腐) [tófu]. Japánul hosszú ó-val ejtjük, nem röviddel, a szó pedig a bab és a megsavanyodik, elromlik ige két írásjegyéből áll. Magyarul a szójabab túró, szójabab kocsonya, esetleg szójabab…..
Már megint jön a hétvége és az elmaradhatatlan kérdés: mit főzzek? Ez csak látszólag egyszerű kérdés, ugyanis ez remek táptalaja lehet egy komoly családi veszekedésnek, amelynek a vége könnyen lehet egy „akkorfőzzélte” jellegű háziasszonyi sértődésnek. Boldogult…..
A minap betöltötte a harmadik évét. Ki gondolta volna, hogy ezt megéri? Én nem.Azt már elmeséltem, hogy a gyerekeim biztatására, azért kezdtem el írni, hogy könnyen megtalálják benne, amit éppen akarnak. És miért folytattam és irkálok még ma is? Mert nekem is jó megtalálni…..
àlabeck Spárga és csirkemáj 2010.05.26 07:25:00
És még hagyma is hozzá. Ezzel el is mondtam az egészet. Ha valaki szeretne egy olyan ebédet, ami gyors is, finom is, szezonális, és mindehhez még az ára is igen kellemes – tehát elég olcsó – akkor igazán jó szívvel ajánlom ezt az összeállítást. Elég jól illik…..
Beáéknál találtam rá erre a kitöltögetősdire, kedvet kaptam hozzá. A könyvek mindig is a szívem csücskei voltak, azt hiszem, szeretetüket még Anyu könyvmolyképzőjén szívtam magamba. Ezért (is) szívfájdalom nekem kicsit, hogy Hunort ezidáig alig-alig érdekelték a könyvek, de…..
Hunor&Minka&Zsigu Eufória 2010.04.03 18:52:00
Van abban valami piszkosul felszabadító, amikor a majdnem kétésfélévesed jelzi, hogy pattanj be mellé az anyósülésre, maxi hangerőre kapcsolja a rádiót és fékeveszetten tomboltok a lájk a vördzsinre. Te azért, mert eszedbe jut hamvas fiatalságod, ő meg azért, mert talán sosem…..
Az egyhangú hétköznapi reggelik után ilyenkor hétvégén szeretünk valami mást, valami különleges, finom és meleg harapnivalót készíteni az elmaradhatatlan mézes tea mellé.Ezekre az alkalmakra kiváló valamilyen sós muffin. Mivel ezek frissen, langymelegen a legízletesebbek,…..
 Ez a cikk a világ mai étkezési szokásainak bemutatásáról szól irónikus módon... Ha nem vigyázunk és figyelünk oda mit is eszünk, komoly egészségügyi problémáink lehetnek! - Miit kértek reggelire gyerekek?- Én vizet akarok. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst,…..
Úgy tűnik egész komolyan specializálódott egy angol csalócsapat a magyar elektronikaitermékfogyasztókra. Múltkori iMaces történetünkhöz kísértetiesen hasonlító csalás lett az Expresszen olcsónak tűnő iPhone-ból, amit most egy Phone Stock Inc. hirdetett, kábé így: Pár…..
àlabeck Vasárnapi semmiség 2009.12.08 11:35:00
Gondolom, senkinek sem meglepő, ha elmondom, hogy szeretek recepteket olvasgatni. Könyvben is, neten is, gasztroblogokat is – akkor is, ha semmit nem keresek, csak úgy, a szórakozás kedvéért. Olyanokat is szeretek megnézni, ami egészen különlegesnek, egzotikusnak számít, akkor is,…..
Nem könnyen találtam ki, hogy mi legyen a köret a sajtos, tejszínes csirkemellhez. A rizs mindenképpen jó, de ahhoz nem volt kedvem. Jó még a krumplipüré is, de úgy gondoltam, abba kell valami többlet is. És mi legyen még; volt maradék sült tök a hűtőben, miután már frissen…..
àlabeck Alma slafrokban 2008.09.21 17:31:00
Ismeri még valaki ezt a szót? És ki használja manapság? Na jó, akkor pongyolában. Gyerekkoromban egyik nagymamám így, másik úgy mondta. Ma már maga a ruhadarab is kiment a divatból, legalábbis az a fényes anyagból, szaténból vagy brokátból készült, többnyire mintás, hosszú,…..
àlabeck Még mindig füge 2009.10.13 21:40:00
Lehet, már unalmas, de én nem győzök csodálkozni. Ez tényleg az örökké termő fa. Úgy hallottam, máshol is ritka bőséges volt az idén a fügetermés, bizonyára az az oka, hogy ilyen sokáig kitartott a jó idő. Már majdnem három hónapja, hogy az első éretteket leszedtük, azóta…..
 A ma hajnali ajánlóhoz kapcsolódva pedig következzen egy beküldött levél: Sakálné vackorbanshee Rozália olvasó(kis)hölgy olyan posztot hozott össze, hogy leesik az állatok. Ahogy írta: reméli, nem fekszi meg a gyomrunkat. Kedves Tiborom,lépten nyomon…..
Garfyka 2009.08.07 16:56:53
Garfyka 2009.08.07 17:01:47
@Rékuc:

Elvonatkoztatás? Társítás?
Próbáld meg, jó játék.
Figyelj csak, így kell. Megnéztem a blogod - és a barátaimat, valamint engem leszóló hozzászólásaidtól, s ezen keresztül a személyed által ismeretlenül is kiváltott viszolygástól függetlenül - tetszik.
Na, ez elvonatkoztatás.
És a ki nem mondott, be nem ismert frusztráltság leküzdésében is segít.
:-)