Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skandináv otthonunk

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bornholm  sok mítoszt , érdekességet rejt magában így évente több ezer turistát csalogat a ide a sziget egység. Idelátogatás előtt van van pár dolog , amit jó ha tud az ember . 1 . Dániának több nem hivatalos zászlaja is van . Ilyen a bornholmi lobogó ,amit  1970-ben fogadtak  el , de még sem…..
Végre beköszöntött a nyári szünet  pörögnek a napok  a gyerekekkel. Az  idei nyaralásunk  most Dánia  szigetvilágának a felfedezése lesz Addig is fedezzük fel együtt a vidék csodálatos világát ,tudom sokak számára Dániáról elsőnek  a nyüzsgő kerékpáros Koppenhága és a hippik által ismert…..
A nyári napforduló  ami június 21-re esik az északi féltekén , ekkor éri el a nap az egyenlítőtől a legnagyobb távolságot. Északon ez jelentette a nyár kezdetét is , ilyenkor  legrövidebbek az éjszakák  a nap legmagasabb delelési ponton áll . Számos ősi szokás alakult ki ezen a napon , megünneplése…..
Skandináv otthonunk Camp Adventure 2020.06.03 20:27:27
Camp Adventure kalandpark  Koppenhágától délre Rønnede-be található  a Gisselfeld Klosters  Kastély erdejében . Kastély erdő területe 2400 hektár.Fák közötti sétány több erdei élővilágot érint , minimalizálva a környezet zavarását . Tervezésnél különös figyelmet…..
Május végét pünkösdi  hosszú hétvégével zárjuk , így ismét útnak indultunk . Frederikssund - tól déli irányban indultunk el Faxe városába  , mindössze 90 kilométerre található Sjæland szigetén helyezkedik el . Faxe jelentése lófélék  ez a hegygerincen fekvő város elhelyezkedésére utal  . A városban…..
Skandináv otthonunk Mindennapok 2020.05.17 11:21:25
Elmúlt időszakban az insta oldalamra sok üzenetet írtatok Dániával kapcsolatosan . Így összeszedtem pár  gondolatot  az itteni életről , emberekről és a mindennapokról . Saját tapasztalataimat osztottam meg veletek  , ami eltérhet más életszínvonalától , tapasztalatától .  Dánia észak -európai…..
Skandináv otthonunk Møns Klint 2020.05.11 12:19:42
Møn sziget Dánia délkeleti részén található ,sjæland szigethez tartozó önálló község. Két szigetet a Dronning Alexandrines híd köti össze. Koppenhágától alig két órás autóútra . Sziget leglátogatottabb látványosága Møns Klint és Stege .Stege régi kereskedő város , minden év júliusában tartják meg a…..
Store Bededag azaz a Nagy imanap egy régi dán hagyomány , ami a mai korban már teljesen más jelentőséget kapott.  De miről is szólt ez  régen  ? Nagy Imanapot Hans Bagger Roskilde püspöke rendelte el , több imanappal együtt . Húsvét után negyedik péntekre helyezte ezt az  ünnepet  V. Christian…..
Sokszor hallani , hogy Dánia a világ legboldogabb országa , pedig ez cseppet sem igaz . Hisz itt a legmagasabb a depresszió és az öngyilkossági arány . Inkább a legelégedettebb országnak mondhatnánk .Ezt annak is köszönhetik ,hogy  sosem akarnak túl sokat, nincs nagyra törő álmaik . Apró, elérhető…..
Gondoltam  ma körbe vezetlek kicsit titeket Frederikssund városkában , megmutatom nektek a szeretett környékünket . Frederikssund -ot 1662 -ben alapították , III.Frederik , Roskilde fjord legkeskenyebb részénél fekszik . Város főtere,sétáló utcája nem nagy . Skandináv hangulatát a színes házak…..
Skandináv otthonunk Üdvözöllek 2020.04.26 16:35:30
2006 őszén költöztünk  Dániába , fiatalon kalandnak indult ez a sejtelmes  utazás . Dániai életünket Koppenhágában kezdtük el . A nagyváros annyira zsúfolt és zajos volt számunkra , hogy hamar vidékre költöztünk. Itt élünk a Roskilde Fjord eldugott kis csücskében .Városhoz közeli kis falucskában…..