Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naivugyfel

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Összevesznek? 2021.02.27 06:06:00
Azt mondják, az ellenzéki összefogás azért fog megbukni, mert összegyeztethetlenek az egyes pártok programjai. Ezt én erősen kétlen, nem látok ilyen összeegyeztethetlen dolgokat, sőt valójában a 6 összefogó párt között alig van elvi eltérés. Lássuk! A DK egy klasszikus jobboldali…..
naivugyfel 2021.03.02 10:11:24
@6.Lenin: "...különösen, ha csak emlegeti valaki a 3. megoldást, de mélyen eldugja a fiókja aljára...."
De hát - pont nálad rég ott van, sosem volt eldugva, ha érdeklődés mutatkozott :-)

"...Szerintem ma Mo-on nincs erő a 3. megoldásra...."
Dehogy nincs, csak balfék módon futnak neki - erről a kedvenc sztorim jut eszembe, R. János volt lánchídrádiós közíró állítólag (nyilván nem) elolvasta a koncepciót és azt találta mondani (felsőbbrendűsége teljes tudatában - még 2018 eleje körül):
"...Hmmmm... nem akarlak kiábrándítani, de... Magyarországon nincs igény a tömegek részéről a változtatásra.... továbbá nincs, aki az élére merne állni a kormány elleni fellépésnek...".
Namost ugyanez az R. János 2 évvel később felbukkan a Pálinkás-párt vezetésében, elég egyértelműen cáfolva ezzel a korábbi véleményét ("felköp - alááll").
Btw. Pálinkás-pártok esetén teljesen igazad van, nincs erő a 3. megoldásra.
Egy bizonyos konstellációban viszont lenne (és az nem az ukrán út, annál sokkal korrektebb).
naivugyfel 2021.03.02 16:48:39
@6.Lenin: Szerintem alapvetően mindenben egyetértünk...
"... A változáshoz célok, a megvalósításhoz tömegek, a tömegek irányításához vezér kell..."
Így van. Erről szól az egész koncepció, hogy hogyan jöhet ez össze hatékonyan.
"...A célok mögé tömegeket, ez már nehezebb.
Megfelelő vezért még nehezebb....'
Igazából először egy államférfi típusú (vagy annak kinéző) személy kell - jelenleg Karácsonyra és Márki-Zayra szűkült le a kör, azzal, hogy ők se szentek, de a minimumot (ismertséget, szimpátiát) hozzák. Próbálkozom, próbálkozom becserkészni őket - persze én nagyon kevés vagyok ehhez, de a 0-hoz képest mégis többet ér a tevékenységem.
HA ezután ők kezdik profin kommunikálni a célokat (kitalálni ugye már nem kell semmit) - a marketing az mindig mindenhol döntő - akkor jönnek majd az igényelt tömegek...
Én tényleg úgy látom, hogy Semmelweis-eset van - a komoly problémára létezik a viszonylag egyszerű ÉS jó megoldás - csak senki nem akarja elhinni :-)
naivugyfel 2021.03.02 19:18:12
@6.Lenin: Köszi a visszajelzést. Az "evolúciós" fejlődés nagyon lassú, nincs nekünk annyi időnk, én azért mernék határozottan "gyorsítani".
"...És tökéletesen alkalmasak egy ukrán típusú "rendszerváltásra" Mo-on. Karácsony már bizonyíthatóan is egy tökéletesen irányítható bábú....'
Hmmm. Az őt jelölő pártok foglya. Ha meg lehetne szabadítani őt a koloncként ráakaszkodó pártoktól - beleértve a sajátját is - szárnyalni tudna és NEM mint bábu. Márki-Zay-ra ugyanez igaz, vannak ott önálló gondolatok, csak hát a pártok visszahúzzák őket.
Márki-Zay akárhányszor nyilatkozik Bolgár úrnál a Klubrádióban, mindig az IMHO-t keresi - csak nem ismeri. Lehetne az IMHO-val magyar történelmet alakítani, én egész biztos vagyok benne. Köszönöm ismét az észrevételeket!
"... Nehéz , hogy közben megvalósíthatatlannak tartom..." Vigasztalódj a Semmelweis-esettel, őt is hányan milyen sokáig sík hülyének néztek, aztán tessék... Hosszabb bíztatásért ld. a 2020-as kiadás 8. oldalát - nem én írtam, index-cikk :-)
Az Alkotmánybíróság jóváhagyta a „győztes kompenzáció” intézményét és ezzel a választási eredményt, amely részben a választók akaratából, részben azonban az új választási rendszernek köszönhető módon lett olyan amilyen. Érdemes nemzetközi összehasonlításban is…..
Új Világ a magyar ugaron!? Elfogult vagyok, nem titkolom. És úgy hiszem, nem vagyok vele egyedül. Minden, ami új, ami ismeretlen és ami mostanság a hitelesség ritka, de nagyon is kívánatos virágát növeszti a magyar politikai ugaron, azt várakozással szemlélem. Így találtam a Pálinkás József volt…..
Ma már biztosnak tekinthető, hogy az ellenzéki pártok közös jelöltekkel, közös listával vágnak neki a jövő évi választásoknak, mely elhatározásnak nagy lökést adott a független országgyűlési képviselő, Volner János törvényjavaslata, ami a kormánypárt, így a parlament által elfogadásra került. Ezt…..
naivugyfel 2021.01.28 23:29:27
@dare: Tényleg lenne harmadik verzió, ami korrekt ÉS emellett - bármily meglepő - esélye is lenne. A gyakorlatias koncepció megvan, "nagyjaink" közül berepülő pilóták kerestetnek szárnyas lóhoz (de pl. Pálinkás kiesett, összeállna az MSZP-vel, Márki-Zay még billeg. Karácsony - szigorúan a pártja nélkül - jó vezéregyéniség lenne, csak nem tud a koncepcióról én meg sajnos nem tudom elérni, kicsi vagyok hozzá... ha valaki ismeri, szóljon...)
naivugyfel 2021.01.28 23:37:52
A magyar politikában már egy ideje jelen lévő Magyar Kétfarkú Kutyapárt újonnan nemcsak, hogy vicces, és tevékeny, legújabban közügyeket lát el. 2020 októberére rendkívül nagy port kavart a XII. kerület, azaz a Hegyvidék önkormányzatába bejutott kutyapártos vezető, Kovács Gergő, aki az első hírek…..
Más szemmel Szülinapom pom pom... 2020.09.06 00:16:52
A cím igazából úgy nézne ki valósághűen, hogy "szülinapunk punk punk", mert valójában a szűk családon belül hármunknak is augusztusban van a szülinapja, de a punkos áthallás miatt inkább maradtam az eredeti Alma-együttes által megénekelt verziónál. Augusztus 9-én 5 évesek lettünk. És ez most nem az…..
naivugyfel 2020.09.07 13:51:34
@más.szemmel: szeretném annyiban megvédeni apro_marosan_petergabor-t, hogy ő elmondta a véleményét és ha lehet kommentelni a posztot, akkor hadd tegye. Szerintem kulturáltan tette. Egyik testvéremnél hasonló probléma van a kislánnyal, örülünk annak, hogy ha már ez van, ők is részben megtalálták / próbálják megtalálni a szituációban a pozitívumokat, de kívülről nézve azért ez egy nehéz helyzetnek látszik inkább. Kb. erről írt apro_marosan_petergabor is.
Ha nem értjük a problémát, hogy születnének jó válaszok?..
naivugyfel 2020.08.27 13:46:06
@MAXVAL bircaman közíró: nem vagyok ballib, viszont itt komoly problémát látok - ez maffiaállamnak tűnik így.
naivugyfel 2020.08.27 14:14:52
@MAXVAL bircaman közíró: Én őszintén hittem, hogy a fidesz 2010-ben meghaladja a maffiaállamot - tisztességgel, persze nyilván magas hivatalos fizetésért dolgoznak, de azon túl nem fogják hatalmas összegekre lenyúlni a népet - a tőkésosztályt így is létrehozhatták volna, mehetne ez sokkal tisztességesebben is - én ezt állítom. Lehetett volna példamutatás is.
De ezek is csak maffiózók. Még ha sokkal profibbak is és több koncot dobnak a népnek, mint az elődjeik, akkor is. Ezt szomorúnak tartom..
Már írtam róla a napokban. De nem arról, amit itt hagyott. A tényeket hagyta itt. Illetve...lehet, hogy azokat elvitte magával. Nem a mellébeszélést. Nem az álszent takarózást egy népcsoporttal. Nem a szavazatok vadászatát. Nem a népszerűség keresését. Én nem ismertem személyesen, de tekintve,…..
2018. április 8, vasárnap.Ekkor még a Hír TV-ben Kálmán Olga vezetett műsort, az RTL Klub pedig Baló György műsorvezetésével 20 részes választási vitasorozatot szervezett, melyet miniszterelnöki vita zárt. Klasszikus, a rendszerváltás óta megszokott színvonalú választási műsorok voltak ezek,…..
A demokrácia építménye a világ sok országában recseg-ropog: a legrégebbiek egyike a brexit miatt roggyant meg, az USA-ban pedig a két nagy párt ellenséges viszonya és a populizmus teszi próbára. A demokrácia válsága a világ számos részén tapasztalható: az ezredforduló idején még úgy látszott, hogy…..
naivugyfel 2019.01.26 12:15:42
@Tamáspatrik:
Szia! Amit írtál, az mind szép és jó.
Egy baj van vele: nem adtad jelét annak, hogy téged érdekelne, hogy "mások szerint" hogyan lenne a demokrácia megmenthető... (miközben lenne rá eddig nem próbált mód).
Pedig az eredeti kérdést ("hogyan lenne a demokrácia megmenthető?") te tetted fel, nem én és ugye te írtad rögtön a kérdésedre válaszként, hogy:
"...A lényeg inkább a párbeszéd, az eltérő felfogású oldalak közötti kommunikáció fenntartása ...".
de úgy tűnik, ezt - a párbeszédet - magadra nézve már te sem gondolod komolyan (amikor más más - lényegesen konkrétabb - megoldást tudna az általad feltett kérdésre és nyitott a párbeszédre).
Kérdeztelek, hogy "... Konkrétan benned ez a szándék [a párbeszédre] megvan, vagy másokra gondoltál? ...".
Megkaptam a választ, annyira nincs meg benned, de azért írogatsz róla :-).
Ezt akkor tekintsd egy TÜKÖRnek a számodra, és ennyi :-)
naivugyfel 2019.02.01 14:34:31
@Tamáspatrik:
"...Ki kell dolgozni és rendesen kifejteni a különféle elgondolásokat. ....".
Na ez pontosan így meg is van :-). Csak párbeszéd nem akar kialakulni róla... itt vagy például rögtön Te... :-). Egyszer régebben írtam neked, mert az írásaid alapján odafigyelő, tisztességes, érdeklődő embernek tartottalak. Válasz: 0.
"...Vannak egyébként sokféle próbálkozások manapság a világban a demokrácia átalakítására, megmentésére....".
Ez a kész anyag pont ide illik. Annyi különbséggel, hogy:
- ez teljesen ingyenes,
- a közösségi tudásra épül (igen, a te korábbi kommentjeidre is 2015-től 2017. végéig bárhol) ,
- minden egyes állításában bizonyított, még ha elsőre furcsán is néz rá a kedves olvasó (mint annak idején Semmelweis-re néztek - pont az orvosok(!) az ötlete kapcsán - na jó, nem furcsán néztek rá, ténylegesen kiröhögték; mindezt 20 éven át...),
- Magyarországspecifikusan van megírva (de univerzálisan igaz).
Azt hinné az ember, hogy az ilyen blogolók, mint te is , ennek örülnének, komolyan vennék, PÁRBESZÉDET folytatnának a témáról, kérdeznének, ha szerintük "illuzórikus" dolog van valahol leírva (hangsúlyozom ismét: minden állítás többszörösen bizonyított), de nem...
Talán így jobban érthetők a korábbi kommentjeim...
További jó munkát!
naivugyfel 2019.02.04 17:05:40
@Tamáspatrik:
Szia. Köszönöm a visszajelzést.
Akkor én kérek elnézést, rövidítek és vedd úgy, hogy a hozzászólásaimmal csakis a cikk címére reagáltam, azaz:
"Összedőlnek a régi nagy demokráciák (is)?"
IGEN, esélyes, ha még az elmélkedő blogolók is csak elvont válaszokat adnak, a távolba révednek és a szemük előtt lévő, GYAKORLATI (minden részletében levezetett) megoldásokat nem akarják észrevenni / tudomásul venni (mert az fárasztó :-)), ilyesmi alapokon, hogy:
- "...Ááá, eddig csak rossz megoldásokat láttam...",
- "...Nem ismerem ugyan, de nyilván ez a megoldás is csakis túl bonyolult, nehezen áttekinthető vagy ellentmondásos lehet...", és a leggyakoribb:
- "Áááá, nehogy már más jobban tudja..." :-)
Így jártál Te is, Magyarország :-)
Először másfél napra leállt a forgalom Gatwicken, majd miután újraindult, pénteken újabb egy órára leállították berepülő drónok miatt. A rendőrség vizsgálódik, a drón tulajdonosa eddig azonban nem került elő. A járattörlések mintegy 110 ezer utast érintettek...
Szeretném azzal kezdeni, hogy nem vagyok sem MSZP-s, sem Fideszes, sem Jobbikos, sem liberális, sem konzervatív, nem vagyok zsidó és nem vagyok náci. Egy átlag magyar polgár vagyok, aki teszi a dolgát, megtett mindent, amit a haza kívánt, fizeti az adót, nem szegi meg a törvényeket, adakozik,…..
Október 23-án jelentik be a Mindenki Magyarországa megalakulását. ..
naivugyfel 2018.10.22 12:54:43
@6.Lenin:
Szia, köszönöm a visszajelzést.
Örülök, hogy még nem végleges véleményt mondtál sem a koncepcióról, sem pl. Dzurindáról - tényleg érdemes először elolvasni a cikket, illetve megismerni a koncepciót.
Dzurinda kapcsán szépen ki fog jönni, hogy én az 1998-as Dzurindáról beszéltem, azután ő is fokozatosan mgváltozott.
(Mint ahogy Orbán sem volt mindig ilyen, 2010-ben még ugyan kis fentartásokkal (a megtapasztalt arroganciája, valóságferdítései miatt), de alapvetően még jó érzéssel én is rá szavaztam.)
Tehát türelmesen várok, de addig is... légyszi tényleg mondj 2-3 nevet, akiket Te jónak tartanál egy teljesen új, emellett újszerű és korrekt mondanivalójú formáció vezetésére, lehetőleg pártsemlegesen. Nyugodtan írhatsz bármit / bárkit, ez itt csak egy blog, bármi belefér...
naivugyfel 2018.10.22 12:59:04
@6.Lenin:
*fenntartásokkal; elnézést az ilyesmi gépelési hibákért...

Plusz még egy gondolat:
"...Az igazi, ha az ellenzők nem találnak fogást rajta. Ez utóbbi az igazi mérce, szerintem...."
Ebben teljesen igazad van, de a magyar, ... viszonyok miatt kiegészíteném azzal, hogy "...ha a korrekten hozzáálló ellenzők ..."
naivugyfel 2018.10.22 17:06:18
@6.Lenin:
Szia, tulajdonképpen egyetértünk ebben is:
"...Neveket nem fogok írni, mert nem értek 1et a kiválasztással, egyik oldalon sem.
A "kitermelődött" emberekben hiszek, akit, akiket az adott helyzet hoz a felszínre...."
Pontosan ez volt az én koncepcióm is:
2015 elején - ld. a veszprémi parlamenti képviselő választás, a példa benne van a könyvben - ilyen "kitermelődött" embernek láttam TG-t és őt támogattam volna meg egy olyan mondanivalóval, marketinglehetőséggel, koncepcióval, amivel az esélyét akár 10-szerezni tudta volna 2018-ban, de aztán már 2017-ben pánikszerűen menekült a politikától...
Szóval a koncepcióban benne van, hogy "...berepülő-pilótákat keresünk szárnyas lóhoz...", de igen, "kitermelődött" emberekre gondolok én is, értve ez alatt, hogy ő magától akarjon javítani, belülről jöjjön a késztetés (és a tehetség), és ha ez megvan, akkor tenném alájuk a "szárnyas lovat" - és nem bárki alá :-)
Akkor most megint leállok és türelmesen várok...
Annak, aki szereti a vélemények és értelmezések szabadságát, sokféleségét, minden sajtótermék eltűnése rossz érzés. Mindig csodálkozom azokon, akik képesek kárörvendeni akkor, amikor valami megszűnik - legyen az akármilyen politikai oldalhoz tartozó -, ami korábban létezett, ahol emberek írtak,…..
naivugyfel 2018.08.26 01:01:53
@6.Lenin:
Szia, nagyon köszönöm a visszajelzést és lehet, hogy meg fogsz lepődni, de... alapvetően egyetértek.
Sőt: ha tovább jutsz a könyvben, ez pontosan le is van írva a gyakorlati megvalósítás résznél többféleképpen is, azaz hogy "gyarló az ember"; ez nem csalás, nyilvánvalóan már nem tudok beleírni a nálad lévő file-ba :-)
Egyből egy jó példa TG: volt ő lánglelkű ifjú is 2015-ben, aztán úgy tűnik, bejött az "időfaktor" és megváltoztak a dolgok (érthető, mindenki - egyre jogosabban - félti az egzisztenciáját...).
Tehát ez a könyv sem arról szól, hogy az emberek 100%-a.... arról szól, hogy szerencsés együttállásnál, nagyon jó vezéregyéniséggel, általa jól összeszedett csapattal, az itt leírt mondanivalóval akár még működhetne is a dolog, azaz az emberek megfelelő %-át - a kicsit is értelmesebbeket,a világot valamennyire értőket (bár nincsenek illúzióim) - megérintheti a dolog, és mint a könyv első felében le van vezetve, ha ez kezdetben akár csak a szavazók 10%-át eléri, jöhet kisebb hólabda-effektus, hiszen itt nem a másik oldal szidásáról szól a program, hanem egy olyan üzenetcsomagról, amit jellemzően pozitívnak kell, hogy tartsanak az emberek (OK, OK, van benne bizonyos szintű elszámoltatás is, azt a "közösségi" vélemény szerint nem lehet kihagyni :-)).
Emellett ha nem gond, szívesen élnék a "...valahol 1 üveg jó borocska mellett átbeszélni..." opcióval, ha lenne rendes, működő :-) e-mail-címed, azon lelevelezhetnénk.
naivugyfel 2018.08.26 01:11:10
@6.Lenin:
Erre még röviden: "...miért is lesz működésképtelen ez a motor, emberekből összeszerelve...."
Ismét: itt nem 100%-os biztonságról (üzemképességről működés közben) beszélünk, hanem az emberek kezdetben 10 %-áról, aztán vagy lenne egyfajta hólabda effektus, vagy nem (példa sok van ilyenre, ld. Macron eset, kb. 1 év alatt hova eljutott választások előtt - mert volt egy viszonylag jó mondanivalója, meg a vezéregyéniség - maga Macron - is rátermett volt (meg persze sok pénz volt, ....). Én bízom abban, hogy ebben a koncepcióban a mondanivaló még jobban adott, és igény lenne rá minden oldalon - pl. legutóbbi példaként Pálinkás oldaláról is, aki eddig azért inkább fideszes volt).
Tehát szerintem megérhet a dolog még egy kis időráfordítást :-)
Te jössz - ha lehet, már e-mailben.
naivugyfel 2018.08.26 22:45:14
@6.Lenin:
Szia, Macront csak arra hoztam példának, hogy szinte nulláról el lehet verni a politikai "elitet". De nem is áll ilyen koncepció mögötte, ahol az a lényeg, hogy... ez hosszú, de benne van a könyvben.
Pálinkás: ő arra lett volna példa, hogy korrekt ember, akinek van neve, sokan odafigyelnének rá, ha azt mondaná, hogy valami ilyesmi megoldásban érdemes lenne gondolkodni. Az szerintem biztos, hogy ő a fideszt kiismerte, elítéli, de nyilván a meglévő ellenzéki pártokat sem tartja többre. De valaminek csak lennie kéne, és a lehetséges megoldások közül ez szerintem tetszene Pálinkásnak - ha az EGÉSZET meg tudná ismerni... na itt van az idealizmus, hogy lehet, hogy szép a kép a puzzle mind a száz kockájának kirakása után, de Pálinkás is a 10-ik kockánál legyintene, hogy á, nem látom, mi ez, meg hosszú is, hülyeség, nincs ilyenre időm (ezt tette MT konkrétan).
Akkor türelemmel várok.
Még annyi, hogy egy volt osztálytársam végigküzdötte az anyagot, utána olyan kérdeseket tett fel, hogy azt is gondolhattam volna, nem is olvasta el, aztán szigorúan csak a könyvből idézve megválaszoltam szépen sorban az összes kérdését (több körben), és a végén - legnagyobb örömömre - öszintén azt mondta, hogy "JA TÉNYLEG" :-)
Az idősebb olvasóim gondolom hallottak erről a nagy visszhangot kiváltó tragédiáról Miskolcon. Vályi Péter tragikus balesete hosszú évekig beszédtéma volt a magyar közéletben. Összeesküvés elméletek születtek, de a balesetet még olykor két egymás mellett álló szemtanú is másképp mondja el.…..
Az áprilisi választás után ellenzéki körökben felütötte fejét az a vélekedés, hogy az Orbán-kormányt már csak valamilyen gazdasági (világ)válság mozdíthatja el a helyéről. Ebben van is valami, hiszen az újabb kétharmadnak feltétlenül szükséges, de nem elégséges feltétele volt az abszurditásig…..
Bumeráng A tehetetlenség kora 2018.05.07 02:40:16
"The enemy is povertyAnd the wall keeps out the enemyAnd we build the wall to keep us freeThat’s why we build the wallWe build the wall to keep us free"(Anaïs Mitchell: Why We Build the Wall) Fájdalmas dolog ellenzékinek lenni a mindenkori Magyarországon főleg akkor, ha maga a szó 2018-ban egyet…..
Az offline személyes kapcsolatok és a hálózatok ereje döntő lehet a mai parlamenti ellenzéket is magába foglaló Orbán-rezsimmel szembeni ellenállásban. Vissza kell térni a FB előtti világba, részint mert kevésbé monitorozható, részint mert éppen az alapos személyes ismeretség és a bizalom az első…..
naivugyfel 2018.04.14 19:42:33
@HaFr:
Valami gond van a blogmotorral, az előbbi válaszomat nekem küldte, hogy választ kaptam...

Na mindegy, ezt írtam:
Korábban már felajánlottam, e-mail-címre tudom küldeni a file-méret miatt, ide nyilván nem becsatolható...
Nekem mint felhasználónak külön tudsz írni e-mailt, ott tudsz e-mail-címet megadni... már ha tényleg érdekel... tudom, nehéz... :-)
naivugyfel 2018.04.16 23:32:52
@neoteny:
Áááá. nekem túl macerás a blog-nyitás, meg nem is mindenkinek ajánlom fel a témát, csak akinél úgy érzem, érdemes rá...
naivugyfel 2018.04.16 23:34:57
@Khonsu:
Elnézést a késésért, múltkor hosszan nem tudtam belépni az inda-pass-al, de most küldöm.
"Én abban az értelemben LMP-s vagyok..." — Karácsony Gergely, ATV, 2018. április 4. (sic!)  Ha SZDSZ vagy MSZP politikusként ismeri meg az ország nem lett volna képes népszerűséget szállítani az MSZP 2018-as (talán legutolsó) kampányába. Évekkel korábban, amikor egy random beszélgetésen…..
naivugyfel 2018.04.14 22:08:41
@Brix:
"...Az ellenzék levàltàsa - ahogy a kormànyé is- hosszú évekig , vagy akàr évtizedekig tartó folyamat lehet ..."
Vagy B eset: nem, lehet azt sokkal gyorsabban is csinálni, ha okosan kezdenek hozzá. A korrekt logika meg is van, csak még nem ment át a kritikus tömegen, még nem elég az érdeklődő :-)
Hanem a züllött, fantáziátlan ellenzéki pártok, a tehetségtelen vezéreik, a kritikátlan holdudvaruk és a "toleranciára" nevelt választóik, akik képtelenek megérteni,. hogy a világ plurális, nincs "helyes" világnézet, legföljebb alkalmasabb és kevésbé alkalmas. Azt, hogy az övék alkalmasabb, viszont…..
Képviselő választás előtt állunk, ami elvileg azt jelentené, hogy a magyar állampolgárok csoportjai megválasztják azokat az embereket, akik majd a Parlamentbe kerülve képviselik az érdekeinket. Az érdekeinket, amelyek közül egyet nagyon nagyon egyértelműen a pártok tudomásukra…..
naivugyfel 2018.04.11 21:57:23
@szepipiktor:
Sajnos jó eséllyel neked van igazad, de egy kis remény mindig kell... anélkül nagyon sötét a kép... gondoltam, amíg lehet, osztom a reményt :-) (ha beindul a feketeautó-járat, természetesen vissza fogom fogni magam, de addig azért még nem.
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
Nem tudok aludni. Azt álmodtam, hogy míg alszom, addig kiderül, hogy a Fidesz csak 99 mandátumot tudott megszerezni április 8-án, és a levélszavazatok és határon túli szavazatok is csak rontanak ezen. Azt álmodtam, hogy Szél Bernadett helyi győzelme mellett előkerül még egy LMP-s zöld a narancssárga…..