Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildikó_2

119 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tennél, ha felébredve azt tapasztalnád: de különös, tegnap is így volt, ugyanezt tettem, ugyanazt mondtam, ugyanazt ebédeltem… Valószínűleg el sem akarnád hinni, azt gondolnád, talán álmodtad az egészet. Pontosan ez történik Dáviddal. Alig várja, hogy betegségét követően suliba menjen és…..
Szereted az igazi kalandos történeteket? Ha igen, akkor fogd kézbe ezt a könyvet, nem fogsz csalódni! A felvidéki srácot, Petit egyedül neveli édesanyja. A nyeszlett, gátlásos, könyveket szerető kamasz állandó zaklatások céltáblája. Több mint tíz éve nem látott keresztanyja elhívja a nyári szünetre…..
A BKEG-s diákokra kemény időszak köszönt: közeleg a félév vége, bele kell húzni, hogy meglegyen a 3,8-as minimum átlag. Na és persze közeleg az éles meccsek időszaka, a bajnokság.  Luca és Konrád immár hivatalosan is egy párt alkot. Az elsős gimis osztályban ők az egyetlen kapcsolatban lévő…..
Ismét a Vitéz János Gimnázium diákjainak kalandjait olvashatjátok!  Dorka lételeme a tánc és a lájkok gyűjtése. Mikor iskolatársa megelőzi őt és túljut az 5000-en, úgy dönt, itt az idő elzarándokolni a híres platánhoz és megnézni az időalagutat. Barátnője, Zsuzsi nagyon ódzkodik a kalandtól,…..
Egy új Vörös Pöttyöst ajánlok figyelmetekbe! A New Yorkban élő Jackie egy szörnyű autóbalesetben elveszti a családját. Mivel kiskorú, nem élhet egyedül. Édesanyja gyermekkori barátnője vállalja, hogy magához veszi a 16 éves kamaszlányt. 2000 km-t kell utaznia, hogy új családjával megismerkedjen,…..
Szeretsz csöndben, nyugalomban lenni? Vagy éppen örökmozgó a természeted? Képtelen vagy nyugton ülni a fenekeden? Sebaj! Ez a kis könyv segít abban, hogy megtanuld, miként tudod kordában tartani magad, hogyan ülj nyugodtan, ha arra van szükség. Megtanít a helyes légzésre, arra, hogy figyelj magadra…..
Ina, a hatodikos norvég kislány nagyon egyedül érzi magát az osztályában. Nincs barátja, nem beszél senkivel. Immár egy éve tart ez az állapot, mióta a Köves Lakótelepre költözött az édesanyjával és új iskolába került. A Köves - vagy ahogy közszájon forog, a Csöves - nem éppen az elitnegyedben…..
Eljátszottál már a gondolattal, milyen lenne eltölteni egy tanévet külföldön? Belecsöppeni egy teljesen idegen kultúrába, egy ismeretlen családba? Egy olyan országba, aminek a nyelvét nem érted? Főhősnőnkkel, Vikivel mindez megtörténik: abból a megfontolásból, hogy kiszakadjon a családi felügyelet…..
Az "Abszolút Könyvek" új tagját ajánlom most figyelmetekbe!  A Ti iskolátokban/osztályotokban tapasztaltál már olyan viselkedést, ami visszatetszést keltett benned? Netán cikiztek valakit? Esetleg Te magad voltál az elszenvedő fél? Vagy Te csak láttad/hallottad, nem tettél semmit, ezért rosszul…..
Mit lehet „Most először” megtenni? Főleg akkor, ha az, aki megteszi, nyolcadikos… Főhősünk, a könyvek és az irodalom rajongója, Zsófi, még nem tudja, hogyan tovább. Most nyolcadikos. Maradjon a jelenlegi sulijában vagy felvételizzen a bátyja irodalom tagozatos gimijébe? A tanév elején ez a legfőbb…..
Idén ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. és Budapest egyesítésének 150. évfordulóját. Ez az ifjúsági regény mindkét jeles évfordulónak emléket állít. A budai elit angol tagozatos általános iskola 6. osztályának tagjai egymás előtt is titkokat őriznek. A látszólag minden problémától mentes…..
Itt a trilógia befejező darabja! A kiszabott egy év a végéhez közeledik; Averynek, a milliárdok várományosának már csak egészen rövid időt kell kibírni épen és egészségesen, hogy hozzájusson mesés örökségéhez. A négy Hawthorne fiú továbbra is támogatja a lányt és mindent elkövet, hogy ne…..
Egy csodaszép rajzokkal illusztrált kis mesekötetet ajánlok most Nektek. A mesékben manók a főhősök, akik minden fejezetben egy bajba jutott állaton segítenek.  Öt kis manó él az elhagyatott gyümölcsöskertben, az öreg diófa tövében, egy ládikóban. Nyugodtan tengetik mindennapjaikat, de egyszer csak…..
Ha egy tündéri, hontalan kutyusról szeretnél olvasni, aki végre otthonra talál, mindenképp vedd kezedbe Shelby történetét! Láttad az Egy kutya hazatér című filmet? Ebben bizony Shelby játszott és még két másik kutyus, akik megszólalásig hasonlítanak egymásra. Tulajdonképpen hárman alakították a…..
Török Luca legnagyobb vágya teljesül, mikor felvételt nyer a Kosársuliba. Minden álma az, hogy egyszer majd a válogatottat erősítse. Évek óta ezért küzd, dolgozik, edz. Az általános iskolai kosárcsapatában meghatározó játékos volt, és egyedül nyert felvételt a főváros egyik legjobb kosárlabda…..
A szerző első kamaszoknak szóló regénye.  A budapesti testvérpár, Laura és Bence egy régi pesti gangos házban élnek a szüleikkel. Időről időre egy különös, kissé elmosódó női alakra lesznek figyelmesek. A fiatal lány hosszú, fehér ruhát, kalapot visel és napernyőt hord magánál. A felnőttek persze…..
Mi más lehetne aktuálisabb most, a 2022-es futball-világbajnokság hajrájában, mint egy focis könyv! A 13 éves angol srác, Jamie minden vágya bekerülni a sulija „A” csapatába.  Különösen volt iskolája ellen szeretné megmutatni, mire is képes. Azonban a tanév végi próbajátéka nem sikerül túl…..
Több irányból nézve is különleges kötetet olvashattok: egyrészt itt nem középiskolások a főhősök, hanem egyetemisták; másrészt ez a könyv ugyan csak most jelent meg, már 2009-ben írta meg Leiner Laura. Ezért lehet, hogy néhányan furcsálljátok majd, kevesebb szó esik a közösségi médiáról, a hangsúly…..
Ugye, emlékeztek még 2020 márciusára, mikor lényegében egyik napról a másikra változott meg az életünk? A könyvtárak, színházak, múzeumok bezártak, sok üzlet szintén erre a sorsra jutott, a szüleitek home office-oltak, nektek sem kellett reggelente a suliba indulni, hiszen átállt az ország a…..
Keserédes szomorúsággal vettem kézbe a könyvet, hisz tudjuk, ez az utolsó Ambrózy-nyomozás. Sajnos el kell köszönnünk Richárdtól, Militól, Suha Istitől, Herrdoktortól, Máritól, Vilitől, Makkaytól, Rudnaytól és még sorolhatnám a végtelenségig a századforduló megidézett létező és fiktív…..
Az „Abszolút könyvek” új tagját ajánlom figyelmedbe! Tapasztaltad már azt az érzést, mennyire szeretnél egy közösség, egy csapat tagja lenni? Tamás pontosan ezt érzi. Állandóan más iskolába íratják a szülei, mondván, ott jobban fog érvényesülni a tehetsége. Csak egy dolgot felejtenek el: azzal,…..
Sokszor halljuk mostanában, mennyire fontos az elfogadás, a nyitottság, a tolerancia, a másság tisztelete. Kedves Szülők! Kedves Óvó nénik! Berkeiné T. Petra Különleges barátok című sorozatának két kötetét ajánlom felolvasásra. Az érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni, kell, hogy beszéljünk…..
Nem egy szokványos tiniregényt ajánlok most nektek. Ha arra számítasz, csalódni fogsz. Hogy jó vagy rossz értelemben, azt Te döntsd el! Ebben a könyvben szó lesz kirekesztésről, csúfolódásról, internetes visszaélésről, zaklatásról, családi problémákról, szerelemről, tudományról, barátságról,…..
Egy kis csajos kikapcsolódásra vágysz? Akkor ezt a könyvet vedd a kezedbe! Joy a tinédzserek mindennapos életét éli: iskola, tesók felügyelete, némi házi feladat és ábrándozás a szomszéd pasiról. Barátnőjével már két éve mindennapos téma, vajon Jason érdeklődik-e iránta, ránézett-e, van-e esélye…..
Ugye, olvastad az Örökösök viadalát? Ha nem, feltétlenül azt vedd először a kezedbe! (Ide kattintva olvashatsz az első kötetről!) A második rész onnan indul, ahol az első véget ér: Avery (és a többiek) még mindig nem értik, mi az oka, hogy a multimilliárdos Tobias Hawthorne az ismeretlen lányra…..