Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juhász Adriána (EX ACT PROJECT)

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2024. március 6-án rendeztük meg a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium „Helyi fejlesztések, jó kormányzás” tematikus fórumának következő alkalmát. Ezen alkalommal a településfejlesztés témakörében, de két különböző altémában beszélgettünk a fórum résztvevőivel: egyrészt azt vizsgáltuk, hogy…..
2023. december 6-án tartottuk a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB) keretein belül a Helyi fejlesztések, jó kormányzás tematikus fórum következő ülését. Ezen alkalommal a helyi közösségek fejlesztésének aktuális kérdéseit feszegettük. Más fórum alkalmainkhoz képest annyi…..
Forrás: saját felvétel Az URBAN21 Podcast legújabb epizódjában folytattuk a beszélgetést Kézy Béla kollégámmal, a Megakom Kft. ügyvezetőjével az URBACT program keretében, a három partnerség együttműködésének eredményeképpen megszületett kiadványról Walk’n’Roll Cities Guidebook-ról. A kiadvány az…..
Forrás: saját felvétel Az URBAN21 Podcast legújabb epizódjában Kézy Béla kollégámmal, a Megakom Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk az URBACT program keretében, a három partnerség együttműködésének eredményeképpen megszületett kiadványról, melynek címe Walk’n’Roll Cities Guidebook. A kiadvány az…..
2023. március 07-én tartottuk meg a TINLAB projekt Helyi fejlesztések, jó kormányzás következő tematikus fórumát, melynek a témája a körforgásos gazdaság – körforgásos települések témaköre volt. A cégcsoportunk szakértőit kértük fel, hogy kalauzoljanak el ebbe a világba kicsit minket. Az első…..
URBAN21 Így menedzselünk mi! 2023.02.14 09:33:22
2022.12.31-én zárt Füzesabony un. zöld város projektje. De itt és most nem egy hivatalos projektbemutató írást szeretnék, hanem ezen projekt „segítségével” kívánok betekintést nyújtani, mi hogyan is projektmenedzselünk. S hogy miért is ezt a projektet választottam? Ennek több oka van: egyrészt…..
Forrás: Fogalmi kihívások a részvételi akciókutatásban – Dr. Varga Krisztina előadása A Társadalmi Innovációs Laboratórium (TINLAB) a Helyi fejlesztések, jó kormányzás elnevezésű tematikus fórumának keretében többször vendégül látta a Miskolci Egyetem oktatóit, akik a témához kapcsolódóan az…..
Tudják mi az a családmentor? Mi az előnyük a szociális szakemberekkel szemben? S tudják miért jó, ha innovatív megoldásokat alkalmazunk helyi problémákra? A Társadalmi Innovációs Nemzeti Labor (továbbiakban TINLAB) Helyi fejlesztések, jó kormányzás tematikus fórumán egy újabb jó gyakorlatot…..
A Társadalmi Innovációs Laboratórium a Helyi fejlesztések, jó kormányzás elnevezésű tematikus fórum harmadik workshopja keretében látta vendégül Mikola Gergelyt, Encs Város polgármesterét, aki egy kisváros fejlesztési lehetőségeit és innovatív megoldásait mutatta be az önkormányzati gazdálkodás és a…..
A miskolci székhelyű MiReHu NKft. innovatív kommunikációs megoldásaival a Greengage - a zöld elkötelezettség díj egyik nyertese. Hallották már ezeket a fogalmakat: MÚKI, MÚK, MakuTruck, Makuka, Ma-Kukáció? Nem? Akkor járjunk együtt utána, hogy mit is takarnak ezek a kifejezések: De kezdjük…..
  Miért dönt úgy egy gyülekezet, hogy iskolát- és óvodát működtessen? Miért nem elégszik meg csak a szokványos közösségépítéssel? S hogy jön a képbe egy étterem? S mindezeknek mi köze van a társadalmi innovációhoz? Kíváncsiak a válaszra? Akkor jöjjenek velem Göncruszkára. Sohajda Levente…..
Forrás: https://unsplash.com/s/photos/park Az okos városok témája divatossá vált az utóbbi években. A Lisszaboni szerződés óta az EU fejlesztési elképzelései is abba az irányba hatnak, hogy legyen az európai városoknak „smart city”-víziója. Az Európai Unió lakosságának háromnegyede, míg a világ…..
URBAN21 Abaúji vagyok, és te? 2021.01.19 09:12:41
1 kép: Abaúj csereháti része (szerző saját felvétele) Abaúji vagyok. Nem csak borsodi. Nem zempléni. Abaúji. De miért is fontos ez? Alapvetően van nemzettudatunk; magyarok vagyunk. És van településtudatunk is, kötődünk ahhoz a településhez, ahol élünk. De a térségtudat az más, az területileg a két…..
Kilátás a Sátor-hegyről (Forrás: a szerző felvétele) Amikor tavaly év végén megfogalmaztam magamban, hogy miről szóljon a következő blogbejegyzésem; még nem gondoltam, hogy ennyire felértékelődik saját lakóhelyünk szerepe az életünkben. De a járvány okozta jelenlegi élethelyzetünk okán még…..
A Vadvédelmi Világalap (WWF) az innovatív megoldásokat és a fenntarthatóságot leginkább reprezentáló városok kihívására idén 132 város 23 országból nevezett. 2018-ban egy svéd kisváros, Uppsala nyerte el az „Egy bolygó városi kihívását” (One Planet City Challenge).   Háttér Ha nem teszünk semmit,…..