Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bmmv

44 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 5.-én tartották a Néprajzi Múzeum napját. A kiállításmegnyitóval egybekötött rendezvényen beszédet mondott Dr. Hoppál Péter kulturális területért felelős államtitkár. Csoportunk tagjai élve a lehetőséggel megszólították, és levelet adtuk át, melyben státuszok létrehozását és a kulturális…..
Tisztelt Hoffmann Imre helyettes államtitkár úr és Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár úr!   December óta folyamatosan jelennek meg a sajtóban újabb részinformációk a közfoglalkoztatás átalakításával kapcsolatban. A változásokról annak ellenére nincsenek a nyilvánosság…..
Beszámoló - A közfoglalkoztatás szabályozásának átalakításáról és a társadalmi vállalkozásokról beszélgettünk.   A KMJ január 17-én tartotta a 2017-es évben első nyilvános gyűlését és az Új Munka Kör beszélgetéssorozat harmadik estjét, ahol Szenttamási István Tamás társadalmi vállalkozás szakértő…..
  A közfoglalkoztatottaknak még mindíg csak a 20 nap alapszabadság jár.  Ez ellen itt tudtok velünk együtt tiltakozni. Írd alá!        Viszont vannak különleges helyzetek amikor nem kell szabadságot kivenned, ahhoz, hogy távol maradj a munkától! Mikor engednek el igazolt és fizetett…..
SEGÍTÜNK MUNKÁT KERESNI! Kedves közmunkások, álláskeresők és szimpatizánsok!  Újra elindult az álláskereső klubunk.Találkozunk minden kedden 15.00 és 16.30 között a Karácsony Sándor utca 31-ben!  Gyertek!..
Kedden este várunk megint mindenkit a Gólya Presszóba, Budapesten, a Bókay János utca 34-ben.  16.30-tól közfoglalkoztatási tapasztalatokról és a KMJ csoport aktuális kampányairól beszélgetünk, utána pedig az Új Munka Kör beszélgetéssorozatunk második alkalmát tartjuk.  Új Munka Kör estek…..
Szeptember 22-23-án rendezte meg a Belügyminisztérium a II. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást. „A rendezvényen 130 kiállító mutatja be a megvalósított közfoglalkoztatási programjának eredményeit, biztosít lehetőséget a település megismerésére, az általuk készített termékek és a helyi ételek…..
Próbáld ki magad önkéntesként a Közmunkás Mozgalom a Jövőért csoporttal! Hallottál már a közfoglalkoztatásról, de sok még a kérdésed? Többet szeretnél tudni más foglalkoztatáspolitikai eszközökről? Megismernél és dolgoznál együtt szegénységet megtapasztalt aktivistákkal? Érdekelnek a civil…..
Júniusban találkozót kértünk a BM-től a közfoglalkoztatottak szabadságolásával kapcsolatban. Találkozóra nem kaptunk lehetőséget és a válasz is csak 1 hónap késéssel, kacifántos úton jutott el hozzánk. Az alább olvasható levélben újra egyértelművé válik Dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár…..
  A Közmunkás Mozgalom a Jövőről álláspontja a közfoglalkoztatottak katonai toborzásáról   Az elmúlt két hétben megtöltötte a sajtót az a hír, hogy a munkaügyi kirendeltségektől tömegesen kaptak meghívót a közfoglalkoztatottak, melyben az áll, hogy alkalmasság esetén szerződéses katonának…..
  Minden embernek szüksége van arra, hogy életkorára, egészségi állapotára és családi állapotára tekintettel elegendő szabadságot kapjon ahhoz, hogy pihenjen, regenerálódjon, és szeretteivel elegendő időt tölthessen! A közfoglalkoztatottaknak erre ma Magyarországon nincs lehetőségük. Minden…..
bmmv 2016.06.26 21:40:23
@Éhes ló:

Kedves Éhes Ló! Örülünk hogy Ön dolgozik, és el tudja tartani a családját, és természetesen annak is hogy adójával hozzájárul ennek az országnak a működtetéséhez. Abban hogy hogyan költi el a kormány az adóforintjainkat Mariann történetétől független. Ő 40 órát dolgozik közintézményben közfoglalkoztatotti bérért. Tovább képezheti magát bár már van 2 diplomája és 3 nyelvből felsőfokú nyelvvizsgája. Az előző munkahelye bezárását nem ő kérte. A közfoglalkoztatásban kb., 220 000 ember dolgozik. Az aki elhiszi hogy ők mind alkalmatlanok a munkára (miközben épp dolgoznak) az nem érti hogy mi zajlik jelenleg kis hazánkban.
bmmv 2016.06.28 09:45:31
Az alábbi levelet egy nem regisztrált olvasónk küldte:

Kedves kommentelők!

Sajnos 2011 óta nem túl kedvező irányban mennek a munkaerőpiaci változások, nem arról van szó hogy az emberek nem akarnak dolgozni, ez csak a jelenlegi kormány egyes politikai retorikájában szerepel, hogy egymás ellen uszítson embereket. Sajnos vannak olyan leszakadott, hátrányos térségek, ahol a gazdasági szereplők nem úgy teljesítenek, mint a határhoz közeli megyékben, vagy a fővárosban, így ezeken a helyeken az emberek megélhetésének biztosítása csak a közfoglalkoztatási programokba való bevonással lehetséges. Több mint a segély, de sajnos a dolog másik oldala, hogy a rendes piaci bérnél jóval kevesebb. A közmunkán gyakran ugyanazokat a feladatokat végzik el képzett emberek is mint más elsődleges foglalkoztatóknál, de kevesebb pénzért, kevesebb szabadságért és sokkal kevesebb joguk van, így őket rendszeresen hátrányos megkülönböztetés éri minden téren, ezek közül a legsúlyosabb a bérfeszültség.
Sajnos minden ember lehet még Ma is állástalan, szorulhat közmunkára!
Az emberek élni szeretnének tisztességgel, csak az emberi irigység és a rosszindulat sajnos nem elfogadható kommenteket is szül, de mindennek ellenére a közmunkások és a nehéz helyzetű emberek is emberek és ne feledjük a közmunkások munkabérét is még azt a nem túl sokat is ugyanazok az adók és járulékok terhelik mint másokét és igen ők is dolgoznak, dolgozni akarnak!
Az élhető városi lét egyik feltétele, hogy visszaszorítsuk a gépjárműforgalmat, és visszaadjuk az utcákat a lakóknak. A mindannyiunk életét megkeserítő és három évvel megrövidítő szmog csökkentéséhez azonban valódi elköteleződésre van szükség, nem…..
Minden kormány azt hangsúlyozta a rendszerváltás óta, hogy az ország fejlődésének a kulcsa a „kiművelt fejekben” van, mégis a közhelyektől a realitás felé elmozdulni nem tudtak: a Magyarországon felnövekvő gyerekek és fiatalok tudása az átlagot tekintve nem versenyképes az…..
Ugyanis kihagyja a saját készítésű videójából, miközben ott volt, agresszívkodott, közbeszólt. Ahogy ez minden más anyagban látszik. Közben betettek olyan vágóképeket dögivel, melyek nem a tüntetésen készültek, de ezt nem jelzik. Mint régen a Felvonulók kérték. De ezt…..
A Józsefváros újság legutóbbi száma szerint a kerület 8 millió Ft-ot szán új utcanévtáblák készítésére. Úgy tűnik, hogy a kivitelezés elkezdődött, annak ellenére, hogy a képviselő testület szeptember 27-i ülésén még csak arra kérte fel a polgármestert, hogy a…..
A józsefvárosi műelemzést követően szeretnénk rátérni a helyreigazítás témájára, ugyanis nemrégiben - a véleménye miatt a Fidesz által kirúgott kiváló szakértőnk - , (aki azóta két másik állást is talált) helyreigazítást kért a Józsefvárosi Újságban az alábbi…..
  Civil önigazgatás józsefvárosi módra Ideológiai bukfencek a józsefvárosi önkormányzat civil stratégiájában       Az alábbi cikk 2011 őszén íródott, most a csütörtökre szervezett fórum apropóján tesszük közzé. Köszönjük a…..
  A józsefvárosi "Civilváros" koncepció Beleszóljon-e a politika a civil életbe?    május 24. 17-19 óra Helyszín: Részeg Szabó vendéglő, alagsor, Népszínház u. 26.    Azt valljuk, hogy a demokrácia nem működik erős civil részvétel és kontroll nélkül. Ezt a…..
Követeljük Szegedi Péter távozását Józsefváros Önkormányzatának Humánszolgáltatási Bizottságából!   Aki Józsefvárosban nyíltan különböző származású szomszédai ellen uszít, az nincs tisztában azzal, hol lakik. Józsefváros hagyományosan soknemzetiségű és…..
8ker Kesztyűgyári történetek 2011.04.29 00:02:00
 Azzal, hogy új vezetője lett a közösségi háznak, változások is indultak. Ezek között van olyan, ami nem biztos, hogy nagy érdeklődésre tart számot (dolgozó távozása, mivel az új vezetés nem szakmai alapon szervezi a dolgokat) és van olyan, ami vérlázító és a…..
bmmv 2011.05.01 09:28:41
Balint Móni vagyok. Gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e a továbbiakban ehhez a vitához, de Szabó Gábor bejegyzései egy-két választ kikényszerítenek. Sajnos olyan pontosan ismeri a helyzetet, és annak előzményeit is akár, hogy csak felületesen olvasta a cikket. Ez öreg hiba.
Utolsó bejegyzésére reagálok: 2010 nyarán átadtam a program szervezését Gazdik Áginak. Ezért nyilatkozik ő ezen az oldalon a program jövőjét illetően. Tehát az egyidejűség, amivel ön érvel nem áll fenn. Erről a cikkben itt írok "1 Nem értettük, miért én vagyok a címzett, amikor már 2010 nyarán átadtam a szervezést Gazdik Áginak. Talán személyes okai vannak?"
Ezt mindenkinek pontosan kellett tudnia, hiszen vele tartották a kapcsolatot a Kesztyűgyárasok. A döntés politikai indokoltságát, és azt, hogy ennek én vagyok a célpontja jelzi, hogy ennek ellenére mégis én kaptam a búcsúlevelet és az igazgatóasszony is engem fogadott. Abban ezek után pedig biztos lehetek, hogy ez nem a saját ötlete volt.
Az egyidejűségről pedig még annyit, hogy a ZöFi-nek kb. 60 tagja van, ebből 15-20 fő az aktív átlagosan. Az, hogy ki melyik pártra szavaz, vagy melyik pártnak támogatója, mindenkinek a magánügye, ezt nem szoktuk egymáson számonkérni, legfeljebb baráti beszélgetésekben jól elvitázgatunk. Én több, mint 2 éven át vezettem egy programot, aminek a fókusza Józsefváros,a Magdolna negyed, ezért azonosítanak engem a kerületben a ZöFi-vel. Pedig az egy országos szervezet, több futó projekttel és több programfelelőssel. Jelenleg nem töltök be semmilyen tisztséget a szevezetben, tagságomról is kész voltam lemondani az önkormányzati választások idején, de a tagság ezt nem tartotta szükségesnek. A bizottsági tagság esetén is abban állapodtunk meg, hogy a kerület felé többé nem képviselem a szervezetet, és ha a bizottság véletlenül olyan ügyet tárgyal, ami a ZöFi-ről szól, tartózkodni fogok személyes érintettségem miatt.

Egyébként ez az ügy azért szomorít el, mert 2006 óta szervezek különböző programokat, nem csak a ZöFI színeiben a kerületben, a Köztársaság-téri szabadtéri mozitól, nemzetközi művészeti workshopokon keresztül a Magdi fesztiválig. Legtöbbször önként, ingyen saját ötletek alapján. Azt gondoltam, hogy egy normális demokráciában elfogadható az, hogy valaki, aki éveken át lokálpatriótaként tesz vesz egy településen, az egyszercsak úgy dönt, hogy közfeladatot vállal. Sajnálom, hogy ebben a paranoid politikai légkörben ez a ZöFire ütött vissza. Kiegészítésként annyit, hogy nem vagyok tagja jelenleg egy politikai pártnak sem, még annak sem amelyik delegált, mivel nem tették kötelezővé. De most, azt hiszem ideje felülbírálni ezt a döntésemet is, mivel úgy tűnik gyakorlati jelentősége ennek nincs,tahát akkor be is léphetek.
A ZöFi, mint szervezet a jövőben is szeretne értékes programokat létrehozni és megvalósítani a kerületben. Ha ez csak akkor lehetséges, ha én a tagságomról is lemondok, akkor megteszem. De mondjuk ki, hogy ez a politikai megfélemlítés eredményeként történik.

Kedves Szabó Gábor, javaslom, hogy ezek után üljünk le egy személyes beszélgetésre.

Üdvözlettel

Bálint Móni