Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kukucsblog

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többszöri halasztás után végül 2021-ben mutatták be a mozikban Daniel Craig James Bondját. Ezzel a filmmel egy hosszú ív zárult le a több évtizedes múltra visszatekintő akcióhős történetében. Full spoileres kritika következik, ahol még az atyaúristent is darabokra szedem.  ..
A Fondue de camembert elég egyszerű elkészíteni, habár inkább akkor érdemes, ha akciós a sajt. :D Szóval eme étek igazán finom, nagyon is rendhagyó, és képes az olyan egyszerű köretet is varázslatossá változtatni, mint a héjában sült krumpli. Igen, az kell hozzá, de ugye mindenki a maga konyhájának…..
Nem kéne packázni az elmével... Az USA-ban a '70-es évektől egészen az '90-es évekig küldött levélbombákat egy terrorista, név szerint Theodore Kaczynski. Azon bűnözők közé tartozik, akik elcseszett mód hírhedté váltak: sajnos elég hatékony és rémisztő tettei voltak, tetű sokáig tartott leleplezni,…..
Eme sorozat alapja  Brian Stelter Top of the Morning: Inside the Cutthroat World of Morning TV c. könyvén alapul, de elég sok mindent átvariáltak benne. A lényege ugyanaz: egy médiatársaság mindennapi küzdelmét mutatja be mindkét mű. A teljesség igénye nélkül két nagy nevet szeretnék kiemelni:…..
Amy Sherman-Palladino és Daniel Palladino neve azoknak biztosan sokat mond, akik A szívek szállodája (Gilmore Girls) c. sorozattal nem tudtak betelni. A szerzőpáros próbált új témával előrukkolni a nagy sikerű sorozat óta, de igazán csak a The Marvelous Mrs. Maisel nevű, pörgős vígjátékkal sikerült.…..
A 2017-es Elit játszmára (Molly's Game) a főszereplő, Jessica Chastain miatt figyeltem fel. Imádom a színésznőt, több filmje is nagyot üt, szóval muszáj minél többet látnom tőle...
Úgy tűnik, mostanában képtelen vagyok betelni az írónővel, Mary Higgins Clark-kal. Nagyon tetszik a történetvezetése, a karakterei, a konfliktusok forrása, ráadásul a fordító is szuper, szóval igazán el vagyok kényeztetve...
Mikor az etetőnél több a pelletált takarmány, mint a "rendes" táplálék, akkor azért elgondolkozik az ember, hogy mikor és miért vált a nagyvadak (vagy inkább az ember) számára ennyire létfontosságúvá az a vadon élő állatok takarmányozása?..
A természet sokszor meglep minket. A kecskék pupillája téglalap alakú, a koaláknak vannak ujjlenyomataik és létezik egy medúzafaj, mely biológiailag halhatatlan. Íme néhány szórakoztató vagy elgondolkodtató tény az állatok világából!  1. A hoacin madárfióka szárnyai végén…..
kukucsblog 2020.02.16 23:58:49
@Péter Tóth: A fecskék is le tudnak szállni, madarásztáborba érdemes elnézni, sok cukiságot, meg vérengzést látni. ;) Vándorláskor csapatokba verődnek ők is, és mikor már mindjárt lenyugszik a nap, kiszemelnek egynádast, felette köröznek egy óriási nagy felhőben néhányszor, aztán egyszer csak jó magasra felröppen az egész banda, és belezúg a nádba.
Onnan már csak a Nap első sugarai ugrasztják ki őket, vagy ha valaki randalírozik a nádasban. (nádszálban kapaszkodnak, ha nincs lehetőség madarászni menni, érdemes a gugliban fecsketalpakat nézegetni, jó hosszú ujjaik vannak)
Ugyanúgy fejlettek a lábai, mint a többi madárnak, hiszen sárba kapaszkodva eteti a fiókáit, ahhoz pedig markos végtag kell. De a fejlettség inkább nézőpont kérdése: a tyúk fejlettebb, ha azt nézem, szét tud kapni egy egeret, a fecskék meg nem; a fecsklk fejlettebbek, mert messzebbre tudnak repülni, mint a tyúk.
Kukucs Böszme Blogja Pihi 2020.02.16 14:30:00
Kukucs Böszme Blogja Duna 2020.02.16 10:10:00
Az ember a Fellegvárban (The Man in the High Castle) Philip K. Dick 1962-es, Hugo-díjat nyert regénye alapján készült. Ő az az író, akinek olyan műveket köszönhetünk még, mint a Különvélemény, a Csordulj könnyem, mondta a rendőr, az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?, vagy…..
Az angoloknak szuper érzékük van tartalmas, történelmi sorozatok készítéséhez, nincs ez másképp ezúttal sem. A Korona (The Crown) c. sorozatuk a világ alighanem leghíresebb, élő uralkodónőjéről, II. Erzsébetről szól...
Egyszer egyetlen fürt szőlővel egy komplett tőzeglégy-tenyészetet (Bradysia sp.) hoztam be a lakásba, és hát nem voltam túl boldog. Hiába csapkodtam, persze, hogy nem volt haszna, mert hát ki kéne tenni a lakásból a növénykéket, hogy máshol keressenek szaporodóhelyet, de hát ősz óta elég hideg van.…..
Kicsiny növényes tárlatom újabb fajjal gazdagodott. Gyerekkorból maradt még meg, hogy milyen poén ez a jerikói rózsa, hogy ki-be lehet pakolgatni a vízből, és az ég világon semmi baja. Hál' Istennek elég igénytelen ahhoz, hogy ne tudjam kinyírni. xD Jobb híján egy nem túl természetesnek ható tálban…..
Mary Higgins Clark 2014-ben írta meg A gyanú árnyékában (Under suspicious) c. könyvsorozat első kötetét, ami olyan nagy sikernek örvendett, hogy lett is hozzá folytatás - nem is egy. Ebben hű társra lelt Alafair Burke személyében, akivel együtt írta a további köteteket. Összesen 6 kötetet tesz ki a…..
Wow, hát amennyire elmerülök a szaki cikkekben zöld témákban, annyira képtelen vagyok ugyanerre a pszichológiában. Ott nekem muszáj meseszerűen mondani az egészet, különben hamar aludni térek. Szerencsére vannak ilyenek a piacon, és nagy szerencsémre az Örökölt sors akadt a kezembe nemrég...
Ezt a 2017-es orosz filmet a véletlen fújta a szemem elé, és muszáj volt megnéznem, hogy néz ki egy igaz történeten alapuló űrkaland, ha fordított felállás van: a szovjetek a cukik, az amcsik meg a csúnyák. Az eredmény legalább annyira veszélyes a vakbelemre, mint az Armageddon. xD..