Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ph0en1x

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1948-ban alakult Szakszervezetek Országos Tanácsa (SZOT) a dolgozói szakszervezeteket tömörítő - az egypártrendszer mintájára az egyetlen - munkás érdekvédelmi szövetség volt hazánkban. A szocialista ideológia alapja: "a hatalom a dolgozók kezében" mintegy szervezeti megtestesüléseként állt ki…..
Idén lett először (de remélhetőleg nem utoljára!) augusztus 27. International Gamebook Day-nek, azaz Nemzetközi Játékkönyv Napnak kikiáltva. Azért esett erre a napra a szervezők választása, mert 1982. augusztus 27-én jelent meg angolul a kultikus Fighting Fantasy sorozat nyitányaként Steve Jackson…..
Az elmúlt száz év legnagyszerűbb miniszterelnöke kissé belehibbant saját nagyszerűségébe. Szokott ilyen lenni a történelemben, nincs benne semmi különös. Abban sem, hogy a hülye, de szorgalmas és szervilis környezete nem tudja megakadályozni a hibbantság nyilvánvalóvá válását a szeretett nép…..
Ph0en1x 2020.04.07 08:21:00
@serantnemo: az igen, mintaszerű érvelést látunk, tanítani kéne.

Ja, nem.
Ph0en1x 2020.04.07 08:27:42
@Pipas: a cég nem attól megy csődbe, hogy adókat kell fizetni, most meg nem kell. Ostoba. Gondolom te is a mekibe melózó zsebközgazdász vagy, aki a diploma elvégzése után megtalálta a megfelelő életpálya modellt

A cég attól megy tönkre, hogy béreket kell fizetni, van havi fix költség pl bérleti díjak, stb. Ha magán vállalkozás, akkor "csak" a vállalkozó napi megélhetése ez.

Pont az adó elengedése majd ezt jól megmenti, ha nincs bevétel. Ugye?
Sinkó László egyszer tőle kért interjúkról emlékezett meg, s ezt mondta: ,,készültek velem televíziós riportok is, szóval ha most elszólítana a Jóisten, lenne miből összeállítani a nekrológot”. A színművész 1940. március 18-án született Budapesten. Munkáját Jászai Mari-díjjal és Kossuth-díjjal,…..
Ph0en1x 2020.03.18 12:51:20
@Tartalom:
Ha lehunyom a szemem, látom magam előtt Sir Anthony Hopkinst, ahogy a hangján beszél.
Ő az egyik legnagyobb színész, a személyes kedvencem, tehát a szinkronhangja is egyértelműen ebben a státuszban van nálam.

Sajnos Sinkó úr örökre elment, de szerencsére a hangját még mindig hallhatjuk kedvenc filmjeinkben.

Nyugodjon békében!
Kastélyok, kertészetek, romantikus kisvárosok és gyönyörű partszakaszok is szerepelnek Nagy-Britannia legszebb világörökségi helyszínei között. Bár Nagy-Britannia hivatalosan 32 darab UNESCO Világörökségi helyszínnel rendelkezik, egy kis szelektálás után sikerült kiválasztottam nektek azt a 10-et,…..
Zoltán belefutott abba a nyomorult módszerbe, amikor a kereskedő leakciózza a terméket, ami nincs is, vagy csak kevés van belőle, vagy csak úgy csinál, mintha nem lenne. A végeredmény minden esetben ugyanaz: az akciós napon hiába keressük a cuccot kedvezményes áron, ám az akció után az eredeti…..
Ph0en1x 2019.11.26 19:35:55
@Tikakukac:
Az Amazonon is van egy előre meghatározott összeg, amivel a forgalmazó beszáll az akcióba.
Pénzbeli.
Ebből adják az aktuális árhoz képesti akciós árat. Ha nem engednek annyit az árból, több termékre érvényes, ha nagy az akció, az Amazon is lefogy.

Ebből nekem az derült ki, hogy az egered azért nem volt egetrengetően féláras akcióban - vagy ha igen, így sem kellett annyi embernek.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Ph0en1x 2019.06.10 23:49:33
Kétszázszor jártam eddig a budapesti repülőtéren. Ennyi idő alatt kitapasztaltam, hogyan spórolhatok pénzt, hogyan nyerhetek időt vagy épp kerülhetem ki a tömeget az utazásaim során. Felderítettem a „lisztferihegy” kevésbé ismert zugait, miközben a saját káromon tanultam. Íme, ezek egy hivatásos…..
Ph0en1x 2018.09.24 08:12:14
@funfun: Ugyan. Aki nem NER-es, és emiatt nem magángéppel utazik, na az a legalja.
Nekem már megvették a saját Boeingem. :)
Megfigyelték, hogy az utóbbi időben sorra születnek az érdekes autós témák a szerkesztőség tövében? Nyáron felfedeztük a lekopott rokkantparkolót, egy héten belül felfestették. Évszaktól függetlenül, esős időben sorra törik össze magukat az épület előtt kanyarodó…..
Felipe Massa nemrég meglátogatta Michael Schumachert a kórházban. Ebben a kegyben csak nagyon kevesen részesülhetnek, ám ha valaki igen, akkor Felipe biztosan. Elsősorban persze a barátság, a csapattárs jogán. De azért is, mert egy cipőben járnak, illetve Felipe már csak járt,…..
Vöröshajú lányok Agnes 2013.12.20 07:34:00
..
Ph0en1x 2013.12.21 00:20:21
Egervári Sándor lemondott, de ez nem oldja meg azt a felfogást, ami megteremtette a "szerethető válogatottat" vagy, ami egy nem létező bajnokság nem létező nézőinek stadionokat építene iszonyatosan sok pénzből csak azért, mert szeretjük a focit. Ugyanis ebből nem lesz magyar…..
Korábbi Felhívásunkat követően a [Keleti Oldal] rovatunkban leközlünk egy-egy hozzánk beküldött, vagy általunk felkutatott készüléktesztet.  Mindezt tesszük azért, hogy rávilágítsunk, nem csak a Nagy Gyártók Agyonreklámozott Termékei vannak jelen a piacon. A…..
Ph0en1x 2013.08.08 10:25:25
www.ibuygou.com
Ez az egyik legjobb oldal, innen bátran rendelhet mindenki, nagyon megbízhatók, nem is drágák, és senkinek nem volt eddig gondja vele.

A posztot író által leírt rémtörténetek meg 2-3 évvel ezelőtt voltak jellemzőek, illetve ma is, ha nem megbízható bolttól rendelsz.
Bár a Lumúban többször csalódtam már, azok inkább személyes illetve személyhez kötött élmények. A kiállítások azért rendszerint hiánypótlóak, a jegyárak rendben vannak. Most azonban nem egyszerű, önjáró, múzeumban bambuló álcát öltve evett oda a fene. A sokadik…..
Ph0en1x 2013.06.07 21:19:20
Az ország cserbenhagyása (mert a külföldre vándorlás a jelen helyzetben gyakorlatilag egyet jelent a haza cserbenhagyásával) önző érdekek, anyagiasság, kicsinyesség, kishitűség, egyéni ambíciók miatt teljesen elfogadhatatlan, sőt lélektani aspektusból nézve az egyéni kudarc…..