Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NOHAB-os

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megnéztük, hányan vannak a megszüntetendő vonatokon. A régi menetrendben, tehát tegnapig a körülbelül fél 6 és fél 9 között számítható reggeli időszakban nyolc vonat érkezett hétköznaponként Székesfehérvár felől Budapestre becsült kapacitásuk 3300 ülőhely. Az új…..
NOHAB-os 2008.12.13 23:48:55
Sziasztok!

Nem gyakran írok blog-okba, és őszintén szólva ez az első alkalom arra, hogy megteszem, de az új menetrend nálam is kicsapta a biztosítékot.

Jómagam Szekszárdról jártam elég gyakran a fővárosba még egyetemista koromban, és ezzel nem voltam egyedül. Onnan elég rossz a közlekedés, a buszokon kevés a hely, a sok egyetemista, meg főiskolás pedig igyekszik valahogy feljutni vasárnap és pénteken meg haza. Rengetek élményem volt a MÁV-al (hozzáteszem nagy vona-mániás vagyok), de ezeket inkább nem részletezem.
Ami most nekem a legjobban fáj, hogy úgy tűnik, teljesen el akarják szakítani Szekszárdot a világtól. Ha valaki vet egy pillantást az ELVIRA-n a Bp. - Szekszárd viszonylatra egy hétvégi napon, az látja, hogy csak akkor van esélye valakinek 3 óra alatt felérni, ha IC vel utazik Sárbogárd és Pest között. A többi alkalommal esetenként fél / egy / több mint egy órát kell várakozni a sárbogárdi EU színvonalú váróteremben, meg pár alkalommal még Pusztaszabolcson is... Én szerettem vonatozni, de azért ez túlzás... Nem vagyok túl érzelgős, de majdnem elsírtam magam, amikor átnéztem a menetrendet... Semmi esély, hogy újra vonatra üljek...
Szüleim még néha használják a vonatot, de ők is át fognak pártolni a buszra, mert lassan olcsóbb, és jobban is közlekedik... Képtelenség lejutni Szekszzárdra, és ami még dühít, hogy arra kényszerítik az embert, hogy IC-vel utazzon, ha 3 óra alatt szeretné megtenni a 149 km-t... picit olyan ez, mint a piaci erőfölénnyel való visszaélés, ami azért jogi aggályokat is felvethetne. Persze esély nincs ennek szankcionálásra, mert senki nem kényszerít senkit semmire, de azért ez brutális...És ehhez csak megjegyezném, hogy Szekszárd megyeszékhely...

...egy elkeseredett egykori vonat-mániás