Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pohóka

178 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pohóka Finnországban jártunk 2017.06.12 21:22:07
"Jártál már Finnországban?" – hangzott évekig a kérdés, mikor beszélgetések közben kiderült, hogy finn szakos vagyok. Mindig azt válaszoltam, hogy "még nem, majd egyszer". Kellett egy kis idő, míg ezt az álmomat is megvalósítottam, és az egyszerből végre most lett.  Egészen felemelő érzés egy…..
pohóka 2019.04.22 21:19:58
@Zsuzsa_Debrecen: Fabric a neve az étteremnek. Itt megtalálod a pontos címét is: www.fabric.fi/
Kedves Olvasók! Új fejezet nyílt az életemben, ugyanis Montréalba költöztünk. A blogomat is ideje volt kicsit megújítani, így jött létre a https://pohoka.com/ Ha új tartalomra vagy kíváncsi, az új oldalt keresd:)        ..
Hogy fért be ez a sok minden abba a pici táskába? – kérdezték már nem egyszer utazásaim során. Mondhatnám, hogy amúgy varázsló vagyok, de úgyse hinné el senki, úgyhogy maradok inkább a saját kis bevált pakolós praktikáimnál, és így sosincs lehetetlen küldetés, csak majdnem szétrepedésig pakolt…..
pohóka 2018.11.02 19:45:41
@dr. pretender: Az tényleg jó ötlet, ha csak levágsz a levélből kicsit, vagy szemenként rakod el. Így igazán nem foglal sok helyet:) A poszt megírása óta nekem is volt olyan, hogy fájdalomcsillapítót vittem magammal, szintén levagdosva levélről 1-2 szemet. Szóval abszolút kivitelehető.
Pohóka Repülés Montrealba 2018.10.25 15:59:41
Eredeti terveink szerint októberben "csak" Amszterdamba utaztunk volna, de egy szeptemberi estén Panzi azzal a hírrel állított haza, hogy ugrott a holland kiruccanásunk, viszont megyünk helyette Kanadába. Ő kint dolgozik pár hetet Montrealban, én pedig meglátogatom. Ez bizony azt jelentette, hogy…..
Pohóka A bakancslistás Párizs 2018.06.27 08:00:00
Réges-rég bakancslistás várost pipáltam ki. Egy hetünk volt rá, hogy megnézzünk mindent Párizsban, amit szerettünk volna: impresszionistákat nagy mennyiségben, Louvre-ot, Versailles-t, Eiffel-tornyot, Notre Dame-ot, Champs-Élysées-t, Diadalívet, Montmartre-t. Életemben először…..
pohóka 2018.06.28 08:51:10
@prim: Igen, sajnos a lenti pénztárnál 1 órát álltunk sorba, és mikor sorra kerültünk, akkor mondta a pénztáros, hogy csak a második emeletre van jegy. A tetejére csak egy órával későbbre lett volna időpont, de ahhoz újra ki kellett volna állnunk a sort is. Szerintem ha a tetejére szeretnél menni, mindenképp vegyél jegyet. Különben órákat kell várni...

Jól meg lehet tervezni az utat, ha előre tudod, miket szeretnél megnézni:) Versailles-ra meg Louvre-ra kell 1-1 nap, de ezt majd a következő bejegyzésben írom is.
pohóka 2018.07.20 10:57:48
@Gerardus A. Lodewijk: Köszi a Montparnasse-tippet. Arra nem jártunk sajnos, de felveszem a listámra, jó lesz legközelebbre:)
pohóka 2018.07.20 11:26:53
@Lóránt Juhász: Már gyerekkorodban jártál Párizsban? De jó neked:)

Starbucksba itthon nem szoktam menni, bár az ízével semmi bajom. Budapesten ismerek minden sarkon egy jó kávézót, Párizsnak viszont nem néztem utána kávészempontból, így benne volt a pakliban, hogy nem fog ízleni mindenhol. Ott ittunk, ahol épp sikerült lehuppanni egy teraszra.

Az olasz kávé nagy kedvencem, ódákat zengek róla:) Kifejezetten előnyös, hogy még Milánó belvárosában is lehet kapni 1-2 euróért.
Múltkori bejegyzésemben már említettem, hogy lesz második rész is Párizsról. Következzék tehát a Louvre, Versailles, a Tuileriák Kertje, illetve a még több képzőművészet jegyében a d'Orsay és L'Orangerie múzeumok. Plusz egy kis gasztronómia a végére. Louvre Piramisok egy tér közepén, íme a…..
pohóka 2018.07.20 10:44:30
@Szaktanár: A művészet szerintem is jobb kis adagokban, de sajnos csak 1 napunk volt a Louvre-ra. Mivel nagyon érdekelt, így bevállaltuk egyben. Ha legközelebb Párizsban járok, legalább a "kötelező köröket" már nem kell lefutni, lehet koncentrálni a kisebb, de ugyanolyan érdekes helyszínekre is:)
pohóka 2018.07.20 10:46:38
@Jozsó_: még jó, hogy a mi csigánk már ki volt bontva:) tuti nem boldogultam volna egy ilyen eszközzel
pohóka 2018.07.20 10:53:25
@Ződ2000: Szerintem nekünk Nice és környéke lesz a befutó legközelebbre, hála a közvetlen repülőjáratnak. A többi meg jöhet utána.
Pohóka Hosszú hétvége Portóban 2018.03.20 19:41:52
Szigorúan előírt téli napsütés-mennyiségemet idén is a portugál óceánparton óhajtottam begyűjteni, szóval már jó előre, novemberben betárazunk repjegyből, míg végre elérkezett a várva-várt portói hosszú hétvégénk. A "mikor is napoztam utoljára?" kérdést néha felteszem magamnak a téli időszak…..
Pohóka Szlovénia a télben 2018.01.12 08:15:00
"Olyan helyet válassz, ahova odaérünk kocsival max 6 óra alatt" – hangzott a válasz, mikor felvetettem Panzinak november végén, hogy szerintem el kéne utaznunk szilveszterkor. A repjegyárak addigra már az egekbe szöktek, de nekem tökéletesen megfelelt az autós verzió is. Nyilván már meg sem…..
A színes, őszi leveleket nem tudom megunni. A túrázást bizonyos kilométer-mennyiség után meg tudom, de ha én vagyok az a lökött túrázó, aki fényképezőgéppel a nyakában sétál végig a Kéktúrán, akkor reménykedhetek például abban, hogy az efféle művészi tevékenység is segít elterelni a figyelmet a már…..
Felpattantunk két biciklivel és két hátizsákkal a Koperbe tartó 20:30-as vonatra, azzal a céllal, hogy egy hét alatt bebarangoljuk az Adria szlovén partvidékét. Pontosan 12 óra vonatozást, de annál kevesebb ülve alvást követően megérkeztünk. Hajnali 5-kor – mint minden főbb állomáson – felébredtem…..
Pohóka Miért éppen Szicília? 2017.02.28 21:02:42
Ha valaki megkérdezné, mit szerettem Szicíliában, ezt válaszolnám: A tökéletes kávékat, a frutti di mare spagettit, a vékony tésztájú pizzát, az arancinit, a tiramisut, a helyi bort, a város fölé magasodó Etna csúcsait, a bársonyosan meleg tengeri szellőt, a láva által letarolt táj érdekes…..
Áprilisban kitaláltam, hogy minden hónapban külföldre utazom legalább egy hétvégére. Prágával kezdődött... Évekkel ezelőtt egy kuka melletti bőröndben találtam egy csomó kidobott könyvet, köztük egy 1973-as, négy nyelvű Prága albumot, melyet én ott és akkor gondosan magamhoz vettem. Ezt egy…..
Koppenhágát itthon legtöbbször a biciklis kultúra és infrastruktúra kapcsán említik, de sokszor szembejön a dizájnnal, lakberendezéssel foglalkozó cikkekben is. Az ilyen témákat illetően a dánok eléggé úttörők, bőven lehet inspirálódni náluk. Üdv a biciklik városában Koppenhágában ingyenessé…..
Évek óta kiszemeltem ezt az egzotikus, szabad, színkavalkádos katalán Gaudí-várost. A három kint töltött nap alatt sétálva felfedeztük Barcelona jó nagy szeletét, és persze próbáltunk minél több csinos épületet, parkot, utcát belevenni a programba, fellazítva egy-egy nyugisan elfogyasztott kávéval,…..
Ha Stockholmban jár az ember, kötelező jelleggel el kell látogatnia a Vasa múzeumba, ahol a pár száz éves, másfél kilométer után elsüllyedt hajó leledzik, illetve fontos építészeti remekmű a városháza, melynek minden terme más-más stílusban épült, továbbá itt lehet találkozni a fejetlen szenttel…..
Kiválasztottam Stockholmtól egy kellően távol fekvő szigetet, kisétáltunk a kikötőbe, aztán már ültünk is a kényelmes hajóban és szeltük a hullámokat az archipelagón keresztül. Szélfútta hajjal álltunk a fedélzeten, vagy bentről az ablakra tapadva bámultunk kifele, és csak nem tudtuk megunni a…..
Elkalandoztunk a messzi északra, a rénszarvasok, a vikingek, az IKEA és a köttbullar hazájába, egészen Stockholm inspiráló városáig és szigetvilágáig, ahol magunkba szívtunk némi kultúrát és friss tengeri levegőt. Négy napos látogatásunk utolsó estéjén nagyszerűen összefoglaltuk…..
"Jössz Bovecbe raftingolni? Van egy hely a kocsiban" – így kerültem én ismét kedvenc Szlovéniámba, egyenesen a világos zöld színű Isonzo, azaz Soča közepébe. Éjjel érkeztünk meg a városba. Külön izgalmat jelent úgy utazni egy ismeretlen vidéken, hogy egyetlen lámpa sincs hosszú-hosszú…..
Megismerek valakit egy Balatontól Budapest felé tartó vonaton, még aznap este kitaláljuk, hogy elutazunk Szlovéniába. Pár hét múlva ülünk a kocsiban, a tetőn két bringa, a hátsó ülésen két kanadai, akiket a BlaBlaCaron szedtünk fel. Se szállás, se konkrét tervek. Négy nap, egy sátor, hálózsákok,…..
pohóka 2016.07.19 18:57:00
@badlucktotem: abszolút megéri visszamenni, egyszer, kétszer, sokszor!:)
Két éve, nyáron írtam egy postot kiülős, bringabarát szórakozóhelyekről. Jelen bejegyzés pedig leginkább azoknak szól, akik a hűvösebb idő ellenére sem szoktak lepattanni biciklijükről, viszont jártukban-keltükben úgy szeretnének elhelyezkedni valahol jó melegben, hogy közben a járgány is…..
Azt már tudjuk, hogy a ricinus, a kókusz, a makadámia dió, az avokádó és az olíva tökéletesen alkalmasak hajunk ápolására. De ezeken kívül még van pár említésre méltó versenyző, melyeket még én sem próbáltam, de nagyon szeretnék. Pár hónapja tartom magam a "minden…..
pohóka 2015.12.14 19:40:40
@dorina12: Szió! Évek óta a Cosmiótól szerzem be az olajaimat. Van házhoz szállítás, személyes átvétel, és ha online rendelsz, következő alkalommal spórolni lehet a hűségpontokkal:)
Avokádó, 1000 Ft / 50 ml: webshop.cosmio.hu/novenyi-olajok/10-avokadoolaj-bio.html
Argán, 950 Ft / 20 ml: webshop.cosmio.hu/novenyi-olajok/91-arganolaj-bio.html
Pohóka Mire volt képes a november 2015.12.03 22:34:19
Most, hogy három nap már eltelt decemberből, épp itt az ideje, hogy télre váltsuk hangulatunkat, de előtte még gyorsan összehozok egy képes novemberi visszatekintő bejegyzést. Idén ősszel új telefonom előnyeit kiélvezve, állandóan természetképeket lőttem. Habár a nyár…..
Tulajdonképpen ha az ember vesz pár teljesen tiszta, bio alapolajat a házi kelléktárához, bármiféle test- és hajápoláshoz használhatja azokat. A legtöbb olaj igazán sokoldalú, de persze mindig kis mennyiségekkel kell kezdeni, senki se szeretne elnehezült, olajban úszó bőrt vagy…..
pohóka 2015.02.11 21:54:48
@Judit Péter: Örülök, hogy neked is bevált:)
pohóka 2015.12.03 20:52:46
@Boglárka Berecz 2015: Szia! A ricinus magában tényleg nagyon ragad, én könnyebb olajokkal keverem mindig, hogy használható legyen, például jojobával, makadámdió olajjal, vagy szőlőmagolajjal. Kókusz bevált azóta?:)
Parov Stelar újra kishazánkba látogatott, és tette ezt egy eléggé vállalhatatlan koncert keretén belül, a Budapest Parkban. De nem elég, hogy Mr. Stelar nem alkotott óriásit, még volt kis katyvasz a szervezésben is, ugyanis előzenekarról korábban szó sem volt, másrészt a…..
"Csak szabadon" – olvastuk mindenhol a 2015-ös, Velencén rendezett EFOTT szlogenjét, miközben kínkeservesen megtettük A-ból B-be jutásunk fáradságos köreit legalább tízszer naponta, a kordonok közt, amiket a poros fesztiválnépnek állítottak a kedves szervezők. Ennyi…..