Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aniot Laura

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UrbánZebra First World Problem? 2022.03.09 11:57:56
A tehetetlenség fojtogat. Múlt héten még mindenhol ez a hülye vírus meg ez a fránya járványhelyzet volt a téma, ma meg a csapból is háború folyik. Persze, hiszen értetlenül áll a világ lakossága a háborús helyzet előtt. Legalábbis az elmúlt 28 év alatt nem én készültem fel erre. Erre talán senki…..
Életünk egyre nagyobb részét online éljük. A közösségi média profiljainkra is kiterjesztjük mindazt, akik és amik életünk során vagyunk – és akarva-akaratlanul ez halálunk után is így maradhat. Ahogy egyre több felhasználója van a Facebooknak és egyre idősödnek az online is aktív generációk,…..
UrbánZebra Szelektív ignorancia 2020.05.29 12:35:46
2020. 05. 17, 11:39 – nem kerek penzt a kutyaer nem gondolod. de a cipöre el cserelem 2020. 05. 17, 11:41 – De az lényegében ugyanaz. Nem szeretnék fizetni érte. 2020. 05. 17, 11:41  – jo de erdekel? 2020. 05. 17, 11:52  – Nem tudok most válaszolni, át kell gondolnom. Majd megbeszélem…..
Róbert azt remélte, hogy három perc alatt tud még rágót venni a dohányboltban, ezért elindult a körülbelül harminc méterre tőle levő “T” betű felé. Nagyképűen megmosolyogta a tizennyolcas karikát, aztán elkomorodott: jópár éve már annak, hogy ő vette az osztálytársainak a cigit. Ilyenkor…..
UrbánZebra Pontjátszma 2020.05.07 17:04:49
Futok a busz után, pedig megfogadtuk még régen, hogy sem busz, sem fiú után nem szabad futni: úgyis jön másik. De egyiket sem tartottam be. Elérem, mármint a buszt, mert a sofőr megvár. Vagy csak piros a lámpa, mindenképp várnia kéne még. Nem tudom, de a busz elejébe sietek és egy…..
UrbánZebra Marlboro 2020.04.30 13:51:35
A dalmata a fa tövénél végezte a dolgát. A gazdája, egy harmincas srác már készült: kihalászta a zacskót a zsebéből és szakszerűen belebújt a kezével. Úgy várta az eredményt, mint egy műtétre bemosakodott sebész, hogy aztán a mögötte álló többéves tapasztalatot felhasználva a legjobbját nyújtsa és…..
UrbánZebra Hiába 2020.04.21 20:17:56
Mostanában sokat beszélnek rólunk. Tüntetnek, törvénykeznek, korlátoznak minket. Nem tudom, mit gondoljak erről. Azt mondják, így kevesebben leszünk majd, sőt lehet, hogy idővel el is tűnünk teljesen. Mások szerint előbb végzünk mi a Földdel, mint hogy minket kiirthatnának...
Már a harmadik körömet futottam, de ők még mindig ott ültek. Nekem három kör, nekik három szál cigi, legalábbis a pad alatt gyűlő kupac erre engedett következtetni. A városban talán nem zavart volna, de pár kilométerrel arrébb egy kis erdőben futva már tíz méterről is megéreztem a füstöt. A…..
A zenéhez való hozzáférés alanyi jog vagy privilégium? Mennyit fizetünk mi és mennyit kapnak ebből a zenészek? Mennyit ér a zene manapság? A Spotify a streaming szolgáltatások királyaként tükrözi, de egyben meg is határozza a zenehallgatási szokásokat. A szolgáltató platform, a lemezkiadók, a kisebb…..
Kényelem és hatékonyság mellé kiszolgáltatottságot is szállítanak a mai internet nagy része mögött futó algoritmusok. Könnyen a saját buborékunkba szorulunk és beszűkül a világunk egy olyan korban, ami az információ univerzális elérhetőségét és sokszínűségét hirdeti. Hogyan jutottunk ide, mik a…..