Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papadok

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
Papadok 2021.03.24 21:08:15
Töredék Ilja Ehrenburg "Lasik Roitschwantz mozgalmas élete" című művéből:

"Lasik Roitschwantz figyelmét hirtelen az egyszemű Natik vonta magára, aki az egykori püspöki iskola kertjének falára hatalmas hirdetményt ragasztott.

A hirdetmény középtermetű polgárok számára készült, és így Lasik-nak lábujjhegyre kellett ágaskodnia. Már az első mondat olvastára összerezzent, óvatosan nézett körül, de nem látott mást, csak egy ismeretlen polgárnőt, aki mellette állott. Minél tovább olvasott Lasik, annál jobban reszketett. Sőt reszketett pöttyös nyakkendője, reszketett finom angol szövetből készült nadrágja is És reszkettek a hirdetmény hatalmas betűi, és reszketett a kerítés. Még az ég is reszketett, mert a hirdetmény azt adta tudtul, hogy Smurigin elvtárs, a homeli proletariátus kipróbált vezére meghalt. Meghalt, miután hat esztendeig reszkettek a nemzetközi banditák a vörös pallostól, melyet kérges tenyerében tartott. Ám, nagy emberek elköltözhetnek körünkből, eszméik azonban örökké élni fognak. Egy kidőlt harcos helyébe tíz új lép, és valamennyi kész, hogy a forradalom bujkáló ellenségeit könyörtelenül megbüntesse. És most történt, hogy Lasik felsóhajtott, hangosan és panaszosan, mondjuk ki bátran, szívből sóhajtott.

A sóhajtás után Lasik elindult. ….-
Kugel elvtárs, a vizsgálóbíró, sötéten szólt hozzá: Ön nyilvánosan megcsúfolta Smurigin elvtárs ragyogó emlékét.
Csak sóhajtottam sóhajtotta Lasik alázatosan. Csak sóhajtottam, mert nagyon meleg volt, és mert a kard kihullott kérges tenyeréből. Én egyébként mindig így sóhajtozom.
Kugel elvtárs közbeszólt: Térjen tehát a tárgyra! Pukke Matild polgártársnő azt vallja, hogy ön a Homel összes dolgozóihoz intézett fölhívás olvasása közben diadalmas kacagásban tört ki, és reprodukálhatatlan kifejezéseket használt.
Lasik nem állhatta meg, hogy udvariasan ne mosolyogjon: Nem tudom, hogy kicsoda ez a Pukke elvtársnő. Lehet, hogy süketnéma vagy tökéletesen anormális. Én azonban csak egyet mondhatok: én nem is tudok győzedelmesen nevetni. Amikor Lunacsarszkij elvtárs tragédiájában győzedelmesen kellett nevetnem, hirtelen megállottam, a hercegnő friss hullája előtt, és elnémultam, pedig Levka, a súgó, majdnem ordítva mondta: Nevess, te hülye!"
Ön szimulál, mintha csak az égből pottyant volna bele osztályállamunkba, de ez aligha fog magán segíteni. A büntető törvénykönyv 87. -a alapján, amely a zászló és címer meggyalázásáról intézkedik, vád alá helyezem.
Mikor Lasik mindezt végighallgatta, ismét sóhajtani akart, de még idejekorán meggondolta magát."
      Orbánnak sikerült valami olyasmit mondania, hogy a gyermek közjószág. Ez azért feltűnő, mert általában fasiszta baromságokat szokott beszélni a közmédiában, és az, hogy a gyermek közjószág, egy Európában széles körben elfogadott állítás lehetséges interpretációja.   Az állítás az, hogy a…..
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
Papadok 2020.12.12 10:29:20
A Gödény-kockázat összefügg a hallgatóság méretével. Kocsmaasztalnál hárman - az kisebb kockázat, mint interneten százötvenezren. A számára felületet biztosító facebook tettestárs. (Már lépett, de korábban kellett volna)

Két magyarázat létezik. A.; A Gödény háborodott, és nem tudja mit cselekszik. B.; A Gödény valamilyen önérdek mentén tudatosan beszél hülyeségeket. Ez az önérdek persze lehetne személyiségzavarból etedő feltűnési vágy is. A prózaibb magyarázat, egyszerű reklámtrükk, a természetgyógyász izék fogyasztásának növelésére. Ez utóbbi már ütközik az illetékes kamara elveivel, és feltehetőleg bizonyos törvényekkel is. Lépjen a kamara, és szükség esetén a rendőrség is. A kígyóolajjal házaló sarlatán önreklámozó hadovája számomra nem a legjobb példája a szólásszabadságnak.

Jótündér idézi az alkotmánybíróságot:

"Ezen úton legoptimálisabban akkor lehet végigmenni, ha a krízishelyzettel kapcsolatos eszmék, információk a lehető legszabadabban áramolhatnak. "

Nos, az információk szabad áramlásának nyilván része kellene, hogy legyen az, hogy a betegek számáról, területi elhelyezkedéséről, a lélegeztetettek és a halottak számáról IS megbízható, ellenőrizhető információ álljon rendelkezésre. Megértem valahol azokat is, akik azt mondják, hogy ha ma lecsapnak a Gödényre, akkor holnap le fognak csapni azokra az orvosokra is akik ki merik mondani a valós helyzetről az igazságot. Ugyanakkor azt gondolom, hogy képesek vagyunk a két jelenséget elkülöníteni, nem feltétele a "whistleblower" szabadságának, hogy az a nyilvánvaló szélhámosokra is kiterjedjen.
Papadok 2020.12.12 13:03:20
@Keszthelyi Gyula: Kedves kolléga! Ha Mr. Gödény tényleg "okos", akkor látnia kellene, hogy a tanácsai nyomán emberek tömegei mondtak le a legelemibb védekezésről. Ez nem csak az orvosi esküvel, hanem a józan ésszel, alapvető erkölcsi érzéssel is ellentétes. Ennek a megállapításához egyébként nem kell 6 év orvosegyetem. A "nem orvos laikusok" lenézése és lekezelése egyébként szerintem épp az egyik oka annak a bizalomvesztésnek, melynek szakmánk örvend.
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
        Essünk túl rajta. Azt gondolom, hogy Orbán Viktor, legalábbis részben, legitim magyar nemzeti érdeket szolgál. Nemcsak a klánja érdekeit szolgálja, hanem milliók érdekében IS cselekszik. Nem tudom elmondani, hogy mennyire undorodom ettől az embertől, mennyire szégyellem, hogy egy ilyen…..
Papadok 2020.09.19 10:23:09
@Podvinecz Marsall: Kedves Marsall úr! Az utóbbi időben elharapódzott az a szokás, hogy OV-t "Köpcösnek" nevezik. Önnek igazán tudni kellene, hogy ez az alias, vagy epitheton ornans Tuskó Hopkinshoz tartozik. A két figurát a kidudorodó pocakot és a lopás iránti olthatatlan szenvedélyt leszámítva semmi sem köti össze! (Hopkins egy közszeretetenek örvendő, kedves rabló), kérem ne járassuk le!
       Ha epidemiológus lennék, akkor kétszer gondolnám meg, hogy milyen véleményt alakítok ki nyilvánosan a járványról. Mivel nem vagyok epidemiológus, a dolog egyszerűbb, az egyetlen dolog, amiben meglehetősen biztos vagyok az az, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen, fogalmam sincs.      Néhány…..
Papadok 2020.09.11 21:09:14
@DarthVader: Nem tartunk akkora távolságot mint a svédek, nem vagyunk olyan egészségtudatosak mint ők, és főleg nem vagyunk olyan egészségesek. Egy ötven éves honfitársunk többnyire úgy fest, mint egy 70 éves svéd. A halálozás kockázati faktorai közt ott az elhízás és a magas vérnyomás betegség. Lehet töprengni.
Papadok 2020.09.12 18:08:01
@Ménkűnagy Bundáskutya: Úgy néz ki hogy igazolódik a feltételezés, miszerint a maszk a "vírus dózist" csökkentve segíthet a védettség kialakításában. Tészletek itt: www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2026913?query=TOC
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
Papadok 2020.09.07 18:27:51
@Abba Abba: A probléma a következő: Még ha el is fogadnám azt az állítást, hogy az egyetemisták "kenyéradó gazdája" az állam, (nem fogadom el), akkor sem tudnám megkerülni azt, hogy az állam hívatalosan nem azonos a fidesszel, így ez utóbbi nem pampoghat államként.
                                      ..
Papadok 2020.09.05 20:18:04
Papadok 2020.09.06 18:39:54
@rdos: Ha legalább én jelölhetném ki azt a focipályát.....
         Oroszország nemzeti és keresztény.  Szergej atya, a koronavírustagadó exrendőr szobája falán II.Miklós cár és Joszif Visszarionovics Sztálin  mosolyog egymásra. Oroszország Anyácska leghűbb fia a KGB volt kelet-németországi rezidense Vlagyimir Vlagymirovics, minden oroszok prezidentje for…..
       Szegény Hodász atya, akit  Erdő bíboros úgy állított pártutasításra a szőnyeg szélére, hogy a békepapság is megnyalta volna mind a tíz ujját,  úgy egy éve azt fejtegette, hogy a melegeket ki lehet nevelni a melegségből. Hodász atya mentségére legyen mondva, őszintén hitte ezt a marhaságot,…..
        Azt fogod mondani, nem tudod, hogy mi a hivatásod. Keresni fogod a formát, ahogy kifejezheted a világ teljességét, nemcsak író akarsz lenni, hanem filozófus is, lázadni akarsz a középszerűség ellen, anyád ellen, aztán egyedül maradsz és megölöd magad.     De nem baj, mert másnap is eljön…..
Papadok 2020.08.09 22:44:21
@rinaldo-rinaldini: ParvennyáK?
          1965. február 18-án a cambridge-i diákszövetség klubjában rendezték meg James Baldwin fekete amerikai novellista és Willliam F. Buckley Jr. konzervatív publicista vitáját. Baldwin az amerikai fekete irodalom egyik legjelentősebb alakja (róla itt írtam), Buckley (róla itt) pedig az…..
      L.Simon László írt egy népibalettet Trianonról.  Eleve jó, hogy országgyűlési képviselő úrnak két salátatörvény között volt ideje arra, hogy pont Trianonról és pont népibalettet, hogy művészileg és emberileg is volt ideje,  meg általában nagyon jó, hogy lesz most egy népibalett Trianonról,…..
Papadok 2020.08.05 21:57:18
       "A »nyílt társadalom«, az államhatárok lebontása, a globális tőke logikájának korlátlan érvényesülése és a nemzeti keretek között gyakorolt demokrácia működésébe akadályként beiktatott »fékek és ellensúlyok« rendszere a liberális világrend fenntartásának érdekében dolgozik együtt. A…..
Papadok 2020.04.19 11:04:00
@miért: Aázattal köszönöm a tekintetes uraknak, hogy helyemre tetszettek tenni. Értem immár, hogy az úri bloggolók közt vannak elsődleges frissességűek, akiknak szabad olykor olyat mondania, és vannak a másorendű frissességúek, akik mondás esetén azonmód taplók, mi több bayerzsótik. Kérdem tisztelettel az urakat, hogy milyen impakt faktor, citációs lista, vagy egyéb paraméter mellett szabad véleményt nyilvánítani?
                Az elmúlt napokat kvázikaranténban töltöttem ( kétszer lementem a kisboltba és tegnap vettem ezt a barbadosi cuccot, amiből a poszt megírása alatt elfogy féldeci ) és Királyhegyi Pállal szólva, most ment el teljesen a kedvem a koronavírustól.          Ami most jön, az egy…..
Papadok 2020.03.26 11:32:47
@kiskii: Sosem lehet tudni mire lesz mindez jó. Lehet, hogy a kórházi maszkokba is lehet tenni idempotens ultrafiltereket.
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
Papadok 2020.03.11 10:53:15
@Muad\\\'Dib: Például innen veszem:
Lancet. 2020 Feb 15;395(10223):497-506. doi: 10.1016/S0140-6736(20)30183-5. Epub 2020 Jan 24.
Clinical features of patients infected with 2019 novel coronavirus in Wuhan, China.

De ez csak egy kis példa a kezdeti időszakból. Nehéz megítélni, hogy a megfertőzöttek közül mennyi lehet az "enyhe eset", így a klinikusok azokra alapoznak, akik állapotuk miatt kórházi ellátást igényelnek. Ezeknek bizony tényleg jelentős százaléka intenzív osztályos ellátást igényel, - az egy ötöd nem túlzás.
Papadok 2020.03.11 11:04:27
@kemény keleti kommentelő: Így igaz, de ez sem jelent teljes megoldást. Az intenzív ellátás nagyon specializált ágazat, a nyugdíjas háziorvos, vagy az egyetemről kieső újonc az intenzív osztályon nem tud segítséget adni. Az eddigi orvosi lapokban közölt információk alapján a súlyos coronavírus esetek zöme tüdőgyulladással jelentkezik. A gépi lélegeztetés vírusos tüdőgyulladásokban nagyon nehéz feladat, és esetenként csak a műtüdő (ECMO) kezelés oldja meg a helyzetet. Ezek a feladatok szakembert igényelnek.
       A liberális filozófus igen határozottan kritizálja az általa hiperliberalizmusnak nevezett progresszivizmust, és a "humanista" megközelítést, a tudomány és a haladás kultuszát, maró gúnnyal ír a brit egyetemeken uralkodó baloldali radikalizmusról, ezért sokan már nem is tartják igazi…..
Papadok 2020.01.22 13:55:38
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ön egy tiszta fejű ember!
Papadok 2020.01.23 11:08:47
@Mickey Pearce: A liberálisok alapvető értékei pofonegyszerűek. Személyes szabadság, szólásszabadság, lelkiismereti szabadság, esélyegyenlőség, törvény elötti egyenlőség, jogállam; s mindezekhez többünknél szociális érzékenység is társul. A politikai korrektség, - az egyik főbűn, - egyszerüen csak védi a hátrányos helyzetű, kissebségbe került, vagy éppen előitéletekkel sújtott embertársakat. Vannak természetesen „fafejű” liberűlisok, hiszen ők is emberek. A helyzet olykor komikus, a „fundamentalista liberális” az egy oximoron, - az illető valójában nem liberális. Mindezzel együtt fasisztának nem nevezném őket. Ha akarja hívjon (konkrét okok miatt konkrét embereket) fafejűnek, vagy akár f@szkalapnak, de ne nácizzon! A „fasiszta” szó devalvációja elfogadhatatlan. Gondoljon a történelemre!
    Maróth Miklós egy teljesen vállalhatatlan, ostoba és rasszista interjút adott a szélsőjobboldali Pestisrácoknak. Nem tehetünk úgy, mintha elfogadhatónak tartanánk ezeket a sorokat.  Több tucatnyi muszlim tanítványom volt és van, a szakterületemen is vannak muszlim hátterű kollégák, nem vagyok…..
Papadok 2019.12.29 16:06:27
@heptakontanonaéder: Az előítéletes gyűlölködés nem csak a rasszizmus formájában jelentkezhet, gyűlölködhet valaki a melegek, a buddhusták, a zenetanárok ellen. A jellemző az, ahogy gondolkodnak. Azt kell higgyem, hogy aki sommásan lesajnálja a "muszlimokat", az a konkrét muszlim népekről sem gondolkodik árnyaltan.
Papadok 2019.12.29 16:08:14
@heptakontanonaéder: Ön szőrszálaz hasogat. Az előítéletes gyűlölködés nem csak a rasszizmus formájában jelentkezhet, gyűlölködhet valaki a melegek, a buddhusták, a zenetanárok ellen. A jellemző az, ahogy gondolkodnak. Azt kell higgyem, hogy aki sommásan lesajnálja a "muszlimokat", az a konkrét muszlim népekről sem gondolkodik árnyaltan.
Papadok 2019.12.29 22:18:05
      Sándor téved.      Nincsenek démonok. Itt Big J.C.-re nézek, aki éppen a vaníliáskarikáit majszolja, amiről eszembe jut, hogy ezek akár az én vaniliáskarikáim is lehetnének, különösen a csokoládésak, de ne menjünk most bele teológiai kérdések tárgyalásába. Big J.C. szerint vannak…..
Papadok 2019.11.23 18:03:48
           Amikor a nyolcéves apámat az anyjával együtt elvitték a gettóba, aztán a lágerbe, akkor valahogy nem mondta nekik senki, hogy egy vérből valók vagyunk. Akkor maradjunk talán ennyiben.          Én a marosvásárhelyi Székely Csabával vagyok egy vérből való, mert a Bányavakság a közös…..