Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laszcar

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Továbbra is állítom, hogy olyan névvel, hogy nanobionikus bevonat, az ember már eleve sarlatánságra gondol. Aztán, amikor már kezdene eloszlani a bizalmatlanság, jön a következő gyanús infó: NASA-technológia. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy mennyire nem meggyőződésből…..
A gimis-egyetemistás táborozós-utazós filmek főszereplői, hiszen Amerika amint kilépsz a városból elmaradott tahó vidék a filmek szerint. Könnyű felismerni őket, kanadai favágó ing, kantáros mocskos farmer és piros baseball sapka. A divatdiktátorokon szalma cowboy kalap és egy…..
  Új, amerikai autókat árultam a rendszerváltás utáni zűrös világban. Érdekes volt… Vélemények az azonos című írásunkról...
Autófília Nem kell benzin... 2009.10.15 13:00:00
...ahhoz, hogy könnyed, önfeledt száguldozásba fojtsuk a napi gondokat. Íme egy példa. Tunéziában egy VW Polo szélárnyékában 171 km/h tempóval teker a magyar kerékpáros, Dagadt. Jövünk még speedkerékpárral, és néhány egyéb alternatív közlekedési móddal…..
Belsőség 2500 felesleges lóerő 2009.05.12 12:20:00
Ha nem ez az, akkor mi? Rejtélyes hírszerkesztőnk elefántcsont-tornyából egy morzsát hullajtott alá. Lám: The Land Shark: 2500 lóerő a hátsó tengelyen Valószínűleg az egyik leggyorsabb utcai sportkocsit sikerült elkészítenie az Intense Automotive Design nevű cégnek a Mosler…..
WRC Face to Face A nap képe! 2009.04.01 17:00:00
WRC2009 / Ciprus Rally / Második nap – SS11 Kourdali (26,25 km)Ehhez a címhez eddig mindig csak egy képet csatoltam, de ezek közül nekem most nem sikerült választanom. Sebaj! Remélem majd Ti igazságot tudtok tenni, és észreveszitek amit én nem. Mindkét kép mellett számos…..
driftgarázs Driftworks S15 2009.03.21 19:38:00
Ami szép az szép. A Driftworks csapata tavaly sem csúnya kocsival állt rajthoz a szigetországbeli bajnokságban, de idénre nagyon odatették magukat. A motor szintén tavalyi fejlesztés, a 2JZ motorkódú 3 literes Toyota Supra GTE 6 hengere egy GT35-ös turbo segítségével már akkor 590…..
AUTÓSKÁRTYA RORMaxx Formula AE 2009.02.23 09:52:00
Két 18 éves harvardi diák, Maxx Bricklin és Rory Handel, fejéből pattant ki az alternatív energiafelhasználással hajtott RORMaxx ötlete. Az alternatív energia jelen esetben a villamos hajtás továbbálmodása, természetesen itt vannak ilyenkor szokásos fejlett elektro-technikai…..
  Tágasak, kényelmesek, jó az áruk, szmogriadóban is használhatók: az amerikai-japán hibridek kifejezetten érdekes kocsik. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Laszcar 2009.02.08 00:13:41
Üdv mindenkinek!

Kicsit rossz oldalról közelítjük meg a dolgokat szerintem. Hibrid (vagy akármilyen más "zöld" járművet) sosem a kedvező fogyasztás miatt fejlesztettek a gyártók. A cél a kedvező káros anyag kibocsájtás elérése volt, ennek egy szelete az, hogy ugye amit nem égetünk el abból nem is lesz széndioxid, szénmonoxid, NOx, stb... tehát törekedjünk arra, hogy ne fogyasszon a jármű. DE a hibridek bizonyos üzemállapotokban képesek arra, hogy sokkal kevesebb káros anyagot bocsássanak ki, ezek pedig az állandó gyorsítást, fékezést igényló városi araszolgatások. Nem vezetném végig, megtették mások helyettem, de beláthatjuk, hogy ebben az üzemállapotban nincs az a dízel ami megközelítené a hibridek emissziós értékeit, vagy ha igen azon már nem kipufogó, hanem egy valóságos kis részecskeszűrő armada van, kb annyi többletköltséggel mint a hibrid felár és sokkal több lehetséges szopással(sztem). Autópályán persze fordul a kocka, de a modern hibridek akkor is részint elektromos hajtással mennek. Szóval ha a fogyasztás fontosabb mint a környezetvédelem, akkor egy modern dízellel talán jobban jár a vásárló, de ha megbízható városi, vagy kisebb távolságokra való autó kell akkor egyértelműen hibrid mellett törnék lándzsát. A fanyalgóknak meg megjegyezném, hogy azért kitalálták rendesen a hibridek életciklusát, elejétől a végéig, az akkuk elbontására és feldolgozására is van már elég jó technika, szóval talán nem ez lesz a rákfenéje a biznisznek. Elterjedni azért sosem fognak, mert egyértelműen csak evolúciós lépcsők az igazi EV járművek felé.
Belsőség Hail to the King, Baby! 2008.11.07 14:18:00
  Steve McQueen (1930-1980) Bullit-Le Mans-Nagy Szökés. Ez a három dolog ugrik be azonnal, ahogy egyik nagy kedvencem, Steve McQueen szóba kerül. Számomra ő igazi színész, nem amolyan mai nyálhuszár. Életrajzától eltekintenék, arról olvashat bárki. Amit azonban az…..