Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balberie

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balberie Az idő fogságában 2024.03.12 12:41:11
Nem tudod kikerülni a fájdalmat, a nehéz időket, a szenvedést, a betegségeket, és a megterhelő fázisokat, de talán az életnek nem is ez a célja. Nem biztos, hogy a cél mindezeknek a megszüntetése. Mi van, ha a legfőbb célunk megtanulni ezek ellenére is az áramlatba maradni? Megfigyelni hogyan…..
Balberie A változás szele 2024.01.14 19:42:33
Több indián történet is létezik a szélről, melyek közül egy Wabanaki történetet szeretnék megosztani veletek:  A madár aki szárnyaival szelet csinált Egy indián család a tengerpart mentén lakott. Két fiúk volt, az idősebb már házas volt és gyermekei is voltak. Leginkább halászatból éltek, és a…..
Balberie Az Amerikai Bölény 2024.01.07 18:56:12
Tudtad, hogy az Amerikai Bölénynek van egy ámulatra méltó kvalitása még pedig azzal kapcsolatban ahogyan egy viharra reagál? Míg a szarvasmarha és egyéb rokonai menedéket keresnek majd elvonulva várják a vihar elcsendesedését, addig az Amerikai Bölény szembemegy a viharral. Hogy miért?- kérdezed…..
Balberie A Bábmester 2023.09.11 12:15:50
Túl sok a zaj, túl sok az impulzus, rohan a világ és mi is rohanunk vele igyekezvén bepótolni mindazt amit nem lehet. Elveszett pillanatokban élünk mintha nem lenne holnap, mondjuk. Közben mégis tervezzük a jövőt és közben elfelejtünk élni, örülni a pillanatban. Fontosak a tervek és fontos, hogy…..
 (For English please read below) Bényei József: Hiszekegy Hiszek a mindennapokban,a reggelekben, alkonyokban,a fényességben és az árnyban.Ami állandó: a világban. Van helye a fénynek és van helye a sötétségnek. Minden adventi időszak abban segít minket, hogy leüssük az utolsó akkordokat is…..
Balberie A láthatatlan kéz 2022.10.10 13:12:01
Olykor olyan kurva fárasztó tud lenni minden. Minden tőled telhetőt beleteszel valamibe és talán még azon túl is, de onnan ahonnan állsz mindez úgy tűnik számodra mintha hiába való erőfeszítés lenne. Ez kimondottan igaz azokra a területekre ahol blokkok és akadályoztatások vannak. Ennek…..
Balberie A hajótörött 2022.07.31 18:03:18
Amikor kigördültek az első hajók az óceánra feltételezem, hogyha voltak is útirányok a biztos tudata nélkül kellett elindulniuk és úgy felszerelkezniük az útra ami bizonytalan ideig tartott hiszen előtte soha senki nem szelte át az óceánt. Honnan tudták pontosan merre kell menniük? Volt egy konkrét…..
Balberie Tíz másodperc 2022.05.16 21:28:50
Van ideje a felszólalásnak és van, hogy a csend beszél helyettünk. Néha közeledünk és olykor távolodunk. Hol figyelünk, hol elfordulunk. Megtanulni összhangban lenni önmagunkkal, a minket körülvevő energiákkal megesik, hogy komoly dilemmát okoz számunkra. Tisztában lenni azzal, hogy mikor szükséges…..
Balberie Dialógus a Forrással 2022.04.21 17:10:55
 Az intuíció az a képesség, ami lehetővé teszi, hogy dialógusba lépj a Forrással, a tudatosság aminek bár részese lehet a csupasz szemnek örökké láthatatlan.- Colette Baron-Reid: Wisdom of the Oracle -  Fáradtan heverve esténkén a kanapén azon tűnődöm vajon a megfelelő lépéseket és döntéseket…..
Balberie Metamorfózis 2022.04.13 20:40:21
A FŐNIXMADÁR tarkán csillogva röppen fel a múlt romjaiból - életed egy szakasza lezárult. Lelked kiszabadult dermedtségéből. Most már megérti, mit jelent az élet folyamán meghalni, és újjászületve kezdeni egy új fejezetet.- Peter Orban, Ingrid Zinnel, Thea Weller: Symbolon - Olykor hajlamosak…..
  (...) it's time to see beyond the adornments and probe underneath the surface. Learn to recognize the masks people wear and the motives underlying them. Imagine that all the glitter is gone. Would you still desire the object or person? - Wisdom of the Oracle by Colette Baron-Reid: All That…..
Balberie Staying on course 2021.11.24 20:34:12
Photographed by Melinda Bálint from Vindart  Ship's wheel: Staying on course  It can be difficult to maintain your course in stormy waters, and requires holding the wheel steady. So it is in life also, when staying the course becomes important and you will need to be steady and calm simply to…..
Balberie A minute of kindness 2021.11.23 21:43:58
  There could be an ocean filled with movies where the hero saves the day, the lady, the town, the world. Is there any in real life? Are they here listening?  When I think about whether I prefer heroes or villains, I have to admit I sympathize with villains. They are just more realistic, one could…..
Balberie Determination 2021.11.07 16:09:00
Crain - Hope For The Journey Ahead Crains are simple formations, used as landmarks to guide travellers along a path or to mark a sacred place. (...) They offer guidance for those wandering life's path. To stumble upon a crain is to know you aren't alone alone, that someone has traversed the same…..
Balberie Let go of the control 2021.08.11 02:09:11
Although, I'm a bit late. Here is the energy reading of week number 32. Let's see what we have here:                                 • YIN • QUEEN OF COINS • TWO OF WANDS •This week feminine energies are on the rise whether or not you have difficulties with connecting to your inner feminine…..
I have neither been an athletic type, nor was I good at sports. I have always been one of the slowest and worst in gym class. I know, I know … you must have heard this a million times, but bear with me please. I would like to grab the opportunity to state here and now, I am still not a Fitness Guru.…..
There are many ways we love, but rarely recognize how different it is from the others because it comes so naturally. It is one thing to feel it and another to show it, but it is significant how we show it. There is no such thing as good and bad. Or is it? Is it possible that we communicate our…..
  Sokan sokféleképpen szeretünk és gyakran észre sem vesszük, hogy miben más a másikétól, mert annyira természetes számunkra. Egy dolog valamit érezni és másik azt kimutatni, de azt se mindegy hogyan mutatjuk ki. Elvileg nincs olyan, hogy jó és rossz. Vagy mégis? Létezik olyan, hogy rosszul…..
Balberie The last of my 20s 2020.05.07 13:48:20
Time flies and the years quickly go by. It's a bit cliché to say this, I know, as everyone goes through the same experience. Still, it's good to stop from time to time and think about the years behind us. All the things are worthy to remember, the good, the bad, our past. At the beginning of my 20s,…..
Balberie Utolsó 20as évem 2020.05.06 10:51:39
Az idő pereg és az évek gyorsan eltelnek. Óriási klisé ezt hallani, mert ezen mindenki keresztül megy. Mégis olykor jó meg megállni és elgondolkodni a mögöttünk álló évekről. Méltóan megemlékezni róluk. Visszanézni a jóra, a rosszra és az elmúlt időkre. A 20as éveim kezdetén még nem foglakoztam az…..
Balberie Our savior within 2020.04.29 12:57:57
I don't want to be just another princess in the highest tower of the castle waiting for her savior. I would much rather be a warrior princess who escapes from her prison and kill the dragon herself. I wish no longer to live on fairytales that make me believe I need someone to be saved or to be whole…..
Balberie Instant boldogság 2020.04.26 20:03:39
  Instant boldogságunk forrása ott rejlik a minket körülvevő emberekben, az üzletek polcain, egy wellness utalványban, de akár a társunkban vagy barátainkban. Ott szunnyad egy kibulizott éjszakában, de ott van abban a szelet süteményben. Ott lakik mindenben és mindenkiben, de mégis a legismertebb…..
Balberie Elveszett pillanat 2020.04.23 13:03:35
  Mindannyiónk életében eljön az a pillanat, amikor rájövünk, hogy valami végérvényesen megváltozott. Nekem ez 2016.05.31-én jött el, úton a reptér felé a családommal. Addig a napig már régóta éltem külön a családomtól és külföldön is, de mégis azon a napon éreztem, hogy valami véget ért. Úton a…..
Balberie Megmenteni önmagunkat 2020.04.19 17:37:48
Nem akarok hercegnő lenni egy kastély legfelsőbb tornyában, aki csak a megmentőjére vár. Sokkal inkább harcos hercegnő vagy amazon akarok lenni, aki lelép abból a fránya toronyból és ledöfi azt a hülye sárkányt önmaga is. Nem akarok tündérmeséken élni, amik azt erősítik bennem, hogy szükségem van…..
Egy kellemes napsütéses tavaszi napon Inez a szokásos rutint követve indul el a gyerekekért az óvodába. Gondolatban már a vacsorához szükséges alapanyagokat állítja össze. Kissé ideges, mert nem volt ideje óvoda elött bevásárolni, úgyhogy ezt is a gyerekekkel kell megoldani, ami szintén nem egyszerű…..