Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Balázs NYP

11 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki meg akar ismerkedni a barbecue ízeivel, nem árt, ha talál autentikus forrásokat és mintákat, és ebben a jó minőségű késztermékek is nyújthatnak segítséget. Így a kezdő barbecue-s felfedezheti egy-egy klasszikus, üveges szószban a neki tetsző harmóniát, és a későbbiekben saját szószfőzési…..
Horváth Balázs NYP 2019.12.15 13:32:02
A pizza nem egyszerűen tészta, szósz és sajt megsütve, hanem a pizzamesterek több mint 300 éves hagyománya, amelynek útján mi is elindulhatunk. Sokan nem értik, hogy mi is akkora dolog a jó pizzában: miért éri meg vele foglalkozni? Nincs talán még egy olyan étel a világon, amit ennyire ismerne…..
Horváth Balázs NYP 2019.12.13 10:04:02
@CCnick: Ezt a következtetést szerintem így túlzás ebből levonni, mert az alapanyagok esetében a minőség is lényeges szempont, és persze vannak bizonyos tulajdonságok, amire szükség van ahhoz, hogy a végeredmény pizza legyen. A nápolyi pizza esetén a nullás, duplanullás liszteket írnak elő. Mindemellett ma már a kortárs pizzamesterek ettől elrugaszkodtak, és tartalmasabb lisztet választanak. Ugyanilyen terület az élesztő és a kovász is. Ma már mindkettő elfogadott. Azt pedig el lehet mondani, hogy a hosszan kelesztett kovász komplexebb ízeket eredményez. Végső soron nem egy út létezik. Sokféle megoldás jöhet szóba, amelyeket tudatosan alkalmazva, remek pizzákat lehet készíteni. Ezek alkalmazásához szakmai ismeret, kísérletezés és gyakorlat szükséges.
Immár második alkalommal szurkolhatott magyar versenyzőknek a hazai barbecue-közösség október utolsó hétvégéjén, amikor az Egyesült Államokban a Tennessee állambeli Lynchburg-ben megrendezték a 31 Jack Daniel’s Meghívásos Barbecue Világbajnokságot. Az eredményekről és az élményekről a magyar BBQ…..
A plov (piláf, avagy húsos rizs) a közép-ázsiai konyha kultikus étele egy összetett, sok technológiai és alapanyagbeli különlegességet felvonultató emblematikus fogás, amely Üzbegisztánban és a régió további országaiban is a nemzeti identitás elválaszthatatlan része. Ennek egyik leglényegesebb…..
A hétvégén tartják a Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue-t (október 26-27.), a BBQ-versenyek csúcstalálkozóját, amelyen idén két magyar csapatnak is szoríthatunk. A BBQ SunCity Szeged négyszeres Grand Championként és a tavalyi hazai KCBS-verseny legjobbjaként utazott ki az az…..
A Nyárspolgár BBQ idén nyáron Üzbegisztánban járt szakmai körutazáson a hasonló gasztronómiai elkötelezettséget mutató Őrház Chill & BBQ és a Chefparade cooking school / főzőiskola tagjaival együtt, hogy felfedezzük a Közép-Ázsia franciáinak tartott nemzet kulináris világát. Az út során nyert…..
A tavalyi évben a hazai verseny-BBQ szféra komoly fejlődésen ment keresztül. Sok új csapat lépett be a versenyzés világába, több magyar versenybíró szerzett értékes nemzetközi rutint. A velencei KGB részt vett a Jack Daniel's BBQ-Világbajnokságon, a BBQ SunCity Szeged pedig megkezdte menetelését az…..
Magyarországon teljes zavar van a fejekben, a rizibizitől kezdve a ludaskásáig ma már egyre több ételt rizottónak neveznek, pedig létezik a rizses ételeknek egy másik nagy családja is, a piláf, amely körül például Üzbegisztánban valóságos kultusz alakult ki. Igaz, én sem gondoltam volna, hogy a plov…..
2017-ben került megrendezésre először a Tállya BBQ verseny a KCBS (Kansas City Barbeque Society) égisze alatt. A versenyen 40 csapat vett részt 11 országból, fantasztikus atmoszférában. Az I. Tállya BBQ osztatlan sikert aratott az európai barbecue-s berkekben, így büszkén mondhatjuk,…..
Az elmúlt időszakban a magyar barbecue sikeresen bekapcsolódott az európai barbecue-zás vérkeringésébe, többek között a KCBS (Kansas City Barbeque Society) égisze alatt rendezett európai versenysorozatban is. A barbecue-versenyeken megfigyelhető, hogy a résztvevő csapatok alapvetően három…..
Az otthoni, civil/ hobbi-barbecue, valamint a hivatásos, vendéglátós barbecue-zás mellett létezik a barbecue-nak egy harmadik, dinamikusan növekvő ágazata: a verseny-barbecue műfaja.  A barbecue-versenyeken a civilek és a vendéglátósok is képviseltethetik magukat. Ezeken a versenyeken precíz…..