Regisztráció Blogot indítok
Adatok
| Szőke Dániel |

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cikkünk éppen a karantén-időszak előtt íródott, de örömmel jelentjük, hogy ez a csodás hely újra nyitva van, így ajánlónk aktuálisabb mint valaha, a benne lévő állítások pedig maradéktalanul letesztelhetőek! fotó: Bodor Viktória (Tusi Photography) "Megvannak a kapcsolataink a varázslókkal."  - ez…..
Mire is gondolunk pontosan, ha azt mondjuk valakire, hogy okos? Magas az IQ-ja? Jól tud rejtvényeket megoldani? Tájékozott? Gyakorlatias? Erre a kérdésre valószínűleg mindenki másfajta választ adna, hivatalos definíciója erre a tudósoknak sincs. És hogy ezt honnan tudjuk? Hát onnan, hogy erről szól…..
Kell-e a művészetet érteni? Na jó, ennek a kérdésnek semmi értelme. Természetesen azért megyünk el egy kiállításra, egy előadásra, egy vetítésre, hogy megértsük, amit az alkotó közölni, mutatni szeretne. És jó esetben az alkotó is arra törekszik, hogy ez így legyen. A rossz esetekről majd talán egy…..
Miről szól az a könyv, aminek már a címe is két annyira ellentétes pólust, egy végtelenül széles spektrum két olyan messzi végpontját villantja fel, ami közé gyakorlatilag minden belefér? Szól-e valamiről egyáltalán? Vagy a szerző csak meg akarja úszni a címadást, aztán a könyvben majd ellavíroz…..
Volt valami nagyon furcsa már Bödőcs Tibor első, Addig se iszik című könyvének kritikáival kapcsolatban is. Valami, ami most, második könyve, a Meg se kínáltak című kötet kapcsán is majd minden elemzésben, recenzióban, sőt interjúban is megfigyelhető. Én itt és most fogadom, hogy ennek a fura…..
2013 nyarán nem nagyon lehetett úgy megnyitni a legnagyobb hírportálokat, hogy ne egy 28 éves amerikai titkosszolgálati alkalmazott nézzenek vissza ránk. Edward Snowden akkor felfedte az amerikai állam egyik legnagyszabásúbb, és leggátlástalanabb jogsértését, amely gyakorlatilag lenullázta az…..
Mikor hallgattál meg utoljára egyben egy lemezt? Úgy, hogy leültél a kanapéra, bekapcsoltad, és nem figyeltél semmi másra? Én Paár Julianna Hangoló Kerekerdő albuma elött nem nagyon emlékszem ilyesmire, de arra sem, hogy mikor került a kezembe, fülembe utoljára olyan album, ami azzal a határozott…..
A Kultúr Krimó stábja ellátogatott a Fonóba, ahol a Chalga és Dresch Vonós Quartett lépett fel. A nagyszerű koncertekről Szőke Dániel számol most be! Fotó: Mészáros Zoltán A Fonóba alighanem lehetetlen úgy belépni, hogy valamelyik teremben, az udvaron, az előtérben vagy épp a büfében ne…..
A Kultúr Krimó stábja meglátogatta a Kobuciban megrendezésre kerülő Magyar Dal Napját. Az autentikus helyszínhez remek előadók párosultak: Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Lajkó Félix és Palya Bea is fellépett. A koncertsorozatról való beszámolónk következik, Szőke Dániel tollából! Fotó:…..
- Pénzt vagy életet?- Életet!A revolveres merénylő ettől a választól úgy megijedt, hogy visszahőkölt. A számtalanszor elhangzott támadó felszólításra, amióta a világ világ, először hangzott el a fenti válasz. A rabló lövésre kész pisztolya megrezdült a kezében, és egyszerűen nem tudta, hogy mit…..
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatnak a látogatók a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán! Mi is meglátogattuk a tárlatot, ahol több mint 120 festményt, grafikát, szobrot, fotót, filmet és dokumentumot mutattak be. Salvador Dalí, Max Ernst, Joan Miró, Yves Tanguy,…..
Nem reprezentatív, de atmoszférikus galéria - ilyen volt a 2019-es Művészetek Völgye Szőke Dániel lencséjén keresztül. ,..