Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OmynoAkadémia

76 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha szétnézek magam körül, akkor eleinte nem is tűnik fel. Egy kis aggódás itt, egy kicsi gyomorgörcs ott, egy aprócska szorongás amott. Leplező mosolyok, elkapott tekintetek, legyintő kézmozdulat. Hiszen még a félelem bevallásától is félünk. És hogy még mitől, arra egy frusztrációkat összegyűjtő…..
Nem lehet mindig azonnal felállni. Nem lehet mindig mosolyogni. Nem lehet mindig elkerülni a letargikus hangulatot, ami éppen lenni akar. Mert ez egy folyamat része. Elengedés, megengedés – írtunk már erről. Amikor azt mondja valaki külső szemlélő nekünk, hogy engedd el azt, ami foglalkoztat, amin…..
Miért olyan nehéz szembenézni önmagunkkal? Sokszor teszem fel ezt a kérdést magamban. Terápiás gyakorlatomban találkozom bátor emberekkel és kevésbé bátrakkal. A nagyon bátor teljesen beleveti magát, bármiről legyen is szó, bármi jön fel a kezelés során, mer sírni, meri kimondani, amit nagyon nehéz…..
Tudtad, hogy a nyugati emberek a legnagyobb energiát a dühből nyerik? A harag, a düh hatalmas energiát képes megmozgatni. Bámulatos, hogy mennyi mindent teremtünk meg vele! ..
Mi a különbség a pihenés és a relaxálás között? Mindegyikre szükség van, de más szinten, más minőségben látják el üzemanyaggal az egész embert. Azt hiszem nem nagy újdonság a „mai rohanó világ” kijelentést használni, de be kell valljam, hogy azért egyre több nem rohanó életet élő ember létezik, én…..
Eszmefuttatás. Miért bántjuk a másikat? Miért bántjuk magunkat? Vajon az emberi természetbe bele van kódolva ez a működés is? De vajon mi a célja? Szeretem azt hinni, hogy mindennek van oka és célja. Ha más nem, akkor az, hogy elgondolkodjak rajta, vagy megnézzem magamban. Rengeteg dologra nincsen…..
Az eszmefuttatás kiváltó oka sok-sok érdekes kommenttel való találkozás az elmúlt évekből. Mindig egyfajta kíváncsi csodálattal olvastam egy-egy bejegyzés alatt a hozzászólásokat. És bár igyekeztem nem ítélkezni, de bevallom ez az út még hosszú számomra, mert forgattam a szemem, sóhajtoztam, és…..
Rizikós terep a féltékenység témája, nem is akarnék mély lélektani fejtegetésekbe bonyolódni, csak amolyan „józan paraszti ésszel” megközelíteni ezt a nagyon emberi érzelmet. Klasszikus magyarázat, hogy a féltékeny ember önmagában bizonytalan, ezért cidrizik attól, hogy a párja szebbre, jobbra…..
Akár hisszük, akár nem, a világban minden egyensúlyban van. Ezt olykor tényleg nehéz elhinni, ugye? Pedig ha csak a saját életünket nézzük – és nyitott szemmel nézzük – akkor észre fogjuk venni, hogy az egyensúly idővel valóban helyrebillen. ..
Ha egyetlen mondatban kellene megválaszolnom a kérdést, akkor azt mondanám: azért, mert ilyenkor nem csak magunkkal nézünk szembe. Hanem az összes felmenőnkkel és emberrel, akik hatással voltak ránk életünk során. És ez nem kis feladat. Bármilyen önmunka során a legfontosabb, hogy soha ne az…..
Omyno Akadémia Az ego uralma 2022.04.22 12:53:00
Sokan elindultak önmaguk felé. Sokan úton vannak. És sokan megrekedtek. Az ego hálójából nem is olyan könnyű kikeveredni. Megfigyeltem, másoknál milyen egyértelműen észreveszem, hogy ha valamilyen egos játszmában pörög, vagy tesz valamit, amit a nagy egonak tulajdonítok. Apróságok, amik árulkodnak…..
A figyeleméhség, a szeretet utáni vágy a legtöbb emberben létező jelenség, még olyannál is, akinek egészséges kapcsolatai vannak. Ha nem rakjuk helyre magunkban, milyen fajta figyelemre vágyunk és azt honnan kapjuk meg, könnyen olyan zűrzavarban találjuk magunkat, amelynek mozgatórugója a…..
Az ember nem is tudja mekkora csomagja van, amíg el nem kezd az önismeret útján járni és szembe találkozni azokkal a gátakkal, hitrendszerekkel, berögzült szokásokkal, amik cselekedeteit, gondolatait működtetik. Aminek nem adtunk teret, amit elnyomtunk, amit nem értettünk meg, azok sötét démonokként…..
Te melyikre vágynál inkább? Vigyázz, mert a kérdés becsapós, főleg ha azt hisszük, hogy a kettő között nincs különbség. Pedig van. Láttunk már boldog embert, de megockáztatom, hogy akit tartósan boldognak látunk, az inkább harmonikus. A megfejtés nagyon egyszerű, és egy mondatban összefoglalható. A…..
Mindig nagy kérdés, hogy az ego most jó vagy rossz, akadályoz vagy segít, vagy mi a helyzet vele? Nagy a zavar a témában, mégha sokszor egyértelműnek is tűnik. Az tény, hogy megvan a funkciója, és nagyon nem mindegy mire használjuk. De miért akar boldogtalan lenni az ego? Megkockáztatom a…..
Sokat gondolkodtam azon, vajon a spiritualitásba belefér a gyász? Gyászol az is, aki másként gondolkodik életről, halálról? Vagy könnyedén tovalibben egy szerette halála után? Nem nagyon hiszem.Személyes eszmefuttatás következik. Nem állítom, hogy napi huszonnégy órában az utolsó sejtemet is…..
Omyno Akadémia A csend hatalma 2021.07.05 15:35:00
A csend nem csak akkor fontos, amikor elhallgatunk és befelé figyelünk, noha vitathatatlan, hogy a fontos dolgok a csendben születnek meg bennünk. Az a csend is rendkívül sokat ér, amelyben a saját véleményemet, gondolatomat félretéve meghallgatom a másikat igazi odafigyeléssel, illetve tudatosan…..
A hangnak hatalmas ereje van, amit gyakran figyelmen kívül hagyunk. A legtöbb ember a szavakra figyel, arra, amit mondani akar. Azonban ha jó dolgokat mondasz rosszul, az olyan, mintha semmit sem mondtál volna. És néha bizony jobban tetted volna, ha valóban meg se szólalsz.  Valószínűleg a hang…..
Sokszor hallottam és olvastam olyan kijelentéseket (leginkább arctalan kommentekben), miszerint mások befolyásolása beszéddel rossz és helytelen dolog, lelkes véleményezők előszeretettel ítélkeznek valamiről, amiről nem sokat tudnak. Ha valaki azt gondolja, hogy mások meggyőzése egyenlő a…..
Harmincon (negyvenen) túl elég sok olyan elakadással szembesülhetünk, amelyek akadályoznak a boldog élet elérésében. Ezek akkor aktiválódnak, ha bizonyos helyzetekkel találjuk szembe magunkat, például új párkapcsolatban, munkahelyen, vagy akár baráti kapcsolatokban is. De hogyan tehetjük le…..
Ha most büszkén rávágnám, hogy persze!, a következő pillanatban erősen el kellene gondolkodnom, hogy vajon ez mennyire lenne jó dolog. Akármerre nézek, úgy tűnik, mintha az egész változás témával hadilábon állnánk. Nem durrogtatom el a nagy bölcsességet, hogy az egyetlen állandó dolog az életben…..
Tényleg akkor szereted magad, ha megadod a testednek-lelkednek azokat a hétköznapi apróságokat, amire vágysz? Például beülsz néha egy kád forró vízbe gyertyafénnyel és borospohárral a kezedben. Vagy olyan ételeket eszel, amitől jól érzed magad. Veszel magadnak egy könyvet csak úgy. Elmész…..
Örök téma és dilemma ez az elfogadás körüli mizéria, amivel szívesen dobálózunk, ha nagyon spirituálisak szeretnénk lenni. Halljuk is jó tanácsként bármilyen nehézséggel kerülünk szembe: csak fogadd el a dolgot; sőt,  önmagunkra is szeretjük használni, hogy "elfogadom magam olyannak, amilyen…..
Van ez a sokat hangoztatott dolog, ami a cél lenne, a lényeg, a minden. De emberként - valljuk be - igen nehéz ezt kivitelezni, főleg ha csupán homályos fogalmaink vannak róla, mit is jelent tulajdonképpen. Igen, mondhatnánk, hogy például az anyai szeretet feltétel nélküli, mert ezt tanították…..
Miért nincs társa a felnőtt társadalom felének? Miért nem találnak egymásra azok, akik vágynak rá, akár férfiról, akár nőről legyen szó? Vajon a társa-dalom rendszere arról szól, hogy mindenki mindenkinek a társa, vagy senki senkinek? Szabad bölcsész lévén, ami nagyjából felér egy filozófiai…..