Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diákhang

28 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem könnyű a pártelnökök élete. Bizonytalan jövő, folyamatos konfliktusok, állandó kompromisszum… A rendszerváltás óta láttunk megannyi érdekes vagy unalmas, tehetséges vagy dilettáns figurát valamelyik párt elnöki bársonyszékébe elhelyezkedni, a most olvasható lista pedig azt az öt szenzációs…..
Ezen a blogon és más írásokban is sokszor szó volt már arról, milyen módszerek és mechanizmusok mentén működnek a szekértáborok, ráadásul egy olyan politikai környezetben, mint amilyet Magyarország tudhat a magáénak, nem kell sokáig ecsetelni azokat a végletekig káros berögzültségeket, amelyeknek…..
Az Origo, a lap, amelyik egykoron egy minőségi, függetlenül működő sajtóként volt ismert, most pedig az undorító kormánypropaganda egyik legfontosabb zászlóshajója, megújult kinézetében. A döbbenetes változás csak akkor tűnt fel a mainstream médiának, amikor egész jelentős mértékben elterjedt az…..
Még néhány gondolat a Szíjjártó-ügyről. Szokatlanul nagy visszhangot váltott ki, hogy a magyar külügyminiszter, Szíjjártó Péter a családjával Szíj László tiszakécskei oligarcha luxusjachtján töltötte a nyaralását, miközben a közösségi platformokon a PR-csapata serényen próbált rájátszani arra, hogy…..
A politikai elittel szemben kritikus, civil hangok egyik táptalaja volt az Index. Lehetőséget és együttműködést biztosított egy olyan felületen, ahol új nézőpontokat és más megközelítéseket lehetett „bedobni a közösbe”. Egy olyan rendszerben élünk, ahol a kormánnyal kritikus mainstream felületek is…..
A Diákhangon többször is szó volt már Rácz Zsófiáról, aki tavaly év végén lett ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, mindössze 22 évesen. Akkor úgy írtam, erős kettős mércének számít, ha az ellenzék a koráért kritizálja, miközben Nagy Blankát és társait kvázi…..
Bár tény, hogy a vasalódeszkás tanár videójára adott tankerületi reakció egy az egyben a kádári hagyaték újbóli megjelenését sugallta, ahogy az is, hogy a leszámolásszerű büntetést elviselni kényszerülő nevelő egyből szimpatikussá vált ezzel a húzással, de mégsem ettől volt jó az a videó. Attól volt…..
Tüdőgyulladást okozó, eddig ismeretlen vírus tűnt fel Közép-Kína legnépesebb városában, Vuhanban, írta meg a magyar mainstream sajtó egésze január első napjaiban. Apró, jelentéktelennek tűnő posztok és rövid cikkek számoltak be arról, hogy az előzetes vizsgálatok alapján nincs bizonyíték arra…..
Ezer évnek tűnik, de még csak néhány napja, hogy a rohamosan terjedő világjárvány Európába érkezésével hazánkban is rendkívüli, ugyanakkor szükséges korlátozásokat és rendeleteket hoztak. Az ellenzéki megmondóemberek és a lakájmédiában dolgozók most egyaránt zavarban vannak: érzik, hogy nincs helye…..
Napról napra világosabbá válik, hogy a rövidtávú félmegoldások nem lesznek elegendőek a koronavírus kezelésére, ami a szokásos teendőinket és életünket illeti. Azt is fontos megérteni mindennemű pánikkeltés nélkül, hogy jelen esetben nincs túlzó döntés vagy intézkedés, az iskolák bezárása, a…..
Az NMHH, vagyis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság eddigi működése röviden összefoglalható volt abban, hogy megkapja, szemügyre veszi, majd ezzel a lendülettel el is utasítja azokat a panaszokat, amelyek a Fidesz médiával való visszaéléseivel kapcsolatosak. Most azonban elindították a Gyerek a…..
A párhuzamos valóságok világában és abban a korban, amikor minden elejtett félmondatot is tíz különféle módon értelmeznek az emberek, egészen addig, amíg azzal vagy szélsőségesen egyet tudnak érteni, vagy szélsőségesen nem, különösen érdemes lenne néha a tiszta tényekre hagyatkozni. Éppen ezért,…..
Orbán Viktornak és kormányának köszönhetően eljött az idő, hogy Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke és Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök egy platformra kerüljön valamiben: mint néhány nappal ezelőtti megszólalásából kiderült, Vona is egyetért az árnyékországgyűlés létrehozásával, ami a jelenleg…..
A nemrég napvilágot látott Nemzeti alaptanterv – NAT – rövid tanulsága az, hogy a kormánypárt láthatóan nem talált olyan oktatókat és szakembereket, akik egy diák és tanár számára is elfogadható, XXI. századi alaptantervet tudtak volna letenni az asztalra, de ami még szomorúbb, hogy minden bizonnyal…..
Diákhang Lovasi igazsága 2020.02.04 18:54:40
Megint elérkeztünk egy soha véget nem érőnek tűnő közéleti dilemmához: nagyon komoly probléma, de ugyanakkor elhallgatathatatlan tény, hogy a jelenleg hatalmon levő kormánnyal elégedetlen tömeg egy része fikarcnyit sem különb, ami a megoldásokat és az egymáshoz viszonyulást illeti: azok az emberek…..
Diákhang Lehetetlenország 2020.02.02 12:11:41
Amikor egy ország polgárainak többsége, de legalább egy jelentős része képes észrevenni azt, hogy pártoktól, emblémáktól, oldalaktól és politikusoktól függetlenül tarthatatlan és zavarba ejtően gyalázatos az, ami az utcán történik, ami a tévében látható, ami az újságban elolvasható, akkor az nem egy…..
Bár Győr egy nagyon speciális helyzetben volt Borkai botránya után, ami talán az elmúlt évtized legnagyobb port kavart politikai ügye volt Magyarországon, de a „bezzegváros” új polgármesterének, Dézsi Csaba Andrásnak a sikere, vagy inkább az ellenzék jelöltjének, Pollreisz Balázsnak a kudarca pár…..
Több okból sem tűnik időszerűnek a magyar politikai centrummal foglalkozni: egyrészt a Sétáló Budapest kampánya értelemszerűen az önkormányzati választások után véget ért, másrészt Puzsér Róbert, a centrumot megtestesítő karakter közölte, hogy visszatér a kulturális közegbe a politikaiból,…..
Nagy politikai vihart kavart az elmúlt pár napban, hogy a 22 éves joghallgató Rácz Zsófia ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár lesz azután, hogy a posztot eddig betöltő Illés Boglárkát a Fidelitas elnökévé választották. A jobboldali kurzus egyöntetű hivalkodásba…..
A Fidesz működésében egyetlen hibát sem találó, a párt parancsait kérdés és fenntartások nélkül követő, az újságírói etikettet hírből sem ismerő médiaszemélyiségek egytől egyig kikérik maguknak, ha munkájuk során megkapják, hogy propagandisták. Tudjuk jól, ahogy Csoki is mondja az Üvegtigrisben,…..
Az előző írásomhoz fűződő hozzászólásokban felvetődött, hogy az általam megfogalmazott követelések egy igazságosabb és jobban működő ország elérésének érdekében tulajdonképpen a „minden szar”-kultúráját követve csak fikázni tud és nem más, mint alternatíva nélküli vagdalkozás.  A célom leginkább az…..
Nagy hagyománya van a rendszerkritikának Magyarországon. Feltűnik a semmiből egy párt a fiatalok, az öregek, a baloldaliak, a jobboldaliak, a kék vagy a barna szeműek megnyerésére, bátorságot és új lendületet kínálnak, majd a legközelebbi választások alkalmával azon kapják magukat, hogy…..
Diákhang Amit szabad Jupiternek... 2019.09.16 19:01:13
Egy esetleges választási vita egyetlen nyertese csakis Puzsér Róbert lehet. Nem kell arra gondolni, hogy tökéletes, de retorikai képességei messze meghaladják Tarlósét és Karácsonyét is, hiszen amíg előbbit egy bénán trollkodó Tordai Bence is úgy ki tud hozni a sodrából, hogy az perceken keresztül…..
Hitleres videó, feljelentés, nyomozás, botrány, kirúgások: ilyen és ehhez hasonló történeteket írt meg a 444-es Ács Dániel a szekszárdi Garay János Gimnáziumról tavaly augusztusban, amikor is egyetlen diák úgynevezett csínytevése komplett politikai összetűzéseket generált. A srác egyetlen bűne az…..
Az elmúlt napokban megtörtént, hogy a XXI. század politikai kommunikációs csatározásai az állítólagosan az egyik legfontosabb EU-s tisztség személyi kérdéseit, nevezetesen Ursula von der Leyen jelölését is háttérbe tolták: feltűnésével határokon átívelő munka vette kezdetét, hogy a posztokért vívott…..
Diákhang 2019.07.15 19:13:29
@Androsz: Kérlek mindösszesen egy bekezdéssel többet olvass el a cikkből a fideSS-ezéssel kapcsolatban, amit btw minden körülmények között undorítónak tartok.
Diákhang 2019.07.15 23:17:25
@Androsz:
"A zárójelbe tett DK-s hardcore nagymamaszekció kollektív gondolatai után..."

így folytatódik, márpedig az említett DK-s nagymamaszekciótól azt nem lehet elvitatni, hogy ne fideSS-ezne és tenne meg mindent a közbeszéd romlásáért.