Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jocibácsi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többet olvashatunk, illetve hallhatunk az elektromos fűtés + napelem rendszer kombinációról, mint az ingyenes fűtés lehetőségéről. Nagyon érdekes levelet kaptunk a témával kapcsolatban a Kardos Labor Kft-től, egy olyan vállalkozástól, amely több mint 10 éves gyakorlattal rendelkezik a megújuló…..
jocibácsi 2019.06.02 14:56:06
@turbo2:
Elfelejtettem, bocsi.
Az ablakcsere került előre, mivel azok szélesebb kávákkal készültek a későbbi szigetelés miatt. A későbbi szigetelésnél az ablakok kávái is szigetelve lettek. Nem vagyok szakember, így nem tudom érthetően írtam e.
jocibácsi 2019.06.04 06:39:20
@turbo2: Igazad van, de mikor az előszoba füstbe borult, nekiálltam átnézni a rendszert és találtam 0,25, 1,5 2,5 mm réz vezetéket, valamint 1,5 és 2,5 alu vezetéket sok helyen egymás folytatásaként, no akkor a teljes újraszerelés volt az egyetlen út.
Egyébként hasonlóan látjuk a világot ilyen téren. Hiába próbálsz meggyőzni embereket, nem megy.
19 KW rendszert én se építenék, mert minek? Az elektromos kazán már elavult szerintem a hőszivattyús berendezések megjelenését követően.
Ezt a vitát eldönteni nem is kell.
Mi 25 éve láttuk cserélik az ablakokat és szigetelnek Németországba. Megkérdeztem, mi célból.
Nos akkor eldöntöttük, mire nyugdíjba megyünk a lehető legkisebbre kell csökkenteni a rezsinket. Húsz év kellett hozzá, de bejött. (sokat segített a végén a lakástakarék)
Valaki itt írta, hogy Ö inkább azt a pénzt elutazza és inkább fizeti a 350 000 Ft éves rezsit.
Mi a nem fizetett rezsiből nyugdíjasként is tudunk utazni nem keveset.
Mikor cseréltük az ablakokat, "ezek se tudják hova tenni a pénzüket" hallottuk az utcán beszélgető szomszédoktól.
Mikor szigeteltünk, "minek csomagolod be nem karácsonyi ajándék az a ház, egyébként is szétrohad a szigetelés alatt a fal"
Ma körbenézek és mit látok, cserélik az ablakokat, szigetelnek, napelemet telepítenek. Kell hozzá pár év, mire rájönnek az emberek, ha kevesebb a rezsi könnyebb az élet.
jocibácsi 2019.06.02 14:39:15
@turbo2:
Az elektromos hálózat teljes felújítása nálunk annyit jelentett, hogy az egész régi rendszer helyett (alumínium és réz vezetékek vegyesen, régi bergmanncsövek) új műanyag csövekbe húzott 2,5 mm réz gerincvezetékkel és 1,5 mm réz leszálló vezetékkel, három fázis logikus elosztásával új rendszer került kiépítésre.
Mindezek tetejére az akkori energiatakarékos izzók kerültek beszerelésre, amelyek mára ledes izzókra cseréltünk. A régi fűtési rendszeren levő szivattyúkat Grundfos ALPHA2 szivattyúkra cseréltük.
Ez a felújítás érezhetően csökkentette a villanyszámlánkat