Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ember A Hold On

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tényleg mások ezek a menekültek, mint a régiek voltak?..
Ember A Hold On 2021.10.14 12:18:17
@Igazamvanvagyigazamvan?: na, harmadikra csak sikerült összekaparni valamit a keresztényeik rovására: csecsemőgyilkosság! Vedd hozzá nyugodtan a kútmérgezést is!
Csillagvizsgáló Irány a Merkúr! 2021.10.11 16:35:03
A napokban először járt az európai-japán közös fejlesztésű BepiColombo űrszonda a Merkúr közelében. Bár a szonda végső célja maga a Merkúr, most még csak gyors elhaladást tett a Naprendszer legbelső bolygója mellett, hogy évek múltán már megfelelő sebességgel térhessen vissza a planétához...
Ember A Hold On 2021.10.13 09:08:00
A kérdés nagyszerű és elgondolkodásra késztető, és már csak azért is érdekes, mert nemrégiben ugyanez merült fel a baráti társaságban. Szóval Steve kérdésfelvetése úgy szól: ha nem lenne semmilyen gátja, hol élnél legszívesebben? Az ő válasza kissé meglepő, de a magunk részéről nagyon szimpatikusnak…..
Merkúr, Apolló, Árész, Artemisz… a NASA leghíresebb űrhajóinak és küldetéseinek a neve. Mára mindegyik szorosan kapcsolódik az űrkutatás történetéhez, csakúgy mint az első tulajdonosaihoz, a görög és római mitológia istenekhez...
De sajnos nem is értékes tudományos felfedezés. Michiel Van Langren csillagász (1598-1675) híres paragrafusáról van szó, amelyet a tudománytörténészek évszázadok óta számontartanak, de elolvasni nem tudnak, mivel a bekezdés teljes egészében kódjelekből áll. Langren titkosított leírása a kora-újkor…..
PONYVALEGÉNY Arc a maszk mögött 2021.03.03 22:23:00
Nyugodjon meg, kérem, én hallom, amit mond, de higgye el, hogy vannak, akik nem értik vagy nem akarják érteni azt, amiről beszél. Lássa be, Cecília asszony, nincs ez így jól. ..
Esélyesnek látszik november 4-én szerdán reggel, hogy Donald Trump folytathatja majd elnökségét egy újabb 4 éves ciklussal 2021-től is. A választás előtti utolsó napokban még nagyon szoros, fej-fej melletti versengésről szóltak az elemzői hírek, sőt az amerikai médiumok többsége inkább Biden…..
Ember A Hold On 2020.11.04 20:44:53
Vajon finomabb volt-e a zöld üveges sör vagy az egri cigaretta, és volt-e arany a 73-as kétforintosban? Utánajártunk a szóbeszédeknek...
Új paradigma Közös áldozat 2020.08.30 00:42:51
A legsúlyosabb fertőzést honfitársaink gondolkodásában okozza a járvány. Sokan úgy értelmezik a jelenlegi helyzetet, hogy újra hősökre van szüksége a nemzetnek. Ismét Jurisich,  Zrínyi, Dugovics ideje érkezett el, mindenki, aki igaz ember, most meg kell mutassa, hogy vitézül állja a sarat, bátran…..
Az igaz, hogy az ember az egyetlen olyan teremtmény, mely rendelkezik tudattal és lelkiismerettel, azonban az korántsem biztos, hogy nincsen élet más bolygón az univerzumban. A Tóra ugyan nem beszél róla egyértelműen, azonban nem is zárja ki ennek lehetőségét. Legalábbis így gondolja1 a…..
Ember A Hold On 2020.06.15 21:02:06
A most következő bejegyzésben a hidegháború idején eltűnt, vagy vélhetően eltűnt néhány űrhajósról lesz szó. A téma nagysága miatt csak néhány érdekesebb esetet vagy személyt választottunk ki, mivel ezzel a témával akár egy 200+ oldal hosszúságú könyvet is meg lehetne tölteni...
Az emberiség Kopernikusz, Galilei és Giordano Bruno óta kíváncsi a világűrre, melynek titkait az elmúlt évszázadokban egyre nagyobb és elszántabb lelkesedéssel kereste. Bár Brunót az egyház 1600 február 17-én máglyahalálra ítélte és kivégeztette (élve elégetéssel Róma főterén), a tudósok nem…..
Ember A Hold On 2019.10.31 14:14:55
@Solo.: a Wikipédia a barátod? Ha nem, akkor barátkozz: " Michael Hesemann Sötét alakok című művében korabeli forrásokra támaszkodva azt állítja, hogy valójában Giordano Brunonak nem azért kellett meghalnia, mert a heliocentrikus világképet vallotta, és nem is azért, mert megdöbbentően korán felismerte, hogy a csillagok távoli napok, hanem mert konokul azt vallotta például, hogy Krisztus nem Isten, hanem mesteri varázsló volt, aki az embereket az orruknál fogva vezette, és akit ezért joggal akasztottak fel, nem pedig keresztre feszítették. Vagyis valójában nem tudós volt, hanem a mágia teoretikusa, hermetikus filozófus.Frances Yates történész Giordano Bruno és a hermetikus hagyomány című művében is rámutatott, hogy G. Bruno nem tudós volt, hanem sokkal inkább mágus."
Ember A Hold On 2019.10.31 15:42:30
@Solo.: az lehet, hogy ez számodra egyértelmű, viszont sem a nyolc vádpontot tartalmazó irat, sem a peranyag más dokumentuma nem maradt az utókorra, úgyhogy ez mégis csak egy feltételezés.
Ember A Hold On 2019.11.01 00:18:50
@Solo.: a korabeli források alapján ennek van kisebb esélye.
Victor LaValle mondható thriller, krimi, vagy akár horror írónak is, de talán még jobb megfejtés a mágikus-realizmus. Bár ennek végül is nincs nagy jelentősége, a lényeg, hogy egyedi hangon és gördülékenyen ír nem hétköznapi sztorikat, és ami a legfontosabb, jól ismeri a modern embert kívül-belül.…..
Ember A Hold On 2019.10.08 10:48:42
Hat év London után sok mindent másként lát az ember, hazaárulózástól kezdve egészen addig, hogy mitől lesz magyar valaki. Travis legfontosabb üzenete talán mégsem ez, hanem az, hogy merj élni!..
Ember A Hold On 2019.09.12 13:33:24
https://index.hu/belfold/2019/09/02/andornaktalya_emberoles_ongyilkossag/?fbclid=IwAR2o6X_bpJV_gcxl7X-GuEnSgzxvLSmn0Rre9C2I-FATgoA9q4ajUqqRjkw A legutóbbi írásom azzal kezdtem  (2 hete), hogy, a magyar gyermekvédelmi "rendszer" működésébe bele vannak kódolva a gyermekhalálok. Sajnos nem gondoltam…..
Ember A Hold On 2019.09.03 15:25:18
@Szalay Miklós: a passzív agresszió is benne van, pl. amikor kéretlenül tolod a saját oldaladat mindenhol?
Tegnap délután a Climate Save Movement nevű nonprofit környezetvédelmi szervezet posztolta ki Facebook oldalára az alábbi képet a következő szöveggel: "Egy erőteljes kép Kölnből, ahol 3 aktivista hívja fel a figyelmet a klímaváltozásról jégtömbökön állva, kötéllel a nyakukon egy akasztófa alatt". A…..
Ember A Hold On 2019.07.11 21:56:57
@Attilajukkaja: sajnos illúziókban ringatod magad azokkal együtt, akik még azt sem értik, hogy amit csinálnak, azt nem ők találták ki, hanem a szájukba rágta a propaganda. Sajnos, ha valamiben, akkor ebben van tapasztalata az idősebb generációnak, a propaganda bűzét messziről megérezzük. Amit te meghunyászkodásnak nevezel, az pedig nem más, mint a passzív rezisztencia, szemben a lelkes bólogató jánoskodással.
Páros héten mintha jobb lenne, páratlan héten meg mintha rosszabb. Egymás érik a hírek újabb és újabb tanulmányokról, amik szerzői kiszámolták, kimutatták, összehasonlították, és megmondták a tutit arról, hogy a villanyautó vagy a benzines, dízeles használatával védhetjük inkább az éghajlatunkat.…..
Ember A Hold On 2019.07.10 12:34:26
@Tsteinar: na ja, a rendszerben valami sose stimmel!
„Amikor megtudtam, hogy sokan vagyunk, akiknek ezt a kényelmetlenséget el kell szenvednünk, elhatároztam, hogy mozgalmat indítok ellene” – nyilatkozta Isikava Jumi japán színésznő a hazájában nők számára kötelezővé tett magas sarkú viselet elleni KuToo alapítója. A magas…..
Az ember azt gondolná, hogy ha 10 dolgot fel kell sorolni a Kanári-szigetekről, akkor azok mind pozitívak lesznek, hiszen mi gondja lehetne az embernek egy ilyen helyen. Azonban mint Bencito listájából is kiderül, azért a kép ennél árnyaltabb. Következzen tehát a Tíz dolog-sorozat friss darabja! (A…..
A Nova Rockot szervezői munkáját már sokan, sok helyen méltatták, az eddigiekhez csupán annyit fűznénk hozzá, hogy a posztapokaliptikus Hortobágyot idéző környezet kifejezetten illik a zenei közeghez, a fák úgyis csak kipusztulnának a fesztivállátogatók kisugárzásától. Annyi kritikával viszont hadd…..
Ember A Hold On 2019.06.18 09:30:26
Új klippel jelentkezett Lombos Márton dalszövegíró énekes, a Berklee-ösztöndíjas Herbie Hancock-tanítvány Tzumo Árpád zongorista, és  Piszkár "DJ R-NoLD" (ex-Punanny Massif) Bálint. A dal születését és üzenetét Lombos foglalja össze: A Ruby Harlem Forró című dalának akusztikus verziója kapcsán…..
Közeledik az Apollo 11 küldetésének 50. évfordulója, mostanság még sem emiatt szolgáltatott témát a holdraszállás. Sokkal inkább az új amerikai Hold-program került reflektorfénybe, az utóbbi hetekben ugyanis igencsak felkavarodott az állóvíz a NASA tervei körül - igaz, ez egyaránt jelent jót és…..