Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M. Baranyai Anikó

20 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könyvajánlónk a 13. hétre  Robin O'Wrightly: Erelem (esztelen szerelem) 1.  A jóképű, de kissé paranoiás, rovott múltú adóhivatalnok beleszeret a nem csak kívül szőke, feketegazdaságban dolgozó, vérnaiv hosztesszbe. „Ez valami vicc?!” …Az! Ez a narrációs szatíra nem egy szerelmesregény…..
Könyvajánlónk a 11. hétre   Leda D'Rasi: Végzet Végzet a világot járja. Végzet igazságot szolgáltat. Végzet nagyon, de nagyon elbánik azzal, aki rászolgált. Warrick Johnson nagybetűs rosszfiú: hivatásszerűen hazudik, csal, károsít meg másokat. Ez a munkája, napjai sikerét a másoktól…..
Könyvajánlónk a 10. hétre Katie Drift: A képzelet nyolc bugyra Nyolc novella, ugyanennyi különálló történet. Minden bugyor mást rejt. Olyan érzelmeket, amikre vágyunk, vagy amitől borsózik a hátunk. Félelem, szenvedély, barátság, szerelem, krimi, sci-fi, irónia, humor. Kérdések és…..
Íróként fontosnak tartom, hogy tudatosan legyünk jelen az online térben. Ehhez számos platformon, köztük az Instagramon is ott kell lenni. Azonban újoncként, vagy bizonytalan felhasználóként a kezdeti lelkesedés könnyedén el tud veszni. Épp ezen apropóból készül az Instáról íróknak című könyvem.…..
9. heti könyvajánlónk Gregus Gábor: Pillanatnyi elmezavar Elmezavar trilógia 1. Egy átlagos férfi, egy átlagos napon elalszik a fürdőkádban és ezzel átlagos élete fenekestül fordul fel.Idővel rájön, hogy nem megszokott világa veszi körül. Ezt az új világot különös lények népesítik be, és…..
Tormási Vyktória (HazaÍrók) keresett meg a minap, hogy készíthetne-e velem egy interjút a Kiadóról. Rövid gondolkodás után igent mondtam, és kíváncsian vártam a kérdéseket, amik rövidesen meg is érkeztek. Tíz évvel ezelőtt még csak irogattam és kacérkodtam az első naplóm kiadásával, amivel 2013…..
Nemrég interjút készitettek szerzőtársammal - Andrási Adéllal - és velem az ősszel megjelenő könyvünk, az ÍRÓK BIBLIÁJA kapcsán. Köszönöm az interjút Nyiri Abigélnek és az 1000konyv.blog.hu csapatának. Izgalmas volt együtt teremteni, írni Adéllal és létrehozni - remélhetően - valami maradandót,…..
Az utolsó simításoknál  tartunk, így nemsokára elérhetővé válik bárki számára az ÍRÓ LESZEK című könyvem. Először e-könyvben, majd ősszel már kézzel fogható formában is beszerzethetitek. Addig is moly.hu-n várólistára tudjátok tenni. A tartalomból: Bárki ​lehet író, jól írni azonban csak kevesen…..
Az elmúlt években számos kortárs íróval, szárnypróbálgató szerzővel volt szerencsém megismerkedni, és szinte mindannyiuknál ugyanazt tapasztaltam: nem tudják, hogy válhatnának ismert és elismert szerzővé. Kergetnék az "amerikai álmot", azonban idehaza minden teljesen másképp működik, mint ahogy azt…..
Nekem az írás nagyon régóta része az életemnek, az identitásom egy szegmense is ebből fakad, sőt! A pár éve megfogalmazott személyes küldetésem meg sehol sem lenne e nélkül. Írónak lenne nagyon felemelő érzés. Ahogy az olvasás is rendkívüli élményekkel gazdagíthat bennünket. Tizenkét éves korom óta…..
Van, hogy a triviális dolgok nem jutnak eszünkbe. Van, hogy a lelkesedésünk csökken. Van, hogy a pillanatnyi sikertelenség elveszi a kedvünket. Van, hogy csak segítség kellene a következő lépéshez. A közösségi médiában íróként jelen kell lenni. Ez vitathatatlan. Tartalmat gyártani viszont nem…..
Nagy fába vágtam a fejszém. A könyvíráson, a kiadóvezetésen és a közösségépítésen túl, szeretnék Neked is segíteni abban, hogy tudatosan építsd írói hivatásod, és kisebb eséllyel érjenek csalódások a könyvkiadás és -értékesítés nem is olyan rejtélyes világában. Kérdéseket és észrevételeidet a…..
Sokszor hallottam már írók szájjából, hogy a könyvírással nem lehet pénzt keresni. Pedig DE. Csak a hozzáálláson, a megszerzett tudáson és annak folyamatos használatán múlik az egész. Nem elég megírni egy könyvet. Az írói lét ennél sokkal több rétegű. Új blogomon igyekszem hasznos tanácsokkal és…..
"Imádom a Könyveket" Irodalmi Közösség Várjuk könyves ajánlásod, olvasással kapcsolatos élmenyeidet, oszd meg velünk a legutóbb elolvasott regényhez / novellához / vershez fűzhető véleményedet, írhatsz ajánlásokat, kritikákat... bármit, ami alátámasztja azt, hogy imádod a könyveket...
Nemrégiben a shop.konyvmogul.hu csapatával úgy döntöttünk, hogy webáruházunk számára létrehozunk egy új feladatkört, és pályázatot írtunk ki - márkanagykövet - pozícióra. Nagy örömünkre, sokan jelentkeztek. Bár a kiválasztás nekünk is feladta a leckét, mostanra már el is kezdtük az együttműködést,…..
2020. október 18. - Ez a nap is eljött - a Magyar Regényírás Napja -, amikor először a történelemben, kiosztásra került - olvasói vélemények alapján - a Dugonics András Irodalmi Díj, 18+1 kategóriában. Bízom, bízunk benne, hogy kezdeményezésünkkel valami igazán érdemit indítottunk útjára és…..
Amikor a világ beszorul az otthonába, akkor mindenki új helyzettel néz szembe, így a könyves szakma is. Tudjátok (vagy most megtudjátok), hogy két igazán nagy könyves rendezvény van minden évben, a Könyvfesztivál a Millenárison, és az Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren (kivéve tavaly, amikor a Duna…..
Most azzal kellene kezdenem, hogy már két évesen elsajátítottam az Ablak-Zsiráfot, és azóta is örök szenvedélyem az olvasás. Tök jó lenne, de a kiábrándító igazság az, hogy egészen tizenöt-tizenhat éves koromig (nem emlékszem pontosan, bár jogosan mondhatnád, hogy pedig nem volt az olyan rég)…..
M. Baranyai Anikó 2020.02.15 21:57:07
@Phoebe Holmes: Szia, nézz körbe a kommediaba.bme.hu oldalon, pl. tartalomfejlesztés és médiapiac specializáció.
Első könyved 2016. decemberében jelent meg. Ennek még nincs három éve, mégis, ma már 7 könyves írónak mondhatod magad. Ez egy külső szemlélő számára elég nyaktörő tempónak tűnik. Magadnak diktálod, vagy más szabja a határidőidet? A kiadómmal van egy megszokott viccünk, amit időről- időre ellövünk…..
Sokan a megjelentetni kívánt kéziratuk kapcsán nekünk szegezik az alábbi kérdéseket: A kiadó garantálja, hogy megvásároljak a kész művet? Hány eladást tud garantálni a kiadó? Sajnos nincs garancia arra, hogy bárki is fizetni fog a könyvért, verseskötetért… bármilyen kiadott műért, amit írtál.…..
KÖNYVET MINDENKINEK - Nekem, Neked és Neki is.. �Szerzők ajándéka az olvasóik felé. Hogy a könyv ára ne legyen akadály.� Nézzetek be a https://1000.konyvmogul.hu/ oldalunkra, és válogassatok kedvetekre ottani könyvkínálatunkból, kortárs magyar szerzők műveiből.Fontos: a megvásárolt könyvek…..