Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Én vagyok az, aki nem jó.

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lekvár és JAM Szombat a Holdon? 2019.07.18 21:50:34
E héten volt 50 éve annak, hogy az Apollo 11 amerikai űrszonda két bátor űrhajósa, Neil Armstrong és Edwin Aldrin, az emberiség történetében először a Holdra szállt. Az 1969. július 16-i dátum nem csak „kis lépés volt az embernek, de annál nagyobb az emberiségnek”, de a Holdra szállás realitássá…..
Én vagyok az, aki nem jó. 2019.08.22 21:18:42
@Belzebubo: Miért fanatizmus az, ha feltesznek egy kérdést a rabbinak és nem azt mondja: nem tudom, hanem ad egy elvi választ, indokolva, idézetekkel alátámasztva, az õ szempontjából? Akárhol is légy, a törvény érvényes, nem lehet Jónásként elhajózni elõle. Ez a rabbi válasza. Nem kell rabbinikus válasz? Akkor minek kérdezted õt ? Kell keresztény válasz? Nézd meg, mit mondott "Szent" Pál az asszonyi fejfedõrõl ! Ehhez képest RAMBAM válaszának oka volt.
Tegnap a zsidós családnevekről írtam, de a neveknek a zsidóságban igen nagy jelentősége van, ahogy egy korábbi másik írásomban erre utaltam. Közismert, hogy a rabbinkius hagyományban egy embert, nőt és férfit egyaránt a neve után apjának vagy anyjának nevével illetünk. Például Mose ben Ámrám, Dávid…..
Ma április 24-én van az örmény népirtás emléknapja. Körülbelül másfél millió örmény keresztényt öltek meg olyan gyorsasággal a huszadik század népirtásában, ami Hitlert is inspirálta. Ma sajnos mindössze 28 ország ismeri el hivatalosan a mészárlásokat népirtásnak. Hazánk egyelőre nem. Az…..