Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vittorio Verossi

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nagyon szeretem a történeteidet, izgalmasak, érdekesek és brutál ígényes az írásmód.  " /Annie mindenes blogja/ Aliz (pszichothriller) - ITT olvasható "Hátborzongató. Nyugtalanul aludtam miután olvastam, szóval csak gratulálni tudok, ebben a műfajban ez a legnagyobb dicséret szerintem:) "…..
Nem tudsz választani, mit olvass tőlem próbaképp? Egy kis beleolvasás segít eldönteni, melyik művem stílusa passzol leginkább az ízlésedhez. ;)  A novellacímre kattintva eljutsz magához a történethez.   SORSJÁTSZMA (Hogyan húznak hasznot a marketingesek a Covid helyzetből? Mindez könnyed …..
A Vikingek sorozat megjelenésével párhuzamosan az ógermán kultúrkör is elkezdett beszivárogni a köztudatba. Ha azt vesszük figyelembe, milyen gyönyörű kincseket rejteget, ennél jobb dolog nem is történhetett volna. Most lépjünk ki kicsit a filmipar árnyékából, és hallgassunk-beszéljünk meg három ősi…..
A Líra könyvek ifjúsági részlege nem rég kiírt egy novellapályázatot, ahol a Disney meséket kellett újragondolni. Pl „Mi lett volna, ha Hófehérke mérgezi meg a gonosz mostohát?” „Mi lett volna, ha Jane nem Tarzanba, hanem a vadászba szeret bele?” Ezúttal nem én nyertem, viszont abban a reményben,…..
Vittorio Verossi 2020.06.26 17:13:03
@Sziszilane: Örülök, ha elgondolkodtatott, és boldog vagyok, hogy tetszik. :)
Nem rég egy társasággal értekezésbe bonyolódtunk arról, hogyan változott a Disney hercegnők ábrázolása az idők során gender szempontból. Mivel ez szívemnek kedves téma, kifejteném itt pár olyan elméletem, amit abban az eszmefuttatásban nem nyílt módom. Egy kis Hercegnő-történelem A korai Disney…..
Vittorio Verossi 2020.06.26 17:07:33
Mindenek előtt köszönöm az értékes és tartalmas hozzászólást. :)
A hiányérzeted teljesen jogos. A teljesség igénye nélkül írtam meg ezt a cikket, mivel a célom nem a Disney munkásságának átfogó elemzése volt. Egyszerűen csak szerettem volna illusztrálni az általam itt és most kiemelt tendenciákat.
Az sem volt célom, hogy bármilyen módon vagy szinten értekezzek a meseirodalomról. Én csak pár konkrét rajzfilmet vettem elő.
A cikk elején emlegetett eszmecserében te is részt vettél. Akkor én magam említettem fel a női antagonistákat, míg te egyebek mellett a Hercegnő-mesék eredeti verzióit hoztad föl. (Nagyon örülök, hogy most még bővebben kifejtetted. Őszintén érdekel a téma. *-* ) Szeretném kiemelni, hogy nekem eszem ágában sem volt általánosságban vizsgálni ezeket a meséket. Kizárólag a Disney-adaptációjukról tettem említést. Bírálni pedig egyáltalán nem bíráltam még ilyen aspektusukban sem a figurákat. Egyszerűen csak annyit mondtam, akadtak, akik megtették.
Valamit nagyon rosszul csinálhatok, ha úgy tűnt, hogy pozitívumként tüntetem fel a férfiszereplők háttérbe szorulását/gyengülését. :D Ezt a tendenciát sem óhajtottam semmilyen szinten minősíteni.
Valóban pontatlan voltam, amikor Naveen jellemfejlődését figyelmen kívül hagytam. Azt viszont le kell szögeznem, attól még, hogy bármilyen karaktert negatívan értékelek, nem jelenti, hogy nem kedvelem, vagy nem tartom létjogosultnak. Meglehetősen gyermeteg megközelítés volna a részemről. :)
HÖLGYEIM ÉS URAIM, ENGEDJÉK MEG, HOGY HATÁSVADÁSZ MÓDON MEGLOVAGOLJAM A KARANTÉN-TÉMÁT, ÉS BESZÉLJEK EGY KICSIT... ...a könyvtárak zárvatartásáról. A történet megértéséhez szükséges alapinfó, hogy én könyvtárba járó vagyok inkább, mint könyvvásárló. Úgy gondolom, a tiltás gyakran…..
Számos okból szép és hasznos kimozdulni az irodalmi komfortzónánkból. Ha tőlünk távol álló szerzőket, múfajokat olvasgatunk, az szélesíti a látókörünk. Az elmúlt hónapokban faltam a teljesen random köteteket. Ez részben a látóköröm szélesedéséhez vezetett, részben viszont oda, hogy elképesztő…..
VILÁGÉGÉS A KÖNYVTÁRBAN A FéSZEK VÉGNAPJAI Egy órája még nem is sejtettem, hogy ma blogolni fogok, de ezt muszáj megörökíteni. :D Jövőhéten kezdetét veszi a könyvtárban a nyári szünet. Ennek következtében könyvmolyok tömegei szállták meg a központi kölcsönzőt. Pánikhangulat és tömött sorok az…..
1) Míg egy regény vagy tetszik, vagy nem, egy gyűjteményben jó eséllyel találunk olyan történetet, ami elnyeri a tetszésünket. 2) A novelláskötetnek általában van koncepciója. Egy adott szerző, téma, korszak, stb. kapcsán gyűjt össze írásokat. A gyűjtemény által kialakíthatunk egy átfogóbb képet…..