Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsooooolt

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30 éve már annak, hogy bemutatták Magyarországon az Oscar című filmet. Az alkotás a tengerentúlon nem lett túl népszerű, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megszokottal ellentétben alig írt róla az internet népe érdekességeket. Addig-addig ástunk, hogy pár meglepő információt be tudjunk…..
Zsooooolt 2021.07.26 10:06:30
A mai Futómű rovatot a hidrogénhajtású autóknak szenteltük.A héten volt lehetőségem kipróbálni a Hyundai Nexo és a Toyota Mirai modelleket egy-egy rövidebb tesztvezetés kapcsán. Mindkét autó megvásárolható, létező, hidrogénből áramot előállító autó, és bárki számára megvehető most már Magyarországon…..
Egy új kutatás megmutatta, hogy a várostervezés hogyan formálja az emberek viselkedését. A San Franciscó-i tanulmány szerint a parkolás a „kulcstényező” a közlekedési magatartás alakításában, arra készteti az embereket, hogy többet autózzanak, mint egyébként tennék...
Zsooooolt 2021.05.07 14:39:53
@Járókelők: "Más szóval nem azért kell parkoló, mert az emberek igénylik, hanem a parkoló léte teremti az igényt." Ez így nem igaz. Az emberek igénylik a parkolót, csak mivel nem létszükség és van alternatíva, ha rákényszerítik őket, akkor lemondanak róla.
Zsooooolt 2021.05.17 13:13:58
@Járókelők: Pl azzal hogy nincs elég parkolóhely vagy fizetni kell érte.
Egy három posztból álló minisorozat következik. Három eset (ami tulajdonképpen sokkal több is lehetne), három különböző fázisban levő történet, az egyszeri civil pedig azt keresi, hogy hol tud még időben, de már becsatornázható, feldolgozható módon visszajelezni – ha egyáltalán. Ne feledjük ugyanis…..
Állítólag már két év múlva sem lesz kapható tisztán csak belső égésű motorral hajtott Honda az EU-s piacon. Az Autocar értesülései szerint 2022 után a Honda megszünteti ezen modellek forgalmazását a kontinensen. Nem meglepő, hiszen már a mostani CO2 normákat sem tudták teljesíteni, és "pool"-t…..
Zsooooolt 2020.12.06 16:02:29
A PSA nem fektet több pénzt mostantól a belső égésű motorok fejlesztésébe. Ezt a cég vezetője, a mindig jól informált és mindig pontosan és szabadon fogalmazó Carlos Tavares mondta a Reuters Automotive Summit telekonferenciáján.Az FCA-PSA egyesülés után létrejövő Stellantis cégcsoport leendő vezére…..
Pontosan két hete írtam először róla, hogy az euro7 tervezete mivel járna a hírek szerint. Akkor voltak páran, aki szerint "riogattam".Hát, nekik üzenem, hogy a mainstream média kint is pánik üzemmódra kapcsolt a tervezetek elemzése kapcsán.Nagyjából 5 év múlva már nem lehetne újonnan benzines vagy…..
Az EU a jelenleg is érvényben levő Euro-6 normához képest is tovább csökkentené a gépjárművek károsanyag-kibocsátását. A legfrissebb hírek szerint az Euro-7-es szabályozás, akár már 2026-ban is életbe léphet. A tervezet megosztja a szakembereket és a gyártókat. Milyen technológiai elvárásokat…..
Ezzel a sommás címmel tett közzé a konzervatív-liberális német tichyseinblick.de véleményportálon egy hosszú, de nagyon sok adattal alátámasztott cikket Klaus H. Richardt, aki könyvet is írt arról, hogy a német energia politika milyen problémákat fog okozni hosszútávon, ha nem gondolják át újra a…..
"Nem kellene úgy tennünk, mintha az elektromos autó mentené meg a világot." Nem én mondtam, hanem a Toyota Németország vezére, a belga származású Alain Uyttenhoven, az Automobilwoche című szaklapnak adott interjújában. Azt is mondta ugyanakkor, hogy a belső égésű motoroknak hamarabb lehet…..
Zsooooolt 2020.10.14 15:21:29
@igazi hős: A benzin nem durran semmit, csak szépen ég. Ami szintén elég nagy bajt okoz, viszont ezt képzeld el hogy ha a tartály még nagy nyomás alatt lenne és az szabadul el.
Zsooooolt 2020.10.14 15:23:35
@nemecsekerno_007: Inkább mérlegelés tárgya lett. És a támogatással azt érik el, hogy az ár mellett más tényezők is érdemben labdába rúgjanak.
Zsooooolt 2020.10.14 18:46:56
@szánmonoxid: Ok, pontosítok, lehet találni olyan helyzetet ahol továbbra is van létjogosultsága a dízelnek, de az átlagembernek biztos jobb az elektromos. És már azon sokat nyernénk ha a városban kevesebben füstölnének.
Budapesten kívül lakók autói adják a belső személygépkocsi-forgalom közel felét. Rendszeresen hallhatjuk – politikusoktól, közlekedéstervezőktől és átlag állampolgároktól is –, hogy ennek a forgalomnak és egyúttal a város belső részei parkolási gondjainak a csökkentéséhez jelentősen hozzájárulhat,…..
Zsooooolt 2020.03.30 18:02:00
@Levegő Munkacsoport: De amíg közlekednek az emberek, addig megoldás kell. Ami jó esetben több komponensből áll:
- tömegközlekedés fejlesztése
- P+R fejlesztés
- több út
- car sharing
- bicaj
...