Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szelid sunmalac

0 bejegyzést írt és 18273 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az osztrák főváros sokat változott az elmúlt években és ugyan még mindig nagyszerű hely, azért megvannak a maga hátulütői. A tíz éve Bécsben élő Dundee foglalta össze tapasztalatait. Neked mi az az öt-öt pozitív és negatív dolog, ami eszedbe jut a városról, ahol élsz? Írd meg…..
Szelid sunmalac 2020.07.24 11:55:32
@A Dundee: Ohmm....ez egy blog, szabad komment szekcioval. Ha kifejezett elvarasaid vannak a posztodhoz kapcsolodo kommentekhez, talan bele kellett volna irni mire reagaljon az egyszeru latogato, esetleg valami beosztast is keszithetnel ki, mikor, melyik reszehez szoljon hozza.
Szelid sunmalac 2020.07.24 11:55:44
@GFO: Termeszetesen eves fogyasztas! Havinak kicsit durva lenne.
Melegviz? Kulon szamolva? Ertem mire gondolsz, de az nem a vizmennyiseggel van osszefuggesben, hanem a felmeleigteshez szukseges energiaval (jellemzoen gaz). A vizfogyasztast ott is a hideg+meleg osszege adja, ugyanannyi a csatorna is (logikus), de ott mas a kobmeterar, azert van kulon. Aztan van ugye a locsoloviz, aminek szinten mas az ara, illetve itt a csapadekviz, ami megint mas kategoria.Azert akkor nagy elteresek nincsenek. Itt a vbizora a fovezetkre van kotve,onna megy a gazkazanhoz, aztan vagy hideget engedesz, vagy a kazanon keresztul meleget, de a fogyasztast egy ora meri.
Ettol meg osszessegeben mindegyik variacional egyszeru kiszamolni mennyit fogyasztottal es mennyit fizettel, ebbol jott kiaz atlagos 4,9 EUR es 580 HUF per kobmeter. Igen, a 68 valoban magas, de ennyi. A fillerektol messze van.
Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben olyan alacsony árat mondanak a munkájukra, amiről azt gondolják, hogy ennyiért már csak felveszi őket egy munkáltató. Ennek a kétségbeesésnek egy másik hozadéka, hogy szívesen látnák az álláshirdetésekben,…..
Szelid sunmalac 2020.07.02 09:33:46
@jobangel: A legtobb nagy tozsdei cegnel valoban bersavok vannak. Aztan ugye vannak a vezetoi poziciok, amiknel kb. tudja az ember mit varhat, de ott egyeni mindenkinel, foleg, mert jo resze eredmenyfuggo. Viszont nem vezeto beosztasuaknal (igen, IT-ban is) van olyan, hogy "Aussertariflich", tehat bersavos/bertablan kivuli. Ez azt jelenti, hogy strukturalis szempontbol bizonyos bersavba eso poziciora keresnek embert, viszont az olyan tudast/keszseget igenyel, amit nem lehet annyiert megkapni, igy mindenkinel itt is egyeni. Elarulom, itt is van ugyan keret, de van az ugy, hogy akar meg afole is lehet loni. Azert ilyenkor osztanak szoroznak, hogy pl. egybol munkara foghato-e komplex feladatkorokben, vagy egy rakas idot (ezaltal penzt) kell bele invesztalni mig effektiv munkat tud vegezni az illeto.
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
Szelid sunmalac 2020.06.29 11:03:43
@ulpius66: Hat, ha van penz ra, akkor vizont ne csak az egyiket tessek megcsinalni (stadion)! Hogy ki csinalja, pont leszarom. Felolem csinalja egy kinevezett kormany-projekt-csapat.De azert nem valaszolsz tovabbra sem...mindig csak az a franya sunyitas...
Szelid sunmalac 2020.06.29 16:01:02
@nemecsekerno_007: Nem teljesen ertem. Lebontanad a Lanchidat es a stadiont, helyettuk pedig gyalogoshidat epitenel, vagy csak a Lanchidat bontanad le, stadiont nem epitenel tobbet, viszont egy gyalogoshidat igen? Vagy stadiont nem epitesz tobbet, es a Lanchidat ugyan nem ujitanad fel, cserebe atalakitanad gyalogoshidda?
Vannak persze ellenérvek, vannak akik szerint fizessen a katás, a 40% jogos, van pénze, minek sumákol? Fizessenek a gazdagok, ahogy az már lenni szokott. Nos, volt amikor a KATA értékhatára 6 millió volt, akkor az év elején befizettem vagy másfél millió plusszt az előző évre, ha az emlékezetem nem…..
Szelid sunmalac 2020.06.29 12:44:50
@Nylul: Ne vesszel meg, mondom, minden hasonlosag a veletlen muve.

@droid_: Na jo...ha forditva szeretned, Magyarorszagon ket jelentos telko ceg van jelen valamifele kozponttal.
Az egyikra mar utaltak, bar en elutasitok minden ezzel kapcsoltos felvetest, de akkor a masikrol beszelek, forditott felallasban.
Ez a masik kallszikus szolgaltatoi szerepben, az elmult ot evben bovitette a portfoliojat egy jelentos ugyfellel, minekutan az lecserelte az elozot. Ennek kovetkezmenyekent komplett Europat kellett neki lefednie az osszes letezo tevekenyseggel (mobil, vonalas, net, komplett infrastruktura) 13 orszagban. Kepzelheto, hogy kenytelen o is helyi vallaltokkal szerzodni, mert nincs az osszes orszagban ilyen szinten jelen. Azoknak a vallaltoknak is vannak alvallakozoi, tehat ugyan o klasszikus szolgaltato, gyakorlatilag szolgaltato menedzseri, illetve megrendeloi statuszba kerult ezaltal. Bp.-n olyan szinten bovult az eredeti ugyfellel foglalkozo osztaly, hogy komplett emeletet szenteltek neki es avattak fel. Itt helyi programozok dolgoztak/nak, de ettol meg az orszagokban vegyesebb volt a kep, mint a cegen belul, pedig multi.
Meseljem tovabb, vagy elkepzelheto itt is az osszes letezo varians?
Szelid sunmalac 2020.06.29 12:46:18
@arthurthedent: Ne tettesd magad ennyire naivnak. Nagyon is jol tudjak mit es miert tesznek es nagyon is tisztaban vannak a dolgokkal. Epp ezert boritekolhato, hogy a valtozas elsosorban nem a foglalkoztato cegeknek fog fajni
Szelid sunmalac 2020.06.29 13:09:40
@droid_: Meggyozni? Semmirol. Eszmet csereltunk. Te is leirtad a tapasztalataid, en is. Errol szol normalis esetben egy beszelgetes ;)
SERTEPERTE Mit ígért Kósa Lajos? 2020.06.25 16:20:24
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete már régóta tiltakozik a három nagy multinacionális sörgyártó gyakorlata ellen, amivel jelentős összegű támogatásért, olyan szerződés aláírását kérik a vendéglátóhelyektől, hogy azoknak ne érje meg kisebb sörfőzdék, vagy független importőrök söreit betenni a…..
Olaszország már elég régóta rajta van a radaromon mint úticél  , és bár jelen helyzetben nem annyira okos döntés külföldre menni én azért szerettem volna egy kis olasz hangulatot csempészni a szürke hétköznapokba . Erre nem találhattam volna jobb módot mint elkészíteni a kedvenc bruschetta…..
Szelid sunmalac 2020.06.23 16:20:20
@Cake by fari: Megegyszer: semmi gond ha valtoztatunk a hozzavalokon, vagy az elkeszitesen, vagy barmi mason. Csak akkor az mar valami MAS. Ilyen egyszeru. Nem keszitehetek almaspitet ugy, hoigy kicserelem az alamt marhahusra, sutes helyett fozom, fahej helyett paprikaval szorom meg. Illetve keszithetek es mondhatom innovacionak is, de akkor sem almaspiterol beszelunk a tovabbiakban, hanem porkoltrol
Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a magyar sajtóban uralkodó állapotokról, ugyanakkor nyílt háborúba kezdett az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen az Orbán-kormány. Úgy tűnik, a Fidesz úgy szeretne nekifeszülni a 2022-es parlamenti választások kampányának, hogy nem maradjon a színen egyetlen…..
Szelid sunmalac 2020.06.23 11:49:07
@segíts hogy megértsem: Latod, te bezzeg irhatsz ide. Ez a kulonbseg a ketto kozott.
Szelid sunmalac 2020.06.23 11:50:39
@ulpius66: Azert mert te is csak egy szaros kis senki voltal mar akkor is. Problad meg behazudni, hogy KISZ-titkar peldaul akarki lehetett politikai hatter nelkul. Azt hiszed te ringyo, hogy mar senki nem emlekszik? Hogy rad csak a zsiroskenyeret biztak nem jelenti, hogy addig ert a vilag
téveszmék "A tanítás nem vicc" 2020.06.14 00:03:53
  Még a koronavírus-járvány kezdetén jártunk, amikor a híradások beszámoltak a jópofa makói tornatanár akciójáról, aki - a karanténoktatás jegyében - a nappalijában felállított vasalódeszkán mutatta be az úszás helyes mozdulatait. Nem állítom, hogy egy Karinthy-gyűrűt érő produkció, így az sem…..
Szelid sunmalac 2020.06.15 10:14:37
@midnight coder: No...nem tudom te hany tinedzsert neveltel fel, de ne a sajat vagy a kommentelo haverjaid ertelmi kepessegebol indulj ki. A gimnazista fiatalok husze eve es most is voltak pont annyira eretlenek es egyben erettek, hogy ra lehetet oket venni hulyesegekre, de pont annyira tudtak is, hogy hulyeseg. Mar ne is haragudj, de a vasalodeszka jelenti erre a korosztalyra a legkisebb veszelyt.
Ezenkivul ha feltetelezem, hogy a deszka nem birja el a megtermett legenyt, akkor bizony mar a felkapaszkodasnal jelentkeznek a problemak. Ha megis sikerulne es osszenyaklik alatta, akkor meg kb. 1 (EGY!!! bazdmeg) meterrol esik hasra. Azert nehogy mar bezarjam a szobajaba, nehogy kiprobalja es belehaljon.
Mindenesetre udito latni mennyire aggodtok a fiatal nemzedek egeszsegi allapotaert. Remeljuk nem erik el azt a szintet, mint ti. Szellemileg semmikepp...
Szelid sunmalac 2020.06.15 10:15:22
@midnight coder: Altalnos iskolas gyerek. Meg szebb. Hany kilo egy atlag altalnos iskolas? Mekkorat nyekken egy meter magasbol? Mi tortenik vele?
Halogatok a tanulásban, a munkában és a magánéletben, így aztán dobva az ezzel járó felelősséget azt mondom: "Halogató típus vagyok, ez van." Sokak szerint ez bruttó lustaság, de ha ez valóban a lustasághoz vezethető vissza, akkor miért vagyunk lusták? Lusta halogatók? Több gyanúm is van a…..
A karantén előtti időszakban, amikor a boltunk forgalma már erősen leszálló ágban volt, ráértünk beszélgetni a kolléganőkkel az üres üzlet közepén. Az egyik indiai munkatársammal játszottunk biodíszletet, csak álltunk és néztük a tök kihalt plázafolyosót, aztán valahogy az ímmel-ámmal beszélgetésünk…..
Szelid sunmalac 2020.06.02 10:23:16
@nemecsekerno_007: Ennyi? Ennyire futja? Tenyleg? Inkabb hagyd abba es emlekezz a fenyesebb idokre. Szar emberrel kezdtel ki. En mar 15 eves koromtol kulon elek a szuloktol. Az elso diplomama csak nevleg volt ingyenes, magamfizettem melo mellett, a masodik meg eleve munka mellett volt. A Magyarorszagon toltott idom alatt a havi szja-m volt a brutto minimalber tobb, mint ketszerese, tehat nem ketto nyugdijast, de dolgozo embert beret termeltem ki, belertve a nyugdijjarulekot. Azota meg az en nyugdijamra nem kell gondja legyen a te nemletezo unokaidnak. Ettol persze meg van nyugdijcelu megtakaritasom ketto is Magyarorszagon, es olyan diverzifikalt portfoliom, hogy abban az ingatlantol a fizikai aranyon es ETB-n keresztul a Bitcoinon, 6 fele reszveny es kotvenycsomagon, sima reszvenyeken, megtakaritasi biztositasokon at minden van. TE az en nyugdijam miatt nem kell aggodj es nem vagyok ezzel egyedul. Na? Meg mindig sci-fi oreg? Mondd csak, te hogyan keszultel munkasor korodban a mostani nyugdijadra, aztan tedd hozaa, hogy azt MOST jelen pillanatban ki is fizeti? Tudod ki te majom? A posztolo!!!!
Szelid sunmalac 2020.06.02 10:53:44
@encir: Szerintem itt a posztolo kicsit osszemosta a harom kulonbozo nezopontot, miszerint: 1. bolcsode/ovoda/babysitter vs. 2. anya/gyerek egyuttlet elso harom ev vs. 3. anyai onmegvalositas/gyerek sajat elete
Szelid sunmalac 2020.06.02 11:31:19
@ez is egy vélemény: En meg azert szeretem az ilyen megmondoemberes leegyszerusito velemenyeket, mert vilagosan mutatja mekkora a funkcionalis analfabetizmus bizonyos korokben. Ugyanis egyetlen utalast (nemhogy kijelentest!) nem tettem arra vonatkozoan, hogy mi a velemenyem a magyarokrol, vagy akar a nepessegszaporulat mertekerol, netan -en bloc- az europai, keresztyen feher faj fenntartasarol. Persze ha most leirom, hogy en mar felneveltem egy gyereket, aki raadasul magyar is, akkor most hirtelen kitalalasz valami masik teljesen ide nem illo baromsagot, de annyi baj legyen. En mar annak is orulok, ha az iromanyom elso felet kepes vagy ertelmezni. Ha sikerult, ugorj neki a temanak megegyszer, utana pedig kovetkezhet az, hogy EN mire reagaltam es arra mit irtam. (Addig meg huzz a faszba)
A történet március harmincadikán kezdődik, amikorra  is a vírusra való hivatkozással minden partnercég, akiket értékes tanácsaimmal láttam el,  felmondta, elhalasztotta, befagyasztotta a szerződéseimet. Jobbnak láttam, hogy Katás vállalkozásomat sok hasonló sorsra jutott honfitársammal egyetemben…..
  Ha tetszett a video vagy a cikk és még szeretnél hasonlókat látni, akkor támogasd munkásságomat egy feliratkozással!     Eredeti szöveg (kisebb módosításokkal):   Mélyen tisztelt lányok és srácok, üdvözöllek titeket!   Bizonyára ti is láttatok már nem is egy olyan filmet, ami felkavaró…..
Hamarosan kis babátok fog születni és ezt a jó hírt szívesen megosztanád a világgal? Ha mindezt egy cuki, kreatív és emlékezetes fotóval tennéd meg, akkor jó helyen jársz, mert most pont ilyeneket válogattunk össze!..
A Lényeg Havi egy nap valóság 2020.05.13 13:43:06
Bizonyára minden kisgyerek felteszi életében legalább egyszer azt a kérdést, amikor kezdi megérteni a világ működését, hogy ha a pénz olyan értékes, akkor miért nem nyomtatunk belőle többet. Aztán általában megkapják a kissé leereszkedő választ egy szánakozó félmosoly kíséretében, hogy 'ez nem ilyen…..
téveszmék "Nem győzhet mindenki" 2020.05.11 00:20:06
    Érdemes lenne mindannyiunknak megállni egy pillanatra, s körbetekinteni saját mikrokörnyezetünkben. Vajon győztesből, vagy vesztesből találunk többet? Bevallom: jómagam - kevés kivételtől eltekintve - sikeres és elégedett embereket látok a saját világomban. Ugyanakkor pontosan tudom, hogy…..
Szelid sunmalac 2020.05.12 09:23:47
@G. Nagy László: Na vegre! Ennel a kommentnel megszolirva erzem magam, megpedig a kover informatikus altal. Igy van, meg most is van nemi tulsulyom, minusz husz utan is. Koszonhetoen a versenyszeru karate elhagyasanak es azvintenziv munkakorulmenyeknek. De azert a sok tokeletes testu fiatal csak megbamulja milyen sulyokkal szeriazom.
De a lenyeg: en tulsullyal is megengedhetem magamnak, hogy barmilyen korbol valogassak es ezzel nem vagyok egyedul, semmi kulonleges nincs benne. Eleg ha a not nokent kezelem, van nemi humorod es tudod hogy te ki vagy akkor is ha az epp kover informatikus.
Az a te bajod, hogy altalnositasz, mikozben lathatoan fogalmad sincs mirol beszelsz.
Szelid sunmalac 2020.05.12 10:02:06
@G. Nagy László: Nagyon kedves toled, de nem szorulok sem elismeresre, sem biztatasra.
Amire ramutatnek, hogy mivel minden embernek mas vonzo, ezert a siker is teljesen mast jelent, a parvalasztasrol nem is beszelve.
Mintha újra kéne gondolni a köszönési szokásainkat. Miért is kellene kezet fogni? Vegyük át újra mindazt, amit a köszönési formákról tudni kell és talán updatelni is. Napjainkban sok minden átalakul, többek között megváltozhatnak a köszönési formák a világban. A keleti kultúra mindig is kerülte…..
Szelid sunmalac 2020.04.26 15:09:54
@odamondó: en us mindig utaltam. Fileg a nedves, lagymatag "kezfogast" ahol a masik fel csak odatrtja es lottyedten a renyeredbe folyik minz valami takony.
Holnap kezdődik.. az életem egy új fejezete..  Nem akarok ebben a blogban szárnyaló, magasröptű és mélyenszántó gondolatokat írni, mert igazából nem is lenne hozzá lelkierőm. Talán azért csinálom, mert hátha egyszer valakinek jól fog jönni ez a sztori, és lehet amiatt is csinálom, hogy egyszer majd…..
Szúnyog, bolha, poloska – nem örülünk az ilyen vérszívóknak, de nem is szokatlanok. Néha azonban olyan állatok is belénk bújnak, amelyek egyébként sosem tesznek ilyet.  Írta: Lazányi Eszter (Magyar Természettudományi Múzeum, Soklábúak Gyűjteménye) A teljesség igénye nélkül következik néhány…..
Heves vitát váltott ki 32 klub és fesztiválszervező nyílt levele, miszerint nem fizetik vissza az elmaradó koncertek jegyárát, mert akkor csődbe mennének. A levél publikálása óta több aláíró visszakozott, és megszólaltak olyan piaci szereplők is, akik nem írták alá a kiáltványt. Na de mit mond a…..
Kulináris Kalandok Poulet Yassa 2020.04.14 21:19:14
Szelid sunmalac 2020.04.16 10:02:44
Az emberek nehezen változnak. Sokszor nagyon nagy és drasztikus dolgoknak kell történnie a Páli fordulathoz. Vegyünk példát mondjuk az Újévi fogadalmakról. Megfogadjuk, hogy leszokunk a cigiről, hogy minden nap sportolunk és azzal a lendülettel veszünk is bérletet egy edzőterembe. Persze divatos…..
Szelid sunmalac 2020.04.16 09:55:50
@232323: Azert draga baratom, mert a te munkad ezekszerint szart sem er es senkit nem erdekel. De ezzel nincs am mindenki igy. Es amirol te irsz, az masnak egyszeruen egy tulajdonsag. Ugy hivjak motivacio, vagy belso hajtoero. Ezert aztan nem is tud pihenni amig az adott problemat meg nem oldotta. Nem mert munka hanem mert kihivas
  Ha elolvasod a bejegyzés alatti hozászólásokat, az egyik olvasóm soraiból kiderül, hogy megettem nagykanállal egy nyomdai trükköt: sajnos a bejegyzés okafogyottá vált, az aláírást nyomdagépek tették a könyvbe, nem egy golyóstoll. De mégis itthagyom az egészet.   *  *  * Jó, értem én, hogy ha…..