Regisztráció Blogot indítok
Adatok
knisa

2 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan az ESPHome régóta, a Tasmota pedig mostanában már támogatja a Bluetooth-os Xiaomi hőmérőkből történő adatkinyerést, igazából nem találtam Domoticz-barát megoldást, amit ESP32-re tudnék tenni. Raspberry PI-n, vagy x86 PC-n persze könnyen használhatóak az RPIEasy BLE pluginok, aminek a Domoticz…..
A sok megvalósított ötlet közül elsőként a következőket tervezem Veletek megosztani: Karácsonyfa LED sor egyedileg címezhető LED-ekkel A cikkben egy WS2812b ledekből álló füzérhez készített ESP8266 alapú vezérlőt (rengeteg effekttel) ismertetek, mely vezérelhető böngészőből vagy mobil app-ból…..
Ebben a blogban fogom leírni mindazokat az ötleteket, eszközöket, amiket az Okosotthonom építése során megvalósítottam...
Régóta megvan a lehetőség rá, hogy az eredetileg WiFi-s ESP32-t vezetékes hálózaton használjuk, ám mivel nem nagyon volt eddig rá szükségem - és az ESPEasy sem nagyon támogatta mostanáig - nem különösebben foglalkoztam vele.Mindenesetre érdekességképpen vásároltam egy LAN8720 modult. A megoldásról…..
knisa 2020.11.20 14:47:46
Az Aliexpress-en kalandozva akadtam rá a "Mini NVR Board 1080P 4CH Security Network Recorder Board 4CH 1080P" fantázianéven futó termékre, ami  az alábbi módon néz ki: Kb 4500Ft-os árával gondoltam, hogy a vámon nem érdeklődnek majd felőle nagyon, és valóban, aránylag gyorsan, cirka 20 nap alatt…..
Ezúttal az Allterco-tól egy RGBW eszköz érkezett hozzám tesztelésre, amit ezúton is köszönök nekik! Adatlap szerint DC12V-on összesen 144W, csatornánként max 75W teljesítményig használható. PWM RGB, RGBW, vagy 4 csatornás egyszínű LED szalag/LED izzó vezérlésére alkalmas. E mellett 24V DC-ről is…..
Hozzunk fényt az éjszakába! LED szalag vezérlőből van többféle variáns, kapcsolós, RF távirányítós, IR távirányítós, WiFi-s.. ez utóbbit próbáltam ki ezúttal. Magic Home LED Controller WiFi RGB(ARILUX AL-LC01) Kell hozzá még SMD 5050 RGB szalag: (kábelek színei a csatlakozón jelölt betűkhöz…..
Mostanság a 433Mhz-es eszközöket tesztelgetem, a következő egyed egy vezeték nélküli nyitásérzékelő. Mindjárt kettőt is vettem belőle, cirka 1100 Ft darabja a nagy e-piacon. (Noname, de az alakjáról és főleg a hátlapjáról könnyű felismerni) Azt tudni kell, hogy a fenti reklámfotón a fekete…..