Regisztráció Blogot indítok
Adatok
la lliu

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
        "Az emancipáció ellenében ennek a begyökerezettségnek kell lennie a konzervatív gondolkodás középpontjában. Ezt Roger Scrutontól Donald Trumpig sokan képviselik. (Botos Máté, a pártállam ideológiai könyvkiadójának újonnan kinevezett vezetője)"        Donald Trump konzervatív…..
       Hayek a Szabadság alkotmánya című műve volt a thatcherizmus bibliája. A brit konzervatívok szent könyvének utószava volt a híres esszé: Miért nem vagyok konzervatív? Csak miheztartás végett...       Burke Ödön, a konzervatívok Jézus Krisztusa, alapvetően liberálisféle whig volt, dehát a…..
       I am not happy.   ..
la lliu 2020.09.01 03:18:56
  „Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten. Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák! Lehet így is. Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig…..
       A  világ legismertebb egyetemi rangsorában, a sanghaji ARWU-n, már nincs magyar egyetem a legjobb hatszázban.      A legjobb hatszázban 154 amerikai, 84 kínai, 43 brit, 35 német, 26 ausztrál, 24 olasz, 20 francia, 18 spanyol és 17 dél-koreai és japán egyetem található. A franciáknál először…..
la lliu 2020.08.19 20:14:20
la lliu 2020.08.19 20:16:01
@MadMary: + 1
        Viktor Gyozovics Orban miniszterelnök úr családi rádiója, ami  sajnos még mindig a Ľudovít Košút nevű liberálzsidó felforgató nevét viseli, ószláv nyelven készített interjút Vidnyánszky protopópával. Azért ószlávul, mert ennek még oroszul sincs értelme, csak a   Zakarpatszka Oblaszty …..
       (tudom, hogy az origó szokta az összes terhelőt beírni a címbe, tanul az ember)       Grandpierre Attila  gumidominó és vágtázó halottkém, az egy igaz turáni biológiai és történelmi elmélet kidolgozását javasolja az orbánista lapban.  Bauer Ervin munkásságára alapozná az újszerű, mind faji,…..
        A kedves Olvasó nagyon csúnyán néz rám, kicsit feszültnek is tetszik lenni, azt a kisbaltát tessék szépen letenni, nagy levegő, mindjárt más. Ez most egy ilyen poszt lesz, nem fog tetszeni, nem kell, hogy minden tessék.        Én írom a posztot kedves Olvasó, ne tessék beleszólni. Hogy nem…..
    Demeter Szilárd (és testvére Demeter M.Attila kolozsvári filozófus) a Kellék című filozófiai folyóirat szerkesztőbizottságának tagjai (a bizottság kétötödét alkotják). A lapnak különös jelentősége van Magyarországon. Bizonyos egyetemi állások betöltéséhez külföldi folyóirat-publikációkra van…..
         A "Frageverbot" avagy a "kérdéstilalom" Wagner Lohengrinjéből származik. Elsa ígéri meg Lohengrinnek, hogy soha sem fogja megkérdezni tőle azt, hogy honnan származik.        A hálózatelmélet egyfajta Lohengrin, ahol mi vagyunk Elsa.  Megjelenik a csodálatos fogalom, a skálafüggetlenség,…..
           Karácsony Gergely bejelentette, hogy nemsokára megalakul a Budapest Iskola Intézet.  Amiről eszembe jutott a tegnapi posztom .           Nem ment át. Mármint a posztom. Nem mindig megy át. Nem nagyon esett le senkinek,  hogy Georgij Oszipovics volt a Budapesti Iskola. Igen, Lukács…..
la lliu 2020.07.22 01:01:18
Azért azt vegyük figyelembe, hogy Molnár Tamás kutatóintézet már van ebben az országban, vagy inkább nem is ebben, hanem az övékének a procc egyetemén:

ejkk.uni-nke.hu/kutatointezetek/molnar-tamas-kutatointezet

Úgy látom nem tervezik se Lukács, se Heller, se Fehér szoba kialakítását.

Egyébként nem is baj - tkp. igazán megalázó volna, hiszen MT egy intellektuális nímand bármelyikükhöz képest

Sajnálatos vagy se, de az intellektuális képességek nincsenek egyenlő arányban elosztva jobbra és balra, haladó és konzerv táborok között - valamint bármely más tengely mentén se, nem hiába ironizált ezen már Descartes is.
la lliu 2020.07.22 18:32:46
@jotunder: minden vélemény számít. Ami az enyémet illeti én próbáltam a nevezettek műveinek tanulmányozására alapozni (JL-t kivéve, róla nem is mondanék semmit, de hát ő végül is inkább történész). Fenntartom amit mondtam. Mondjuk az igaz, hogy MT műveinek olvasását sokkal hamarabb abbahagytam mint a tőbbiekét - de eluralkodott rajtam a rövid az élet az ilyesmihez érzés. Sajnálom, de remélem sokan elég sokáig élnek hozzá.

Az viszont finoman szólva is röhejes, bunkóság, eszetlenség és pökhendiség, hogy MT intézetet pénzel a magyarok diktatúrája, de mondjuk Lukács (Georgij Oszipovics) , vagy HÁ intézetet nem.
la lliu 2020.07.22 19:01:33
@jotunder: íme egy - baráti - összegzés MT munkásságáról. bárki kedvet kaphat a vele való szorosabb megismerkedésre. MB írta, aki ugyancsak megéri a pénzét - s ha jól emlékszem ezen a fórumon kapott is hideget meleget a nyakába, jól megérdemelten - de azt nem lehet mondani róla, hogy ne ismerte volna MT munkáit, és azt se, hogy ne tekintette volna magát az ugyanabba a szellemi (ál)világba tartozónak

mmakademia.hu/alkoto/-/record/MMA69111
      Caveat:   "Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus."      Ez a poszt nem a Nagytutiról szól. Mivel, you know the drill, nem vagyok politikafilozófus.  Bevallom, az volt a tervem, hogy Lánczi András: Political Realism and Wisdom című opus…..
     "2020-ban, József Attila-díjjal a hátizsákban biciklisfutárkodni még mindig nagyságrendekkel kevésbé gáz, mint Térey-ösztöndíjból élni." (Erdős Virág)    Kevés erősebb mondatot írtak le mostanában. Erdős Virág nem metaforikus értelemben biciklisfutárkodik (és töri kissé össze magát)…..
la lliu 2020.07.07 22:25:26
@cruickshank: ez ugye vicc?
la lliu 2020.07.08 01:00:31
@cruickshank: Bocs, ezen hüledeztem kissé " A mispohézós ember rendkívül termékeny és sikeres tudós lett" Nem érdekes annyira, csak eléggé eltér a tapasztalataimtól, sőt, denem számít, mert én nem csak a számokat ismerem
la lliu 2020.07.09 00:17:06
@jotunder: Oh, tanult barátunk ama beszólása óta is csinált egy s mást Ezekből nagyjából az is kitűnt, hogy nem is annyira az alkohol beszélt belőle, hanem talán inkább valamiféle koncepció :-)

Engem nem zavar ha sokat ír és sokat publikál - mindaddig amíg nem kötelező olvasni

Mondjuk én szívem szerint Hellert mondanám filozófusnak, meg Misut, azért ők kiadtak/kiadnak ezt azt. Misu kicsit visszafogott ugyan, de Hellernek legalább száz könyve csak megjelent. Tkp. ez a pálya
         Az Olvasó jó eséllyel még nem hallott az Országút című folyóiratról.         Az Országút az   Ország útját tekinti szellemi elődjének, mely lap 1937 és 1943 között jelent meg. Az Országút a nemzeti középhez sorolja magát, parasztpárti és kisgazda előtörténettel, Illyés Gyula, Németh…..
             "Pulmonológus, tüdőgyógyász vagyok, ami azt jelenti, hogy most a koronaosztályon dolgozom. Azokkal a covidos betegekkel foglalkozom, akik nem kerültek az intenzív osztályra. Frontvonalban vagyok. "     " A bérszámfejtés két hónapot csúszik. Nekem az alapfizetésem 203 000…..
      Bevallom, nem figyeltem oda Orbán Viktor végtelenül fontos évértékelőjére. Hallom, hogy beszélt a klímasemlegességről, amiről Mária asszony azt mondta kínosan röhögcsélve Herr Bayernek, hogy nem érti. Szerintem most meg fogja érteni, különben Jones gazda nem lesz happy.    A lényeg az, hogy…..
       (Platón: Szókratész védőbeszéde, részlet)      Szókratész:   Azzal vádolsz Melétosz, hogy beléndek magvait hintem el Athén ifjai között, és tanításommal ártány mételyével fertőzöm kiket gondjaimra bíztak?      Melétosz:  Zeuszra igen, igaztevő férfiak. Szókratész a napot kőnek mondja, a…..
la lliu 2019.10.31 21:41:45
     Tényleg az. Egy butácska sanzon.     (ez itt a link, mobilról nem látszik)    Akkor volt a Woodstock Amerikában. De ez itt Szenes-Nádas és egy kis extra, egészen kicsi extra. Ez egy ilyen este.   P.S Természetesen ezt is köszönöm az Örökös Miniszterelnök Úrnak, a Bizonyosemberlegónak és…..
     Ma este a pár napja fiatalon elhunyt Térey János Asztalizene című drámáját fogom megnézni a Youtube-on.     Nem fogok "politizálni" Téreyvel kapcsolatban, Térey nem volt "oldali" ember, Térey tehetséges ember volt, aki a tehetségéből, és csakis a tehetségéből akart megélni. Az pedig rohadtul…..
la lliu 2019.06.07 23:10:10
        A Belvárosi színházban játszanak egy Vadméz című darabot. A szerző Michael Frayn, a színlapból nem derül ki, hogy ez valójában Csehov fiatalkori, cím nélküli darabjának átirata. Ennek a darabnak a főszereplője egy bizonyos Platonov. Nincs Platonov című Csehov dráma. Van egy hatórás,…..
         Sir Roger Scruton brit filozófus adott egy interjút a New Statesman-nek, ami után szinte azonnal kirúgták a tanácsadói állásából (amiért egy fillért sem kapott). Scruton egész életét kontroverzális szövegek publikálásával töltötte, gyakorlatilag kifocizta magát a brit egyetemi életből. A…..