Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grrr

0 bejegyzést írt és 1443 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Az Egyesült Királyságban ma rendezik a parlamenti választásokat. A legutolsó közvéleménykutatási adatok szerint a konzervatívok 5-12 százalékkal vezetnek. Valószínű, hogy Boris Johnson alakíthat kormányt (nagyjából hetven százalékra adják ennek esélyét), de elképzelhető, hogy újra "hung…..
         Tizenötödik éve járok a Katonába. Meg az Örkénybe, meg a Radnótiba, még a Nemzetibe is, oda már ritkábban, de azért még mindig többször, mint egy átlagos fideszes közíró vagy helyettes-államtitkár. Valahogy főleg a Katonába járunk, szerintem már ismernek bennünket, mi vagyunk azok, akik…..
Grrr 2019.12.10 21:39:07
@Kettes: Kizárni azért nem lehet senkit az EU-ból, nincs rá jogi lehetőség. A TEU 7. cikkely szerint fel függeszteni a szavazati jogát - és nyilván ebben az esetben egy még elfogadandó jogállamiság-klauzula alapján nem adnának kohéziós forrásokat sem.
Grrr 2019.12.10 23:42:50
@Kettes: Hitler Németországához hasonlítod az EU-t? Vagy Putyin Oroszországához?
Grrr 2019.12.13 15:14:01
@OoOoOo: A nemzeti romantika nagyjait (és főleg kicsijeit) kellene játszani, hogy a fiatalokba bele lehessen égetni, hogy elsődleges szerepük a Hazáért való meghalás, illetve a Hazáért meghaló férfi kiszolgálása a konyhában.

Nem tudom, hol hallottam azt a szállóigét, miszerint addig volt jó a népnek, amíg az elit el nem kezdett érdeklődni iránta... :)
      Kedden a brit miniszterelnök beterjeszti az Alsóháznak a Kilépési Egyezmény Tervezetet. Nagyjából mindenki egyetért abban, hogy súlyos vereséget fog szenvedni. Majdnem a teljes ellenzék ellene fog szavazni és rengeteg tory hardliner. Elterjedt, hogy May még tesz egy utolsó kísérletet…..
Grrr 2019.12.10 21:15:35
@kemény keleti kommentelő: Azt hiszem, főként arról van szó, hogy a Labour-ban már akkor kinyírta magát az iraki háborúval (Bush pincsijeként), és azóta a Labour a centrista Blairnél amúgy is jóval balrább ment. A saját pártja semmiképpen sem hívná már vissza, más meg pláne nem.
Grrr 2019.12.12 14:18:19
@incze: Az FPTP rendszer meg a taktikai szavazások miatt bizonytalan a kimenet, de az én teljesen hasból mondott tippem legyen akkor egy aránylag szerény, mondjuk 17 fős Johnson többség.
       Mint azt önök is olvashatták, Orbán Viktor dédunokáját Orbán Botond Csenge Tas Emesét nevezte ki Novák Katalin családvédelemi főmatróna a Jövő Nemzedéke Államtitkárság helyettes-államtitkárának. Novák testvérnő elmondta, hogy Botond Csenge Tas Emese fogja képviselni a távolabbi jövő…..
Grrr 2019.12.07 19:02:30
@Flageolet: Érdekes; vajon a derék fideszesek mit mondanak most? A jobboldal mindig is Eurázsiával állt háborúban?
Grrr 2019.12.10 16:11:23
@szazharminchet: Ennek utána kellet néznem. Kabala?
Grrr 2019.12.10 21:19:40
@labrys: Ó!
   Németh Zsolt bocsánatkérésre szólította fel az Index-et mivel az elsőre antiszemitának nevezte Roger Scrutont. Később az Index "leantiszemitázott"-ra javította a cikkét.  Most tekintsünk el Bayertól, Lovastól, Tőkéczkitől, Döbrentei Kornéltól, a 888.hu-tól,  attól, hogy az újfideszes ideológus…..
Grrr 2019.12.07 00:07:35
@kemény keleti kommentelő: Ezt én is pont így látom.
Grrr 2019.12.07 19:48:41
@Mickey Pearce: "állítólag nagyon zsidónak nézek ki, fogalmam sincsen hogy az milyen, pl egyáltalán nem hasonlitok Jótündérhez, inkább egy Kissin nevű zseniális zongoraművészhez"

Ez vicces :)

"Én azt szoktam mondani a külföldi ismerősöknek a migráns témában hogy ha valaki elvégezte az általános iskolát, akkor azt tanulta hogy kb minden "national hero" vagy az allahuakbározó és a magyarság jelentős részét kiirtó törökök, vagy a magyarság másik jelentős részét kiirtó németek ellen harcolt. Ezért hülyén jött ki amikor német (osztrák) politikusok lefasisztázták a magyarokat amiért nem voltak elájulva a lehetőségtől hogy milliós nagyságrendben fogadjanak be a határnál megjelenő allahuakbározó tömegeket (schengeni külső határ, a jog szerint nekünk kellett volna az egész társaságot fogadni, ellátni, leadminisztrálni, stb.)
Ehhez még orbánpropaganda se kellett volna. Ő nyilván ezt csak ügyesen meglovagolta (és persze rátett még egy lapáttal)."

Ez komoly téma, és itt, ezen a fórumon meg értelmesen beszélni. A magyar kormány magatartásával véleményem szerint két fő gond volt:
- a féktelen uszítás (ez önmagáért beszél)
- a felelősség elutasítása: volt egy helyzet, amit meg kell oldani. Az mennyire megoldás, hogy Magyarország a maga részéről átpasszolja a problémát másnak? Igen sok migráns már a migránsok ellátására, fogadására teljesen felkészületlen Szerbiában volt. A magyar megoldás az, hogy hagyja őket ott pusztulni, esetleg a horvátokra hagyni a feladatot. Görögország is képes volt valamennyire - amennyire tudott - az EU-s jogszabályokból eredő feladatait ellátni. Magyarország nem; hamar egyoldalúan felmondta a Schengen-egyezményt (a tényleg nagyon leterhelt Görögország, Olaszország, Málta sem tette). Merkel erre még botor fejjel igyekezett megoldást találni, és beengedni a Szíriából menekülteket - de a jótett mindig elnyeri méltó büntetését, remélem, tanulnak belőle.
Grrr 2019.12.08 19:37:26
@látjátok feleim szümtükkel: A magyarországi töröket és egyes más muszlimokat kifejezetten szeretik: indíthatják az iszlamista alapítványi oktatásukat, mecsetépítésről is volt itt szó, és persze Gül Baba türbéjének helyrehozása is kiemelt beruházás volt.

És persze befogadásról szó sem volt; nagyjából senki sem akart Magyarországon maradni.
  "A Bizottság egyes tagjai a hirhedt partizándalt, a Bella Ciao-t énekelték. Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek nevű jobboldali párt vezetője Twitter-oldalán osztotta meg, amint az Európai Bizottság tagjai a marxista Bella Ciao című dalt éneklik. (mandiner) 1. Giorgia Meloni cégéres fasiszta.…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Grrr 2019.12.04 14:42:00
@ámbátor: Nem hiszem, hogy eltört volna ott bármi is; csak nyilván szóba került a neve, így elkezdte a helyezkedést. Az, hogy egy vezetői tapasztalattal még nyomokban sem rendelkező fiatalt neveznek ki, és ezt az instán meg FB-on jelentik be, persze nyilvánvalóan csak PR. Hogy miért őt, miért nem egy másik fiatalt neveztek ki? Nyilván tanult, agilis lány ő, MCC-s volt, az ENSZ-hez is küldték már ifjúsági delegáltként. Ha a versenyt korlátozzuk élelmes fideszes diákokra, akkor azt családi hátszél nélkül is megnyerhette (az édesapja a ma már kevésbé befolyásos Mr Rick volt, so there is that...). Kérdés, hogy miért korlátozták a versenyt a diplomájukat még meg sem szerzett süvölvényekre?
Grrr 2019.12.05 09:42:57
@velőtanya: @Podvinecz Marsall: Nem Lengyelország ellen volt, csak azt akarta a maga kicsit sunyi módján, hogy a Bizottság és a Parlament ne megfoghatatlan, intranszparens és számukra kontrollálhatatlan politikai eljárásban kérje számon a jogállamiságot, hanem indítsák el a sokkal hivatalosabb és nyilván sikertelenül záródó 7-es cikk szerinti eljárást.
Grrr 2019.12.05 17:19:22
@Podvinecz Marsall: Nem tudom, hogy ők miért vették be, de ismerik Schöpflint, tudták, hogy mit gondol a derék jobboldali kormányok csuklóztatásáról.
       Az egykori szocialista manöken Szőnyi Kinga, fidesznőszervezeti főnő és szélsőjobber műsorvezető követeli, hogy vegyék le Gothár Péter összes rendezését a színházak műsoráról. Gondolom a Megáll az idő is be lesz tiltva.      Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a Pál utcai fiúkat…..
        Orbán Viktor kitüntette a súlyos beteg Roger Scrutont. Orbán Viktor ettől nem lesz kisebb gazember, Sir Roger pedig nem lesz kisebb filosz.       Igen, Scrutonnak voltak ún. dolgai, de kinek nincsenek. A legnehezebb időkben állt ki a kommunista rezsimek elnyomott polgárai mellett,…..
Grrr 2019.12.04 09:31:48
@nerángass: Valóban, nagy kérdés volt évtizedekig, hogy az olasz fasizmust és a német nácizmust hogyan tudták támogatni igen nagy formátumú filozófusok, kutatók és művészek. Tehát nemcsak természettudósok (ld még korunk IT-mérnökeit), akiktől társadalmi-erkölcsi érzékenységet esetleg nem kell feltétlenül elvárnunk, de bölcsészek, festők, zeneszerzők is.
Másik érdekes kérdés, hogy a magyar nyilas mozgalomról miért mondható el kevésbé, hogy nagy formátumú emberek támogatták volna.
Grrr 2019.12.04 09:33:33
@fortin2: Nem akarom Scruton-nal párhuzamba hozni (tényleg!), de azért eszembe jutott most Pithagorasz, korának kiemelkedő alakja, egyszerre matematikus, természettudós, filozófus... és babtagadó.
          Kedves Arany Elvtárs,       A kulturális kormányzat némi aggodalommal olvasta A Walesi Bárdok című versét, melyet Franz Josef Habsburg pártelnök elvtárs látogatása alkalmából írt. Mint szocialista író a szocialista írónak mondom Arany elvtárs, áthallásokat érzünk a költeményben. A…..
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Grrr 2019.10.28 08:40:18
@incze: ... A thüringiai balos koalíció túl sokat ugyan nem esett vissza szavazatarányban, de szerencsétlenségükre a liberálisok most bejutottak, így most ők is kiharapnak egy kis szeletet a mandátumtortából.
Grrr 2019.11.15 20:59:50
@netukki: Bosznia, Szerbia, Bulgária stb. még török kézen?
Grrr 2019.11.30 10:59:37
K@mafi mushkila: "mára tényleg eljutottunk oda, hogy az emberi jogi elvek a különös anomáliák. Korábban axiómák voltak, amikkel alapjában mindenki egyetértett, csak hát ugye az érzések, a sérelmek miatt érzéketlen dolog emlegetni őket"

Én nem egészen így látom. Az emberi civilizáció eddigi mintegy 10,000 éve, és az emberfejlődés civilizáció előtti ideje arról szólt, hogy a saját csoportodhoz tartozol, abban találsz biztonságot, míg a külső csoport fenyegetést jelent. Leginkább halálos fenyegetést.

A katolicizmus - hogy egy fontos példát említsek - ezt ugyan nem fogadta el, de egy dolog a teológia és egy másik, hogy ténylegesen hogyan éreztek az emberek és mi történt. Az in-group és out-group megkülönböztetése egy természetes emberi érzés illetve reflex.

Csak a legújabb korban terjedt el szélesebb körben is az a meggyőződés, hogy mindenki egyenrangú és mindenkivel békében meg lehet férni. Ez nem az emberi civilizáció természetes állapota. Én úgy sejtem, hogy a békés nyugati társadalmak biztonságérzete, erőszakmentessége ágyazott meg ennek az érzésnek. Az utóbbi 60 évben nemigen verik a gyerekeket otthon és az iskolában; háborúba nemigen küldik őket. Békére és együttműködésre nevelik őket. Ma már nincsenek szüreti késelések, nagy verekedések az iskola után a sarkon, derékszíj által elkövetett apai intelmek.

De amikor a társadalom biztonságérzete megrepedezik, igen könnyen visszatérhet a 'természetes' sovinizmus, rasszizmus, erőszak.
Örülünk, Vincent? Nem félünk 2019.11.24 12:38:03
                    ..
Grrr 2019.11.26 20:03:12
@Grrr: A német wikipedia egy gyökeresen eltérő verziót ad.
de.wikipedia.org/wiki/Kupfersteinzeit
Grrr 2019.11.27 12:32:20
@Beroba: Van érdemi mondanivalód és szeretnél konstruktívan eszmét cserélni? Megérteni, hogy a beszélgetőpartnered miben hisz, hogy mit szeretn és mit nem szeret; megérteni, hogy mi az, ami nálad esetleg egy vakfolt, egyúttal segíteni a partnerednek felismerni az ő vakfoltjait. Ilyesmiről lehetne beszélgetni.
Grrr 2019.11.29 15:56:49
@rdos: És ne felejtsük el, hogy amikor egy altatóorvos betegeinek csak 5%-a hal meg műtét közben, már szépen el is köszönnek tőle. És ha egy repülőtéri forgalomirányító csak a gépek 1%-át ütközteti össze a kifutón, már veheti is a munkakönyvét....
   "A kutatási tevékenységgel is felzárkóznánk a világszínvonalhoz. Mennyiségi és minőségi szempontból is el kell érni a nemzetközileg kívánatos szintet, meg kell duplázni a Q1-es és Q2-es publikációink számát. (Szabó Lajos György, a Corvinus oktatási rektorhelyettese)"         A Scimago nevű…..
Grrr 2019.11.27 12:44:44
@Flageolet: Magyar származású közgazdasági Nobel-díjas már van (Harsányi), szóval én úgy értelmez, hogy szigorúan magyarországi affiliációval végzett kutatói tevékenységgel elnyert díjról beszélünk.
Grrr 2019.11.27 13:11:19
@Flageolet: Ja igen, a határidőt egy kicsit kell tolni néhány évtizeddel. Ha 2030-ig szeretnék elnyerni, akkor már ma valami kiemelkedő úttörő kutatásnak kellene zajlania az egyetemen. Harsanyi is valami 15-20 évvel kapta meg a díjat a legjelentősebb munkái után.
     Tegnap adott elő Prof. Dr. Aczél Petra egy fontos konferencián a Social Futuringről, az Új Tudományról,  öregbítve a Corvinus Egyetem hírnevét. A konferencia egyik témája, mint az korábbi posztunkban már leírtuk , az volt, hogy miként változtat a sütiken az, hogy krémsajt helyett probiotikus…..
Grrr 2019.11.13 10:59:41
@velőtanya: Féltudású
Grrr 2019.11.13 22:20:04
@lmate: Budapest már ma is a Kárpát-medence tudományos központja szerintem. Feladat kipipálva! Merjünk nagyon lenni!
Grrr 2019.11.27 12:46:48
@seol: Szerintem is erre gondolt jotunder :D
        „Szerintem egész egyszerűen mindenkinek fel kell fognia, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon, ezt egyértelműen ki kell jelentenünk. (Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a cardiffi zakó után)"               Tegnap a walesi közvetítést…..
Grrr 2019.11.22 11:33:03
@: Nagyon-nagyon súlyos ez az interjú (csak jobb híjján nevezem 'interjúnak'). Kijózanító látni, hogy mennyire nincs egyetértés még az általam legalapvetőbbnek gondolt újságírószakmai minimumban sem. Az akadémikus oldaláról ugyanaz. Az látszik, hogy leginkább az fontos neki, hogy a valódi tudomány a helyes irányba terelje a természettől leginkább elszakadt (azaz nagyvárosi) embereket, akik a választási térképeken őt igencsak bántó vörös, kék vagy zöld foltokként jelentkeznek, belerondítva a ritkásabban lakott területek helyesen gondolkozó embereinek szép fekete vagy narancssága felületébe.
Grrr 2019.11.22 12:29:47
@jotunder: Hm, a teljes blog.hu-ról törlődött.

blog.hu/user/15745
           Amikor a nyolcéves apámat az anyjával együtt elvitték a gettóba, aztán a lágerbe, akkor valahogy nem mondta nekik senki, hogy egy vérből valók vagyunk. Akkor maradjunk talán ennyiben.          Én a marosvásárhelyi Székely Csabával vagyok egy vérből való, mert a Bányavakság a közös…..
Grrr 2019.11.20 08:04:36
@unstar82: Nem hinném, hogy ezen a blogon baj lenne az olvasottsággal. Sokan tudományos kutatók az ide írók közül. Mi a konkrét észrevételed a történelmi narratívánkkal kapcsolatban? Arról lehet beszélni. NB: a történelmi narratíva az olyan, hogy különböző világlátású történészeknél más és más - es ők igen sokat olvastak a történelmi tényekről. Amik szinten vitatottak sok esetben. És akkor a konstruktivistakról még nem is beszéltünk.
Grrr 2019.11.21 12:08:16
@ha kohen: Az internet szerint nem Hugo Boss tervezte, csak az ő cége gyártotta (nem kizárólagosan). Viszont hozzá lehet tenni a történethez, hogy Hugo Boss még 1933 előtt belépett a náci pártba, sőt, az SS anyagi támogatója volt.
Grrr 2019.11.21 12:28:09
@ha kohen: Utánanéztem - a wikipedián (a Hugo Boss cég történetét megíró könyv a forrásuk) úgy szerepel, hogy a design Karl Diebitsch porcelánfestő és SS-tag, valamint Walter Heck tervező munkája; ők nem a Boss cég alkalmazottai voltak, hanem a megrendelői oldalon álltak.

Ez a Diebitsch néhány évvel később jutalmul egy bizonyos Franz Nagy üzlettárs bevonásával (rendes magyar r. cath. emigráns Pécsről) náci porcelánmanufaktúrát is nyithatott Allachban. Igaz viszont, hogy nemsokára az SS betagozta ezt, amelynek elősorban a dachaui koncentrációs táborban sikerült minőségi és megfiztethető munkaerőt találnia.
       Kedves János,        Tudom, hogy elég szomorú dolog ülni a egy vidéki kúriában a Nemzeti Rágógumi Program első alelnökeként, amikor az emberedet Márki-Zay szecskává verte Beaverfieldmarketplace-en. Nézed a szarvasaidat, gnúidat, azt a pár orrszarvút, ami megmaradt, és arra gondolsz, hogy…..
Grrr 2019.11.18 23:39:29
@mafi mushkila: Én azt gondolom, hogy a német meg magyar népek amúgy nem különböztek oly' túl sokban azon más népektől, akik nem kezdtek el zsidókat gyilkolni. A civilizáció egy törékeny dolog.
Grrr 2019.11.21 09:12:58
@Mickey Pearce: Bár az eset messze nem ugyanaz, de érdekességként megjegyzem: volt rá példa a háborúban sokkal kevésbé exponálódott embereknél, hogy ugyan távollétükben valami népbíróság elítélte őket, de aztán nagyjából ennyiben is hagyták; a házát persze lefoglalták, de őt már nem keresték.
Grrr 2019.11.21 09:35:03
@Mickey Pearce: Az antiszemitizmus nyilván nem maradhatott ugyanaz a holokauszt után, ez nem vitás. A zsidók voltak már minden rossz a keresztények szemében: uzsorások, boszorkányok, a muzulmánok ötödk hadoszlopa (pl. az ibériai félszigeten)... De hát évszázadokig egy magát elkülönítő, átláthatatlan csoport volt, persze hogy be voltak 'kódolva' a komoly konfliktusok a rendszerbe. Csak a zsidó felvilágosodással jelent meg az a gondolat, hogy az akkulturáció lehetséges, sőt, kívánatos is lehet.
      Cardiffban Gareth Bale (Real Madrid), Aaron Ramsey (Juventus) és Daniel James (Manchester United) vár a magyarokra.   Az ITV-n pedig Boris Johnson és Jeremy Corbyn első választási vitáját rendezik meg. Julie Etchingham lesz a moderátor.    A konzervatívok előnye behozhatatlannak tűnik.…..
Grrr 2019.11.20 13:32:04
@Flageolet: "Oskar ist ein leidenschaftlicher Vater." Nem vagyok benne biztos, hogy Dürrenmatt ironikusnak szánta-e egyáltalán... Eléggé bevett kifejezés a németben.
         Ez itt  a Bakui Olimpiai Stadion, kurvadrága volt ez is, maga Ilham Alyev, a Nép Atyja nyitotta meg, kedves nejével Mehriban Alyevával, aki legalább nem néz úgy ki a rettentő boldog hitvesi léttől, mint II. Ramszesz felesége a British Múzeumban. A megnyító ünnepségen a korrupcióelleni…..
Grrr 2019.11.20 09:37:26
@kemény keleti kommentelő: A 23 millió 2001-ben volt, és Kovács László mondta
Grrr 2019.11.20 09:51:48
@kemény keleti kommentelő: Orbán megállapodott Nastase-val, többek között egy könnyítésről a román állampolgárok magyarországi munkavállalási lehetőségei kapcsán (valami olyasmi, ha jól olvasom most vissza, hogy 3 hónapot nem meghaladó alkalmazás esetén nem volt többé szükség munkaerőhivatal általi igazolásra/egyetértésre arról, hogy az adott munkakörben és régióban nincs elég kvalifikált magyar munkanélküli). Ma, az EU-ban/Schengenben természetesen ennél már jóval könnyebben megy ez, de akkoriban nem elhanyagolható és helyes adminisztratív könnyítés volt. Kovács László csak bepróbálkozott valami populizmussal - nyilván tudták az MSZP-sek, hogy ez működhet.
Grrr 2019.11.20 09:56:56
@kemény keleti kommentelő: Ausztriában és Németországban pont nem volt, de például az EK-ban igen, már 2004-től.
    Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó, elmagyarázta, hogy ő 34 éves korában 40000 néző előtt akar futni a budapesti világbajnokságon és társaival együtt petícióban kéri Karácsony Gergelyt, hogy ne állítsák le a budapesti világbajnokság előkészületeit. A fő érvük az, hogy ez nemzetközi…..
     Prof. Dr. Tózsa István (tíz Scopus idézet abban a magyarságtudattól megédesedett drágajó életében), a Hungarikum Tudományok doktora, a Demokrata nevű hungarikumban magyarázta el, hogy a magyar fiatalok magyarságtudata 15-21 százalékos.   Prof. Dr. Tózsa István a Corvinus Egyetemen tanít…..
       A rezsim ökleként funkcionáló Alapjogokért Központ közleményét hozta le a rezsim egyik másik szerveként funkcionáló Mandiner.  "Több mint negyedszázados szakmai tapasztalatával nagymértékben fogja segíteni az Alapjogokért Központ kutatásait és munkáját. " Mármint Horváth József…..
Grrr 2019.11.13 21:33:34
@jotunder: Slippery slope ... :) Nyilván sokan mások is még jót akartak hazájuknak.
            Mintha ezernyi békésmárton fénye áradna a Kárpátok minden zegzugába, úgy világítják meg a neoliberalizmus mocsarába süllyedt társadalomtudományok romvárát a Corvinus Institute of Advanced Studies bézs és pink sugarai.         Új barázdát szánt a népkohóban született magyar eke, új…..
Grrr 2019.11.08 14:47:52
@Bogomil: Nem friss hír tudtommal. Mátyus Edit nagyjából már mindent elnyert, amit az ő korában el lehet (Nobelt és életműdíjat még nem kapott), rejtély, hogy miért van még Magyarországon. Nincs ez így rendjén.
Grrr 2019.11.12 09:49:02
@emhem: Szerintem igen. meglepődnének, hogy valaki önszántából be akarna menni.
Grrr 2019.11.12 13:06:22
@emhem: Grats! :)
   Az alábbiakban egy kilencéves posztommal szeretném megajándékozni Zugló polgármesterét. Nincs semmi baj, csak úgy gondolom, ha valaki másfél óránként viselkedik úgy, mintha Ulanbator egyik külső kerületében lenne pártbizalmi a hetvenes években, akkor lehet, hogy félreértett valamit.  Ezt akkor…..
Grrr 2019.11.08 15:41:11
@közösperonos átszállás: Én is úgy gondolom, hogy azonnal világos visszajelzést kell küldeni, ha valami nem tetszik. Aztán majd meglátjuk, hogy mit lép erre az ellenzék vezetése.
Grrr 2019.11.09 20:38:16
@Kettes: Nem vészes még az ügy - de én pont azt mondom, hogy most az elején kell szólni, hogy meddig a hány méter. Nincs választás a közelben, még nem rendezkedtek be, még hallgatnak másokra.
Grrr 2019.11.10 20:35:43
@Kettes: A mostani morgásnak az n felfogásomban az lenne az értelme, hogy legyen valami pozitív válaszreakció az új hatalom részéről - hogy így ne bánja meg senki, hogy rájuk szavazott, és a következő választásokon is lelkesek maradjanak az aktivisták. No meg hogy kipróbáljuk, hogyan is működik egy rendes demokrácia: sajtó, amelyik ellenőriz; hatalom, amelyik hagyja magát ellenőrizni.
Én kifejezetten konstruktívnak látom most ezt a felhorgadást. Ez segíteni fog, nem ártani.