Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cskbr

109 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az endometriózis kialakulásának pontos oka nem ismert. A genetikai háttér mellett három másik tényezőt is azonosítottak, amelyeknek szerepe lehet az endometriózis kialakulásában:      Az immunrendszer nem megfelelő válasza      Túlzott mennyiségű ösztrogén a szervezetben      Gyulladás  ..
 A világjárvány miatt gyakorlatilag egy éve maradnak el sorozatban a női egészséget érintő műtétek, ami az érintettek számára több szempontból is dühítő és ezt csak az tudja igazán, aki napról napra megéli azt a fizikai fájdalmat és lelki hullámvasutat, amit ezzel a betegséggel való együttélés…..
1. Wertheimer Kinga 2. Schuchardt Gréta, Teszák Alexandra Alma ÉS Trepess Beatrix 3. Urbán Anikó A Tritonlife Róbert Magánkórház különdíját Trepess Beatrix kapja...
A Női Egészségért Alapítvány 11 éve dolgozik az endometriózis minél szélesebb körben történő megismertetésén és az ellátás javításán, szakértők támogatása, közreműködése mellett. Több nemzetközi szervezet tagjaként, európai és nemzetközi szinten is aktív kapcsolatot tartunk fenn civil szervezetekkel…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a szép füzeteket és grafomán vagyok, sőt személyiségemből fakadóan elemző típusú emberként szeretem összegezni a gondolataimat, leírni a bánataimat, megfogalmazni a céljaimat. Ennek a bejegyzésnek is úgy született az ötlete, hogy szeretnék még tudatosabb…..
Március hónapban fokozott figyelem esett az endometriózisra, mely világszerte mintegy 178 millió felnőtt nőt érint. Megosztásaitokkal, bejegyzéseitekkel még több érintetthez vagy lehetséges érintetthez eljutott a korai felismerés fontossága és a megfelelő szakorvosok, információs csatornák…..
Az endometriózissal élő nők havonta átlagosan 3 napot szenvednek a fájdalmas menstruáció miatt, és kilenc év is eltelhet mire pontos diagnózist kapnak. Ez azt jelenti, hogy 10 évente összesen 1 évet veszítenek el a fájdalom miatt.  Ezeket az eltűnt napokat már soha nem kapják vissza, de sokat…..
  Az Endometriózis Magyarország blogoldalán elkezdtünk egy interjú sorozatot a témában, mert úgy gondoljuk, hogy érdemes a helyzetünkre egy pozitívabb szemüvegen keresztül is tekinteni ahhoz, hogy jobban el tudjuk fogadni a nehézségeket...
Az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány pályázatot hirdet a 2021. márciusa során fókuszba kerülő endometriózis kapcsán. Az Alapítvány és a márciusi világnaphoz kapcsolódó országos kommunikáció célja az endometriózisra történő figyelemfelhívás, támogatva ezzel az endometriózis korai…..
Szeretnél többet megtudni az endometriózis diagnosztizálásáról? Kíváncsi vagy rá, hogy a betegség kezelése kapcsán milyen lehetőségek rejlenek az integrált orvoslásban? Érdekelnek a lombikkal kapcsolatos tények és tévhitek, vagy az, hogy mennyire játszik szerepet a lelki egészség a…..
Alapvetően empatikus vagyok, szívesen meghallgatok másokat, osztozom örömükben-bánatukban, mindig érdeklődöm arról, hogy vannak a gyerekek, a férj, a kutya és a macska. Nem gondolom, hogy rossz ember lennék. De egy ideje nehezebben viselem, hogy a Facebookos ismerőseim közül kétnaponta kiteszi…..
Interjú Gencsy Gyöngyi női jógaoktatóval, a Nők a jógaszőnyegen instagram oldal megálmodójával, akivel ezen a héten közös nyereményjátékra hívunk benneteket. Kövessétek az instagram oldalunkat!  ..
Nőnap estéjén férjemmel az endometriózisról beszélgettünk, a nehézségekről, a benne rejlő lehetőségekről, amiket számunkra eddig is kínált ez a betegség. Mindenkinek megvan a saját története: hogyan indult az egész, mennyi ideig bolyongott tanácstalanul a fájdalom, az orvosi vizsgálatok és a lelki…..
Ebben a hónapban különösen nagy figyelem irányul az endometriózisban érintett nőkre egy nemzetközi kezdeményezésnek köszönhetően. Ebben az időszakban számos új beszámoló születik az endometriózis kapcsán, aktuális kutatási eredményeket osztanak meg a szakértők és az új fejlesztések is bemutatásra…..
A 335/2009. (XII. 29.) kormányrendeletben említett betegségben szenvedők (a rendelet melléklete tartalmazza a betegségek felsorolását), továbbá a rokkantsági járadékban, vagy fogyatékossági támogatásban részesülők jogosultak a személyi kedvezmény igénybevételére...
Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány gondozásában megjelent Endometriózis Kisokos nagyon sok helyre eljutott országunkban, és nem hiányozhat a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrumból sem, ahol számos nőgyógyászati betegséget lehet sikerrel kezelni, karbantartani, köztük az…..
Betegként számos érvet figyelembe veszünk, amikor orvost választunk: az orvos „híre”, ajánlások, fizikai közelsége, elérhetősége, a kommunikációja, az ára. Bármilyen betegségben is szenvedünk, páciensként elsőrendű szempont, hogy olyan szakember kezeljen, aki szakmailag jártas, tapasztalt, akire…..
Köszönjük, hogy ilyen sokan részt vettetek az első virtuális #endofutás eseményünkön, ezzel is támogatva az alapítványunk munkáját! Csodálatosak vagytok! Jövőre ugyanitt! Ugye tudod, hogy addig is megtalálsz minket Instagramon és Facebookon?..
A mérleg egyik serpenyőjében: - Átlagos gyermekkor. - 13-14 éves kortól kezdve minden egyes menstruáció pokoli fájdalmakkal, abnormálisan bő vérzéssel. - Hagyományos módon feltölthetetlen vasraktárak – állandósuló vashiányos vérszegénység. - Éveken át csendben tűrés – anyáink generációjának…..
Az Endometriózis Nagykövete Díj 2020 pályázatok elbírálásában részt vett partnerünk, a TritonLife csoport tagjaként működő Róbert Magánkórház és együtt átadhattuk a TritonLife különdíjat Samu Dominika részére. A díjnyertes videót itt tudjátok megnézni: https://bit.ly/3dLDzbH Ezúton is köszönjük…..
„Ne hisztizz már, túl fogod élni, minden nő átesik ezen, ez az élet rendje, és amúgy is mindenkinek fáj, nem csak neked” – halljuk sokszor ezeket a szavakat az idősebb, tapasztaltabb társainktól. De vajon tényleg igazak ezek? Tényleg minden nő átesik ezen és csak hiszti lenne az egész?..
Igen, ez az én hasam és endometriózist takar. Endometriózis az, mikor a méh havonta leváló belső nyálkahártyája a méh üregén kívül is megtalálható. Minden tizedik nőt érint. Lehet, hogy Téged is vagy a lányod/testvéred/barátnőd/feleséged. Kérlek, oszd meg, hogy másnak ne kelljen 10 évet várnia a…..
Amint elkezdek gépelni, a Word lelkesen húzza alá pirossal az „endometriózis” szót. Jobbklikk, további javaslatok nincsenek. Ennél jobb magyarázat talán nem is kell, hogy miért olyan fontos munka, amelyet az Együtt könnyebb - Női Egészségért Alapítvány végez, amikor megpróbálja felhívni a figyelmet…..