Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Capoeira Pont

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan, sokféleképpen éljük meg capoeiristaként az élményeket. Az első edzés, az első sikerélmény, az első nehézségek, az első roda, az első batizado... :)Egyik tanítványunk, akit a capoeira világában csak Pinguim-nek ( Pinvin) hívunk, papírra vetette gondolatait 10 év távlatából. Fogadjátok…..
HUN: Üdv a capoeristáknak, hatalmas örömmel jelentem be, hogy ma, január 27-én, megalakult az iskolánk GRUPO CAPOEIRA PONTO. Bárki, aki követ engem, akár személyesen, akár a közösségi médiában, ismeri a természetemet, a karakteremet, valamint a tanítványaimmal és a capoeira közösséggel folytatott…..
Capoeira ABC Szülői vélemények 2020.08.12 07:41:00
"Az iskolába eddig is kicsit kilógott a kortársai közül, a felnőttek jobban elismerték ettől visszahúzódó, befelé forduló lett. Pont jelezte a tanító néni, hogy kezd kibontakozni, jó hatással van rá egy másik közösség, ahol valami olyat tanul ami erős belső megerősítést ad!" "2 jegyet javított…..
Az előző részben olvashattál róla, honnan indultam. Most pár mondatban európai életemről szeretnék Neked mesélni. Európába érkezésem után elkezdtem capoeira-t tanítani. 16 éve lakom itt, Magyarországon. Ez idő alatt több alkalommal nyílt lehetőségem reklámfilmben, riportban illetve filmben is…..
Capoeira ABC Berimbau Ritmus Kalauz 2019.06.24 10:55:58
A capoeira egy igen összetett harcművészeti stílus. Mivel a zene nagyon fontos alkotóeleme, ezrét külön figyelmet szentelünk neki mi is. Legújabb kis sorozatunkban a "berimbau" nevű hangszeren játszott alapritmusokat mutatjuk be nektek, és az ezekhez kapcsolódó jellegzetes…..
Mestre Panaca (Francisco Erivan Alves Lopes) a brazíliai Fortaleza városában ismerkedett meg a capoeirával. Fortaleza Messejana nevű kerületében lakott gyerekként, ahol egy orvosi rendelő látogatása alkalmával pillantotta meg a capoeirát 1983-ban. Bár még csak 8 éves volt, de annyira magával…..
Bizony a capoeira tanulása közben már pár alkalom alatt meg fog ragadni a fejedben néhány portugál szó. Hogy miért? Mert a capoeira egy brazil harcművészeti stílus, Brazília hivatalos nyelve pedig a portugál. A Mestre - nálunk így mondjuk a "Mester" szót - brazil származása miatt mindent "eredeti…..
Capoeira ABC Cordas - Övek 2019.03.14 13:24:21
Biztos Neked is feltűnt már, hogy a capoeiristák nadrágján különböző színű, bojtos, lógó övek vannak. A dinamikus, akrobatikus mozdulatok közben nagyon látványos, ahogy a végük tekeredik mindenfelé, azonban ezeknek az öveknek jelentésük van. A színük ugyanis viselőjük fejlettségi szintjét mutatja.…..
Capoeira ABC Edzés etikett 2019.03.12 10:13:24
Mit viselj az edzésen? Mit hozz magaddal? Hogyan viselkedj?Összeszedtünk Neked pár dolgot, melyet fontos tudnod, ha capoeira edzésre mész! 1. Jelezd, hogy jössz!Illik, és érdemes is felvenni a kapcsolatot a Mesterrel, mielőtt neki indulsz. Ha tudunk róla, hogy érkezel, el tudjuk mondani mit hozz…..
Blogunkat azzal a nem titkolt céllal hívtuk életre, hogy Te is közelebbről megismerd ezt a különleges brazil harcművészeti stílust. Akár hallottál már róla, akár nem, biztosak vagyunk benne, hogy találni fogsz itt Neked való hasznos (és érdekes) információkat.…..