Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jólétcsokor

161 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jólétcsokor Megemlékezés 2021.11.01 05:12:59
MEGEMLÉKEZÉS   JÖN A TÉL...Már nem élvezheted, mit temettél!Könnyű-jó életet – az másé lett.Már nem élvezheted!Vége van, szétesett.Itt a tél… Ez lettél…Boldogulj!ÉletetKezd új vágyad, s teremtésedet!Öröm, jólét, bőség, élvezet –Teremts új utat, és élvezd új életed!Halloween VarázsÖröm, áramlás,…..
Egészségedért változtass! Edzés - nem fejlődsz?       Edzés - nem fejlődsz?  Milyen hétköznapi dolog okozhatja?     Most nem a konkrétan az ismétlésszámokról, vagy a használt súlyokról, a gyakoriságról lesz szó, hanem azokról a hétköznapi okokról, amikre esetleg nem is gyanakodnál. Edzel,…..
Enni, vagy nem enni     és a HAMMM lett?   Sokszor elhangzott, hogy éjjel az emésztőrendszer is pihen, így nem ajánlott alvás előtt enni. A legtöbben, ha nagyon éhesek, nem tudják mindig megállni, hogy végül ne egyenek mégis. De káros ez valójában? Ezzel kapcsolatban is több nézőpont van. A…..
Öngondoskodás - őszi kényeztető bőrápolás   Bőrünk szerepe Ebben az időszakban időjárás nagyon változékony és a napi hőingadozás akár 15-20 fok is lehet. Hamar sötétedik, néha lehangoló az esős, hideg idő - vonzóbb esténként kellemes fényeket gyújtani a lakásban, bekuckózni valamilyen meleg…..
A dinnye előnyös hatásai és változatai Dinnyefajták - miért érdemes fogyasztanod?   A dinnye eredete Egyiptomban már 4000 éve ismerték és termesztették. Sok alfaja létezik eltérő ízzel, kinézettel. A legtöbb fajta gyorsan nő és nem igényel nagy törődést. Csak napfényre és meleg időre van…..
Jólétcsokor Mik ezek a foltok? 2021.08.23 10:59:22
Mik ezek a foltok? A pigmentfoltok oka   A pigmentfoltok megjelenése sokak számára zavaró, bár az egészségre nézve általában ártalmatlanok.Viszont, ha rendszeresen megfelelő védelem nélkül napozunk, nemcsak a pigmentfoltok tűnhetnek elő, de a bőrrák veszélye is fennállhat. A ráncok is…..
A paradicsom előnyös hatásai   Kísérletezz kedvedre!     A nyár egyik nagy kedvence a paradicsom. Rengeteg módon készíthetjük és számos előnyös hatása van.A-,C-, K- vitamint, folsavat, káliumot, tiamint, niacint, B6- vitamint, foszfort és rezet is tartalmaz. Alacsony kalóriatartalmú, magas…..
A nagy has formálása     Férfiak tipikus hízás gondja - mi okozza sörhasat?   A férfiak jelentős részére jellemző az alma típusú, hasi hízás. Ennek több oka is lehet. Az életmód, a testmozgással kapcsolatos szokások, a táplálkozás mind befolyásolja. Akik nem mozognak és emellett többnyire…..
Jólétcsokor ÉÉÉHES VAGYOK?! 2021.08.02 20:42:47
  Evés éhség nélkül?     Éhségtípusok és az evés hatásai   Sokszor érezzük magunkat éhesnek, vagy egyenesen ránktör az evésvágy... Rengetegszer eszünk valódi éhség nélkül is. Miért érzünk erre késztetést?A boltokban, az utcán folyamatosan kapható kaja-áradat, a reklámok mind erre inspirálnak.…..
Nyári étel-mód tippek       Hidratálj! Szuper nyári italok   A nyár tökéletes abból a szempontból, hogy jóval kevésbé vágyunk a nehéz ételekre, inkább választunk könnyű, hűsítő, energiaszegényebb finomságokat. Itt az alkalom, hogy egészséges ételekkel, vitaminban gazdag, ízletes finomságokkal…..
Jólétcsokor Edzés a hőségben 2021.07.19 10:05:33
Edzés a hőségben   Teljesítményromlás   Ha évek óta edzel, megfigyelhetted talán te is, hogy a forróság beköszöntével romlik a teljesítmény és az edzés kedv is csökken. Fáradékonyabbak, sokszor nyugtalanabbak vagyunk és még a kisebb megterhelés is kimerítő. A meleg plusz terhet jelent a…..
Nyáááár vaaan! Fitten a hőségben is   A nyár főként a lazulás, a feltöltődés, a baráti összejövetelek, a kirándulások, a nyaralás időszaka, amikor az edzés háttérbe szorul. A tipikus nyári ételek, a lángos, gofri, pizza, fagyi, de az utazás közben gyorsan beszerezhető alternatívák, a gyorsételek…..
  Erősítő edzések – Hölgyeknek   Izmosodj!   Az erősítő edzések, az izomépítés témaköre inkább a férfiaknál kerül fókuszba, a hölgyek kevésbé tekintik vonzó edzésmódnak. Szerencsére ez az utóbbi időben változni látszik.A nők számára is rengeteg egészségtámogató lehetőséget tartogat az…..
Nyár-hőség-superfoood     Étkezz szezonálisan, lokálisan     Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ezek a hazai és jelenleg szinte bármelyik boltban kapható zöldségek, gyümölcsök hasonlóan jók, sőt, sokszor jobbak hatóanyag tartalmukban, mint külföldi társaik! Ám jóval olcsóbbak, frissebbek,…..
Figyeld mit teszel, eszel - jól leszel     Stressz-súlygyarapodás-étkezés és mindennapjaink kapcsolata  A járvány időszaka alatt a felnőttek többséges hízott... Hazánkban eleve probléma a túlsúly, a további átlagosan 2-3kg gyarapodás még fokozza ezt. Miért történhetett ez?Az okok közt…..
Veled is megesik, hogy túleszed magad?     Szeretünk enni... Mindannyian... Természetes, mert emberek vagyunk. Számunkra az evés már nem csak létfenntartás, hanem válogatunk, szeretjük az ízeket élvezni, kóstolgatni, elfogyasztani kedvenc ételeinket. Sok az alkalom, amikor eszünk… és néha…..
Te maradj harmóniában!     A szorongás félelemmel telt fantázia A szorongás okozhat negatív fizikai és testi hátasokat is. A stressz miatt kialakuló hormonális változások mellett, a nyugtalanságon túl, remegést, izzadást, fej,- és hasfájást, romló emésztéshatékonyságot, étvágytalanságot, vagy…..
Jólétcsokor Megújulás 2021.06.01 09:23:23
  Harmonikus újrakezdés Megújulás Ha úgy érzed, hogy a dolgok nem változnak körülötted, stagnálsz, nem haladsz a céljaid felé, vagy nem lelkesedsz semmin, elakadtál, akkor egy kis megújulásra van szükséged! Pár dolog, amit megtehetsz magadért, azért hogy jobban érezd magadKerülj komfortzónádon…..
Céljaidért + örömmel       Úgy (T)egyél, hogy jól legyél és örökre felejtsd el a diétát!   Az egészség napi apró helyes, célodat támogató döntések eredménye Ezeket vesd be és elfelejtheted az időszakos fogyókúrákat, a diétát!   Sokan ösztönösen ráérznek erre… Nekik nincs szükségük kúrákra,…..
Siker = megfelelő gondolatok és szokások   Öngondoskodás, jól lét érzés  Az öröm, a harmonikus boldogság felemelő tud lenni! Ismerjed ezt a sugárzóan feldobott állapotot, a felfokozott lelkesedés érzését. De tudod, tapasztalhatod, hogy korántsem állandó...  Hogyan tudsz újra visszatérni ide?Az…..
Változások és konfliktusok? Hogyan kezeld eredményesen, hatékonyan és stresszmentesen a folyamatosan változó helyzeteket    Maradj erős, hatékony és szabad! Betegség, stressz, változások és különféle konfliktusok, helyzetek jönnek az életünkben. Ha nyugodt tudsz maradni, a dolgokat…..
Kulturális kitekintés: Japán ajándékozási szokások   - praktikus módszerek, jól használható ajándékok, figyelmesség és szabályzott keretek     A japánok előre definiált társadalmi keretek közt élnek, ami szokatlan lehet az európaiak számára. Az ajándékozási szokások ehhez illeszkednek - ezek…..
    Halomban a ruhák, edénykupacok, átláthatatlan a szekrény? Nem találsz semmit és folyton keresgélsz? Tedd a kaotikus lakást harmonikus otthonná! Rendszerezz Sokan ezt a feladatot kényszerként élik meg, szükségszerű, de halogatott dologként tekintenek rá és egyáltalán nem gondolnak rá jó…..
  Diéta, egészség - emésztési panaszok kezelése    A mai fogyasztók gyakran mennyiséget vásárolnak, sokszor a minőség rovására. A megvett termékek egy része nem mindig tápláló, sokszor csak finom. Ráadásul sokan nem csak akkor esznek, hogyha éhesek. Az étkezés manapság kompenzációforrássá vált,…..
Diéta és csalónap:Úgy egyél, hogy jobban legyél   Hogy segíthet a csalónap alakformálás és életmód terveid megvalósítá-sában? Lefogyni könnyű, de hosszú távon megtartani nehéz! Sokan újra és újra lefogynak, de ezután visszatérve a megszokott életmódjukhoz, vissza is híznak rövidesen ismét. Mi a…..