Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mike Klaudia

19 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha elolvasod, megtudhatod hogyan néz ki a családi logisztika, milyen anyaként vállalkozni és jó tanácsok jönnek azoknak, akik szeretnének vállalkozni!..
Pocsai Magdival egy vállalkozói találkozón ismerkedtem meg. Bár nem a karrierváltás volt ott a fő téma, valahogy mégis szóba került, hogyan is indult az Ő Pocsai portájuk, ahol zamatosabbnál zamatosabb házi szörpöket, lekvárokat és ivóleveket készítenek.  Jöjjön hát az Ő és családja története! 1.…..
A koronavírus miatt, a múlt hét hétfőtől döntöttünk úgy, hogy önkéntes karanténba tesszük magunkat és csak a legszükségesebb dolgok miatt hagyjuk el a lakást...
Januárban, amikor először hallottam a koronavírusról, nem gondoltam volna, hogy hamarosan mi is a saját bőrünkön érezzük. Annyira távolinak tűnt, ma pedig úgy érzem magam, mintha egy rossz filmbe csöppentem volna. Tegnap a Nagyvárad térnél süvített el mellettem egy mentő fehér szkafanderbe öltözött…..
Az előző postban Zita történetét olvashattátok, aki alkalmazottból lett vállalkozó. Majd ezután ismét visszatért munkavállalóként egy cég alkalmazásába. Mi vezetett ehhez az újabb, nagy váltáshoz? Milyen volt újból kötöttségek között dolgozni?..
Zitát a baráti társaságunkból régóta ismerem. Mindig is céltudatosnak és optimistának ismertem. Sokszor váltott munkahelyet, volt alkalmazottból vállalkozó majd ezután ismét alkalmazásba állt. Szerinte nincsenek végleges döntések, viszont tudatosan kell foglalkozni a karrierrel és az éppen aktuális…..
Immáron fél éve, hogy eljöttem a munkahelyemről és úgy döntöttem, hogy megpróbálok saját magam boldogulni, coachként. Ez az időszak minden szempontból izgalmas és tanulságos volt volt, mert igazából nem igazán tudtam, hogy pontosan mi is vár rám. Nyilván voltak már korábbi tapasztalatok a…..
Ági gyógymasszőrként és masszázs oktatóként dolgozik, imádja a munkáját, hogy segíthet az embereken. Közben pedig egy egy éves kislány anyukája, ezért úgy alakítja az időbeosztását, hogy a picire is legyen elég ideje. Kisgyerekes anyukaként mindenki arra vágyik, hogy ilyen rugalmas munkája…..
Kriszti egy régi, kedves ügyfelem. Mindig tudta, hogy gyerekekkel szeretne foglalkozni, de volt, hogy egzisztenciális okok miatt más munkát kellett, hogy válasszon. Élt már korábban Németországban és Angliában, végül gondolt egy nagyot és egészen Ausztráliáig ment, hogy megvalósítsa az álmait. Vele…..
13 év multizás után kiszakadni a megszokott rutinból, környezetből eléggé furcsa érzés. Mert bár várja az ember, viszont nem tudja pontosan, hogy milyen lesz. Természetesen vannak olyan helyzetek, területek, amelyekre lehet előre, tudatosan készülni, de adódnak olyan dolgok is, amire egyébként nem…..
Ő is multinál dolgozott, de másfajta életet álmodott meg magának, ami az alkalmazotti keretekbe nem fért bele. Kereste, kutatta, hogy mi is lenne az Ő útja. Így talált rá a masszírozásra. Ma egy budapesti, belvárosi masszázsszalon- a Zöldsziget- büszke vezetője, tulajdonosa. Surányi Rékával…..
Hogyan élted meg a váltást? Mennyire voltak félelmeid? Alá voltak írva a szerződéseim. Azt szoktam mondani, hogy bármikor el lehet menni a Mekibe krumplit sütni. Mindenki munkaerőt keres. Úgy voltam vele, hogyha véletlen nem jön össze, akkor megyek krumplit sütni. Ez egy képletes dolog volt…..
Régóta érdekelte a fotózás, majd egy olaszországi nyaralás alkalmával jött az ötlet, hogy szívesen fotózna profibb géppel. Nemsokkal ezután pedig már egy esküvő kiállításon találta magát, mint esküvői fotós. Munkája egy részét otthonról végzi, így arról is beszélgettünk, hogy milyen kihívást jelent…..
Tamás végzettségét tekintve műszaki menedzser, 3 évig volt alkalmazott, majd hamar rájött, hogy Ő nem szeretne más álmaiért robotolni, inkább a sajátjait valósítja meg. Most vállalkozóként weboldalakat készít.  A kezdetekről, a karrierváltás nehézségeiről és tanulságokról beszélgettem Vele...
Június végén volt az utolsó munkanapom, azóta alkotói szabadságra (én így hívom ezt az periódust) küldtem magam. 5 évvel ezelőtt volt egy ehhez hasonló időszak, amikor nyáron tartottam egy hosszabb pihenőt, viszont akkor tudtam, hogy augusztustól indul a munkakeresés. Most viszont nem ez a helyzet,…..
Onnantól, hogy egyszerre két munkám volt, elég nehéz volt mindenre időt találnom. A főállásom fix volt, ott nem volt túl sok játékterem időt nyerni és nem is az a típus vagyok, aki elsunnyogja a munkát. Itt annyit tudtam tenni, hogyha este volt coaching ülésem, akkor aznap korábban kezdtem, hogy…..
Onnantól, hogy biztos voltam benne, hogy hosszú távon mást szeretnék csinálni elkezdtem nyitott/ nyitottabb szemmel járni azzal kapcsolatban, hogy akkor mi is lenne az én utam. Mit is csinálnék szívesen? Nem sokkal ezután egy barátnőm ajánlott egy coaching tanfolyamot. Mivel szerettem volna az…..
Vannak helyzetek, amikre nem igazán lát rá az ember akkor, amikor éppen benne van, hanem inkább utólag áll össze a puzzle minden darabkája. Most picit én is így érzem magam a saját karrierváltásom kapcsán. Korábban, huszonévesen szerettem a multizást. A feladat nem volt kifejezetten izgalmas,…..
A blog ötlete már régóta megfogalmazódott bennem, de csak most jutottam oda, hogy elkezdjek végre írni is. Majd 13 évet dolgoztam különböző multi cégeknél, az utóbbi 4-5 évben kezdtem el azt érezni, hogy ez nem az én helyem, nem az én világom. Annyit tudtam biztosan, hogy szeretnék újból…..
Mike Klaudia 2019.07.17 21:06:03
@Karfiol: Igen, furcsa lesz, már most is az. Egyelőre olyan érzésem van, hogy nemsokára letelik a nyári szabi és utána mennem kell vissza:)
Saját tapasztalat amiket írtál?
Köszi a biztató szavakat!
Mike Klaudia 2019.07.18 12:52:12
@Clavell77: Megértem, amit a fizuról írsz. Engem is ez tartott ott sokáig.
Mike Klaudia 2019.07.18 12:55:19
@Karfiol: Tök jó, hogy megcsináltad a saját bizniszed. Igen, tudom,hogy ebben mennyi meló van. Szerencsére sok, jó közeli példám van, akik a saját utukat járják.