Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Syr Wullam

3 bejegyzést írt és 517 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Horn Gyula és Orbán Viktor vitája 1998-ban, ma tizenöt éve „Az ezredforduló kihívása a polgári Magyarország megteremtése.A kormány készen áll, hogy megfeleljen a kihívásnak.Készen áll arra, hogy valóra váltsa a polgári jövő programját. Hogy mindent megtegyen egy szilárd…..
Syr Wullam 2013.05.20 11:16:56
@Kettes: "Amúgy nem érdekel, ki kormányoz, amíg külföldről kormányoznak, ha érted, miről beszélek."

Hogyne. A baloldali hulladékértelmiség vágyálmáról.

Köszönjük az értékes hozzászólást!
Úgy tűnik, hogy az Index kulturális újságírója, Földes András újfent lelkesen rázza a pofonfát. Az Index Kultúr rovatában Munkácsy Mihály meztelen nőt ölő zsidókat festett? címmel megjelent (az url alapján eredetileg a még visszafogottabb Antiszemita pornót festett…..
Syr Wullam 2013.03.07 15:52:03
@tauglich: Szívesen. Amúgy Jeff nem rossz gyerek, vagy huszonöt éve ismerem, de hát az üzlet, az, ugye üzlet: a piacon jobban futhat egy stiches Munkácsy, mint egy no name orosz festő, nemde? :-)
Korán kezdjük a véleményes hétvégét, de Kilfenora beküldése nem is biztos, hogy véleményes, lehet akár teljes értékű félrefordítás is: Egy kis szőrszálhasogatás a királynő gyémánt-jubileuma…..
Syr Wullam 2012.06.23 12:04:15
@Leonard Zelig: Szerintem nem ugyanaz a, de persze átlagjózsinak tényleg tökmindegy. Ahogyan ennek a blognak a posztjai sem sokat jelentenek a számára, de attól még ... ;-)
Syr Wullam 2012.06.23 12:07:42
@Leonard Zelig: Van, akinek az ökumenikus és az ökonómikus is nehezen megy, mások pedig már a helység vs. helyiség problémánál feladják ... Suum cuique. :-)
Syr Wullam 2012.06.24 11:13:49
@Leonard Zelig: Igen, a genius locius is pontosan ezt sugallja. ;-)
Félrefordítások Légvár 2012.06.04 10:52:00
Gábor kérdésére válaszolva: igen, foglalkozunk ilyesmivel - sőt, leginkább csak ilyesmivel, köszönjük, hogy ránk gondoltál: Nem tudom, ilyenekkel foglalkoztok-e, mindenesetre rátok gondoltam egyből. A nyári bob angol megfelelőjét kerestem, gondoltam megnézem a hazai pályák…..
Syr Wullam 2012.06.04 12:11:49
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Csermely Péter (Magyar Nemzet) jegyzetét olvashatják.   Hurrá! Igen! Ismét hallom önt, európai értelemben vett Albán Úr, amely nagyon kedvező esemény. Kaptam egy új…..
Syr Wullam 2012.05.01 13:17:26
@Sola Scriptura: Igaz. Gondolom ezért szerepel most kétszer is jobbra, az ajánlóban. ;-)
Mandiner blog Megyek tüntetni! 2012.03.31 14:14:00
  2006-ban elvártam a liberális barátaimtól, hogy jöjjenek ki velem a Kossuth térre az őszödi beszéd után. Elvártam, de nem jöttek. Néhányan elítélték ugyan Gyurcsányt, de nem jöttek. Most magamtól és a 2006-ban velem együtt tiltakozó emberektől várom el, hogy…..
(via demokrácia 3.0)  „Az elmúlt évtizedben Magyarországot sokan nevezhették következmények nélküli országnak. (...) Sok millió magyar dolgozik keményen és törekszik a becsületes életre, és a nemzet csak akkor lehet erős, ha a szabályok mindenkire vonatkoznak, ezért…..
  Mi a nemzet? Kik vagyunk és hogyan erősíthetjük meg nemzettudatunkat egyéni játékosként, illetve a társadalom aktív tagjaként? Közös pályázatot hirdet a Berlini Biennálé és a Krétakör a magyar nemzeti identitás kérdéskörében, melynek célja a nacionalista érvrendszer…..
Mi más is lehetne a magyar Time, mint a 168 Óra? Idő-idő.   A megfigyelésért és a képekért köszönet a Kill Yr Boyfriend! és a CairoCapeCasablanca mikroblogoknak...
Syr Wullam 2012.01.16 06:29:58
@karosszékely: "laposhal" linkje az Indexről:

www.movieposterdb.com/poster/82fdfe89

Hm.
  A szakszervezetek távol állnak szívemtől, nagyon távol, a sztrájkokat meg különösen nem szeretem. Ez nem valami frissen támadt ellenszenv: nem szerettem őket már a csodálatos forradalom győzelme előtt, a Gyurcsány-érában sem. Mondhatnánk, hogy a nagy Medgyessy…..
Syr Wullam 2011.12.31 00:39:24
@kunzoo: "Vezető beosztásúnak lenni nem csak annyit jelent hogy dupla annyi léért nem csinálok semmit, hanem felelek az egész bagázs tetteiért."

Ez az év utolsó napjának kommentje. ;-)
Srácok, meg vagyok hatódva ... csodálatos levelet kaptunk! Tisztelt Szerkesztőség! Úgy értesültem, hogy a III. Noname Bloggerek és Dzsuvahuszárok Napján, 2011. szeptember 31-én elismerő oklevéllel jutalmazták a Vastagbőr egyik prominens szerkesztőjét: zero-t. Amennyiben zero…..
Syr Wullam 2011.11.10 22:05:57
@Marcellusca: Ezt azért linkelted be ide, mert ő is hülye?

"Évek óta írok. Magánkiadásban jelent meg „A rendőrnek két anyja van…” című könyvem. Vannak verseim is, de jelenleg félben van egy másik könyvem."

Forrás: www.hortobagyiistvan.mszp.hu/352-Oneletrajz

:-)
Mandiner blog Nyugatos. Polgári. 2011.11.06 22:55:00
„...progresszív, nyugatos, polgári balközép erőt építünk”(Gyurcsány Ferenc, 2011. november 6.)  A Takács István vezette, eleinte tök ismeretlen Demokrata Párt testében megfogant zsebibaba-állapotból vasárnap végre igazi Új Baloldali Erő formára fejlődött a…..
AncsaT könyves találatot küldött, azt viszont egyenesen három levélbenOlvasok egy könyvet [Luis Miguel Rocha: Az utolsó pápa], és abban találtam (89. oldal) az alább idézett részt: "Az asztalon összesen három telefon áll, de a piros a legfontosabb. Ez közvetlenül a Fehér…..
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
Syr Wullam 2011.08.21 12:26:37
Amikor véletlenül megpillantottam a Mac App Store-ban az "íróknak" szekciót, egy pillanatra elbizonytalanodtam. Ugyan milyen alkalmazások lehetnek azok, amik segítségével egy író jobban boldogul? Egy szövegszerkesztő alapfunkcióira van ugyanis szükség, a többire nem képes…..
Syr Wullam 2011.05.30 13:47:01
Félreértitek a dolgot.

Az eredeti ötlet a The Soulmen (korábban Blue Technologies) Ulysses nevű programjából való. Olvassátok el erről a konkurenciát (az Ulysses címszó alatt):

www.literatureandlatte.com/links.php

Meg ezt, hogy pontosan értsétek, miről van szó:

www.macworld.com/article/57856/2007/05/ulysses15.html

Azóta az ötletet átvette a WriteRoom, a Scrivener stb., stb., sőt most már a Word 2011 is.

Az igazi minimalisták amúgy a TextEditre esküsznek. ;-)
Syr Wullam 2011.05.30 15:51:00
  A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának   Budapest.   Mint az MSZMP tagja kommunista kötelességemnek érzem, hogy a Párt tudomására hozzam, hogyan látom ma utolsó három éves tevékenységemet, hol látok ebben olyan hibákat, melyekkel szembe kell…..
Syr Wullam 2011.04.22 20:03:22
@Helyes Írás: De, sajna, Hamvas Béla bizony tagja volt a kompártnak. Nem sokáig, de az volt.

"Bródy elvtárs" különben nem más, mint Bródy András közgazda. Ő is roppant erkölcsösen viselkedett az 50-es években, a 90-es években pedig -- H.Á.-hoz hasonlóan -- szintén egy másik fajta erkölcs nevében lépett fel.

Egykutyák.
Az Apple tegnap kiadta a Boot Camp új 3.2-es verzióját, ennek a szoftvernek a segítségével lehet telepíteni és futtatni Windowst vagy más operációs rendszert az inteles Maceken. Az alkalmazás új verziója a 2011-es MacBook Próknak készült, a frissítés állítólag megszünteti a…..
Syr Wullam 2011.04.10 15:32:36
@version: Kinek a pap, kinek a Papné. Tiéd a pap. Egészségedre!

@ezisénvagyok: Ismered a legyek és a lószar példáját?

@tobias2: Nem t'om, többségi vagyok.
Gergely igazán szép példányt talált: Nem tudom, volt-e már, lusta voltam rákeresni az oldalon.A Superman II-ben három szuperbűnöző érkezik a Földre. Vezetőjük Zod tábornok. Amikor megérkeznek, elállják egy rendőrautó útját, aki bekapcsolja a villogóját. Erre…..
Syr Wullam 2011.03.30 20:23:11
@ozur: Persze, a "son/sun" sima "pun" (hehe), és mert színdarabról van szó, élőszóban működik is a dolog, írásban nem annyira.

A régebbi kiadásokban, ha jól emlékszem, a "sun" szerepel + jegyzetben a "son" (az 1939-es cambridge-i The Works of Shakespeare-ben szinte biztosan így van).

@Mr. Pither: Hehe, remek! :-)
Vastagbőr Nem, ezt se mondta 2011.03.22 12:15:00
Kósa a Lázár-videó kapcsán hamisító szocialistákról beszélt, de nem fejtette ki, hogy a Kurucinfót vagy a Hírszerzőt tartja-e annak. A fórumokon, blogokon a fideszdroidok ínhüvelygyulladásig védték Lázár 2008-as szavait. Bár a "Hazudtunk reggel, éjjel, meg este"…..
Angelika általában húzós gyűjteményeket küld nekünk; ezúttal is tartja magát jó szokásához. Amúgy is RJB már, de ha a találatok számát tekintjük, a legtermékenyebb beküldőink közé tartozik.Íme, egy újabb gyűjtés, szép példányokra akadtam. A Hegedűs a háztetőn c.…..
„A leggyávább, névtelenségbe burkolózó rohadékok blogolás címén frankón azt írnak, amit akarnak, és te állsz tehetetlenül, lezsidóznak, lebuziznak, lealkoholistáznak, és százezrek olvassák naponta. Az egész internet maga a Bábel tornya (…). Ki és milyen alapon…..
Syr Wullam 2011.01.22 17:54:01
@Dr. Schwanzkopf Rudolf: Hát, ennek azért olvass utána, mielőtt teljesen elhinnéd. Pl. www.wired.com/politics/security/commentary/securitymatters/2007/09/security_matters_0920 és www.infosecurity-magazine.com/view/6689/tor-ip-anonymising-internet-service-hacked/

És, ugye, néhányan emlékszünk még a JAP-ra (anon.inf.tu-dresden.de/index_en.html -- ma már JonDo a neve, nem véletlenül), amelynek az üzemeltetői ezt tették a bennük bízó userekkel: smokeys.wordpress.com/2008/04/26/java-anonymous-proxy-jap-once-a-crook-always-a-crook/

Más. Nem tudom, hányan olvastok külföldi blogokat vagy látogattok nem magyar nyelvű fórumokat, mert ahová én járok, ott nem ez a helyzet, mint a hazai terepen. Ott nem az a demokrácia, hogy mindenki azt ír, amit akar és olyan hangnemben, ahogyan akar. Ott az az alapelv, hogy a fórumtag vagy kommentelő _vendég_, akinek egyetlen kötelessége van: betartani a fórum/blog tulajdonosa által felállított játékszabályokat. My way or the highway.

Továbbá. Aki látott már belülről (az admin-felületről) fórumot, az tudja, hogy sok mindent ki lehet deríteni a problémás felhasználóról, ebből következően meg is lehet tőle szabadulni. Vissza lehet jönni proxy mögül, ki lehet kapcsolni a JavaScriptet stb., de a renitens user akkor is ki lesz kúrva, ha százszor jön vissza száz különböző nickkel. Egyszer majd megunja.

Végül. Egyszer láttam BND-alkalmazottat munka közben. Elektronikus profilt készített. Egy óra sem kellett neki tetszőleges user valódi identitását (név, lakcím, mobil- és vonalas telefon, születési hely, év, hó, nap stb., stb.) kideríteni. Na, speciel ezért nem hiszem el, hogy az AVH és jogelődjei ne tudnák kideríteni, ha nagyon akarnák, kik írnak nekik nem tetsző módon -- már ha ez ebben az országban a legfőbb probléma (szerintem nem).
Nem először járunk így, hogy a brutális várólistánk miatt lemaradunk egy-egy remek darabról. Frenchy (britlit.blogter.hu) most megjelenő beküldésében azóta már javították a hibát a hivatkozott helyen: Szoktam olvasgatni a blogot és az alábbi fordítási bakit most találtam.…..
Syr Wullam 2011.01.18 13:20:38
@armitage: No, akkor itt vagyok: "quem ... timere Deum docuit" = "taught him to fear God"

Vagyis a könyv címe: Istent tanította, mint ezt már az előző kommentemben is leírtam. Vö. doceo 3 docui stb. = tanítani, timeo 2 timui stb. = félni
Syr Wullam 2011.01.18 13:22:00
@armitage: Míg én írtam, te kommenteltél és javítottad magad -- tökéletesen. :-)
Syr Wullam 2011.01.18 13:23:18
@armitage: Így van, ez a tökéletes megoldás. :-)
Mandiner blog Elnézést 2011.01.13 15:15:00
  Tegnapi, Hétköznapok és ünnepek az MTA Filozófiai Intézetében című posztunk meglehetősen nagy vitát kavart, nemcsak itt, a blogon. A posztban szándékosan gyermeteg karikatúra-szerűségeket közöltünk, a műfajra jellemző túlzásokkal. Valójában egyáltalán nem gondoljuk,…..
Syr Wullam 2011.01.13 20:03:17
@Elftárs: Hehe, köszönöm, tegnap nem volt időm végigolvasni, de most lementettem a 429 db kommenttel együtt. Még az is lehet, hogy feltolom valahová, oszt jónapot.
Ma reggeli félrefordításunkat ugyan nem profi tolmács ésvagy fordító követte el, de hétvégén belefér, és annyira zseniális mellélövés, hogy nem szívesen hagynánk ki.Ezen a linken minden kiderül, de akinek nincs kedve kattintani, annak elárulom, hogy hősünk a Framers of the…..
Appleblog Itt az iTunes 10.1.1 2010.12.16 07:25:04
Szerintetek fér még néhány egyes ebbe a számsorba?A frissítésbe egyébként egy rakás fontos hibajavítás került. Például korábban sokszor problémás volt bizonyos zenei videók lejátszása, ha a gépben GeForce 9400 vagy 9600 dolgozott (az enyémben pont ilyen van), hát ennek…..
Syr Wullam 2010.12.16 09:40:24
@Comanche: Nálam ugyanez történt. Nem csupán nem indult el, hanem instant crash + hibaüzenet. Újra kellett telepítenem az egészet, igaz, azóta semmi gond.
Syr Wullam 2010.12.16 14:02:58
Syr Wullam 2010.12.16 14:03:48