Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karika88

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Népes rokonság 2006.12.12 00:16:00
Egy mondat egy hírből:A helyszínen összegyűlt a beteg népes rokonsága, akik halállal fenyegették meg a mentősöket, ha a férfi nem marad életben - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.Találós kérdés:…..
karika88 2006.12.13 03:01:31
Doktor Kotásszal teljesen egyetértek. A legmélyebb fosba azok taszítják a cigányságot, akik a jogaikra megtanítják őket, a kötelességeiket viszont elfelejtik közölni velük. Azzal, hogy nem mondjuk ki azt, amit igenis ki kellene mondani, kvázi legitimizáljuk a kisebb-nagyobb visszásságokat, azt a látszatot keltjük, hogy igazából nincs is semmi gond ezekkel a dolgokkal. Nem gondolnám, hogy az előítéletek a semmiből születnek... De lassan kezdem már azt hinni, hogy talán van olyan érdekcsoport, amelynek érdekében áll az, hogy soha ne is emelkedjenek ki a láposból. Reméltem, hogy olaszliszka után végre ebben a témában is elindul az őszinte beszéd, nem csak Balatonőszöd után, de nem így történt.
Más: 3 évvel ezelőtt különböző családi okok miatt volt "szerencsém" megatpasztalni 3 hónap erejéig, hogy milyen cigányok között élni. Olyan szempontból szerencsém volt, hogy nekem fém"kereskedésből" (értsd: leginkább lopásból) élő gazdag oláh cigányok jutottak osztályrészül. Namármost az ő filozófiájuk az, és ezt szentül hiszik, hogy a magyarokat azért teremtette az ő istenük, hogy a cigányokat szolgálják egész életükben, és nekik megteremtsék a boldogulást. Teljes, és tiszta szívből gyűlölnek minket, magyarokat, mondjuk az oláh cigányok kicsit kevésbé állatiasak, így felfogják, hogy szükségük van ránk, mert "mi" teremtünk meg számukra olyan dolgokat, mint az orvos, segély, mentő adott esetben, ilyesmi. És elhihetitek, ez is, mint minden egyéb általánosítás a cigányságra nézve, a 85%-ukra igaz.
Nem muszáj egyetérteni, ha valaki tapasztaltabb cigányügyben, reflektáljon. Nagy baj az is, hogy a döntéshozóink többsége csak hírből ismeri a cigányságot, és hogy mi motiválja/nem motiválja őket. Szomorú az is, hogy erről kell beszélni, kimondhatjuk-e, vagy nem mondhatjuk ki... Kérjetek fel romaügyi államtitkárnak, mindenkinek jobb lesz :) Ja, bocs, Magyarországon nincs romakérdés...