Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k.oszto

44 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokatokban felmerül a kérdés, hogy a statisztika fülön található adatokból melyik mit jelent. Erre próbálok meg válaszolni egy egyszerű példával: Ez a sor azt jelenti, hogy 2015. 04. 06-án 60 különböző számítógépről (Látogató), összesen 63-szor léptek be (Látogatás)…..
Aki Budapesten él vagy mozog, annak már a könyökén jön ki, hogy a Bartók Boulevard így meg úgy, és tényleg szinte minden héten nyílik egy új hely a Gellért tér és Móricz között. A körteret elhagyva azonban már kevésbé színes az utcakép, az Addicted to Caffeine mellett még ott van a Semmi Extra nevű…..
A Goosebumps Mechwart liget mellet fekvő pazar showroomjáról már korábban született egy lelkendező cikk és egy podcast epizód is.  Ha valaki lusta kattintani: A Goosebumps forgalmazza Magyarországon az extravagáns Modbar és a szuper automata Everest kávégépeket, valamint saját pörkölőjük is van, és…..
Kávézó blog The Nook 2021.11.16 18:07:48
Nincs könnyű dolga annak, aki Pesten a Nagykörúton kívül akar jó kávét inni. Míg a Belvárosban sétálgatva lépten- nyomon belebotlunk a jobbnál jobb kávézókba, addig a Körúttól távolodva már célirányosan kell haladnunk egy-egy jó hely felé. Igen ott, az autó meg a kukák mögött..
Kávézó blog Berlini kávézók 2021.08.25 21:41:46
Az elmúlt hónapok utazási korlátozásai miatt már nagyon hiányzott egy néhány napos városlátogatás (mint a korábbiak Kijevben vagy Milánóban), ahol az adott város nevezetességei mellett, természetesen a kávézók sem maradhatnak ki a napi programból. Izgalommal teli várakozás a szokásos Costa kávé…..
Kávézó blog Nor/ma Grand 2021.07.22 22:14:36
A fenti filmcím jutott eszembe, amikor beléptem a nemrég nyitott Nor/ma Grandba, ugyanis nemes egyszerűséggel csak úgy definiálják magukat, hogy északi stílusú kézműves pékség és kávézó. Fontos, hogy tudjuk, hogy hova érkeztünk..
A Freyja the croissant story néhány éve nagyot durrant a magyar gasztróéletben, amikor megnyitott a Szövetség utcai boltjuk, mindenhol dicshimnuszokat zengtek róla és hosszú sorok kanyarogtak az üzlet előtt. Természetesen én is alig vártam, hogy megkóstolhassam, de a barátságunk nem indult valami…..
Sajnos mivel a kávézók még mindig csak elvitelre vannak nyitva és az otthoni kávézást már elég jól körüljártuk, ezért újabb és újabb témák után kell néznie a blognak. Szerencsére a másik projektünk, a Sztorik a kávézóból podcast kapcsán érdekes helyekre jutok el, ezért azt gondoltam, hogy a…..
Alapvetően két típusú cég van a világon: az egyik a jól működő, sikeres vállalat, a másik meg az a másik fajta, ahol valószínűleg a kedves olvasó is dolgozik.  A cégek működésének gyökeres megváltoztatásának modern eszköze a vállalati transzformáció. A kifejezés a Transformers című…..
k.oszto 2021.02.11 17:22:28
A wunderplan.hu/hu/esemenyek/ oldalra is kéne egy kis SQL transzformáció :)

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 4
k.oszto 2021.02.15 10:01:34
Ezekben a lezárásokkal és korlátozásokkal terhelt időkben nincs könnyű helyzetben a blog. Nehéz arról blogbejegyzést írni, hogy milyén szép papírpohárban adták a kávét az XY kávézóban, ahol akár 3 percet is eltöltöttem. Kávézó helyett kezdődjön itt a nap..
k.oszto 2021.02.03 16:29:20
@Kávéház Magazin: Én egy Kenya espressót probáltam ki 10/10
A bejegyzés korábbi első részében azt taglaltam, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha jó kávét szeretnénk inni és a kedvenc kávézónk éppen zárva van. A filtertől a Nespresso-n át a kotyogóig sok mindent végignéztünk, de nem tértünk ki arra, hogy lehet-e otthon jó eszpresszót készíteni. Innen…..
A blogban szerepelt már néhány I. kerületi kávézó, de a Budai Várban található 4minutes cafe egy igazán különleges színfoltja a budapesti kávézóknak. Maga az elhelyezkedése is speciális, hiszen a Budai Vár kellős közepén az Országház utcában találjuk meg. Visszafogott, de könnyen felismerhető…..
Kávézó blog Podcastot indítunk 2020.11.20 20:57:16
Egy régi kedves ismerősöm Szilvi (akivel korábban a kerekasztal beszélgetések szerveztük a Premier Kultcafeban meg a Kávébár Bazáron) felhívott, hogy csináljuk podcastet. Ő most éppen kávézót  tervez nyitni és ez neki is egy nagyon jó tanulási lehetőség, hogy tapasztalt emberekkel beszélgethet...
Kávézó blog Café Maran, Siófok 2020.10.22 20:57:26
A siófoki Petőfi sétány nem az a hely, amiről az igényesség vagy a magas színvonalú gasztronómia jut eszünkbe. Először ezért is indultam félve a Café Maran-ba, megmondom őszintén sok jóra nem számítottam. Csak egy kávéra akartunk beugrani ..
A Bartók Béla út szerintem az elmúlt évek legdinamikusabban és legszimpatikusabban fejlődő utcája Budapesten. Mivel az itt található vendéglátóhelyek szinte teljes mértékben a helyi lakosokra építenek, ezért szerencsére az elmúlt hónapok sem nagyon viselték meg őket, szinte mindenki újra tudott…..
A blog történetében először köszönthetünk egy vendégszerzőt, Tina a coffeetips.hu nevében mesél a kedvenc helyéről, és arról, hogy neki mit jelent a kávézás (Az írás egyébként azon az oldalon is megjelenik)   A Kávézó Blog néhány Insta üzenetváltás után személyes beszélgetésre invitált és még neki…..
Nem is emlékszem már hogy mikor jártam előszőr a Batthyány téri csarnok felső emeletén lévő Steamhouse kávézóban, de az biztos, hogy nem magamtól tévedtem be. Sokszor megfordulok a Batyin de a hatalmas diszfunkcionális csarnok számomra sosem volt hívogató, mint ahogy a bejáratnál a falnak támasztott…..
Kávézó blog Piknik Coffe & More 2019.11.19 21:19:47
Az ember hajlamos azt hinni. hogy Budapest kávézó epicentrumában - ahol az egy főre jutó kávézók száma, már meghaladja az egészségügyi határértéket - nem érik meglepetések, és mégis. Innen nézve még bármi lehet..
k.oszto 2020.08.22 22:09:42
@Kávéteacsoki: köszönöm. A Cherubinót már Beniczki Szilvi is ajánlotta, jövő héten benézek :)
A Double Shot (DS) kávézót még a Pozsonyi utcában ismertem meg és a mai napig azt gondolom, hogy simán benne vannak a budapesti top 3-ban, ha kávéról van szó. Azt tudtam, hogy van egy másik üzletük is, de nekem valahogy mindig a Pozsonyi esett útba. Aztán amikor az újlipótvárosi DS hirtelen Partisan…..
Már oly sokszor dícsértük a multifunkcionális kávézókat (legutóbb itt, korábban meg itt), és ezúttal sem lesz másképp. A Mester utcai Mesterbike & Coffee project szerintem a legjobb dolog ami egy kávézóval meg egy bringásbolttal történhet. Belépve ez fogad..
Kávézó blog NOS 2020.06.01 21:37:01
Ahogy lassan visszatér az élet normál kerékvágásba, az otthon kávézós cikk után a blog is végre folytathatja az eredeti tematikáját. A blog által olyan nagyra tartott ByBeans oldaláról értesültem, hogy nem elég, hogy nyitnak egy új üzletet a Fény utcában (természetesen majd jól megnézzük), még a…..
Kávézó blog Kávé otthon 2020.04.02 22:45:27
Ezt a bejegyzést soha nem akartam megírni, de a home office meg a kijárási korlátozás árnyékában az élet most mást dobott.  A cikk megírása előtt csináltam egy kis statisztikát és a blog által látogatott kávézók közül már csak néhány tart ki - és persze ők is elviteles üzemmódban - (Pl Kelet,…..
Már többször megemlékeztem róla a blogon, hogy mennyire tetszenek a multifunkciós üzletek, amik kicsit többek  annál, hogy csak szimpla kávézók legyenek. Egy darabig gondolkodtam rajta, hogy a Kávétársaságot is ide soroljam-e (hiszen szemes kávét a legtöbb kávézóban lehet kapni) , de aztán rájöttem,…..
Idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Kávébár Bazárt (a tavalyi eseményről beszámoló itt), ahol a blogot az a megtiszteltetés érte, hogy nem csak látogatóként, hanem két panelbeszélgetés moderátoraként is részt vehetett a rendezvényen (de erről majd később). Nagy terület, sok látogató..
Egy rövid milánói kirándulás újra eszembe juttatta, hogy milyen jó is az igazi olasz kávé, és 10-15 évvel ezelőtt miért is álltunk meg rögtön az első benzinkútnál Tarvisiót elhagyva. Azt gondolom, hogy egy kávézó blogban nem mehetünk el szó nélkül az olasz kávéhelyzet mellett, ezért született ez a…..