Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dreg4

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       A nemsokára a rezsim nyomtatott ideológiai folyóiratává való Mandiner vezércikkben támadt meg valakiket, valamiért. A szerző Orbán egyik önjelölt ökle és fogalmam sincs, hogy miről beszél. Azzal vádol meg bizonyos jobboldaliakat, hogy tudományos intézetekben engednek dolgozni, illetve…..
dreg4 2019.08.25 17:45:01
@dvhr: atyaég. Sőt: "Prof. Dr. Vörös Győző (1972) ókorkutató-építész (ELTE és BME alumnus), kutatóprofesszor (Pápai Biblikus Egyetem, Jeruzsálem), kutatócsoportvezető-akadémikus, a Jordán Királyi Műemléki és Régészeti Hivatal Holt-tenger-parti projektigazgatója, a Mississippi Állami Egyetem kutatócsoportvezetője (Honorary Senior Research Fellow), a Magyar Állami Operaház díszlettervezője, a milánói Edizioni Terra Santa sorozatszerkesztője, etc." Lásd www.mma-mmki.hu/hu/kutatointezet/szervezeti-egysegek/muveszeti-osztaly.html

A www.biblico.it oldalán nem találtam a professzorok között.
       A HVG szerint Maróth Miklós lesz az Akadémiától elrabolt intézethálózat irányítótestületének vezetője.     Maróth Miklós tudományos munkásságáról jogi képviselőnk kifejezett kérésére nem nyilatkozhatok.  Gondolom Tatár és Bodnár professzor urak recenziójának linkeléséért nem járunk még úgy,…..
dreg4 2019.07.27 12:57:35
@balmoral: úgy van
        Nem láttam képet a találkozójukról a magyar sajtóban. Google-lal sem sikerült, erre, mit ad Isten, BHL twitter oldalán találtam egyet.    Valahogy ez mindenkinek kínos. Orbán két órán keresztül beszélgetett egy francia liberális filozóf-celebbel.  Amiből azért az teljesen világosan…..
Örülünk, Vincent? Vi coactus 2019.03.09 12:58:47
V.C...
dreg4 2019.03.10 11:25:01
@balmoral: Így van: ez az előre belengetett elégtétel egyik eleme. Bosszú a liberális értelmiség ellen, akik azt hitték, hogy az akadémián elrejtőzhetnek, de tévedtek. Felkészülnek: a színházak.
    Megszűnik a CEU-matematika doktori képzése. Ez egy amerikai akkreditációjú képzés volt és nem tudják kivinni Bécsbe. Évekig tanítottam ott funkcionálanalízist. Az MTA matematikai intézete állt a tanszék mögött.  Az az intézet, amelyet einstandolni akarnak az Akadémiától. Mert tehetik.    Ebben…..
dreg4 2019.02.09 15:38:03
@fadrusz: Az Oktatási Hivatal feladata, hogy nyomon kövesse, törvényesen működnek-e Magyarárszágon az oktatási intézmények. Minthogy a Lex CEU egyik előírása az, hogy az EU-n kívüli egyetemek 2019 január 1-től csak az anyaországgal kötött nemzetközi szerződés alapján működhetnek az országban, és mivel ilyen szerződést a magyar állam nem kötött a CEU-ról, az Oktatási Hivatal bármikor visszavonhatja a CEU oktatási engedélyét. A magyar akkreditációt a kormány nem tudja közvetlenül visszavonatni, mert azt a tőle elvileg függetlenül működő Magyar Akkreditációs Bizottság ítéli meg és vonhatja vissza. Szakokat azért persze megszűntethet az akkreditáció ellenére is, amint azt tette a gender szakokkal.
dreg4 2019.02.09 15:39:52
@jotunder: Állami szinten van, egész egyetemekre is, és az egyes fokozatokat adó programokra is.
Az egyetem egyik professzora azt mondta "épp a napokban" ellenőrzi a kormány, van-e CEU-nak amerikai képzése. Ez arra utal,  készülnek a korábbi álláspont felülvizsgálatára, és Orbán írásban garantálja, az egyetem törvényesen működik Magyarországon. ..
dreg4 2018.12.31 14:02:58