Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neytiri1

0 bejegyzést írt és 10859 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát…..
Neytiri1 2024.04.19 13:19:45
mfor.hu/cikkek/vallalatok/meszaris-csoport-talentis-babaaruhaz-brendon-terjeszkedes.html

A kisgömböcnek bababolt is kellett.
Feneketlen egy bendővel rendelkezik.

Van egy másik híres bababolt(hálózat) is, vajon beleolvad, vagy ez olvad bele? Valami biztos lesz, mert a szarospelenkás boltja apró babacipőben jár, és lukas is kicsinykét.
24.hu/fn/gazdasag/2023/07/14/orban-rahel-balaland-masodik-bababolt-balaton-szantod/
Neytiri1 2024.04.19 13:25:33
www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.788599.html

Reméljük, hogy senki sem fog kiadni időpontról és helyről adatokat, előzőleg.
Vajon hány beteget csesznek majd ki a "szakemberek", hogy nem kéne a kórházban keccsölniük, mert állapotuk nem ad rá okot?
És hol lehet majd panaszt tenni, hogy de, igen?

Az állami finanszírozásról már számtalan negatív véleményt lehetett hallani (nem annyit kéne, nem úgy kéne, mást kéne, azt meg nem kéne).
Ki és mikor és mi alapján találta ki a finanszírozást?
Van időnként valamilyen felülbírálása ennek?
Ki csinálja, ha van?
És mikor volt, ha volt?
Hajlandók-e szakemberek tanácsára változtatni ezen?
Vagy ők mindent tudnak?
Hiszik-e hogy mindent tudnak?
Számít-e a pénz abban, hogy mit és hogyan támogatnak?
Vagy az ember és az egészsége?
Megkérdezik-e az betegek szakszervezetét?
Ja, az nincs.
Miért nincs?
Nem kell?
Pedig kéne.
Neytiri1 2024.04.19 16:33:13
wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete

Macskássy Gyula műveihez nem lehet hozzáférni, rajzfilmjeinek egy részét a youtube-on lehet látni, de csak részleteket.
Sajnálatos, és érthetetlen.
Már nagyon sok tulipánom kinyílt a hirtelen jött jó idő miatt, bár ültettem korábbiakat is tavaly, mert szinte az összes késői volt. Nálam egyébként is később kezdődik mindennek a virágzása, ezért amikor az időjárás normális (van olyan?), még akkor is később nyílnak, de nem az…..
Neytiri1 2024.04.06 19:30:53
@Parkinca: nyugtalanabb és kevésbé nyugtalan időszakok váltják egymást, csendes nyugalom mostanában nincs, de majd rendeződnek, a rend előtt mindig rendetlenség van, legalábbis erre a megállapításra jutottam, így a rend érdekében tűrni kell a rendetlenséget is. :) Igaz, Nálad ez a fekete-fehér tulipán nem ritka. :) Nálunk most egy sima szürke-fekete csíkos pettyes kiskandúr a mindenki kedvence, csodálatos igazi zöld szemekkel, és végtelen bájos kedvességgel. Remélem, hogy marad sokáig, nem tűnik el. Az idő rohan, már olyan sebességgel, ami megdöbbentő, nem tudom, hogy ahogy idősödik az ember, azzal jár ez az időrohanásérzés, vagy valóban valahogy a reggel után már este is van, és a hétfő után már vasárnap. Amióta Apu eljutott a feltűnő öregségig és betegségig és meghalt, még inkább "érzékelem" az öregedés tényét és valóságát, viszont a tavasz színeit, illatait, megjelenését és érzését imádom, legszívesebben kint laknék a természetben. :) Remélem Nálad is minden rendben, a kerted már most is olyan szép. :)
Tegnap végül csak kiderült végre, hogy mi a baja Herkulesnek. Kitettem neki a reggelit és beleharapott, aztán a falattal a szájában elszaladt és nem mert visszajönni a kajához. Még akkor is azt hittem, hogy a hely a probléma, hogy biztos a kóborok ellátták a baját és nem mer enni. Annál is inkább,…..
Jól seggre estem reggel a kertben. Kimentem, hogy megint betakarjam a kutyatejeket, mert jönnek a nagy fagyok, de annyira csúszik minden, mint a korcsolyapálya, de nem jég, hanem sár.  Szerencse, hogy guggoltam és úgy csúsztam el, így nem ütöttem meg magam, csak kicsit nehéz volt felállni a sárban.…..
Neytiri1 2024.01.08 17:47:49
A hőmérsékleteket író posztodról jutott eszembe. :)
temperature-blanket.com/blog/what-is-a-temperature-blanket
Szegény Herkules. Nem lehet, hogy előbb lett beteg(?), gyöngébb, elesettebb valamiért, ami miatt a cica hierarchiában hátra került és így kevesebb kaja jut neki és fogy és lesz még inkább a végén ennek a rangsornak?
Valahogy a te cicáidat meg kéne szoktatni arra, hogy egy zárt helyen adsz nekik finomat, és akkor meg is eszik. Bár leírva is inkább lehetetlennek tűnik kint élő három macska esetében, csak hogyan tudod szűrni, hogy kapjanak jobbat és akkor éppen ott legyenek, és ne a betolakodók egyék meg?
Gyönyörű a virág, nyár... csak a telet kell kibírni előtte.
Én remélem, hogy a -11 fok csak néhány helyen lesz, és csak kevés ideig, az állatoknak is rossz lesz. Bár azt mondják, hogy régen is volt ilyen hideg. Az én emlékeim ezeket törölték. egyedül a hó, mint létező jelenség maradt, de már azt is csak úgy szeretném, hogy az utakon ne legyen. Öregszik az ember és válogatóssá válik. :))
Tegnap kimentem és szedtem be csicsókát. Egészen elfelejtettem, hogy szezonja van, pedig szeretem, bár sokat nem tudok belőle enni egyszerre. Engem kicsit emlékeztet az íze - nyersen eszem - a friss dióra, aminek lehúzzuk a gerezdjeiről a még friss héját. Szép nagyokat vettem ki, nem is kellett…..
Neytiri1 2024.01.04 21:17:39
@Parkinca: köszönöm. Én most még ott tartok, hogy a napi tőle jövő hívást várom, szinte. Aztán majd jön a gyerekkori otthonom "kipakolása" idővel, és azzal végleg elveszik a "haza megyek"...Vízkeresztig mi mindig vártunk, addigra már hullani is kezdett, idén ez sem lett volna, vettem egy szép kis műfenyőt, ott is maradt. A január a legúúúútálatosabb hónap, olyan... semmire sem jó. :) Veszek majd a piacon csicsókát, most már nagyon kíváncsi vagyok az ízére. :)
  Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok! Jó egészséget, éljetek nyugalomban és szeretetben. Vegyenek körül jó barátok, szegődjön mellétek a szerencse, legyetek békében magatokkal és másokkal is. :)  ..
 Ha nem is tart sokáig a hó, végül mégis fehér karácsonyunk lett. Nem is emlékszem mikor volt utoljára ilyen. Este csináltam pár fotót, amikor kifehéredett a táj, de aztán még sokkal nagyobb hó esett, este későn csodaszép volt minden, mint egy mesevilág.  Boldog, szeretetteljes karácsonyt…..
Ma reggelre megint esett a hó. Kb. 3-4 centi lehet, nagyon szép, tiszta, szűz hó, ahogy kinézek, még az úton se ment egy autó se ma reggel, még a vadászok se jártak erre. Szóval szép, de annyira elég lenne már a csapadékból. Ma egész napra esőt, ónos esőt és havas esőt ígértek, de még holnapra is.…..
Uhh, ma reggel -8 fok van kinn ma reggel (hétfőn). Már vasárnap reggeltől elkezdett hűlni a levegő, napközben se nagyon ment 0 fölé. Így aztán a tervezett ablakpucolás nem úgy lett, ahogy szoktam, a belső táblákat inkább hagytam, hanem a függönyöket azért kimostam. A legbelső és a legkülső üveget…..
Neytiri1 2023.12.07 19:10:31
@Parkinca: köszönöm szépen. :)) Ez alapján találtam is egy képes-lépéses leírást, de már mikor olvastam a tiédet is bizonytalan voltam, hogy való-e ez nekem, de azt látva már teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy nem. :))
Viszont ami késztermék azon volt, nagyon messze volt szépségben a tiédtől. Így ezt csodálom tovább. :))
Ránéztem az előrejelzésre és megállt bennem az ütő, megint esni fog 3 napig, de hogy mi, az majd kiderül, mert ígérnek havat is, ónos esőt is és esőt is. Mindenesetre megint nedvesség jön le az égből, ami már nagyon, de nagyon nem kéne. Biztos lesz egy csomó növényem, ami nem fogja ezt túlélni. Van…..
A tegnapra ígért -6 fokból se lett semmi, de ezt nem panaszképpen mondom, viszont az bosszantó, hogy ennyire képtelenek a meteorológusok egy normális előrejelzést adni. Bebugyoláltam a növényeket, de ha nincs fagy, akkor nincs rá szükségük és nem használ nekik, de azt már tényleg nem vállalom, hogy…..
Neytiri1 2023.11.26 13:51:35
@Parkinca: Köszönöm szépen, így fogok tenni. :)
Mert tavasszal olyan jó látni őket, és (lekopogom), mostanában nem tépik le lopósemberek, és sokáig nyílik-csukódik a kertben.
Oviban is a tulipán volt a jelem, lehet, hogy innen a nagy szerelem. :)
Böbike úgy húzza a lóbőrt az ágy végében, hogy az fantasztikus. Horkol, hortyog, dudál, pöfög... :))) Látszott rajta, amikor 5-kor felkeltem, hogy ő még szunyálni akar, felkapcsoltam a villanyt, de eltakarta a kis pofiját a mancsával. Ki is jöttem onnan, villany le és a cicvarek még alszik. A…..
Neytiri1 2023.11.24 14:09:42
@Parkinca: ó, én ott nem is néztem valamiért a linkelt részt, amit most meg igen, de az oldalon megnéztem azt is. Szép cica az új cica is, és nyugodt, nem zavartatja magát annyi éhes száj és figyelő tekintet mellett. :))))
Nem tudom mi van az idén a sütőtökökkel. Megint sütöttem egyet és ez is olyan, mint a főzőtök, vizes és se íze, se bűze. Ez a harmadik tök zsinórban, ami ennyire rossz, nem is tudom meg fogom-e enni, szerintem nem. Le se fagyasztom, nem jó semmire. A múltkoriból csináltam krémlevest, de az se volt…..
Neytiri1 2023.11.20 12:20:10
Az áramszolgáltatók mindenhol ilyen vandál munkát végeznek. És nem viszik el, az önkormányzatnak, vagy a lakóknak kell eltakarítani a mocskukat. Vicces fiúk egyébként, van olyan fa amelyik szinte beleér a vezetékbe, és nem vágják le, máshol meg letarolnak mindent, pedig meg sem közelíti a vezetéket. Azt gondolom, hogy olyan pasik, akik imádnak rombolni, a munkájukat nem ellenőrzik és a szemetét nem nekik kell eltakarítani. Mert egy fa "megmetszésénél" is lehetne egy kis szépérzék, illetve az, hogy a leeső ágak mit tesznek tönkre, arra azért odafigyelni. Mert amikor végigmennek a szakaszokon, akkor nem sos életveszélyes pillanat van, hanem normális, megtervezett vágás, amiről egyébként értesítést is küldhetnének, vagy az oldalukon fent lehetne, hogy mikor hol járnak, hogy akinek valami fontos, az otthon lehessen. És ez valóban kíván emberi hozzáállást, ami ezeknek nincs. És amikor FB oldalakon mások is panaszkodnak, akkor mindig van egy csomó ember, aki azt válaszolja, hogy mit képzel a károsult. Több képet is láttam már, emlékszem egyre, ahol képet tett az ilyenvolt-ról és az ilyenlett-ről, és leírta, hogy különleges fa volt, ő ültette, metszették szépen formára, és imádták, az sem érte el a vezetéket még jó ideig, és most lett egy szép kerek lomkorona kétharmadig egyenesen visszavágva, de az is össze-vissza, ha ebből szegények metszenek valami lombszerűt, az kb egy pöttyös labda méretű lesz. Nagyjából sírt szegény. Persze jöttek az okoskák, hogy mit képzel, majd babusgatják a fáját ezek a "szakemberek"? Imádom a pozitív gondolkodású embereket, akiknek a mások kára, ami akár érzelmi, akár anyagi nem ér semmit, és helyeslik a másik ember "mészárlását" a tulajdonában, mert mit képzel. Az emberek egy része egyébként megbolondult, és olyanokat is el akar fogadtatni másokkal, ami nem kerül szinte semmibe, természetesnek találják a rombolást, a kárt okozást másnak. Nem tudom, hogy ezek robotok, vagy kiégett barmok, vagy mások kárának örülők, vagy zombik, vagy agyukat vesztett lények. Ma már azt is el kell fogadni, hogy a kukások odacseszik a kukát ahová akarják, letörik a tetejét, ledobják az útra, aztán az első autósnak kell elhúzni onnan, a kukából a szemét egy részét szétszórják. Mondván, hogy szegények, hát nem keresnek annyit, hogy rendesen csinálják. Na, ha ebben az országban azok, akik nincsenek rendesen megfizetve nem csinálnák meg a munkájukat, akkor itt alig dolgozna rendesen valaki. Ez nem indok. Nem is kell a kukát sem valahová messzire húzni, mindössze odarakni, ahonnan elvette és ez a legtöbb településen a ház előtt van, az út mellett, ahol megáll a kocsi, mert azt aztán behúzzák, de ezeknek ez sem megy, és azok a hülyék, akik ezt elvárnák és szóvá teszik.
Elza nekiment tegnap az idegen cicának. Úgy nekipattant és akkora verekedés lett, hogy én még ilyet nem is láttam. Ez nagyon durva volt, Elza teljes erejéből gyilkolta a cicát, márpedig Elza nagy tenyeres-talpas CicaNéni, szóval van benne anyag rendesen, le is gyűrte. A másik cica se menekült…..
Neytiri1 2023.11.14 23:17:25
Neytiri1 2023.11.16 09:39:45
@Parkinca: ha tudnám hová tenni, lehet, hogy bejelentkeznék ezért a beszélő cicáért. :))
Az a pénteki viharos szél nem igazán tett jót a magas krizantémoknak, de ahhoz képest meglepően rugalmasak. Azt hiszem az összes időjárási viszontagság közül a szelet utálom a legjobban, a villámlást és bizonyos mérték után a fagyot is. A kedvenc, magas krizantémomból sajnos majd a fele bokor…..
Tegnap végre sütöttem szalonnát kinn a kertben. Alig tudtam meggyújtani a tüzet, pedig a fedett, száraz részről vittem ki fát, de minden csupa nedvesség. Tulajdonképpen egész nyáron 80-90% volt a páratartalom és most is magas, megszívta magát a fa. Nem érezni amikor megfogom, száraznak tűnik, de…..
A pénteki borzasztóságos időjárás után kész felüdülés volt a tegnapi nap. Sütött a nap, jó meleg volt. Nem voltam kinn sokat a kertben, de azért kiültettem végre a halványlila krizantémot és az egyik újat is (a csíkos virágút).  Levagdostam egy csomó elnyílt Astert is, összedaraboltam őket…..
20,2 fok volt kinn reggel 6-kor. Ez már tényleg nem normális. Aztán majd várhatjuk a tavaszt, mert majd áprilisban meg -10 fok lesz. Most már egyre látványosabban meg van hülyülve az időjárás...Viszont végre szabin vagyok, majd csak november 6-án megyek dolgozni. Mit is mondjak? Nem fog hiányozni. A…..
Neytiri1 2023.10.26 06:00:12
@Parkinca: idénye van a patkányirtó kirakásnak, közös képviselő minden házánál kiosztotta, nálunk is, illetve erőteljes macskagyűlölő néhány ember is van, és mostanában nagyon elfogytak szegény cicák. Érdekes módon idén kölykök sem maradtak, pedig több cica volt vemhes. :(