Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyárfás Judit

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felszabtér Hasonló vagy más? 2019.05.09 08:58:46
„...Az ember nem a melegsége miatt lesz mentálisan sérült, hanem attól, ahogyan ezt a számára fontos, meghatározó közeg keretezi." L.V. cikkét olvashatjátok blogunkon, aki két, "konverziós" táborról szóló könyvet hasonlít össze saját élményeivel...
Az életben a legnehezebb dolog a bizalom. Kisgyermekkorunk óta gyűjtjük a megsebzettségeinket, a fájó emlékeket, amik gyorsan megtanítják nekünk, hogy azért tört meg bennünk valami, mert valakit szerettünk. Perintfalvi Rita írása...
Nem tudunk elmenni szótlanul az Új-Zélandban történtek mellett, aminek 50 halottja van. A Felszabtér csapata visszautasítja a vallások ellen irányuló erőszakos cselekedetek, beszédek minden formáját, kiáll a vallásszabadság értéke és a vallások közötti békés párbeszéd szükségessége mellett.…..
 "Talán így van értelme egy igazságosabb világért küzdeni", ahol "majd a farkas a báránnyal lakik, [...] a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek", hiszen Krisztusban nincs sem férfi, sem nő. Gyárfás Judit az alábbiakban egy nemekre osztott világban próbál gondolkodni magáról és az…..
"Az első világháború után az egyház szerepe értelemszerűen meggyengült és a státusza megmentése érdekében az egyház az »internacionalistából« nacionalista lett. Mint katolikus pap, későbbi püspök Prohászka keményen dolgozott az egyház új orientációjának sikeres magyar »honosításán«. Dr. Hrotkó…..
Gyárfás Judit 2019.01.18 14:15:01
@Populista Pista: itt most tervezett szoboremelésről van szó, nem meglévő dolgok lerombolásáról. (lerombolni épületeket eleve minek)
"Az ökológiai megtérés azt jelenti, hogy bármilyen nehéz is, újra kell rajzolni a szokásainkat, berögzött viselkedésmódunkat. Egy gyökeresen más életstílust kell követnünk, mert ez a világ már nem fenntartható."  Gyárfás Judit írása..
Bibliaórára készülvén éppen Joachim Gnilka kommentárját olvastam Márk evangéliumának 16. szakaszához, mikor ebbe a mondatba futottam bele: „a hallgató asszonyok modellje az olvasót, az evangélium hallgatóját, hitét szólítja meg”. Márk evangéliumának egyik lehetséges végződése, hogy az asszonyok,…..
"Történt, hogy éppen arrafelé keresett hajlékot egy hajléktalan házaspár. A fiatalasszony, mit ad Isten, karján egy kisdeddel, a férfi a szokásos túlélő cókmókkal, összegöngyölt laticellel. A gyereksereg ujjongott, tapsolt, lelkendezett. Ezen felbátorodva a hajléktalanok elfoglalták a…..