Regisztráció Blogot indítok
Adatok
C. Cordwainer

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán akkor jelenthetjük ki, hogy nincs szükség már az LMBT-emberek elfogadásáért kiálló Pride felvonulásra, amikor egyszer úgy tudunk végigmenni, hogy nem kellenek kordonok, mert nincsenek gyűlölködő ellentüntetők, akik tojással dobálják a menetet - mondta Halászi Krisztina, a Szegedi LMBT…..
C. Cordwainer 2018.12.13 10:12:59
Senki nem mondta, hogy ami természetes, az egyben jó is, de a természet egy olyan lenyűgöző teremtő, amihez mi soha nem érhetünk fel, és nem emberi aggyal gondolkodik. A természet alkot, az ember rendszerez. És itt a probléma. Mindenki máshogy akarja értelmezni, rendszerezni. A homoszexualitás pont annyira jó vagy nem jó, mint a heteroszexualitás. Ha csak két ember maradna a földön, azok sem értenének egyet, mert más elvek alapján, más véleménnyel lennének kábé mindenről, és az egyik feltétlen dominálni akarná a másikat. A viszálykodásban az emberi lény verhetetlen.

A homoszexualitást 1973-ban levették a betegségek listájáról. A homoszexualitás annyira természetes, mint a zöld szem vagy a vörös haj. Aki mindkét tulajdonságot a magáénak tudhatja, az már kemény dózis, karanténba vele, nehogy megfertőzzön másokat! A növény- és állatvilág csodálatosan sokszínű. Az ember imád rácsodálkozni, de a saját faját mégsem akarja ilyennek látni. Uniformisban, droiddá programozott aggyal essünk le a futószalagról, az lesz az igazi, csak így lehetünk egyformák.

"A homoszexualitásnak nincs semmi evolúciós haszna"
A mai ember ismérve: mindenben a hasznot lesi. Ami nem kecsegtet haszonnal, arra földet húzni. Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, de annyit én is tudok, hogy a fajfenntartás és az evolúció két külön fogalom. Nyilván nem létezhet egymás nélkül, mert ha nincs szaporulat, akkor nincs fejlődésre alkalmas populáció. Mitől olyan biztos benne bárki, hogy az evolúcióban nincs szerepe? Egyes elméletek szerint mindannyian nemsemleges lelkek vagyunk, testünket ide, erre a földi megtapasztalásra kaptuk/választottuk. És ebben mitől olyan biztosak? Oldalakon keresztül lehetne dobálni az élet nagy kérdéseit, melyekre nem tudjuk a választ. Orvosok, kutatók, fizikusok, bölcsészek eredményei állnak szemben egymással. Ami tegnap biztos volt, az ma már kétséges. Én csupán egy dologban vagyok biztos: az emberségnek világmegváltó ereje van. Kár, hogy ez nem perspektíva...
C. Cordwainer 2018.12.13 20:30:15
Látom, görcsösen ragaszkodsz a betegségmániádhoz, nem akarlak kizökkenteni belőle, bár érthetetlen, miután lejjebb azt írod, nem (annyira) káros. :) Minden esetre megnyugtató, mennyi beteg élsportoló, orvos, értelmiségi, művész, és nem utolsósorban szerető munkásember él a sok egészséges mellett...

Nem tudom, milyen értékítéletre gondolsz, de az enyém pusztán annyi, hogy a szexuális orientációk egyenértékűek. Akkor is, ha az egyik képes a reprodukcióra, a másik meg nem. De ezek csak fogalmak, miszerint a heteroszexualitás sem képes utódot létrehozni. Utódlásra, fajfenntartásra, vagy ahogy tetszik, minden nemzőképes ember alkalmas. Rengeteg meleg megoldja ezt a kérdést, ha családot akar alapítani. A fogamzásgátlással történő, utódlást nem célzó együttlétek az érzelmek/vágyak okán egyenértékű szexuális aktusok az összes többivel. Azért az emberi jogokba tán még beletartozik, hogy az intimszférámba azt engedjem, akit én akarok.. Az emberek kölcsönös, mély érzelmeken alapuló párkapcsolatát semmilyen rendszer nem gátolhatná.

Nagyon sokféle fórumot olvastam ebben a témában, és mindannyiszor megfogalmazódott bennem, hogy annak a sok félretájékoztatott, a témában járatlan, meleg ismerősökkel nem rendelkező embernek mi a motivációja, hogy beírkáljon oda. Aztán arra jutottam, hogy bizonyítási kényszerük lehet. Talán maguknak, talán kifelé, másoknak, de mindenképp ki akarják nyilatkoztatni, hogy ők különbek. Esetleg önbizalomhiány? Vagy miért olyan fontos, hogy tudatlanul és ismeretlenül ítélkezzenek? Mindenki felett lehetne valamiért, nincs kivétel.
Kár, hogy ez nem így megy, de ha lehetne, én minden családba betennék egy eltérő orientációjú gyereket, hogy lássák felnőni, hogy tapasztalják meg az érzéseit, a gondolatait, és ébredjenek rá, hogy nincs különbség. Sem emberileg, sem érzelmileg, sehogy. Abban az egyben, amiben mégsem egyformák (érzelmeik tárgya), arról pedig nem tehetnek.
Köszönöm a kulturált társalgást! Szép estét! :)