Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mann

0 bejegyzést írt és 1306 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Körúton Kívül Így csal a NAV 2014.11.26 11:43:00
Van ma egy hatóság Magyarországon, amelyik zavartalanul hagyhat figyelmen kívül jogerős bírósági döntéseket, semmilyen szerv nem meri elszámoltatni, és ha kell, több tucat ember életét teszi tönkre egy kisebb mutyi kapcsán: úgy hívják, Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Hodosi Lajos…..
Berki Krisztián vasat heréje és Kelemen Anna gigantikus de bűnronda bóti csöcsei mellé újabb trollfaktor érkezik az Édes életbe, az a Hajdú Péter, aki izé, eléggé megosztja a nézőközönséget, a comment:com kommentelőit viszont általában soha nem látott egységbe kovácsolja.…..
mann 2014.09.08 13:27:49
Magyarország, 2014. Nagyjából a következő beszélgetés zajlik le egy új magyar tévésorozatot bemutató sajtótájékoztatón: - Mennyi a költségvetése?- Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, de a szerződés nemsokára nyilvános lesz. Az Átlátszó már elkérte. A kérdést…..
Amikor Mongóliában, a Halhin-Gol folyónál először csaptak össze a Zsukov vezette szovjet és az Ueda Kencsiki parancsnoksága alatt álló japán csapatok (1939. május), a világháború "hivatalosan" még el sem kezdődött (szept. 1.). Sőt még a döntő szovjet támadás megindítása…..
mann 2014.08.25 12:18:26
@hem: Ugyanakkor beindult a Liberty hajók gyártása. A termelés felfutásával egyszerűen nem süllyedt annyi teherhajó ahány épült.
A tengeralattjáró elhárító eszközök fejlődésével, a kísérőhajók számának gyarapodásával pedig az U-Bootokat fogyasztották, egy idő után már akkora számban, hogy egy konvoj megtámadása mínuszos eredménnyel járt.
Az USA iparát nem lehetett legyőzni.
mann 2014.08.25 12:35:05
@neoteny: Dönitz szerint 300 tengeralattjáróval meglett volna az a Atlanti-csata. Volt amikor ennél is több állt rendelkezésére, mégsem lett elég.
Nyilván segített a szövetségeseknek az Enigma olvasása. Viszont az a gyorsaság ahogy a szállító hajók épültek nem volt felülmúlható.
en.wikipedia.org/wiki/Liberty_ship
Szűk 5 nap volt a rekord.
Még nem túl stabil, de már önálló helyváltoztatásra képes kisfiú szaladgál a komáromi Klapka tér egyik fagyizója előtt, de már nem a szőnyeggel borított részen, hanem az utcaköveken. Nagymamája igyekszik lépést tartani vele, több-kevesebb sikerrel. Egyszer csak a legényke megbotlik és elesik. Nem…..
Szerencsétlen Sutka felcserélte a szart a fosra, amikor a kilencvenes évek boszniai háborújából elmenekült, éspedig a Gáza-övezetbe. Hozzáment egy palesztin férfihez, bizonyos Abu Salehhez és az Al Jazeera tudósítójának elmesélte, hogyan éli meg családjával a legújabb…..
A Real Madrid a világ legsikeresebben működő üzleti vállalkozása a sportban. A királyi gárda volt tavaly az első klub, amelyik (megelőzve NBA és NFL klubokat is, illetve a nagy rivális Bayern-Barcelona-MU triót) adott gazdasági évben elérte a fél milliárd euró árbevételt…..
A Blikk a kommerség kimaxolásával igyekszik az RTL Klub szócsöve lenni immáron második napja, aminél vicceset per pillanat nem tudunk mókásabbat mondani. A mai ördö(n)g(n)ős cikkben (bocs) azt üvöltik a bulvárugar ködös reggelébe, hogy (Ördög Nóra) a csatorna által…..
Érdekes dolognak lehettek ma szemtanúi a tévénézők, ha negyed öt körül az RTL Klubot nézték. Még javában tartott a Magyarország-Szlovénia kézilabda világbajnoki-selejtező, amikor egyszer csak az utolsó magyar támadás előtti időkérést követően elkapcsoltak a nagyon várt…..
mann 2014.06.09 13:19:21
@ComLo: Egri meg a profizmus? Majd pont az a juvedrukker lesz a profizmus mintaképe! LOL Annyira fotexdrukker, hogy néha a pályán történő eseményeket sem látja.
A Digit sem magasztalnám, náluk egy felkapaszkodott netes kommenthuszárból lehet szakértő. Ez lenne a profizmus?
Akkor már inkább Ágai-Kiss és Borsos...
mann 2014.06.09 20:08:01
@ComLo: Nyilván nem írtam volna szurkolói elkötelezettségéről, ha ez nem jönne át a közvetítésein.
Kurvára átjön, hogy a Zépítőkért rajong.

Az évekkel ezelőtti Pick-Fotexen művelt ámokfutása után nem hiányoznak a magyar bajnoki közvetítései.

Persze, hogy nem érzékeled, hiszen ahogy írod, ugyanabból a szemszögből nézitek a meccseket.

Amit a másikkal, a benitoval művelnek kézilabda szakértés címén, az nagyon gáz. Két juvés-fotexes, csoda, hogy nem buknak egymásra a stúdióban.

@Intruder71: Nekem ráadásul tv-m sincs, meg amúgy is csak discovery megy rajta, ha be van kapcsolva. :)
Kedves olvasóinknak bizonyára feltűnt, hogy túl sokat nem foglalkozunk a magyar Nb1 eseményeivel. Vannak persze kivételek, mint diósgyőri vendégszerzőnk írásai, vagy épp a mostanában elmaradozó kispesti gondolatok teleregény, nem is beszélve a nagyszerű Betta tippelésekről.…..
mann 2014.05.19 10:25:43
Vb-selejtező a stadionban, amelyben koncentrációs tábort rendeztek be, Hitler távozása az arénából, amikor a színes bőrű versenyzők érmeket nyertek a berlini olimpián, Lance Armstrong, aki csalóként lett legenda – a sporttörténelem legnagyobb szemétségei közül…..
Nem bírom! Nem bírom kivárni a villa következő paplan alatti heves, műkörömgyilkos handjobját. Szóval előre borítékolhatja mindenki, hogy slendrián módon fogom felskiccelni az eposzi ejakulációig vezető több szálon futó történéseket, mert amúgy ez az adás is a dögunalom…..
Magyarországon még az etnikai fundamentalisták is puhányabbak. Én elhiszem, hogy kampány van Magyarországon és kampány idején mindenki meghülyül, de azért a hülyeségnek eddig voltak határai, úgy tűnik Maradék-Magyarországon ez megszűnt. Legújabb borzalom a Fidesz által…..
mann 2014.03.13 15:30:54
@Csehszlovák Kém: Ez pedig csak a szokásos, liberális, elfogadó, mások felé roppant mód megengedő emberből alapból feltörő reakció.
:DDD
mann 2014.03.13 16:11:14
@Csehszlovák Kém: Értem. Tehát ez frivol. Oké.
Hát akkor ezt neked:
kep.cdn.index.hu/1/0/567/5674/56748/5674872_7ad7c2fdd9b9283e1c535cb6c0a65ca8_wm.jpg
Na EZ a poén nem a szar kiscica.
:D
mann 2014.03.13 16:33:47
@Csehszlovák Kém: Na látod itt a gond. Telibeszarom az összeset pártállástól függetlenül. Sőt. Elég sarkos gondolataim vannak a jelenlegi magyar politikai elittel kapcsolatban. Igen, mindegyik gáz kivétel nélkül.

Az általad igen magas szintre emelt magyargyalázó provokációiddal viszont még a jelenlegi politikai elit felé meglévő utálatomat is sikeresen tudod űberelni. Ez azért elismerésre méltó.
Grat.
:D
Azt megszokhattuk, hogy Hajdú Péter és Puzsér Róbert egymást anyázza a facebookon, sőt, a cicaharc néhol egészen szórakoztató is tud lenni. Arra is volt már példa, hogy valami fajsúlyosabb médiaszemélyiség, újságíró, sőt tán még politikus is véleményt nyilvánított a…..
Ha milliókért veszünk otthonra egy presszógépet, amihez utána olcsón szerezzük be a szemes kávét, akkor ettől olcsón isszuk naponta a feketét? Nem. Az atomerőmű is ilyen: ha már kifizettük a hiperdrága gépet, akkor hiába költünk utána keveset, olcsón már semmiképpen nem…..
mann 2014.02.14 12:25:23
A napelem nem lehet az atomenergia alternatívája. A szélerőmű sem. A vízerőművek talán igen, de azokhoz kellenének az ezer éves határok.

Vegyünk áramot külföldről, mert ott olcsó?
Vegyünk. Aztán ha ott drágul, akkor azt is fizessük. Meg ha úgy gondolja a kedves külföld,hogy neki jobban kell, akkor majd nem ad. Vagy még drágábban.

Kell az országban egy alaperőmű. Ennek tökéletesen megfelel Paks, hiszen itt a legkisebb a külföldtől való függés. Hiszen az üzemanyag két évre előre tárolható, míg a gáz vagy szén esetében ez a fajta ellátásbiztonság megvalósíthatatlan.

A kiégett kazettákat most is itthon tároljuk, 50 évre megvan oldva a dolog. És az benne a csavar, hogy valszeg nem véletlen csináljuk így, hiszen a 4. generációs reaktorok számára a most nálunk lévő fűtőelemek üzemanyagként felhasználhatóak (nyilván némi kezelés után).

Én inkább az oroszokban bízok, nekik hiszek, mint a franciáknak, akik ügyesen szopatták meg a finneket. Éppen csak dupla költségnél és dupla határidőnél tartanak, de öröm van és boldogság, mert ők nyerték a tendert. Persze a finnek aláírtak a Roszatomnak tenderezés nélkül két újabb blokk megrendelését. Vajon miért?

A koreaiak maradhatnak otthon, nem hiányoznak. Most derült ki, hogy néhány atomerőművüknél elég lazán kezelték a biztonsági kérdéseket.
Ehhez képest arról olvasni, hogy a Pakson bevezetett biztonsági eljárások a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ajánlásával terjednek el a világban.

Lehet arra építeni, hogy majd 10 év múlva milyen fasza új technológiák lesznek, csak éppen ez is olyan mint a tóriumos meg fúziós erőmű. 10 éve is meg 20 éve is 30 évre voltunk a megvalósulásuktól.
LOL

Ha nincs Paks, akkor vagy vesszük az áramot, vagy termeljük okosan szénerőműben. Visontán évente több mint 6 millió tonna a károsanyag kibocsájtás, míg ez Pakson 0. Akkor melyik is a jövőbeni zöldebb alternatíva?

A zöldek szerint nem kell Paks, mert környezetszennyező és veszélyes. Helyette inkább "palagázforradalom". És ezt komolyan is gondolják. Agyrém.

Putyintól és az oroszoktól foggunk függeni?
Milyen más opciók vannak?
Ne legyen atom, legyen inkább gáz. Mert a gázzal nem szopattak minket ízzé-porrá az utóbbi években?
Vegyük az áramot? Ebben az esetben mennyire leszünk kiszolgáltatva a külföldnek? Bezzeg az az atomerőmű ami két évig akkor is nekünk termel áramot, ha nem kapunk hozzá naftát, na az aztán a függés netovábbja!

Energiabiztonsági szempontból Paks és az atom megkerülhetetlen.

Most olyan helyzetben vagyunk, hogy nem létszükséglet az új erőmű, ezért tárgyalási pozícióink sokkal jobbak mint 10 év múlva.
Egy példával tudom ezt szemléltetni:
Vagy 20 évvel ezelőtt elmentem egy gumishoz, hogy az autómra valami lepukkant gumit tegyek, mert kellett valami. 1500-ért mondta darabját. Nem vettem meg. Két hét múlva odaállítottam hozzá, hogy defektet kaptam, kellenek a két hete megbeszélt és nála még mindig meglévő gumik. 3000 volt darabja.
Előnytelen pozícióból elég nehéz jó seftet kihozni. Sőt.
Képzeld el, hogy a város tetején ülsz, mégis csend van. Nyugalom. Szemben veled a Parlament kupolája, melletted egy hatalmas acélkorona. Majd lazán, kicsit jobbra fordulva Széchenyi szemébe nézel, a lábaid alatt pedig vörös csillagos obeliszk és az USA diplomatái. Már az sem igazán…..
mann 2014.01.22 21:12:09
Ahol abbamaradt a tegnapii öfi, ott folytatjuk ma. Még mindenki paréjrészeg és a jobbak egymás szájában bányásznak éppen. Mindenki, kivéve Debilió, aki inkább sikítófrászt kap attól, hogy Bugyitlan Teót a Pink Fenevad Alexa nyüstöli. A mit képzelsz te magadtól és a ki vagyok…..
mann 2014.01.20 23:37:58
@malevil2050: Komoly ? ;)
mann 2014.01.20 23:44:44
@mann: Mármint Vikiről.
Na kérem akkor ez ennyi vót, holnap reggel jön az első hogyvolt, utána meg a többi szépen sorban. Jóccakát. Ez is egy elképzelhető forgatókönyv: (sixx) VV Iza a platformcipőversenyt máris megnyerte. SzabóZ: Iza az agy ebben a műsorban. Mármint tud folyékonyan beszéli a…..
mann 2014.01.12 19:44:00
@beacska: hová?
mann 2014.01.12 19:48:22
@beacska: thx
mann 2014.01.12 20:04:42
Belsőség Belga akarok lenni! 2013.08.13 17:22:52
Ez volt a kecskeméti repülőnap végén a konklúzió. Mondom miért. Előző nap a szociautós találkozón voltam, éjjel kettőre értem haza, egésznap fűtött Trabantban, fűtött Balaton-parton, illetve fűtött Balatonban tartózkodtam. Éjjel, hazafelé motorozva majdnem beestem az…..
Akad orvos ki még azt is megengedheti magának, hogy egyszerűen nem megy dolgozni, illetve gondol egyet és a másik munkahelyére megy dolgozni. Megteheti. Nem a beteg a fontos. Tisztelt Praxis-blog.hu!  Szeretném egy történettel gazdagítani az oldalt. A történet nem a sajátom, de…..
Nem elég, hogy az angol Premier League meccseit nagyjából csak azok láthatják, akik a Digi előfizetői, most még itt van ez is, a csatorna PL-lel foglalkozó riportereinek és celebvendégeinek legújabb húzása, amivel a sírógörcs szélére kergetnek minden jóérzésű futball- és…..
Jómagam vagy húsz éve hallottam először a multiszerszámokról. Egy barátom akkor kezdte el forgalmazni itthon a Leatherman márkájú szerszámokat. Emlékszem, milyen lelkesen mesélt róluk, mi meg milyen bambán néztünk, hogy mi is ez a hülyeség. Aztán persze…..
mann 2013.07.24 10:17:11
@Thoreau: Jól beszélsz testvérem, de most már add tovább a pipát, ne stoppold!
uff
:)