Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szavics

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A liberális visszatérés esélyei – ezzel a címmel rendezett ma konferenciát a Republikon Intézet. Kumin kolléga korábbi horrorisztikus posztjához hasonlót sajnos nem tudok költeni a mostani liberális rendezvényről, annál is inkább, mert a magyar fellépők közül csak Fodor…..
Természetesen mindenkinek igaza van, aki azt állítja, hogy az MSZP-ben zajló belháború legnagyobb nyertese alighanem a Fidesz. Egy olyan pillanatban, amikor a korábbi szocialista kormányok időszakából ismerős vargabetűket látszik tenni a kormány, a figyelem időleges más irányba…..
Elnézést kérek, de ezt a bejegyzést is azzal kell kezdenem, hogy az olvasók egy részét eltanácsolom: ezúttal azoknak nem ajánlom, akiket egyáltalán nem érdekelnek a szakmai köldöknézések. Olvastam és hallgattam, írtam és beszéltem már sokat erről, s bizony néha azt hittem,…..
Szavics 2011.02.04 00:15:53
@diosjenci: köszi a Berkovits szöveget. Nagyon ütős... A G Fodor Gábor cikk pedig, sajnos, tényleg ostoba fejtegetés. A kettőt együtt nézve, ami elsőre naiv rácsodálkozás, ez a bejegyzés, hirtelen egy óriási vakfoltnak látszik.
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
Mindig is meggyőződésem volt, hogy a politikáról a legtöbbet – persze nem elméleti ismeretek nélkül - a gyakorlatban lehet megtudni és megtanulni. Említettem már Pokol Béla örökérvényű mondását a rétről és a bogarakról; ennek szellemében régóta fontosnak tartom, hogy…..
Ahogy közeledik a választás, láthatóan a média is egyre jobban figyel a politikára. Az nem meglepő, hogy a pártos (értsd: politikai célok alapján értelmezhető) sajtó fokozottan figyel a kenyéradó gazdák érdekeire és egyszersmind a politikai ellenfelek viselt dolgaira, de még a…..
Orbán Viktor szokásos időközönként elővezetett médiaoffenzíváját tartja éppen, tegnap még az ATV-be is ellátogatott, ahol az aznapra az ATV-be költözött (három műsorban is szereplő) Debreczeni József szerint is kivételesen „belül volt azon”, azaz visszafogottan…..
Az eddigi bejegyzésekben igyekeztem bemutatni, hogyan szerezhetne a Fidesz kétharmadot, beszéltünk arról, hogy önmagában egy ilyen többség antidemokratikus és/vagy veszélyes-e. A következőkben – még mindig ezen első forgatókönyvnél maradva - arra a kérdésre keresem a…..
Az előző bejegyzésben azt próbáltam meg bemutatni, miként állhat elő olyan helyzet a 2010-es választás után („első forgatókönyv”), hogy a Fidesznek kétharmados parlamenti többsége legyen. Röviden azt mondhatnánk: nehéz, de nem lehetetlen. Egy politikai…..
Bár a 2010-es választás, mint az előző írásból kiderült, megítélésem szerint a főhatalom tekintetében eldőlt, mindez nem jelenti azt, hogy a voksolás kapcsán ne beszélhetnénk jelentős tétről. Ha abban biztosak is lehetünk, hogy a legtöbb mandátumot (ami józan számítás…..
Az 1990 utáni magyar politikatörténetben eddig nem tapasztalt, szokatlan választás előtt állunk. Nem valami hungarikumról van persze szó, hiszen a világban számos példát láttunk már olyan parlamenti- vagy elnökválasztásra, ahol a főhatalom tekintetében a papírforma uralkodott.…..
Kedves Olvasó! Terveim szerint ezen az oldalon rendszeresen egy-egy aktuális és/vagy fontos politikai kérdést járok körül, ha minden jól alakul, s rögtön nem beszélnek le róla kedves barátaim és még kedvesebb ellenségeim, talán hetente többször is. Amennyire korlátozott…..
Szili Katalin zászlót bont – írják a lapok. A volt házelnök sajtósainak azt is sikerült elérniük, hogy az újságok hozzátegyék: a szervezőket is meglepte, hogy a "Szövetség a Jövőért" mozgalomhoz milyen sokan csatlakoztak. A szocialista politikus, akinek a neve…..
A Jobbik esélyeiről korábban már írtam. Ezekből az derült ki, hogy a párt választási potenciálja széles skálán mozog: a küszöb körüli eredmény mellett akár az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy az MSZP-t megelőzve a második helyen végezzenek. Értelemszerűen a kampány…..
A finn megerősítette, az angolok szerződést kínálnak neki, de a Forma-1-en kívül is van lehetősége.”A Toyota szóba sem került, ha F1-es autót akarok vezetni, akkor a McLaren az egyetlen opcióm. A következő néhány napban kiderül” – nyilatkozta a finn MTV3…..