Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ooops! Legjobb anyuka

43 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A karácsonyi időszakra bizony már a hideg, korán sötétedős idő a jellemző. Ilyenkor nem árt, ha kellően kreatívak vagyunk, hogy minőségi aktivitással töltsük ki a gyerekek lakásban töltött idejének egy részét. Nekem szerencsém van, mert a lányaim szeretnek mindenféléket készítgetni, így nincs más…..
A karácsony egyik kulcsfontosságú szereplője, vagyis inkább szereplői az ajándékok. Az első nagy lépés, hogy kitaláljuk, hogy ki mit kapjon, minek örülnének, mit készítsünk el saját magunk, mi az, ami anyagilag is belefér. Aztán jön a beszerzés… Hát ez, ha lehet még macerásabb tud lenni, még akkor…..
Túl vagytok az első náthás/légúti nyavalyán? Hiába szép az ősz és fordul csodás színekbe a természet, indulnak az őszi búcsúk, borünnepek, tökfesztiválok, megint lehet csodás dekorációkat készíteni a lehulló kincsekből, levelekből, gesztenyékből, bogyókból... mégis egy kisgyermekes anyukának egyet…..
Megannyi édes finomság után most hozok nektek egy sósat is. :) Van egy sós sütemény, amelyről nem tudom elképzelni, hogy lenne valaki, aki nem szereti, ezért minden alkalomra, minden időben, mindenkinek a legjobb ötlet elkészíteni, mert nem lehet vele hibázni. Ez pedig nem más, mint a…..
Legjobb anyuka Falevél süni 2019.10.28 12:34:01
Nem tudom, van-e olyan ember, aki nem szereti a süniket!? Szerintem sokunk nagy kedvencei az avarban zajongó apróságok. Az ősz a legjobb alkalom, hogy a gyerekeinkkel együtt felfedezzük a természetet, az állatvilágot.  Séta közben érdemes faleveleket gyűjteni, hiszen annyi mindent lehet velük…..
Legjobb anyuka Tökfaragás 2019.10.25 09:42:28
Az október és november hónapok egyik közkedvelt elfoglaltsága, főleg gyerekes családok körében, a tökfaragás. Az utóbbi időben igencsak felkapott tevékenység lett, így természetesen mi sem hagyhatjuk ki a programjaink közül. :) A tök kiválasztása Az előkészítéshez tartozik, hogy beszerezzük a…..
Itt van az ősz, és a természet igazi kincseket rejt ebben az évszakban is. Rengeteg alapanyagot gyűjthetünk együtt a gyerekekkel, miközben közelebb kerülhetnek a természethez. Jó alkalom egy kirándulás a különböző fák, termések nevének elsajátítására, na meg arra a bizonyos minőségi időtöltésre…..
Legjobb anyuka Hódít a zöld DIY 2019.10.02 10:59:25
Gyerek- és időbarát tippek Idén ősszel az Instagram felrobbant a #secondhandseptember és #muanyagmentes jelszavak nyomán, amit könnyű betartani egy hónapig, amiről könnyű posztolni pár hétig viszont új szokások kialakításához ennél nagyobb erőfeszítésre van szükség. Gyerekekkel a családban sokszor…..
Ma egy nagyon finom és könnyű finomságot hoztam nektek, amit tényleg bárki el tud készíteni, gyors, egyszerű és a végeredményt mindenki szereti majd. Ráadásul nem kell sokat állni a sütő mellett sem, hiszen gyorsan elkészül.  Ez a finomság nem más, mint a linzer. Ezt a sütit nagyon sokféleképpen el…..
Valljuk be, nyár végéremindenkinek tele a balerinája azzal, hogy 10 órakor már el kell menni a játszótérről, mert annyira meleg van. Forró a csúszda, nem lehet semmire ráülni, a gyerek is eltikkad és leül. Délután ötkor meg még ugyanez… Délelőtt 10 és délután 4-5 között – hacsak nem vízben csücsül…..
Legjobb anyuka Pinata házilag 2019.09.13 15:58:15
Ahol gyerekek vannak, kisebbek és nagyobbak egyaránt, ott valószínűleg nem ismeretlen a pinata fogalma. Ma már nálunk is lehet akár készen is vásárolni, de mi szeretjük az ilyesmiket magunk készíteni. A külsejét így mindig az éppen aktuális kedvencekhez tudjuk igazítani és lássuk be, hogy így…..
Azt hiszem, hogy az érdekes csillag formája miatt nincs olyan, aki esetleg még ne találkozott volna patisszonnal a piacon, a zöldségesnél vagy akár egy hipermarketben. Sokan elmennek mellette, pedig érdemes legalább egyszer megkóstolni. Nemrég kipróbáltam egy egyszerű receptet, amit most…..
Esős időben gyakran unatkoznak a gyerekek, de tehetünk érte, hogy ez ne így legyen! Rendezhetünk kreatív délutánt, ahol közösen készítünk bármit, amihez kedvünk van.  Hoztam is egy diy ötletet, amit a nyár, a vakáció inspirált, így újra felidézhettük a közösen eltöltött pillanatokat.  Egy…..
Régi tornazsák extra csillámporral szebb, mint az új! (1. rész) Augusztus végén bármerre nézünk iskolakezdési akciókba botlunk, a heti nagybevásárlás is hosszú füzetsorok között vezet át, aminek a végeredménye egy végtelen hosszú blokk lesz a századik Frozen mintás radírral a kosárban. Bár nehéz…..
Napjainkban nagyon elterjedtek a smoothiek, vagyis mindenféle gyümölcsturmixok, amiket változatosságuk és finomságuk miatt a család minden tagja szívesen fogyaszt. Ebben a tikkasztó melegben pedig különösen jól tud esni egy kis gyümölcsös finomság, a megszokott jégkrém helyett. Én most egy kicsit…..
Legjobb anyuka DIY dekoráció 2019.07.30 10:51:52
Anyukám mindig is szerette, ha ajándékba valami saját készítésű dolgot adtam neki, és ezt a hagyományt a mai napig tartjuk. Most már a lányaim is csatlakoznak és vagy közösen készítünk, vagy ők is készítenek valamit külön-külön. Van, amikor rendelésre dolgozunk, ha éppen szükség van valamire és van,…..
Végigjárni a Tiszavirág, illetve a Pákász tanösvényt Ha csak egyetlen programra van idő a Tisza-tónál, az legyen a Tiszavirág és a Pákász tanösvényen való séta. Ehhez a programhoz a Szabics kikötőben lehet megváltani a jegyeket. Itt egy motorcsónakba ülünk, mivel a túlsó partról indul a tanösvény,…..
Két gyermekkel folytatott kísérletek után, úgy, hogy a nagyobbik már iskoláskorú, lassan van fogalmam arról, hogy az utazás/nyaralás gyerekkel az nagyjából minden, csak nem pihentető. :) Persze, ha “kalandnyaralásnak” fogjuk fel, akkor talán még kijöhetünk jól belőle. :) Mire figyeljünk amikor…..
Legjobb anyuka Nyári finomság 2019.07.08 11:00:08
Tudom, hogy az előző posztom is sütis volt, de ennek akkor sem tudtam ellenállni, hiszen itt a szezon és ilyenkor, aki teheti megkóstolja legalább egyszer ezt a szuper finom, gyönyörű és könnyen elkészíthető epres-gyümölcskrémest. Persze biztos akad olyan, aki nem szereti, de akiket én ismerek,…..
Legjobb anyuka Staycation 2019.07.03 13:12:42
Nem tudom hányan ismerik a staycation kifejezést, amely az angol stay-maradni és vacation-vakáció szavakból alakult ki. Tény, hogy egyre több felől hallom, hogy vagy anyagi vagy más megfontolásból otthon “nyaralnak”. Nem sajnálom őket, mert tudom, hogy ha megfelelő körülményeket teremtünk az…..
Két fiúgyermekkel és egy informatikus-gamer férjjel egy háztartásban élve lássuk be, kevés esélyem van a gyerekeket távol tartani a mindenféle elektronikus kütyütől.. Lévén én magam is előző életemben (értsd: gy.e., vagyis gyerekek előtti időszámítás) elég aktívan lógtam a számítógépes online vagy…..
Legjobb anyuka Ezerarcú menta 2019.06.12 09:39:12
Az egyik legkevésbé igényes gyógynövény a kertünkben a menta. Ráadásul, ha egyszer megvetette a gyökerét, akkor megállíthatatlanul szaporodik is. Nálunk már három féle menta is van, bár kettő még csak növendék, de reméljük hamarosan azok is bebokrosodnak. A menta sokoldalúsága azonban nem csak abban…..
Legjobb anyuka Óvodai ballagás 2019.06.06 12:17:45
„A kezünkben virágcsokor kis szívünkben szeretet. Megköszönjük azt a sok jót, amit kaptunk tőletek! (Tóth Juli)   Hamarosan itt a ballagási időszak, amikor sokaknak nagy kihívást jelent, hogy milyen ajándékot vásároljanak, vagy készítsenek az óvó néniknek, dadusoknak, akik egy életre…..
A legelső törölköző origami, amit megtanultam hajtogatni, a hattyú volt. Emlékszem, sok-sok évvel ezelőtt egy szállodában kettőt hajtogatott belőle nekünk a szobalány és nagy gonddal, egymással szemben elhelyezve tette le őket az ágyunkra. Később, amikor találkoztam vele, kicsit beszélgettünk és…..
Legjobb anyuka Megújuló ruhatár 2019.05.28 13:25:09
Ahol gyerekek vannak, ott nem ismeretlen a folt, a szakadás, a túl szűk vagy éppen túl rövid ruha. Sokszor még a felnőttek ruhatáránál is jól jön, ha be tudunk vetni egy-két trükköt a kényelem és a praktikum érdekében. Rengeteg ötletet tudnék felsorolni, mert nálunk bizony elkél a kreativitás ezen a…..