Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ooops! Legjobb anyuka

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már biztosan ti is érzitek a mínuszokat, ezért arra gondoltam, hogy egy gyorsan elkészíthető, finom krémleves receptet osztok meg veletek. Garantálom, hogy már az illata is jókedvre derít és a család is kíváncsian fogja várni a végeredményt! A meleg italok, ételek köztudottan sokat dobnak a…..
Mindenki kedvence a forrócsoki A hideg téli és a szeles tavaszi napok elengedhetetlen kelléke lehet egy csinos bögrében felszolgált, megfelelően elkészített forró csokoládé, ami felmelegít és jobb kedvre derít. Én például ezzel vígasztalom meg a gyerekeimet, ha valami miatt szomorúak, de persze…..
Legjobb anyuka Karácsonyi díszek 2019.12.27 14:34:26
A tavalyi évben már készítettem saját részre adventi koszorút és ajtódíszt is, de idén úgy döntöttem ajándéknak is készítek néhány asztaldíszt. Alapvetően nem bonyolult, bár kissé talán időigényes, de mindenképpen örömteli elfoglaltság. Első körben végig kell gondolni mit is szeretnénk készíteni.…..
Sokszor egészen kevés is elég ahhoz, hogy a hétköznapokat ünnepivé tegyük. Mondjuk egy rénszarvasos uzsonnás zacskó elkészítésével a gyerekeknek (vagy akár a férjünknek).  Emlékszem mekkora örömöt okozott a lányoknak az első ilyen tasak, amit először néhány évvel ezelőtt Mikulás-napra készítettem…..
Most már bizony érezni lehet a tél közelségét! Rövid, borongós nappalok követik egymást, ami kihat a hangulatunkra, amire gyógyír lehet a gyertyafény. Nemrég készítettünk egy lámpást közösen a kislányommal pár spatula felhasználásával. Csak szólok, hogy nem kell hozzá profi kézügyesség, a lényeg az…..
Hamarosan itt a karácsony, ezért arra gondoltam, hogy a várakozás időszakát emlékezetessé teszem egy olyan adventi kalendáriummal, amit saját kézzel készítek. Az alap ötletet a társasjátékok adták, mivel ez az egyik kedvenc játéka a kislányomnak. A Betlehemi királyok története is inspirált, így…..
Az én tapasztalatom az, hogy ma már az alsó tagozatokon is rettenetesen nagy hajtás van, 6-7 órájuk is van a gyerekeknek és rengeteg leckét kapnak. Ezen nem tudok változtatni, de azért mindig igyekszem egy kicsit feldobni Fanninak lányomnak, az iskolai dolgait, hogy egy kis lelkesedést és vidámságot…..
A karácsonyi időszakra bizony már a hideg, korán sötétedős idő a jellemző. Ilyenkor nem árt, ha kellően kreatívak vagyunk, hogy minőségi aktivitással töltsük ki a gyerekek lakásban töltött idejének egy részét. Nekem szerencsém van, mert a lányaim szeretnek mindenféléket készítgetni, így nincs más…..
A karácsony egyik kulcsfontosságú szereplője, vagyis inkább szereplői az ajándékok. Az első nagy lépés, hogy kitaláljuk, hogy ki mit kapjon, minek örülnének, mit készítsünk el saját magunk, mi az, ami anyagilag is belefér. Aztán jön a beszerzés… Hát ez, ha lehet még macerásabb tud lenni, még akkor…..
Túl vagytok az első náthás/légúti nyavalyán? Hiába szép az ősz és fordul csodás színekbe a természet, indulnak az őszi búcsúk, borünnepek, tökfesztiválok, megint lehet csodás dekorációkat készíteni a lehulló kincsekből, levelekből, gesztenyékből, bogyókból... mégis egy kisgyermekes anyukának egyet…..
Megannyi édes finomság után most hozok nektek egy sósat is. :) Van egy sós sütemény, amelyről nem tudom elképzelni, hogy lenne valaki, aki nem szereti, ezért minden alkalomra, minden időben, mindenkinek a legjobb ötlet elkészíteni, mert nem lehet vele hibázni. Ez pedig nem más, mint a…..
Legjobb anyuka Falevél süni 2019.10.28 12:34:01
Nem tudom, van-e olyan ember, aki nem szereti a süniket!? Szerintem sokunk nagy kedvencei az avarban zajongó apróságok. Az ősz a legjobb alkalom, hogy a gyerekeinkkel együtt felfedezzük a természetet, az állatvilágot.  Séta közben érdemes faleveleket gyűjteni, hiszen annyi mindent lehet velük…..
Legjobb anyuka Tökfaragás 2019.10.25 09:42:28
Az október és november hónapok egyik közkedvelt elfoglaltsága, főleg gyerekes családok körében, a tökfaragás. Az utóbbi időben igencsak felkapott tevékenység lett, így természetesen mi sem hagyhatjuk ki a programjaink közül. :) A tök kiválasztása Az előkészítéshez tartozik, hogy beszerezzük a…..
Itt van az ősz, és a természet igazi kincseket rejt ebben az évszakban is. Rengeteg alapanyagot gyűjthetünk együtt a gyerekekkel, miközben közelebb kerülhetnek a természethez. Jó alkalom egy kirándulás a különböző fák, termések nevének elsajátítására, na meg arra a bizonyos minőségi időtöltésre…..
Legjobb anyuka Hódít a zöld DIY 2019.10.02 10:59:25
Gyerek- és időbarát tippek Idén ősszel az Instagram felrobbant a #secondhandseptember és #muanyagmentes jelszavak nyomán, amit könnyű betartani egy hónapig, amiről könnyű posztolni pár hétig viszont új szokások kialakításához ennél nagyobb erőfeszítésre van szükség. Gyerekekkel a családban sokszor…..
Ma egy nagyon finom és könnyű finomságot hoztam nektek, amit tényleg bárki el tud készíteni, gyors, egyszerű és a végeredményt mindenki szereti majd. Ráadásul nem kell sokat állni a sütő mellett sem, hiszen gyorsan elkészül.  Ez a finomság nem más, mint a linzer. Ezt a sütit nagyon sokféleképpen el…..
Valljuk be, nyár végéremindenkinek tele a balerinája azzal, hogy 10 órakor már el kell menni a játszótérről, mert annyira meleg van. Forró a csúszda, nem lehet semmire ráülni, a gyerek is eltikkad és leül. Délután ötkor meg még ugyanez… Délelőtt 10 és délután 4-5 között – hacsak nem vízben csücsül…..
Legjobb anyuka Pinata házilag 2019.09.13 15:58:15
Ahol gyerekek vannak, kisebbek és nagyobbak egyaránt, ott valószínűleg nem ismeretlen a pinata fogalma. Ma már nálunk is lehet akár készen is vásárolni, de mi szeretjük az ilyesmiket magunk készíteni. A külsejét így mindig az éppen aktuális kedvencekhez tudjuk igazítani és lássuk be, hogy így…..
Azt hiszem, hogy az érdekes csillag formája miatt nincs olyan, aki esetleg még ne találkozott volna patisszonnal a piacon, a zöldségesnél vagy akár egy hipermarketben. Sokan elmennek mellette, pedig érdemes legalább egyszer megkóstolni. Nemrég kipróbáltam egy egyszerű receptet, amit most…..
Esős időben gyakran unatkoznak a gyerekek, de tehetünk érte, hogy ez ne így legyen! Rendezhetünk kreatív délutánt, ahol közösen készítünk bármit, amihez kedvünk van.  Hoztam is egy diy ötletet, amit a nyár, a vakáció inspirált, így újra felidézhettük a közösen eltöltött pillanatokat.  Egy…..
Régi tornazsák extra csillámporral szebb, mint az új! (1. rész) Augusztus végén bármerre nézünk iskolakezdési akciókba botlunk, a heti nagybevásárlás is hosszú füzetsorok között vezet át, aminek a végeredménye egy végtelen hosszú blokk lesz a századik Frozen mintás radírral a kosárban. Bár nehéz…..
Napjainkban nagyon elterjedtek a smoothiek, vagyis mindenféle gyümölcsturmixok, amiket változatosságuk és finomságuk miatt a család minden tagja szívesen fogyaszt. Ebben a tikkasztó melegben pedig különösen jól tud esni egy kis gyümölcsös finomság, a megszokott jégkrém helyett. Én most egy kicsit…..
Legjobb anyuka DIY dekoráció 2019.07.30 10:51:52
Anyukám mindig is szerette, ha ajándékba valami saját készítésű dolgot adtam neki, és ezt a hagyományt a mai napig tartjuk. Most már a lányaim is csatlakoznak és vagy közösen készítünk, vagy ők is készítenek valamit külön-külön. Van, amikor rendelésre dolgozunk, ha éppen szükség van valamire és van,…..
Végigjárni a Tiszavirág, illetve a Pákász tanösvényt Ha csak egyetlen programra van idő a Tisza-tónál, az legyen a Tiszavirág és a Pákász tanösvényen való séta. Ehhez a programhoz a Szabics kikötőben lehet megváltani a jegyeket. Itt egy motorcsónakba ülünk, mivel a túlsó partról indul a tanösvény,…..
Két gyermekkel folytatott kísérletek után, úgy, hogy a nagyobbik már iskoláskorú, lassan van fogalmam arról, hogy az utazás/nyaralás gyerekkel az nagyjából minden, csak nem pihentető. :) Persze, ha “kalandnyaralásnak” fogjuk fel, akkor talán még kijöhetünk jól belőle. :) Mire figyeljünk amikor…..