Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orion65

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbb embernek nagyon negatív a véleménye a randizásnak nevezett népszokásról. Merthogy ez egy életforma, és kifejezetten a nagyvárosi környezetre jellemző: ott van értelme, ahol az ember nem ismer mindenkit és ahol nem ágyazódott be annyira a társadalom szövetébe, hogy készséges családtagok és…..
Orion65 2020.07.18 07:30:45
@Örömhernyó: Bár írhatnám, hogy nem így van, de pedig nagyon is!
A nők előszeretettel írják, hogy nekik az őszinteség, meg az IQ meg az EQ számít igazán, ami legtöbbször nem több "jó dumánál". Én sajnos a hazudozás és nőhülyítés ősi, általam sosem ismert és gyakorolt technikája helyett őszinteséggel, IQ és EQ bevetésével próbálkozom, de nem megyek jóformán semmire. Arra az egyszerű érdeklődésre hogy "Mi kell a nőnek?" éppen képtelenek értelmesen/őszintén válaszolni. Megy a ködösítés, én majd megfeszülök, annyira beleadok mindent, aztán amikor kiderül, hogy nekem kérem kimutatható lelkem van autó meg vastag buksza helyett, ami a kényelmes jövőbeli élet záloga szerintük, akkor elfogy a maradék lelkesedésük. Akarnak is ők ugyan a férfi lelkével bajlódni - van nekik is, gondolják, elég azzal foglalkozni... Mármint a férfinek.

A nőket általában jobb összetartóbb szociális háló, kapcsolati rendszer veszi körbe, mint a "magányos farkas" férfiakt, így néha nem is értem, ki miért és mit kereskedik a társkereséssel, ha amúgy egész jól elvan a maga kis életében, és nem kínozza nap mint nap a hiányérzet valaki iránt. Aki nem akar, mer, vagy képes szerelembe esni, az mégis mit keres a "húspiacon"? A szerelem alapvetően vágyakozással kezdődik; vágyakozással valaki társasága iránt. Aki nem érez ilyet ne lógassa a horgot fölöslegesen a vízbe, ha igazából nem is akar halat fogni.

Ahogy "érik" egy nő a kor előrehaladtával, már nem annyira a szerelem motiválja, viszont sok erős negyvenes-ötvenes nő gátlás nélkül is igényelné tizenévekkel fiatalabb férfi társaságát, de kérdem én minek? Csak hogy villantsák a "friss húst"? Mennyivel különb ez a férfiaknál, akik mellett azért ott van, hogy ők még ötven fölött is vígan tudnak gyereket csinálni és talán még fel is nevelni, míg a legtöbb negyvenes nő sikítófrászt kapna még a gondolatára is? Az idősebb férfi - fiatalabb nő felállás jobban megfelel a természet törvényeinek, de az emancipált nők számára ez sem pálya már manapság, ő akár a "fiával" is kavarna...

Ha egy ismerkedés pár napi vagy talán heti levelezgetés után kezdi lendületét veszteni, és te azt gondolod, hogy azért nem pörög fel rendesen a kerék mert te nem vagy elég lelkes és állhatatos, pedig dehogy nem, és amikor még jobban tolod a biciklit csak rontasz a helyzeten, akkor mi van? Te összetöröd magad, míg a másik odáig jut, hogy "Mit veri már megint ez itt magát?" Aztán a második randin már esetleg azon töri a fejét, hogy hogyan koptasson le "minél kíméletesebben". "Éld az életed, ne várj rám, nem tudom mi lesz velem 1-2 hónap múlva." És az elmúlt hetek, hónapok teljes lendületével beleállsz újra a falba! Engem valahogy nem találtak meg soha az egyéjszakás "kékharisnyák", pedig nem vagyok egy megvetendő példány sem testben, sem lélekben. Van, aki meg a 20% részeként sorra fűzi fel őket. Mit mondjak, nem igazságos dolog ez az élet nevű játék...
Egyik ügyfelünk hosszú évek óta kikéri a véleményünket az energiaracionalizálási elképzeléseiről. A földgáz számlájától szeretne szabadulni, mint sokan mások. 13 évvel ezelőtt napkollektorokat telepített, sorozatunk első részében kiszámoltuk, hogyan alakulna a következő 30 év költsége, ha elektromos…..
A Tízperc iskolablog immár hagyományosan kér fel neves oktatási szakembereket, hogy véleményezzék, elemezzék, mi történt az elmúlt egy évben az oktatás területén. 2019 sem volt éppen eseménytelen: a magántanulói státusz helyett egyéni tanrendet kell igényelni, szigorodik az beiskolázás 6 éves…..
Orion65 2019.12.28 10:41:34
Először is azt a tiszteletteljes javaslatot tenném ennek a jóembernek, hogy néhány évre vegye be magát újra a magyar iskolarendszerbe, hogy legyen már fogalma is arról, hogy kikről, miről beszél. Mondjuk tudnék is neki egy a kisebbség által felülreprezentált kisvárosi felsőtagozatos matematika-fizika tanári állást, ahol hinthetné az "igét" és csiszolhatná a tanári módszertanát... És érhetne el komoly sikereket tanulni végképp nem akaró és/vagy nem képes gyerekekkel... Mutasson fel eredményeket kedves uram!!! Hogy 20 ezer forint plusz pénz nélkül is eredményes tud lenni... Nem a győri Audi által biztosított egzisztenciával meg a fidesz-kormányzás "tapasztalatival" legyen okos...

Talán arról is mondhatna okosat, hogy a kommunista kína gyerekei miért állhatnak egyes vizsgálatok szerint cirka három évvel előbb tudásban, mint a mieink. Talán, mert ott még nem divat megkérdőjelezni az alapozó oktatás tartalmát, létjogosultságát, és a tanárok felkészültségét, elhivatottságát - és talán a társadalmi presztízsüket sem... A tanár a saját példájával mutat utat. Milyen utat lát ma egy gyerek, aki azt látja, hogy a pályakezdő tanár bére a szakmunkás minimálbérrel áll versenyben? Akkor meg minek tanulni? Nem él jobban, aki többet tanul, sőt!
Kedves kolléga! Felvilágosítana arról, hogy a több mint kétezer éves Pitagorasz-tétel, vagy Newton törvényei mennyiben nem korszerűek manapság, vagy hogyan kellene "korszerűen" előadni őket? Avagy hogyan kéne az alkalmazásukra tanítani bárkiket is, anélkül, hogy megtanítanánk ezeket?
A kalapácsokat manapság öntik (én még reszeltem egyet anno), vagy szerszámgépeken gyártják. Milyen tudású embert lehet egy ilyen gép mellé állítani, aki még annyit sem hajlandó/képes megtanulni, mint 30 évvel ezelőtt az ipariban???? Az akkor végzettek még kimutatható "kultúrával" is bírnak még ma is; a mostanak pedig még szakbarbárnak is kevesek lesznek... Tudásalapú társadalom - na persze! Összeszerelő ország, ahová kínából telepítenek technológiát...

Annak idején az Electrolux egy gyára beindításához érettségivel és/vagy szakmával rendelkező embereket toborzott, mert más "minőséget" jelentett számára az ilyen munkavállaló a termelés beindításához. Azután már felvettek boldog-boldogtalant, mert kellett a "kéz" a gyártósorra, de az induló gárda adta termelés gerincét. Ez a cég ma robotizál (mondjuk ideje is volt) és százszámra dobálja ki a kétkezieket... Az alapképzés és a kultúra teszi az embereket alkalmassá kedves kolléga, hogy az életük későbbi szakaszában bármi újat is képesek legyenek megtanulni; akár új szakmákat is!!! A tanulás képességét pedig tanulás útján lehet megszerezni, bármit is tanuljon az ember: irodalmat, földrajzot, biológiát, történelmet, matematikát, fizikát, zenét, bármit!!!!
Nagyon elszomorít, amikor kiderül, hogy kiféle-miféle emberek döntései alakítják inkább rosszabb, mint jobb irányba a sorsunka.
Ön uram elszomorított.
Nagyon.

Egy gyakorló tanár (matematika, fizika, szakmai informatika és ÉLET)
A szocik lassan másfél évtizede nem képesek egyetlen valamire való populáris akciót indítani (tüntetés, népszavazási kezdeményezés, választási győzelem), ez időszak alatt a vezetői között egymást váltották az inkompetens és/vagy korrupt (saját források híján újabban a Fidesz érdekeit is szolgáló)…..
Orion65 2019.06.02 08:44:54
Az autoriter rendszerek csak akkor maradhatnak fenn sokáig, ha folyamatosan terjeszkednek valamilyen irányban. A Nemzeti Együttműködés Rendszere eddig a magyar jogállamiság leépítésével, a gazdasági hatalom megszerzésével, a véleményformálás monopóliumának megkaparintásával nőtt túl folyamatosan…..
Orion65 2019.05.25 23:16:28
Orion65 2019.05.25 23:18:49
@MAXVAL bircaman közíró: És már csak meg kell őket szépen kérni, hogy ugyan állomásozzanak már itt nálunk vagy százezren úgy néhány évtizedig...
Nem rég jelent meg a 73 éves Bródy János legújabb lemeze bakeliten is, melyről az ATV élő adásában beszélgetett a napokban. [A fiatalabbak kedvéért kiemelném, hogy Magyarország egyik legkiválóbb, leghumánusabb veterán zenészéről van szó.] Szóba került az „Akit a hazája nem szeret” című dal is,…..
A földi klíma változik és erről kár is vitatkozni! Kis gyerekként egy oktató mesét nézve elborzadva néztem a jövőképet, amit megmutatott minden egyes epizód, majd a végén kijelentette a mese főszereplője, hogy ez még messze van, tehetünk ez ellen a vég ellen. Hát lassan elfogy az idő és már azt is…..
Egy hónapon keresztül - Februárban - minden nap írtam arról, mik azok a dolgok az oktatásban, amiket ha javítanánk, akkor az iskola jobb hely lenne. Felnőtt és gyerek számára egyaránt. A Facebookon megjelent sorozatot pedig, ahogy azt megigértem, összegyűjtöttem egy blogbejegyzésben. Hosszú…..
Én csak élni szeretnék! Lehetőleg a saját hazámban… Élni, és nem csak túlélni! Azt azonban nehezen tudom életnek hívni, ha napi 12-16 órányi munkával is csak annyit lehet elérni, hogy fedél van a fejed felett és esetleg étel az asztalon. Nem vitatom, hogy ezek az élet alapszükségletei közé…..
Orion65 2019.02.23 13:13:16
@Éhesló: Na, mi van, elkezdődött a műszak?
A magadfajta szaralakok támogatása miatt tud úgy virulni ez a rendszer, amiben nagyon sok embernek (milliókról van szó) szar az élete, mint nekem... És ha hazugsággal, lopással, csalással teli a rendszer, nem magamat fogom okolni, mert én megtettem a magamét a szavazófülkében. Persze, ha te úgy gondolod, hogy tanárra, orvosra, ápolóra stb. nincs szükség, és éppen ezért nem is szükséges méltó bérrel ellátni őket (mert ez az Ő hibájuk), akkor veled van kurva nagy baj, meg a fajtáddal!!! Nem szégyelled magad "elvtárs"?!
Először és utoljára foglalkozom ezzel a szurkolónak vagy ultrának hazudott faszival, aki valamiért azt hiszi, hogy neki mindenképpen kamera előtt és mögött kell szerepelnie, és sajnos ebbéli meggyőződésében Bayer Zsolt is megerősítette már párszor. Gondolom, látta benne a rokonlelket, az alkotó- és…..
Magyarország világcsúcstartó: az utóbbi csaknem 50 évben sehol sem ásták alá ilyen rekordsebességgel a demokráciát.  A trumpi Amerika rossz példával jár elöl a világ autokratái számára, módszereik nagyon is hasonlóak-  Az ököljog az illiberalizmus alapja, ám utóbbi minden, csak nem demokrácia-..
István azt gondolta, hogy lehet. Milyen naiv is volt, istenem! A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány elnökéből a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány egykori elnöke lett pillanatok alatt. Egyetlen interjú kellett hozzá. Szegény István olyanokról beszélt, hogy az újságíróknak nem csak azzal…..
JogÁsz Dübörgünk 2018.12.29 19:00:00
A csőd szélén a New York Times. Kép: blitz.al A világ egyik – eddig – legolvasottabb lapjánál kitört a botrány. Számos újságírót elbocsátottak, többek ellen fegyelmi eljárást indítottak. Az amerikai olvasók levelek ezreivel árasztották el az újságot, milliók…..
A 2012-es kormányhatározat óta a családi pótlék utalása az iskolalátogatáshoz kötött. A szabály szerint, ha a gyereknek több, mint 50 óra igazolatlan hiányzása van, a szülők nem kapnak családi pótlékot. Ez egy elég komoly érvágás lehet, hiszen a törvény szerint az "50 igazolatlan hiányzást begyűjtő…..
Orion65 2018.12.30 14:46:05
@okleveles naiv: Minden szavad arany! Bár befizetek, hogy ezek a derék "törvényhozók" mikor fognak magukra nézve terhelő törvényeket hozni...
Benderik elmélkedik O1G 2018.12.22 21:53:00
  Tisztán etimológiailag, néprajzilag, kommunikációelméletileg, marketingtudományilag és szociológiailag -- azt kell mondjam: gyönyörű. Egy szó, mely minden fenti tudós álma.     Ismert eredete, s bár hogy a köznyelvbe most ki ötlete volt berobbantani, nem tudjuk (bár…..
Szeretném azzal kezdeni, hogy nem vagyok sem MSZP-s, sem Fideszes, sem Jobbikos, sem liberális, sem konzervatív, nem vagyok zsidó és nem vagyok náci. Egy átlag magyar polgár vagyok, aki teszi a dolgát, megtett mindent, amit a haza kívánt, fizeti az adót, nem szegi meg a törvényeket, adakozik,…..
Előző írásunkban arról kérdeztünk matematika- és fizikatanárokat, szakértőket, hogy mik okozzák a legnagyobb nehézséget tantárgyaik tanítása során, hova vezethető vissza népszerűtlenségük és/vagy a tárgyakat övező félelem. Cikkünk folytatásában tovább haladva a megkezdett úton, ismét a problémák…..
Orion65 2018.12.21 11:57:00
Félelmetes, ami a természet tudományok degradálásával az elmúlt harminc évben történt. Akkora a "fejlődés" a "tudásalapú társadalom" elérése kapcsán, hogy az ember már csak sírva röhög rajta. Tényleg komolyan gondolják, hogy például a "legyen-e atomerőmű vagy ne legyen" kérdésben a XXI. században egy átlag érettségizett ember felelős véleménnyel tud rendelkezni, ha csak 7-10-ig tanul olyan amilyen módon és tartalommal fizikát?????
Saját tapasztalatommal világítanám meg a problémát. Még anno a kilencvenes évek elején a gimnáziumi fizikát a Marx György fizikus által fémjelzett tankönyvekkel tanítottuk. És bizony gondolkodtunk, mert volt min! A negyedikes alap osztályos gimnazista is (vidéki, kisvárosi gimi!) megismerte az atomenergia alapjait és nem ment tönkre tőle! Sőt, sikerrel tanítottam ugyanilyen osztályban a relativitás elmélet alapjait, pedig nem is volt tananyag, csak én voltam lelkes, kreatív stb. Na azon volt ám mit gondolkodni meg studíronzi! Jobb dolgozatot írtak belőle, mint a törzsanyagból!!! Nem forgattuk fel a tantermet, hogy csoportokat alakítsunk ki heterogén tanulócsoportokkal differenciáltan... Élmény tudott lenni mindenkinek az óra, aki tanulni, gondolkodni akart. Most meg feltalálják az "Élménysulit" meg a DFHT-t meg a KIP-et stb. Pusztán, hogy szórakoztatóbb legyen az iskola, mert szórakozni jár oda tanár, diák egyaránt... Az elmúlt harminc évben kézzelfoghatóan romlott a tanulók értelmi képessége és munkatűrésük. Vagyis inkább nem éri el a harminc évvel ezelőtti szintet! Na ezen kéne zongorázni! Hogy sikerült így letornázni a tudás a tanulás eredményének értékét. Mert a tudás nagy mértékben lexikális ismeret, aminek alapján lehet gondolkodni. Csak elszabadult filozófusok tudnak piszokul sokat gondolkodni a SEMMIN. Nem tudom elképzelni, hogy egy átlag alatti képességű diák ugyan hogy tudna "magától" rájönni Newton törvényeire bármilyen csoportfoglalkozás közepette, mikor annak idején is ehhez legalább egy Newton kellett... Nem hinném, hogy a XXI. században nem kellene alap műveltséghez tartozónak tudni Newton törvényeit és következményeit. Például.
Azon megint el lehetne rugózni egy darabig, hogy ezek a szegény gyerekek a mobil telefonjukon egész nap elfészbúkozgatnának, pedig a kutya nem tanítja nekik... Nincs benne a NAT-ban... Na persze ha azt mondom, hogy ha már úgyis a neten lógnak, ugyan keressenek már rá erre vagy arra a dologra, egyből "elhülyülnek".
Szóval az lenne a követendő, hogy a romló képességeket, hozzáállást követve, vagy inkább élére állva tovább rombolunk, mint az egyszeri szőlősgazda a jégesőt látva? Hát én ebben nem vagyok hajlandó részt venni, és ezután is tanítom hetedikben a newtoni mechanikát a magam módján jól kiszínesítve, hátha akad még diák, akinek fennakad a radarján valami belőle. Például.
Egy MTVA-s dolgozó vallott a Bozótharcnak arról, hogy milyen volt a hangulat bent az épületben a hétfői események  alatt. Mivel fél, félti az állását és a megélhetését, az eredeti, hosszabb nyilatkozatát  később visszavonta, mert attól tartott, hogy az alapján felismerhető lehet a személye. Ezért –…..
Orion65 2018.12.19 20:40:30
Koltay András a Médiatanács tagja, és egyike azoknak, akik a Fidesz hatalomra kerülése óta végigasszisztálták az állami média kisajátítását, valamint a kormányközeli kezekbe került kereskedelmi média központosítását. Koltayt nemrég ki is nevezték Patyi András utódaként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorának.
Éppen ezért is érdekes, hogy Koltay 2007-ben még hogyan látta a közszolgálati média helyzetét és feladatait:

"A közszolgálati műsorszolgáltatás állami fenntartású ugyan, de az államtól élesen elválasztva kell működnie – ez még az újkori demokráciákban sem egyszerű feladat."
"A közszolgálati médiumok esetében már többről van szó, mintsem egyszerűen a kiegyensúlyozott tájékoztatás nyújtása, vagy a demokratikus döntéshozatal, valamint a közéletben való részvétel lehetőségének biztosítása, ezek ugyanis a média egészétől megkövetelt feladatok, bár kétségtelen, hogy a közszolgálati adóknak e tekintetben is akadnak többletkötelezettségeik."
"A közszolgálati adóknak jelentős szerepet kell vállalniuk a közösségi kohézió, a társadalmi integráció megteremtésében."
"A közszolgálati adók léte felvet egy másik jelentős, a modern liberális demokráciákban alapvetőnek számító kérdést, az állam semlegességének kérdését is. A semlegesség – elsősorban a világnézeti szabadsággal összefüggésben kifejtett – alkotmányjogi elve értelmében az állam nem választhat a rendelkezésre álló világnézetek, értékfelfogások között, azokat egyenrangúnak kell tekintenie, tehát semmilyen formában nem juttathatja kedvezőbb pozícióba egyiket a másiknál"
"Ha azonban nem leszünk képesek jól működő közszolgálati médiumokat létrehozni, vagy eleve lemondunk e tervünkről, az beláthatatlan következményekkel járhat a teljes közösség, a nemzet sorsára nézve, kedvezőtlenül befolyásolva a demokrácia működőképességét, valamint a társadalmi integrációt és szolidaritást."
Orion65 2018.12.20 20:41:47
@Jakab.gipsz: "Tetszetős érveid és definícióid vannak, csakhogy egytől egyig, hamisak. "
@szepipiktor: "Nem olvasom el, de tudod..."
Kiábrándító, hogy olvasni, szöveget értelmezni nem tudó emberek írnak itt mindenféle tutiságot...
Amit "írtam" szó szerinti idézet volt az Index egy cikkéből és gondoltam, hogy illene a hozzá szólóknak elgondolkodni azon, ami a tartalma! Például, hogy a citált Koltay Andrással mekkorát fordult a világ 2007 óta... Mint valami szélkakas. Mit mondott ellenzékben és mihez járul hozzá most. Például...
   Tisztelt Államtitkár Úr! Én nem ismerem Soros Györgyöt. Sosem találkoztam vele. Nem dolgozom egyik „soros szervezetnek” sem. Semmilyen formában nem kaptam vagy kapok tőle semmilyen juttatást vagy támogatást sem. A tanulmányaimat sem finanszírozta semmilyen módon. Sem belföldön, sem külföldön.…..
Orion65 2018.12.19 22:02:02
Sosem volt ilyen jó pedagógusnak lenni! 26 a kötelező óraszám (hurrá!), ami 32-ig tovább terhelhető (hurrá!) és semmi túlóra elszámolás (hurrá!)! És amit ezért cserébe kapunk egy nemzetközi felmérésből kiderül mit ér:
"a magyarok úgy érzik, hogy az elfogadható minimum tanári fizetés és a tanári bérek között bő 49,1 százalékos szakadék tátong. Egyszóval nagyon súlyosan alulfizetettnek tekintik a tanári pályát. Az igazsághoz hozzátartozik ugyanakkor, hogy a közvélemény nincs teljesen tisztában a tanári fizetésekkel.{többet gondolnak, minta valóság - én} De az összkép ettől nem változik: a valós fizetések köszönő viszonyban sincsenek azzal, amit az emberek tisztességes minimumnak tartanának a felmérés szerint."
És még:
" A vizsgált 35 országból ugyanis pusztán kettő van, ahol nálunk alacsonyabb a tanári fizetések GDP/főhöz viszonyított aránya. Itthon az 50%-ot sem éri el a mutató, ami azt jelenti, hogy még a nem túl erős hazai bérszínvonalhoz képest is kifejezetten rosszul keresnek a tanáraink."
Valamint:
" a magyarok többsége nem ajánlja a gyerekének, hogy a katedrát válassza."{a tanárok egyenesen tiltják! - én}
Végül:
"Nálunk a tanárok még annál is rosszabbnak érzik a saját státuszukat, mint ahogy az átlagemberek vélekednek róluk."
Itt tartunk... Micsoda szárnyaló fejlődés!
Mikor közel harminc éve a pályára léptem 18 kötelező órám volt meg túlóra elszámolás és a bérek közt sem volt ekkora szakadék.
Köszönet érte mindenkinek, aki ide kormányozott minket!
A Fidesz rezsimszolgái Heródes katonáiként igyekeznek kinyírni minden olyan jótékonysági kezdeményezést, amely tőlük független és egy emberibb élet reménysugarát csillantaná meg. Szerettem volna békében készülődni az ünnepekre, de ezt a karácsonyi mesét nem csak én írom. Máté evangéliuma…..
November végén érkezett a hír kicsiny hazánkban kalandvágyból itthon maradó munkavállalóknak, hogy az évi eddig elrendelhető túlórakeret 200 óráról 400 órára változna, és ezt a túlórakeretet elég lenne 3 éven belül kifizetni.Na, ki mit szól hozzá?Mert a kormányt, és a szakszervezeteket tudjuk,…..
Ma december 7-e van. Mikulásról, meg boldog ünnepekről kellene írnom, de arról éppenséggel nem tudok. Nincs miből. Hiányzik az idill, az utóbbi hónapok eseményei egy jókora űrt hagytak maguk után, bennem mindenképp, és azt hiszem, a társadalomban is. Nincs két hónapja, hogy elfogadták a törvényt,…..
Rétvári Bence újra nyilatkozott. Őszinte leszek, Hajnal Gabriella után nagyon keveset várok ha egy oktatással kapcsolatban lévő államtitkár/vezető szólal meg. Ami viszont most történt, az egyszerűen elképesztő! Rétvári Bence kijelentette, hogy: Nincs korszerűbb pedagógia, mint az egyházi, hiszen…..
Orion65 2018.11.07 22:32:09
@maxval balcán bircaman: Magyarországon nem tudok ateista (istentagadó) iskolákról. Minden iskolában választható a hittan például vagy az erkölcstan. Más kérdés, hogy akiknek ez köszönhető, egyáltalán nem erkölcsösek, nem hívők, bármennyire is verik féltéglával a mellüket a kereszténydemokráciával, meg keresztény értékekkel, amit védenek de nagyon... Épp csak a tízparancsolatot nem tartják be (Ugye Kásler úr?!)! Egyébként a diákjaink se tartják be; nem hatja meg őket az "egyházi fenntartás".
Orion65 2018.11.07 22:37:50
@dunántúli gyerek: Én pedig nagyon is megélem a retardált full cigány felső tagozatot. És nem egy ilyen iskoláról tudok a környéken. Ez a nagy büdös helyzet! Igaz, a "képviselő úr" annak idején nem ilyen lovat akart, hanem olyat, amit te ismersz.